Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-08-2007, 19:00
|
|
|
Pytanie z serii Eternal Fighter: jak to patchować, żeby wszystkie postacie były...
Tzn. ściągnąłem patch, próbuje instalować, Windows każe mi coś robić, nie wiem co, bo to w krzaczkach. Potem wyświetla coś (chyba error) w krzaczkach. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

|
Wysłany: 25-08-2007, 09:21
|
|
|
Jak się po japońsku pisze "wersja demo"? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Keii 
Hasemo

|
Wysłany: 25-08-2007, 10:45
|
|
|
デモ版, lub po prostu デモ. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
 |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

|
Wysłany: 25-08-2007, 10:54
|
|
|
Acha, to wyjaśnia, dlaczego mam tylko 4 grywalne postacie i nie moge instalować patchów. |
 |
|
|
|
 |
fm 
Okularnik

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-08-2007, 12:10
|
|
|
Jeśli Cię dalej interesują gry typu doujin, to spróbuj strony http://www.simulationstyle.com. Jest tam tego cała masa (EFZ też, tylko nie wiem która wersja). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
 |
|
|
|
 |
Keii 
Hasemo

|
Wysłany: 25-08-2007, 17:02
|
|
|
Czy ktoś może mi polecić jakieś japońskie radio, które można streamować 24/7 i nie ma w nim wiadomości w 50 językach, jak w radiu NHK?
Edit:
Ok, sam znalazłem - http://www.j-wavemusic.com/
Co ciekawe, ten asx nie chce mi się w winampie odtwarzać >_> |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
 |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

|
Wysłany: 28-08-2007, 10:57
|
|
|
1)Jak wylicza się płace netto?
2) Czy ktoś obeznany mógłby mi zdefiniować słowo "licencja"? |
 |
|
|
|
 |
ronin 

|
|
|
|
 |
wa-totem 
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-08-2007, 22:34
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | 1)Jak wylicza się płace netto? | Jesteś pewien że chcesz wiedzieć?
OK, proszę bardzo...
Najpierw od płacy brutto odejmujesz haracz na coś, czego nie dostaniesz - a jeśli już, to tyle że zdechniesz z głodu:
Haracz emerytalny: 9,76%
Haracz rentowy: 6,50%
Haracz chorobowy: 2,45%
(razem haracze od wynagrodzenia brutto: 18,71%).
Z tego co zostanie, odejmujesz haracz na coś czego nie ma - czyli służbę zdrowia (bo jak przyjdzie co do czego to konował każe ci zapłacić za wizytę w prywatnym gabinecie albo czekać pół roku): 8,25% z tego co zostanie po poprzednich haraczach.
Ponadto, liczysz sobie od tej samej kwoty 7,75% i zachowujesz w rozumie - bowiem byłoby za prosto gdyby cała składka podlagała odliczeniu od podatku, więc podlega tylko częściowo.
To daje ci osiągnięty PRZYchód.
Od tego odejmujesz ustawowy koszt 102,25zł miesięcznie (127,82zł jeśli udowodnisz że codziennie do pracy dojeżdżasz z innej gminy...), uzyskując DOchód. Od niego liczysz podatek wg. obowiązującej skali (19, potem 30, potem 40%) który to podatek umniejszasz o 44,17zł ustawowego zmniejszenia za każdy miesiąc, a następnie odejmujesz od tego podatku jeszcze owo 7,75% zachowane dotąd w rozumie.
Teraz pozostaje już tylko odjąć zaliczkę od PRZYchodu, i już wiesz co dostaniesz na rękę...
Oczywiście, wszelkie dodatki, nagrody, premie, prowizje, dodatkowe zlecenia, a także świadczenia z funduszu socjalnego oraz świadczenia rzeczowe są na samym początku doliczane do płacy brutto...
Tu jest kalkulator dla leniwych:
http://www.pracuj.pl/Kalkulatory/kalkulator_podatki.aspx
I na podsumowanie - czyż to wszystko powyżej jest jedynym niezbędnym dowodem na to, że wszyscy politycy, wszystkich czynnych partii, to banda !@&^%!@#? Ich trzeba osądzić, skazać, zamknąć i wyrzucić klucz. Co powiecie na "defraudację tlenu z atmosfery, przeznaczonego dla zwierząt, roślin i istot rozumnych"? Kara - dożywocie, bez przepustek i warunkowych zwolnień ze względu na recydywę... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
 |
|
|
|
 |
Grethort 
|
Wysłany: 29-08-2007, 07:25
|
|
|
Pytanie: Czy HYPER znowu będzie emitował tylko 1 sezon Tsubasy bo ponoć po ponownym wyemitowaniu FMA mieli dać coś nowego... ? |
|
|
|
|
 |
Lain 

|
Wysłany: 29-08-2007, 07:50
|
|
|
Grethort napisał/a: | Pytanie: Czy HYPER znowu będzie emitował tylko 1 sezon Tsubasy bo ponoć po ponownym wyemitowaniu FMA mieli dać coś nowego... ? |
W programie telewizyjnym pisze że następnym anime po Tsubasa Chronicle (tylko pierwszy sezon) od 12 września będzie Bleach |
|
|
|
|
 |
longerowa 
bogini w koronie

|
Wysłany: 29-08-2007, 09:35
|
|
|
Czy ktoś wie na jakiej zasadzie będzie przebiegała najbliższa matura? Spotkałam się ze sprzecznymi informacjami i zgłupiałam. Zostaje możliwość pisania podstawy lub rozszerzenia (albo to, albo to), jak to było w tym roku? Czy wraca podstawa i rozszerzenie, możliwość pisania obu poziomów z jednego przedmiotu? |
|
|
|
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 29-08-2007, 11:06
|
|
|
Podstawa LUB rozszerzenie, za to nie będzie tabelki. Znaczy jak piszesz rozszerzenie to masz wynik tylko z rozszerzenia. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
Irian 

Grupy: WIP
|
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

|
Wysłany: 29-08-2007, 12:02
|
|
|
O lol! Jak zwykle w tym kraju zdecydowano się na najbardziej nienormalne rozwiązanie. |
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|