Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Waaagh!
Bo to zła kobieta była
|
Wysłany: 12-06-2009, 11:21
|
|
|
Skoro tak mówisz, to faktycznie najlepiej będzie zacząć od początku. Chyba tak zrobię. Dzięki za info ;). |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 12-06-2009, 11:46
|
|
|
Mam mały dylemat egzystencjalny. Po sprawdzeniu mojego rozdziału promotorka kazała mi pouzupełniać przypisy w pracy. Muszę jednak przyznać, że kompletnie nie wiem jak pisze się przypisy kiedy odwołuje się do TWE czy np. jakigoś programu ochrony śorodowiska. Czy wie ktoś choćby nawet jak najbardziej mgliście jak to powinno wyglądać? |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-06-2009, 12:00
|
|
|
Kluczowe jest, gdzie dana rzecz została opublikowana, bo w jakiś sposób publikowana być musiała. Na niewidziane nie pomogę, ale na przykład tutaj: http://www.wsb.torun.pl/wwwTorun/bibliotekaTor_przypisy_bibliografia.xml są dość sensownie zebrane rodzaje przypisów wraz z przykładami. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 12-06-2009, 13:49
|
|
|
A ja z praktyki powiem, że jeśli coś - jak podejrzewasz - mogło być wydane kilka razy i w różnych formach, to powinnać podać tą, z której korzystałaś. Zwłaszcza w przypadku źródeł on-line... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 12-06-2009, 17:06
|
|
|
Jak się ustawia polskie fonty w kliencie poczty Opery? Ustawiłem sobie w kliencie poczty Opery możliwość odbierania maili z dwóch kont - gmail i o2. Na to drugie przychodzą mi, między innymi, powiadomienia o odpowiedziach na tanuku. Sama treść maila wyświetla mi się prawidłowo, z tematem gorzej...
Wiadomości z konta gmail wyświetlają mi się prawidłowo.
|
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 12-06-2009, 17:51
|
|
|
W opcjach poszczególnych kont jest zakładka "wychodzące", zmiana kodowania na UTF-8 redukuje ten błąd, ale wiadomość wcześniej już przez operę przetworzona zostanie krzaczasta. (Opera 10 Beta) |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 13-06-2009, 09:42
|
|
|
Pomogło, dzięki :) |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-06-2009, 09:57
|
|
|
Mam pytanie odnośnie gry Sacred. Czy w tej grze coś jest? Czy to tylko bij, rozwal, bierz pieniądze i experience. Poprosiłbym o jakąś krótką analizę ;> |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 13-06-2009, 10:25
|
|
|
Generalnie tylko bij, rozwal, bierz pieniądze i experience. Coś poza tym tam jest, ale głównie w roli ozdobników.
Aha, znakiem rozpoznawczym gry jest beznadziejna kamera, którą można ustawić na trzech pozycjach - za blisko, za daleko, i jeżu kolczasty, jak daleko, w którym bohater i NPC-e wyglądają jak mrówki. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 13-06-2009, 11:32
|
|
|
Moja przygoda z Sacred trwała jakieś 5 minut patrzenia się zza pleców jak gra kumpel. Podsumować można ją stwierdzeniem "nic ciekawego". Ergo - nie radzę. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 13-06-2009, 11:42
|
|
|
Ja Sacred nawet zainstalowałem. Nie trwało to długo. Po 10 minutach gry zobaczeniem udziwnionych statystyk, dziwnym biegu postaci (wygląda, jakby w powietrzu robiła szpagat) pozbyłem się tego na zawsze. Nie warto.
A teraz moja kolej:
Kto mi powie... Czy Code Geass R2 został wydany na DVD z dubbingiem angielskim? Jestem w trakcie oglądania pierwszej serii i jestem z dubbingu bardzo zadowolony. Happily, Your Highness! |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-06-2009, 12:01
|
|
|
Dubbingu chyba brak. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-06-2009, 12:24
|
|
|
Patrząc na stronę amerykańskiego dystrybutora nie widzę sezonu drugiego - nie jestem nawet pewny czy został wydany cały sezon pierwszy, bo nie podają numerów odcinków. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-06-2009, 20:27
|
|
|
Czy ktoś orientuje się może, jaki jest tytuł utworu lecącego w tym filmiku?
Ponoć zespół to X-Ray Dog, ale nie jest to informacja potwierdzona. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 14-06-2009, 13:17
|
|
|
Jakie są synonimy słowa studnia? Słownik nie wie, google powiedziało, że szyb, ale szukam innych. |
|
|
|