Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 03-12-2008, 16:31
|
|
|
yakow napisał/a: | Kto mi powie gdzie w Gdańsku (albo w ostateczności Trójmieście) można znaleźć szkołę Kendo albo Kenjutsu albo czegoś podobnego (tzn. byleby był miecz, tyle, że jakoś szkoły rycerskie z wielkimi metalowymi zbrojami nie kręcą mnie, az tak bardzo jak samuraje ;p). Bo albo Gdańsk to wielkie odludzie albo ja nie potrafię korzystać z Google... |
Niestety nie znam się zbyt dobrze na tych sztukach walki (Baa... nie mieszkam nawet w Polsce a tym bardziej w Trójmieście... ), lecz mam nadzieje, ze to coś pomoże:
Battodo: http://battodo.pl/index1.php?k=kluby
Kendo: http://kendo.gdynia.cdi.pl/page6.html |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-12-2008, 18:25
|
|
|
Pytanie typu: "co to było?". Daaawno temu czytałem komiks o Batmanie, w którym Bruce Wayne walczył z innym batmanem (!?), używającym jako kostiumu czegoś w stylu pancerza wspomaganego. Aha, robo-batman walczył ze złem zabijając tych złych, a nie oddając ich w ręce policji, jak typowy superbohater powinien.
Co to był za cykl komiksów? |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 03-12-2008, 18:51
|
|
|
CainSerafin napisał/a: | Co to był za cykl komiksów? |
Cykl? Nie wydaje mi się, a jeśli tak to może typowe Kioskowe 8-stronowce.
W 2000 roku bodajże jak nie wcześniej wyszła oryginalna seria Batmana zatytułowana "Batman vs. XXXXX " - mam gdzieś w Polsce w domu 2 komiksy z tej serii ( Batman vs. Predator i Batman vs. Wolverine )- każdy komiks był dość gruby jak na Batmana ale każdy tom przedstawiał osobne wątki.
Np: podczas walki z Predatorem Batman był tak poważnie ranny, że jego zbroja po kilku zmianach bardziej przypominała Iron Mana niż Batmana..
EDIT:
Przeglądałam listę komiksów i fabułę... Niestety nie jest to nic w moim typie i niezbyt się znam:
http://en.wikipedia.org/wiki/Batman_(comic_book) - tu na pewno znajdziesz odpowiedz.
Ostatecznie zawsze masz:
http://batman.wikia.com/wiki/Batman_Wiki |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
Ostatnio zmieniony przez Lila dnia 03-12-2008, 19:11, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
Sola
ryba
|
Wysłany: 03-12-2008, 21:32
|
|
|
yakow napisał/a: | Kto mi powie gdzie w Gdańsku (albo w ostateczności Trójmieście) można znaleźć szkołę Kendo albo Kenjutsu |
http://www.trojmiasto.pl/buskido-o10033.html
Niestety to tylko Gdynia. Ale warto podzwonić i popytać. |
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 05-12-2008, 12:25
|
|
|
witajcie, nigdy nie korzystałam z tego typu stron ale już nie wiem co mam ze sobą zrobić szukam zabawki do kupienia jakiegoś pajacyka który wyskakuje z pudełka, nigdzie nie mogę znalesc pomożecie? Proszę o linki. |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 05-12-2008, 14:36
|
|
|
Czy zabawka musi być z Polski czy może być wysyłkowa z np Anglii ?
Zabawka nazywa się Jack in the Box - niestety nie wiem czy w Polsce można to dostać, bo nie mam pojęcia jaka będzie odpowiednia nazwa:
Jack na E-Bay (UK)
Niestety nie wiem tez konkretnie jakiego Jacka szukasz, bo jest ich setki rodzai. Czy to ma być zabawka dla małego dziecka? Starszego? Śmieszny prezent czy oryginalny Jack jako ozdoba? |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-12-2008, 16:35
|
|
|
... dlaczego komiksy europejskie i amerykańskie lepiej się sprzedają niż mangi?
Po cotygodniowym obchodzie kieleckich saloników multimedialnych okazało się, że liczba komiksów na polkach znacznie wzrosła. U Kolportera dostały druga półkę, a w Empikach ledwo się mieszczą (w galerii Echo jest nawet kompletne wydanie Thorgala). Natomiast jeśli chodzi o mangi nic się nie zmieniło. Poza losowymi tomikami rożnych serii i różnych wydawnictw, jedynie mangi Hanami są w miarę dobrze reprezentowane. W Kolporterze jest niby dobrze - dużo kompletnych wydań, braki są uzupełniane. Ale są tam niemal wyłącznie mangi z JPF (jedyne wyjątki to Suppli #1,2 i Nie Dziękuję! 2x#2), co zawęża możliwość wyboru.
Mówiąc inaczej - wygląda na to, że komiksy są o wiele lepszym interesem niż mangi, czyli są bardziej popularne i zyskowne. Jeśli się mylę - niech ktoś mnie poprawi. Jeśli mam racje to niech ktoś wyjaśni dlaczego. |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 06-12-2008, 16:45
|
|
|
Dlaczego miałyby się sprzedawać gorzej? W końcu to nasze podwórko.
IMHO przeciętna manga wcale nie jest lepsza niż przeciętny zachodni komiks, a jeśli mam do wyboru bdb mangę lub komiks wezmę raczej komiks- dlatego, że to jednak mój kręg kulturowy, a manga- ciekawostka. Oczywiście jeśli porównamy FMA z Kaczorem Donaldem wybór jest oczywisty, ale szanse wyrównują się gdy zestawimy FMA z Obsesją, a Liga Niezwykłych Dżentelmenów bije Stalowego na głowę. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Yakow
Devil Luck
|
Wysłany: 07-12-2008, 13:29
|
|
|
Kto mi powie co oni śpiewają w Blood+ na samym początku? Tzn. słowa przełożone z japońskiego (?) na angielski byłyby najlepsze <(^.^)> |
_________________ Życie jest ciągiem następujących po sobie chwilowych rozwiązań.
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 07-12-2008, 17:21
|
|
|
Mam nadzieje, że o to chodzi:
http://www.animelyrics.com/anime/bloodplus
Polecam Śpiewnik Anime ;] |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 07-12-2008, 18:55
|
|
|
Dlaczego jedne reklamy pozwalają mi zobaczyć całe menu pod "profil" i wybrać opcję "śledzone tematy", a inne mi na to nie pozwalają? |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 07-12-2008, 19:29
|
|
|
Jaka przeglądarka? Była to zwykła reklama Google Adsense (bloki z tekstem i linkami), obrazek czy flash? |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 07-12-2008, 20:01
|
|
|
Cytat: | Jaka przeglądarka? Była to zwykła reklama Google Adsense (bloki z tekstem i linkami), obrazek czy flash? |
Opera, a reklama flashowa.
A jak zdjąć "wiadome" ograniczenia w Baldurze? Wiem tylko tyle, że trzeba do tego patcha, ale jakiego i jak to nigdzie nie mogę znaleść... ^^' |
|
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 25-12-2008, 22:26
|
|
|
Nadchodzi czas matur i prezentacji maturlanych. Z racji tego, że wkopałam się sama w dość ograniczony temat mam problem ze znalezieniem jakiś książek naukowych, wycinków prasowych, wypowiedzi jakiś znanych pisarzy , filmach dokumentalnych, wywiadach o wilkołakach (wygląd, zachowanie, mity)
Temat brzmi "Postaci fantastyczne np wampiry, wilkołaki w literaturze i filmie. Omów sposób ich kreacji i funkcjonowania"
Wybrałam wilkołaki, w konspekcie musze mieć 3 dzieła... 1 internetowe i dwa jakieś inne. Mam problem... jeżeliby ktoś wiedział z czego mogę korzystać to poprosiłabym o tytuły ksiażek, nazwy i numer czasopisma jeżeli byłby jakiś wywiad czy cokolwiek...
Z góry dziękuję |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|