FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 142, 143, 144  Następny
  Kto mi powie...
Wersja do druku
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 26-04-2007, 19:41   

eh, problemy bycia romantycznym orkiem...Ostatnio wyszło, że w Otaku Grisznak najwięcej pisze o mangach i animcach miłosnych - paranoja jakaś. Więc kto wie, może i nawet by mi się spodobało. Tylko, na Perepluta, to ma pono 18 tomików. Swego czasu kupowałem LOVE HINA, i toto przy czternastu było sporym wyzwaniem, z racji tego, że gdzieś tak od połowy stopniowo robiło się bardziej nudne niż śmieszne. No cóż, się zobaczy.
Pytanie tylko - tam będzie więcej kobiet, czy to shoujowata wersja haremówki - jedna niezdarna pannica i stado bizonów?
Przejdź na dół
Salva Płeć:Kobieta
Prince Charming

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 26-04-2007, 20:08   

Drugi wariant, przy czym wszyscy beznadziejnie zakochani w gównej krety... bohaterce. I to zdaje się wszyscy bez wyjątku.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 26-04-2007, 20:14   

No nieee, jeszcze jest Yui... I chyba ze dwie panienki wśród bohaterów drugoplanowych. Ale generalnie wszystko kręci się wokół Miaki...
Tomów owszem, 18, ale "główny łuk fabularny" zamyka się w 13 tomach. Pozostałe można sobie w zasadzie darować...

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Dida Płeć:Kobieta
Ostoja zdrowego rozsądku

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 26-04-2007, 20:19   

Salva napisał/a:
przy czym wszyscy beznadziejnie zakochani w gównej krety... bohaterce. I to zdaje się wszyscy bez wyjątku.

Bez przesady. Nakago raczej nie kochał się w Miace. Ale co fajniejsze bizony np. Tasuke niestety tak. A sama Miaka to typowa bohaterka. Niezdarny obżaruch o złotym sercu.

Numer Gadu-Gadu
4707314
Salva Płeć:Kobieta
Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 26-04-2007, 21:33   

A nie, ja mówiłam wszyscy z haremu wokół Miaki. Jeszcze by tego brakowało żeby ją Nakago kochał...

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 27-04-2007, 20:38   

No to ja się zdam na dobre serce Majeczki - jak będzie można Mai, to się czymś naturalnie odwdzięcze.
Eh, a ja od czasów Uteny chyba nie spotkałem z anime shojo, gdzie główną bohaterka byłaby inteligentna kobieta (a i wcześniej niewiele - Oscar, Miyu, Oniisama, Sei z Marimite). Owszem, czytałem mangę - "Basilis no Musume", ale autorka tego była Chiho Saito, co wiele tłumaczy.
Powrót do góry
Lila Płeć:Kobieta
BAKA Ranger

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 02-05-2007, 13:31   

Kto moze mi powie, kim naprawde jest ta Sliczna Rozowa dziewczynak z Bleach? To tylko maskotka tego Kapitana skladu? czy cos wiecej? mozna Spoilerowac, aktualnie obejrzalam 30 odczinkow :D

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 02-05-2007, 13:48   

Yachiru? Ależ Yachiru jest Słodka i Niegroźna [TM]. mwahahaha!

A poważnie mówiąc: Lilcia, po 30 odcinkach to właściwie wszystko będzie ci spoilerem >.< Yachiru, broń boże, nie jest maskotką, tylko vice-kapitanem 13 dywizji i jedyną osobą, której Kenpachi pozwala dotykać swoich włosów (ta stercząca fryzura to jej dzieło. Chociaż co do 'jedyna osoba' nie jestem pewna, bo mam zapędy pairingowe Ken-chan x Unohana, ale ciii...)
Poza tym budzi słuszny respekt u tych wielkich, umięśnionych facetów ze swojej dywizji (i nie tylko swojej), a jej sposób walki musi być straszny. I nie, do tej pory go nie widzieliśmy.

PostWysłany: 02-05-2007, 17:22   

Yachiru Kusajishi - porucznik 11 dywizji. Sierota znaleziona i "ochrzczona" przez Zarakiego. Faktem jest, że nie znamy na razie ani jej stylu walki, ani mocy, ale biorąc pod uwagę, że jest na tyle silna, aby dźwignąć Zarakiego, na tyle szybka, aby Ichigo nie był w stanie zauważyć jej ruchów, i na tyle potężna, aby wystraszyć wysłannika z ichnej służby wewnętrznej, można przypuszczać że stanowisko porucznika nie dostała po znajomościach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Lila Płeć:Kobieta
BAKA Ranger

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 02-05-2007, 17:40   

twarda z niej bestyjka jednym slowem :D

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 02-05-2007, 20:08   

Co to jest.

Roślina, prawdopodobnie sukulentna, wiecznie zielona, wieloletnia, najstarszy znany mi egzemplarz ma 24 lata. Kwitbnienia nie zaobserwowałem. Wysokość - najwyższa odnotowana - 30cm. Łodyga u kożeni zdrewniała, powyżej miękka, żeberkowana co 2cm. Na żeberkach rozgałęzia się na podobieństwo krzewinek. Na żeberkach wyrastają liście owalne, wydłużone, długości ok 2cm. Mięsiste, woskowane. Wewnątrz liści gromadzona jest woda, w smaku kwaśna. Dalej na żeberkach czasem wyrastają kożenie (być może są to kożenie powietrzne). Rozmnażanie na pewno wegetatywne, innego nie obserwowałem.

Ludowa nazwa: Drzewko Szczęścia.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 02-05-2007, 20:12   

Według tej strony, to Crassula arborescens.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Dida Płeć:Kobieta
Ostoja zdrowego rozsądku

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 02-05-2007, 20:19   

Inaczej grubosz. Jedna z moich ulubionych roślin doniczkowych. Mam jeden dorodny okaz, pamiątka po 6 klasie szkoły podstawowej. Od czubka najwyższego pędu do podstawy mierzy 67 cm.

Numer Gadu-Gadu
4707314
Juri Płeć:Kobieta

PostWysłany: 02-05-2007, 20:59   

67 cm, ładnie, ładnie^^ Mi ta roślinka nie chce rosnąć, zawsze szybko zdycha.
A z nazwą Grobosz to jeszcze się nie spotkałam... I jeśli dobrze kojarzę, to Drzewko Szczęścia pochodzi z rodziny kaktusowatych.

Nagle ot tak przy kolacji trafia prosto w mózg."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 03-05-2007, 09:40   

Nie, pochodzi z rodziny gruboszowatych (Crasulaceae). Z kaktusami ma tyle wspólnego, że jest sukulentem, czyli rośliną, którfa przechowuje w swoich tkankach duże ilości wody :)

Numer Gadu-Gadu
1051667
Strona 41 z 144 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 142, 143, 144  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi