Kto mi powie... |
Wersja do druku |
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-01-2009, 22:31
|
|
|
Jakiego programu graficznego użyć by wyciąć tło z mojego avatara z Euphie? I jak to zrobić? |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-01-2009, 22:47
|
|
|
Chociażby GIMPa. Jak?
Zaznacz różdżką tło które chcesz wyciąć
Select --> Invert
Wytnij zaznaczenie
Windows --> Dockable Dialogs --> Layers
Usuń wszystkie warstwy
Ctrl+v
Zapisz w .png (albo w czymś innym co obsługuje przezroczystość - .jpg nie obsługuje)
Gotowe. Jedyny problem jaki jest, to taki, że obrazek z przezroczystym tłem zazwyczaj mocno przybiera na wadze.
Może jest jakiś lepszy/prostszy sposób, żeby robić takie rzeczy, ale ja jestem kompletnym laikiem, który potrafi wykonać tylko najprostsze operacje. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 13-01-2009, 11:17
|
|
|
Jakie jest prawdopodobieństwo, że produkt dotąd "aktualnie niedostępny" w ofercie "z importu" na empik.com będzie "aktualnie dostępny"? Chodzi o towar zwykle wysyłany w ciągu 30 dni.
Pytałem się Działu Obsługi Klienta i odpowiedzieli mi, że niestety nie wiedzą. Radzili też śledzić na bieżąco "poczynania" produktu. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-01-2009, 11:50
|
|
|
Jeśli to z importu to szybciej chyba będzie po prostu spróbować zamówienia w zagranicznym sklepie, bo jest ryzyko, że empik nie będzie go miał już w ogóle. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 13-01-2009, 15:17
|
|
|
Mam pytanko: gdzie w Łodzi są fajne miejsca do gry w tenisa zimnego (w miarę przystępnych cenach), badmintona, lodowiska i może jakieś sympatyczne miejsca do bilarda? |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 13-01-2009, 15:30
|
|
|
Tenis ziemny - park Poniatowskiego (Mickiewicza/Żeromskiego), może hala sportowa (al. Politechniki). Oczywiście w parku sa korty odkryte, więc nie o tej porze. Pytaj też na Politechnice, może się da.
Badminton - być może jak wyżej, ale tutaj raczej na hali.
Lodowisko - "Bombonierka" przy hali EXPO na Stefanowskiego, obecnie chyba również manufaktura (o ile nie zwinęli, bo zewnętrzne).
Bilard - łoooooj... Cotton, Underground (oba na al. Politechniki blisko Wróblewskiego, przy akademikach), Manufaktura, jakiś klub na rogu Mickiewicza / Kościuszki i ogólnie jest tego dużo. Nie wiem, czy Jazzga też nie ma przypadkiem - na Piotrkowskiej. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 13-01-2009, 16:17
|
|
|
Cytat: | Jeśli to z importu to szybciej chyba będzie po prostu spróbować zamówienia w zagranicznym sklepie, bo jest ryzyko, że empik nie będzie go miał już w ogóle. |
Niestety z importu. Tego się obawiałem, bo zakup w sklepie zagranicznym wiąże się z kombinowaniem i (o zgrozo!) kosztami przesyłki.
Jeszcze jedno pytanko: jakie polecacie sklepy internetowe zagraniczne oferujące sprzedaż anime na DVD? |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 13-01-2009, 17:57
|
|
|
http://www.dvdpacific.com/ - DVD Pacific
Uważaj na region dla którego są przeznaczone, te z importu najczęściej są przeznaczone dla regionu 1, u nas odtwarzacze mają poustawiany region 2. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 15-01-2009, 16:54
|
|
|
Potrzebuję jakiś ciekawostek dotyczących myszy komputerowej, to może być dosłownie wszystko - od jakiś zabawnych rzeczy dotyczących historii myszy, po nietypowe obudowy. Jeżeli ktoś zna strony, na których mogłabym coś takiego znaleźć, będę bardzo wdzięczna :) |
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 15-01-2009, 16:58
|
|
|
Dużo informacji jest na angielskiej wiki. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 15-01-2009, 17:08
|
|
|
Keii, wielkie dzięki, ale poszukiwania zaczęłam właśnie od niej :) Myślałam bardziej o jakichś artykułach. |
|
|
Ray89
|
Wysłany: 15-01-2009, 21:59
|
|
|
Hej, wie ktoś co ile wychodzą chaptery Black Lagoon mangi? teraz jest 64. Co miesiąc? 2 tygodnie? Bo do diabła nie wiem czy jest jakiś przestój w produkcji czy to "miesięcznik" jest. |
_________________ Nigdy nie oglądaj się za siebie. Zawsze patrz przed siebie. |
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-01-2009, 20:58
|
|
|
Ray89 napisał/a: | Hej, wie ktoś co ile wychodzą chaptery Black Lagoon mangi? teraz jest 64. Co miesiąc? 2 tygodnie? Bo do diabła nie wiem czy jest jakiś przestój w produkcji czy to "miesięcznik" jest. |
Zaufana strona z mangami twierdzi że Black Lagoon wychodzi nieregularnie. Nie mam pojęcia co to ma oznaczać. Poza tym, jeżeli Cię to interesuje - w lutym wydawnictwo Waneko zamierza wydać Black Lagoon u nas. link
A teraz moje pytanie. Co się stało z gildią komiksu?
Od pewnego czasu nie mogę wejść na jej strony. Upadła? Została przeniesiona? Z jakiego powodu? Do diabła, włączyłem nawet Internet Explorer (zgroza!), by sprawdzić czy to nie wina Firefoxa. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 16-01-2009, 22:29
|
|
|
Ja miałbym pytanie jakich programów i jak użyć aby wyciąć samą piosenkę z endingu histuji no uta |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
|