Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-04-2007, 19:05
|
|
|
Nie wiem kto to Jurgen Stropp i co więcej nie było ani mowy o nim i jego twórczości na lekcji. Realizowaliśmy polski w lekkim rozszerzeniu. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-04-2007, 19:11
|
|
|
achiever napisał/a: | Nie wiem kto to Jurgen Stroop i co więcej nie było ani mowy o nim i jego twórczości na lekcji. Realizowaliśmy polski w lekkim rozszerzeniu. |
Moja tłuc głowa w ściana...moja nie móc nic powiedzieć...
(pamiętam, kiedy pannica na drugim roku historii wypaliła, że św. Wojciech był legionistą rzymskim).
I oto mój podpis nabiera sensu. Proszę, tu możesz zapoznać się z "twórczością" Stroopa: http://pl.wikipedia.org/wiki/Jurgen_Stroop |
|
|
|
|
|
kropla
Mykoidalny tentakl
|
Wysłany: 19-04-2007, 20:28
|
|
|
Hmm, a moze to jest np. tak, ze jest do wyboru powiedzmy Inny swiat, Rozmowy z katem, Zdazyc przed Panem Bogiem i cos tam jeszcze, na zasadzie 'jedna pozycja z tematyki wojenno-holocaustowej' :) |
_________________ Jak po nocnym niebie sunące białe obłoki nad lasem... |
|
|
|
|
Cerber
lol
|
Wysłany: 19-04-2007, 20:31
|
|
|
jak już jesteśmy przy maturzystach... Przed próbną maturą z języka polskiego byłem świadkiem dość ciekawej rozmowy między dwiema (próbnymi) maturzystkami:
Cytat: | - Co to jest epitet?
- eee... przymiotnik z czasownikiem!
- czyli co?
- nie wiem | Skąd biorą się tacy uczniowie w LO?
A Jurgena Stroopa nie znam :( |
_________________ lol |
|
|
|
|
kropla
Mykoidalny tentakl
|
Wysłany: 19-04-2007, 20:38
|
|
|
To przeczytaj Moczarskiego "Rozmowy z katem". Dobra ksiazka :) |
_________________ Jak po nocnym niebie sunące białe obłoki nad lasem... |
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-04-2007, 22:48
|
|
|
Grisznak:
Cytat: | (pamiętam, kiedy pannica na drugim roku historii wypaliła, że św. Wojciech był legionistą rzymskim) |
Przede wszystkim św. Wojciech to był wielki handlarz arabski.
EDIT/
Ajj chyba jednak coś było, może nie o nim, ale raczej o nim [Jurgen Stroop about]. Fragment w podręczniku. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-04-2007, 17:16
|
|
|
Czy jest sens czytać Fushiigi Yugi? Tzn, mam pierwszy tomik kupiony na Magni i wynika z niego, że to jakieś romansidło w klimatach chińsko - fantastycznych. Tymczasem czytam dziś sobie starego arta w Kawaii i tam stoi, iż tytuł ten stopniowo staje się "bardziej dojrzalszy, poważniejszy i przesycony erotyzmem". Prawda to czy fałsz? |
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 26-04-2007, 17:29
|
|
|
Grisznak napisał/a: | przesycony erotyzmem |
z pewnością. Po pewnym czasie zaczełam się zastanawiać, przy czym i dlaczego autorka się tak upiera.
Grisznak napisał/a: | bardziej dojrzalszy, poważniejszy |
z tym chyba bym się kłóciła, seria poziomem raczej nie powaliła mnie na ziemię. Ale ponieważ ma rzesze fanów, więc jednak coś w tym musi być. |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Juri
|
Wysłany: 26-04-2007, 17:38
|
|
|
A manga wiele różni się od anime?
Bo oglądałam anime i to była totalna porażka. Nie mogłam znieść głównej bohaterki i jej niby wielkiej miłości do swojego faceta. Do tego te kółko zakochanych po uszy, którzy poświęcili by dla niej życie... |
_________________ "Nie ma w tym niczyjej winy, to nie żaden błąd
Czasem, ot tak bez przyczyny trafia cię jak grom
Czasem tak bez dania racji z siłą setek rózg
Nagle ot tak przy kolacji trafia prosto w mózg." |
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 26-04-2007, 17:50
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Tymczasem czytam dziś sobie starego arta w Kawaii i tam stoi, iż tytuł ten stopniowo staje się "bardziej dojrzalszy, poważniejszy i przesycony erotyzmem". |
W Kawajcu dogłębnie przenalizowano FY. Było na ten temat kilka artykułów. Ja mam przed sobą nr 25 i sławetne: 'Miaka!', 'Tamahome!', 'Miaka!', 'TamahomeeeI!', 'Miakaaa!!'. Nie doczytałam mangi do końca, choć mam taki zamiar. Główna para jest wg mnie wyjatkowo irytująca. |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-04-2007, 18:10
|
|
|
W kwestii przesycenia erotyzmem - owszem, erotyka jest... ale wybitnie aseksualna. To generalnie cały czas jest romans dla dorastających nastolatek... Acz faktycznie, im dalej w las, tym to się robi mniej kretyńskie - co wcale nie znaczy, że genialne. Nie kupuj reszty, jak bardzo chcesz, to ci pożyczę :P |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-04-2007, 19:09
|
|
|
W Kawajcu porównali to z Uteną, dlatego się zainteresowałem...Tamahome i Miaka będą razem przez cały czas? Ojej, po pierwszym tomie nawet chłopaka polubiłem za jego praktyczne podejście do życia (choż bizon). Ale skoro Mai proponuje, to poczekam, bo rysunek też mnie jakos nie wciągnął, po prostu porządna średnia. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 26-04-2007, 19:25
|
|
|
Na wszystkich bogów, z UTENĄ?? Error, error!! Niby w którym miejscu?? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-04-2007, 19:34
|
|
|
Że niby obie na poczatku lekkie a potem poważne, mroczne i erotyczne. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 26-04-2007, 19:35
|
|
|
Khem. Nie, nie AŻ TAK poważne, mroczne i erotyczne. ZDECYDOWANIE nie. To NADAL jest romantyczna manga dla nastolatek. |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|