Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 27-11-2006, 20:02
|
|
|
Dobrym i dlugim tytulem jest F.E.A.R. - i polecam... a w call of duty po prostu za dobra jestes ... bez komentarza jak ona w to grala... paf, head shot... paf, nastepny... wszstko na strzal szlo... |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-12-2006, 12:30
|
|
|
Co mają ze sobą wspólnego XXXoholic i Tsubasa Chronicle, poza tym, że są clampidłami? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-12-2006, 15:24
|
|
|
Obydwa dzieła łączy postać Wiedźmy Wymiarów, zresztą nie wiem czy w pewnym sensie się nie przeplatają. Ponieważ jedno i drugie opowiada o światach alternatywnych jest to dość proste do osiągnięcia (a przy okazji pozwala na crossover z całą wcześniejszą twórczością tych pań). |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-12-2006, 14:50
|
|
|
Kto mi powie jak się wyleczyć z wyjątkowo ciężkiej i długotrwałej fazy? To bardzo ważne dla mojego zdrowia psychicznego... |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 05-12-2006, 15:12
|
|
|
Wg powiedzenia "czym się strułaś, tym się lecz" - złap inną fazę ^^. Po prostu zajmij się czymś innym (nauką? :P). |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-12-2006, 08:11
|
|
|
Łatwo powiedzieć o wiele trudniej zrobić. Nauka nie jest konkurencyjna. A mnie potrzebna jakaś wielce frapująca seria albo manga albo ksiazka albo cokolwiek coby się wyleczyć z innego wielce frapującego dzieła. Tylko pytanie brzmi jaka i o to was pytam. |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 06-12-2006, 13:18
|
|
|
Proponuję długą rozmowę z kimś, z kim nie lubi się rozmawiać i po dyskusji czuje jak wypluty. Pomaga się wyleczyć ze wszystkiego, łącznie z chęcia do życia. |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 06-12-2006, 13:28
|
|
|
jest gdzies dzial gdzioe mozna swoje fotki wklejac z real ?
zna ktos ta strone ? :P
http://free.of.pl/l/lunarbird/old/fanfik.html |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
|
|
|
|
|
gadrael
Ukryty we mgle
|
Wysłany: 06-12-2006, 13:34
|
|
|
W sumie nie widziałem takiego, ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie abyś założyła takowy temat np w dziale Użytkownicy :) |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 09-12-2006, 15:42
|
|
|
(wiem, że mogłabym to znaleźć w internecie, ale niestety nie mam na to czasu... a zresztą temat stworzony jest do zadawania pytań~! Mam prawo, ot co.)
Jak dokładnie wygląda rok szkolny w Japonii (gimnazjum/liceum)? Kiedy się zaczyna, kiedy kończy się semestr, a kiedy cały rok?... jak długie są wakacje? Jakie mają inne dłuższe 'urlopy'? |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 09-12-2006, 21:19
|
|
|
rok szkolny jest podobny do angielskiego... 3 semestry na rok... zaczyna się około 10 września i kończy około 23 lipca... wakacje sam sobie policz... High school wcześniej kończy o około tydzień a ( czytaj gimnazjum ) a college ( liceum ) to tak około do 23 lipca... mają co 2 miesiące tydzień wolny... jeszcze jakieś pytania ? |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 09-12-2006, 22:28
|
|
|
A to tam nie jest jak w innych krajach Azji, gdzie rok szkolny zaczyna się w lipcu czy kiedyśtam?
Kto mi powie, czemu większość reklam świątecznych ma w tle tę samą piosenkę? Chodzi mi o "Let it snow" - czy to jest jakaś sprawa praw autorskich, których na ten przykład nikt w tej chwili nie posiada, czy też twórcy reklam są nią tak zachwyceni/chcą katować biednych widzów/są jedną i tą samą firmą i opłaca im się wykorzystać ten sam podkład w wielu reklamach? Słysząc ten *epitet* motyw 20 raz w czasie jednego bloku reklamowego człowiek naprawdę zaczyna się zastanawiać >.>;; |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 09-12-2006, 23:05
|
|
|
masz ci los... widzisz? wakacje mają w połowie szkoły a jak my mamy przerwę wiosenna to oni mają początek roku... czyli po prostu numerki semestrów przestawione a tak to jest identycznie...
Ka_tka >> bo pewnie tanio szła od wytwórni... dla tego wszędzie jest :D |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 10-12-2006, 13:03
|
|
|
ka_tka napisał/a: | Słysząc ten *epitet* motyw 20 raz w czasie jednego bloku reklamowego człowiek naprawdę zaczyna się zastanawiać >.>;; |
Stawiałbym, że szamanom marketingu badania rynku/ rzucone kości/wyprute flaki pracownika Biedronki powiedziały, iż ten właśnie utwór najlepiej motywuje do kupowania. Pozostaje się cieszyć, że nie wskazały im jakiegoś platynowłosego popu...
Achiever napisał/a: | ale na wszelkie angsty to po prostu polecam wyłączyć się na półgodziny i pomedytować. Na początku trzeba nieco siłowo się do tego zabrać, ale potem jest luz, a jak poczuje się tę satysfakcje to już medytacja będzie nieodłącznym elementem życia |
Mógłbyś nieco więcej o tym napisać? Jako jednostka choleryczno-introwertyczna nie pogardzę sposobem na wyciszanie się. |
|
|
|
|
|
|