Kto mi powie... |
Wersja do druku |
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 25-01-2009, 22:10
|
|
|
...Dlaczego amarok dokuje mi się w tacce systemowej fvwm-crystal tylko wtedy, gdy najpierw odpalę amaroka we fluxboxie, a dopiero potem załaduję fvwm-crystal?
Przy odpalaniu fvwm-crystal "od razu" - ikonka, która powinna wylądować na tacce, otwiera się w oddzielnym oknie ^^' i nie mam pojęcia, dlaczego.
Bywa niekiedy, że tacka w ogóle nie działa. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 26-01-2009, 23:46
|
|
|
Uprzejmie przypominam, że zgodnie z pkt. 2. regulaminu forum, pytania dotyczące pirackich stron będą kasowane lub ignorowane. Jednocześnie wyjaśniam, że nie mamy żadnych możliwości aby wiedzieć, kiedy jakaś piracka strona wznowi wydawanie skanlacji. |
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 26-01-2009, 23:57
|
|
|
Hmm, wybacz, nie wiedziałem, że to piracka, myślałem, że na licencji jakiejś jest.
Dobra, więc wznawiam pytanie. Czy ktokolwiek z was wie kiedy manga "Nodame Cantabile" będzie wznowiona? To już prawie 6 miesięcy od ostatniego chapter'a. Jeśli ktokolwiek z was coś o tym wie, to napiszcie, proszę was. |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 27-01-2009, 13:27
|
|
|
O kurczę, na bierząco śledziłem informacje na temat kontynuacji, ale przyznam, że ta wiadomość jakoś mi umknęła... Nieładnie, szczególnie że manga urwała się w niezwykle ciekawym momencie. Mam nadzieję, że z jej zdrowiem będzie wszystko w porządku... |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 28-01-2009, 10:08
|
|
|
A ja mam dzisiaj takie pytanko.... Dlaczego dźwięk w laptopie mi się tnie? I to nie tylko przy odtwarzaniu muzyki foobarem, ale także podczas oglądania filmów mplayerem. Otwarzanie przez Windows Media Player nic nie pomaga (zwłaszcza, że ten odtwarzacz nie rozumie formatu avi i flac), więc to nie jest problem foobara i mplayera (chyba).
Skanowanie Kaspersky'm nic nie wykazało (pal diabli, że to tylko wersja demo na 30 dni).
Laptop Acer Aspire
Procesor 2GHz
2GB pamięci RAM
system Windows XP Home Edition (wcześniej Linpus Linux, którego używać się nie dało). |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-01-2009, 10:14
|
|
|
Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej ze strony producenta. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 28-01-2009, 14:28
|
|
|
Cytat: | Nieładnie, szczególnie że manga urwała się w niezwykle ciekawym momencie. Mam nadzieję, że z jej zdrowiem będzie wszystko w porządku... |
Uła, okropność mieć taki syndrom. Mam nadzieję, że nie jest to nic nieuleczalnego albo jakieś trwałe kalectwo. Muszę poczytać o tym syndromie. Wielka szkoda, jeszcze długo będziemy musieli poczekać na mangę. Ech..... |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 28-01-2009, 17:06
|
|
|
Czy jakiś tanuk ma może PSP? Zastanawiam się nad zakupem, ale chciałbym przedtem zadać parę pytań, bo przekopywanie się przez masę for o tej tematyce to po prostu męczarnia. |
|
|
|
|
|
Krwawisz
Blood & Belief...
|
Wysłany: 28-01-2009, 19:40
|
|
|
Ja mam PSP :) |
_________________ Our fortress is burning
Charred birds escape from the ruins and return as cascading blood
Dying bloodbirds pooling, feeding the flood
The god of man is a failure
And all of our shadows are ashes against the grain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 28-01-2009, 20:35
|
|
|
Dziękuję, ale już wszystkiego dowiedziałem się od znajomego :) |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 29-01-2009, 09:43
|
|
|
Mam drobny problem z zakupem Mangi, dokładniej chodzi o Minami-ke. Wiem, że wiele osób ma swoje Magiczne Sklepiki gdzie można znaleźć wszystko z Foką włącznie. Jeśli można by było prosić o jakieś Info: Manga może być Angielska jak i Japońska. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 31-01-2009, 15:24
|
|
|
Czy można gdzieś znaleźć tapetki z anime w rozdzielczości 1366x768 (taką rozdzielczość ma ekran mojego laptopa)? Większość z tego, co znajduję, ma rozdzielczość 1024x768. Albo 800x600...
Oraz kolejne - dlaczego po wpisaniu dowolnego zapytania do google, otrzymuję informację pod każdym linkiem, że "Ta witryna może wyrządzić szkody na Twoim komputerze"? Nawet tanuk został tak oznakowany...
Ba! Odpaliłem Firefoxa z WOTem i strony z zielonym kółeczkiem (czyli wg. WOT bezpieczne) też miały ten opis.
Czy tylko u mnie tak jest, czy w ogóle coś się z google potentegowało? |
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 31-01-2009, 16:00
|
|