Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-04-2007, 19:41
|
|
|
eh, problemy bycia romantycznym orkiem...Ostatnio wyszło, że w Otaku Grisznak najwięcej pisze o mangach i animcach miłosnych - paranoja jakaś. Więc kto wie, może i nawet by mi się spodobało. Tylko, na Perepluta, to ma pono 18 tomików. Swego czasu kupowałem LOVE HINA, i toto przy czternastu było sporym wyzwaniem, z racji tego, że gdzieś tak od połowy stopniowo robiło się bardziej nudne niż śmieszne. No cóż, się zobaczy.
Pytanie tylko - tam będzie więcej kobiet, czy to shoujowata wersja haremówki - jedna niezdarna pannica i stado bizonów? |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 26-04-2007, 20:08
|
|
|
Drugi wariant, przy czym wszyscy beznadziejnie zakochani w gównej krety... bohaterce. I to zdaje się wszyscy bez wyjątku. |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-04-2007, 20:14
|
|
|
No nieee, jeszcze jest Yui... I chyba ze dwie panienki wśród bohaterów drugoplanowych. Ale generalnie wszystko kręci się wokół Miaki...
Tomów owszem, 18, ale "główny łuk fabularny" zamyka się w 13 tomach. Pozostałe można sobie w zasadzie darować... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 26-04-2007, 20:19
|
|
|
Salva napisał/a: | przy czym wszyscy beznadziejnie zakochani w gównej krety... bohaterce. I to zdaje się wszyscy bez wyjątku. |
Bez przesady. Nakago raczej nie kochał się w Miace. Ale co fajniejsze bizony np. Tasuke niestety tak. A sama Miaka to typowa bohaterka. Niezdarny obżaruch o złotym sercu. |
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 26-04-2007, 21:33
|
|
|
A nie, ja mówiłam wszyscy z haremu wokół Miaki. Jeszcze by tego brakowało żeby ją Nakago kochał... |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-04-2007, 20:38
|
|
|
No to ja się zdam na dobre serce Majeczki - jak będzie można Mai, to się czymś naturalnie odwdzięcze.
Eh, a ja od czasów Uteny chyba nie spotkałem z anime shojo, gdzie główną bohaterka byłaby inteligentna kobieta (a i wcześniej niewiele - Oscar, Miyu, Oniisama, Sei z Marimite). Owszem, czytałem mangę - "Basilis no Musume", ale autorka tego była Chiho Saito, co wiele tłumaczy. |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 02-05-2007, 13:31
|
|
|
Kto moze mi powie, kim naprawde jest ta Sliczna Rozowa dziewczynak z Bleach? To tylko maskotka tego Kapitana skladu? czy cos wiecej? mozna Spoilerowac, aktualnie obejrzalam 30 odczinkow :D |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-05-2007, 13:48
|
|
|
Yachiru? Ależ Yachiru jest Słodka i Niegroźna [TM]. mwahahaha!
A poważnie mówiąc: Lilcia, po 30 odcinkach to właściwie wszystko będzie ci spoilerem >.< Yachiru, broń boże, nie jest maskotką, tylko vice-kapitanem 13 dywizji i jedyną osobą, której Kenpachi pozwala dotykać swoich włosów (ta stercząca fryzura to jej dzieło. Chociaż co do 'jedyna osoba' nie jestem pewna, bo mam zapędy pairingowe Ken-chan x Unohana, ale ciii...)
Poza tym budzi słuszny respekt u tych wielkich, umięśnionych facetów ze swojej dywizji (i nie tylko swojej), a jej sposób walki musi być straszny. I nie, do tej pory go nie widzieliśmy. |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 02-05-2007, 17:22
|
|
|
Yachiru Kusajishi - porucznik 11 dywizji. Sierota znaleziona i "ochrzczona" przez Zarakiego. Faktem jest, że nie znamy na razie ani jej stylu walki, ani mocy, ale biorąc pod uwagę, że jest na tyle silna, aby dźwignąć Zarakiego, na tyle szybka, aby Ichigo nie był w stanie zauważyć jej ruchów, i na tyle potężna, aby wystraszyć wysłannika z ichnej służby wewnętrznej, można przypuszczać że stanowisko porucznika nie dostała po znajomościach. |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 02-05-2007, 17:40
|
|
|
twarda z niej bestyjka jednym slowem :D |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-05-2007, 20:08
|
|
|
Co to jest.
Roślina, prawdopodobnie sukulentna, wiecznie zielona, wieloletnia, najstarszy znany mi egzemplarz ma 24 lata. Kwitbnienia nie zaobserwowałem. Wysokość - najwyższa odnotowana - 30cm. Łodyga u kożeni zdrewniała, powyżej miękka, żeberkowana co 2cm. Na żeberkach rozgałęzia się na podobieństwo krzewinek. Na żeberkach wyrastają liście owalne, wydłużone, długości ok 2cm. Mięsiste, woskowane. Wewnątrz liści gromadzona jest woda, w smaku kwaśna. Dalej na żeberkach czasem wyrastają kożenie (być może są to kożenie powietrzne). Rozmnażanie na pewno wegetatywne, innego nie obserwowałem.
Ludowa nazwa: Drzewko Szczęścia. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-05-2007, 20:12
|
|
|
Według tej strony, to Crassula arborescens. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 02-05-2007, 20:19
|
|
|
Inaczej grubosz. Jedna z moich ulubionych roślin doniczkowych. Mam jeden dorodny okaz, pamiątka po 6 klasie szkoły podstawowej. Od czubka najwyższego pędu do podstawy mierzy 67 cm. |
|
|
Juri
|
Wysłany: 02-05-2007, 20:59
|
|
|
67 cm, ładnie, ładnie^^ Mi ta roślinka nie chce rosnąć, zawsze szybko zdycha.
A z nazwą Grobosz to jeszcze się nie spotkałam... I jeśli dobrze kojarzę, to Drzewko Szczęścia pochodzi z rodziny kaktusowatych. |
_________________ "Nie ma w tym niczyjej winy, to nie żaden błąd
Czasem, ot tak bez przyczyny trafia cię jak grom
Czasem tak bez dania racji z siłą setek rózg
Nagle ot tak przy kolacji trafia prosto w mózg." |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 03-05-2007, 09:40
|
|
|
Nie, pochodzi z rodziny gruboszowatych (Crasulaceae). Z kaktusami ma tyle wspólnego, że jest sukulentem, czyli rośliną, którfa przechowuje w swoich tkankach duże ilości wody :) |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|