Kto mi powie... |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-02-2007, 21:56
|
|
|
Czy ktoś pamięta autora i tytuł opowiadania SF, w którym raz na jakiś czas (tysiące lat?) na jakimś świecie następowało całkowite zaćmienie obu(? trzech) słońc - akurat nadszedł taki okres i ludzie przygotowywali się do tego wydarzenia. Oczywiście pod kątem "Nastąpi koniec świata i wszyscy oszalejemy", a grupka naukowców próbowała się do tego przygotować. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-02-2007, 22:06
|
|
|
Nadejście nocy, Isaac Asimov? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-02-2007, 22:23
|
|
|
Dziękuję. To dokładnie jest to. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-02-2007, 11:56
|
|
|
Wie ktoś coś o rynku samodruków i .pdf-ów autorstwa sprzedawców na Allegro?
Zainteresowało mnie zjawisko, chciałbym wiedzieć coś więcej o jego skali, bo mi szczęka opadła, jak o tym usłyszałem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 13-02-2007, 15:32
|
|
|
ludziki kochane... potrzebny mi ktoś ze znajomością jezyka angielskiego...
Pani od angielskiego zadała nam zadanie: zrobić wykłaqd na temat zdań podrzędnie złożonych z when w czasie Future simple. I zdań prostych czy coś... ><
Może ktoś pomóc?!
;.;
(jeżeli ktoś chce pomóc a nie zrozumiał, niech pośle PM-kę^^) |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-02-2007, 17:04
|
|
|
www.grisznak.webpark.pl/dpvhd.jpg - czy tylko mi się wydaje, czy te dwie panie ze starego Vampire hunter D to nikt inny jak Yuri i Kie z Dirty Pair? |
|
|
|
|
|
Gustavus
mechalistkoholik
|
Wysłany: 13-02-2007, 17:17
|
|
|
"Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie..." gdzie można kupić 14 tom mangi "Great Teacher Onizuka" wydawnictwa Waneko ( ad 2006 )??
Ku mojemu zdziwieniu nie mają tego tomu nawet we własnym sklepie internetowym. |
_________________ "Ich okręty są jak ich kobiety...
Piękne i szybkie, ale fatalnie się prowadzą"
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 13-02-2007, 22:21
|
|
|
Gustavus napisał/a: | "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie..." gdzie można kupić 14 tom mangi "Great Teacher Onizuka" wydawnictwa Waneko ( ad 2006 )??
Ku mojemu zdziwieniu nie mają tego tomu nawet we własnym sklepie internetowym. |
Mam ten sam problem. Jak pytałem w Komikslandii, powiedzieli mi że Waneko poszedł już cały nakład, i na dodruk trzeba czekać == |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Gustavus
mechalistkoholik
|
Wysłany: 14-02-2007, 10:59
|
|
|
Hurra! Już mam! Nabyłem dzisiaj w godzinach rannych. Nie wiem czy to dodruk czy magazyn ale w Komikslandii rzucili 14ty!
BTW. Jak kto zbiera to także "Daphne" vol.2 |
_________________ "Ich okręty są jak ich kobiety...
Piękne i szybkie, ale fatalnie się prowadzą"
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 15-02-2007, 22:04
|
|
|
Dzięki za informację. Faktycznie, było ;) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Arashino Shiro
władająca czasem...
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 16-02-2007, 14:06
|
|
|
za wykłócanie się z matematyczką dostałam zadanie: referat o wykorzystaniu wielomianów w życiu codziennym...ja wiem że wykorzystuje się je do całek i czegoś tam takiego ale każdy kogo zapytam mówi że w życiu codziennym nie przydaje się kompletnie do niczego....
a może wy wiecie do czego wykorzystać wielomiany w życiu codziennym? |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 16-02-2007, 14:35
|
|
|
W fizyce przydają się wszędzie, więc i w życiu codziennym (fizyka to taka życiowa dziedzina ^^). Np. wiesz, że przez 5 minut jechałaś autostradą (tu już trochę wchodzi fikcja :P) z daną prędkością, to możesz sobie policzyć przebytą drogę dzięki odpowiedniej zależności wyrażonej wielomianem, tak samo zużycie paliwa.
Na razie jestem przemarznięty po wizycie na uczelni, więc więcej nie wymyślę ^^'. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Arashino Shiro
władająca czasem...
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 16-02-2007, 17:43
|
|
|
Dziękuję...trochę mało tego...ale zawsze to lepsze niż nic...jeśli ktoś jeszcze ma jakieś pomysły to byłabym wdzięczna za powiedzenie mi do czego się te wielomiany przydają. |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 20-02-2007, 18:55
|
|
|
No więc... prawdopodobnie większość wie na czym polega konkurs przedmiotowy z biologii zwalniający z matury, ale na wselki wypadek powiem.
Pierwszy etap, to test i napisanie pracy badawczej/obserwacyjnej. Potem są te dalsze etapy wojewudzkie, krajowe itp. Obecnie chodzi mi o ową pracę badawczą, która ma mieć formę coś na kształt miniaturowej pracy magisterskiej, czyli obfitować w różne opisy, ponowne próby, wykresy i dyskusje. Ponieważ praca która otrzyma powyżej 30 punktów jest ważna 2 lata, to zamierzam ją wykonać już tego lata, a potem w drugiej klasie, czy też na początku trzeciej martwić się co najwyżej testówką.
Tja... tyle że teraz jakoś niedługo mamy podać tematy owej pracy. Mam kilka pomysłów, ale sądzę, że na forum są ludzie o wiele lepiej znający się na tym niż ja. W miarę możliwości powinno być to coś interesującego, nie jakieś strasznie skomplikowanego i nie zajmującego dłużej niż 2 miesiące. |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|