FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
  Wygląd a sprawa polska
Wersja do druku
Azag Płeć:Mężczyzna
Shade Reaver

Status: offline
PostWysłany: 06-05-2007, 18:58   

A ja mam pytanie zupełnie z innej beczki. Czy ktoś wie, czy i gdzie można kupić opaskę na głowę jaką miał Hachimaki z Planetes - mógłbym sobie niby uszyć, ale to nie będzie to samo. Any ideas??

I jeszcze z innej beczki. Czy są na tanukach ludzie, którzy uważają, że trampki to bezapelacyjne najlepsze obuwie??

Numer Gadu-Gadu
6320346
Ari Płeć:Mężczyzna
Livin' la Vida Loca

PostWysłany: 06-05-2007, 19:20   

Azag napisał/a:
I jeszcze z innej beczki. Czy są na tanukach ludzie, którzy uważają, że trampki to bezapelacyjne najlepsze obuwie??

nie, bo najlepsze są VANSy ;)

Numer Gadu-Gadu
9986661
Arashino Shiro Płeć:Kobieta
władająca czasem...

Grupy:
AntyWiP
Lisia Federacja
PostWysłany: 06-05-2007, 19:23   

wiluS
Cytat:
Zastanów sie czy będąc z przyjaciółkami czy bliskimi nie stajesz sie kimś innym, nie czujesz sie pewniej?

Nie , nie zachowuję się tak. Jestem indywidualistką i nie zasłaniam się innymi. A przyjaciółkę mam jedną i przy niej zachowuję się tak samo jak gdybym była sama.

Azag- trampki i tenisówki są fajne, choć zdecydowanie nie najlepsze.

Numer Gadu-Gadu
następne+pytanie...
wiluS Płeć:Mężczyzna
akka\Semper fidelis

PostWysłany: 06-05-2007, 19:47   

Arashino Shiro napisał/a:
wiluS
Cytat:
Zastanów sie czy będąc z przyjaciółkami czy bliskimi nie stajesz sie kimś innym, nie czujesz sie pewniej?

Nie , nie zachowuję się tak.

Wybacz ale na tym etapie twoja odpowiedz jest mało wiarygodna. Nawet wyjątki potwierdzają regułę.

Ari napisał/a:

Następny, mój braciszek ma hopla na punkcie butów tej firmy:)

btw. poza tematem mam jeszcze pytanie do Ari'ego i B-Real'a bo widzę że podobne klimaty mamy;) Jak zareagowali wasi kumple na wieść ze oglądacie anime?

Numer Gadu-Gadu
9245050
Livin' la Vida Loca

PostWysłany: 06-05-2007, 20:20   

wiluS napisał/a:
btw. poza tematem mam jeszcze pytanie do Ari'ego i B-Real'a bo widzę że podobne klimaty mamy;) Jak zareagowali wasi kumple na wieść ze oglądacie anime?

ale ja nie jestem złym blokersem z marginesu jak Bi-ril ;( jestem kulturalnym młodym człowiekiem z miłej okolicy a nie gangsta

zresztą nie wiem czy w moim przypadku odpowiedź Ci cokolwiek da... przebywam w środowisku w którym własciwie każdy ma inną zajawke na muzykę, jakoś przyjaźniami tak się dobralismy, że nie zwracaliśmy uwagi na styl ubierania (chodziło raczej o to ile czasu razem za piłką biegaliśmy, kopanie się cały dzień po nogach łączy)- mam tak samo kumpli w dresie, w koszulkach w paski i w glanach- to że akurat ja noszę się powiedzmy 'streetowo' nie znaczy, że wszyscy wokół mnie tak mają... właściwie tylko dwóch takich bliższych kumpli mam.

A o anime nie mam z kim rozmawiać to nie rozmawiam- wiedzą że oglądam, ale nie czują tego, kojarzy im się z czarodziejkami i pokemonem to co się będziemy w to zagłębiąć ;] poruszamy inne tematy poprostu, wielka mi 'wieść'- ja od zawsze miałem zajawkę na niszowe sprawy to przez lata przywykli, choć to że czytam książki jest dla nich dalej jakieś niesamowite xDDD

wiluS napisał/a:
astępny, mój braciszek ma hopla na punkcie butów tej firmy:)

no przecież to są NAD-papcie ^^

tylko sam łażę w najkach bo mam hopla na punkcie białych sneacków (z drugiej storny białe Vansy by były bez sensu)

Numer Gadu-Gadu
9986661
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 06-05-2007, 21:35   

Trampki i VANSy są w porządku (teraz w takich vansowatych biegam :P) ale najlepsze są glany i nic ich nie przebije. Jedyna wada to konieczność zmieniania ich jak chce się pograć w nogę, coby nikomu krzywdy nie zrobić.

magu Płeć:Mężczyzna
dreamer..

PostWysłany: 06-05-2007, 21:40   

VANS'y mogą być.. ja swego czasu chodziłem w Sprandi albo Rbk.. co do glanów to jestem neutralny.. no chyba ze ktoś by miał mnie nimi w odpowiedni sposób potraktować.. xD a oficerki to zuoooo...

Numer Gadu-Gadu
3568428
Udai Płeć:Mężczyzna
[N]atural [B]orn [E]goist

PostWysłany: 13-05-2007, 15:27   

B-Real napisał/a:
mowisz ze jestes z bloku ale niesadze zebys zyl ulica i niesadze ze cos o tym wiesz, wiesz tylko tyle ile w telewizji uslyszysz a w tv pokazuja swiat ktory nieistnieje prawdziwego ulicznego zycia raczej nie poznales bo jesli bys choc troche tym zyl co ja bys innaczej postrzegal swiat

Byłem trochę ostatnio zajęty ale u takiego tłustego posta bez odpowiedzi nie pozostawię - bo niestety jak po nim świetnie widać gdzieś Ci sie skończyły argumenty a zaczęły wycieczki osobiste - żeby była jasność w ogóle Ty jako osoba i twoja przyszłość mnie nie interesuje ale kiedy widzę że ktoś za powód do dumy uznaje to że jest ziomalem bo "żyje" na ulicy co by to w Polsce nie znaczyło to zbiera mi się na paniczny śmiech pożałowania - bo może jeszcze nie zauważyłeś ale nasza ojczyzna niczym nie przypomina L.A i nie zostaniesz tu ulicznym królem życia - nie ma nawet ekonomicznych podstaw do tego żeby tak się stało nie mamy ulicznych gangów - żadnych Bloods-ów ani Crips-ów żadnego handlu crackiem - ani tym bardziej jeśli są to nie mają po 40 tysięcy uzbrojonych po zęby członków - więc możesz co najwyżej nabawić się jakieś deformacji stawów od tego przezabawnego wykręcania dłoni kiedy udajesz że jesteś ze wschodniego wybrzeża - bo Polskich blokowiskach tak nie ma miałem wielu bliskich znajomych którzy też chcieli przykozaczyć i po dilować - i dam Ci radę żadnemu nic z tego nie wyszło wszyscy się na wzajem posprzedawali jak przycisnęła ich policja - to nie Sycylia tu nie ma omerty - i to tylko banda dzieciaków bez pomysłu na to z sobą zrobić. Wracając do meritum sprawy ogólnie rób z sobą co chcesz - tylko nie krzywdź innych ludzi - a jeśli mówisz że przestępstwo Ci nie obce to chyba się gdzieś jednak zatraciłeś i jesteś przez to negatywny - i jeszcze co więcej chwalisz się tym jeszcze a powinno Ci być wstyd - a Ja na realu też reaguje na takie "gówniane" postawy więc na forum tym bardziej i pisze Ci wprost to co mam Ci do powiedzenia - chociaż uwierz mógłbym być dosadniejszy ale nie raz już wspomniałeś że masz niską samoocenę więc nie będę przyciskał.

B-Real napisał/a:
A jesli myslisz ze moja przyjazni z moimi ziomkami jest pusta to sadze ze sam jestes pusty, dla mnie wartosc jaka jest przyjazn jest wazniejsza od pieniedzy kolegow czy nawet dziewczyny miec przyjaciela to jest cos

Wiem jedno przyjaźń musi być konstruktywną siłą prowadzącą do tego że ludzie są lepsi i silniejsi i nawzajem sie tym nakręcają - Ja nie pozwoliłbym na to żeby mój przyjaciel zawalił edukacje albo żeby bawił się w osiedlowego cwaniaka (czytaj domorosłego przestępce) - bo to co ty czujesz to raczej jakieś wypaczenie lojalności.

B-Real napisał/a:
I z tego co pisales wywnioskowalem ze jestes jakims lamusem mieszkajacym w bloku bojacym sie wyjsc na dwor siedzisz przed kompem dniami i nocami, i oceniasz swiat ktory nigdy na oczy nie widziales...

To przezabawne co napisałeś bo jestem pewien że na ulicy nawet byś nie podniósł na mnie wzroku , gdybyśmy sie minęli - bo Bóg dał mi bardzo ciekawe warunki fizyczne (podam je bo takim jak Ty przemawiają do wyobraźni tylko konkrety) - 199 cm, waga do 95 kg fryzura na 2mm plus i bardzo duża pewność siebie - i z tego wszystkiego potrafię zrobić świetny użytek więc tacy jak Ty nie robią na mnie żadnego wrażenia, nie muszę nawet oczywiście dodawać że jestem osobnikiem ceniącym spokój i nie pamiętam nawet ostatniego siłowego rozwiązania jakiegokolwiek mojego problemu. A skoro mnie znieważyłeś to oczywiście też Ci się zrewanżuje - Otóż masz z sobą problemy, lubię to określać mianem intelektualnego kompleksu krótkiego penisa - a objawia się tym że masz niskie poczucie własnej wartości i stąd ciągle pretensje do całego świata za to ze Cię ocenia albo za że nie chce Cię poznać - a Ja mam dla Ciebie propozycje zaakceptuj prawdę "może" w Tobie nie ma nic wartego uwagi.

Ari napisał/a:

A dla wszystkich fanów vansów mam coś takiego - http://www.youtube.com/watch?v=hhGO5f8gdWQ - dowód na to że i czarna hip-hopowa brać doceniała ich zalety ;)) 100% obciach - tylko dla odważnych :]

"It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
6346233
akka\Semper fidelis

PostWysłany: 14-05-2007, 19:25   

Udai napisał/a:
A dla wszystkich fanów vansów mam coś takiego - http://www.youtube.com/watch?v=hhGO5f8gdWQ - dowód na to że i czarna hip-hopowa brać doceniała ich zalety ;)) 100% obciach - tylko dla odważnych :]

Wiesz, grip ma to do siebie że lubi obcierać to i owo wiec przykładowo moje towarzystwo używa vansów do celów czysto 'bajeranckich'.

Drodzy forumowicze, a co sadzicie o ludziach, którzy pośród dużej liczby sąsiadów, w miejscu publicznym, obnażają swoje ciała by oddać sie ekstazie w blasku grzejącego nam słońca? Dziś zaobserwowałem jeden taki przypadek, nie moglem powstrzymać śmiechu.

Numer Gadu-Gadu
9245050
Arashino Shiro Płeć:Kobieta
władająca czasem...

Grupy:
AntyWiP
Lisia Federacja
PostWysłany: 14-05-2007, 20:11   

WiluS...to gdzie ty się włóczysz ,człowieku... ja chodzę po parkach i jeszcze ani razu nikt taki się na mnie nie napatoczył ( czyżbym byla aż tak przrażająca???):P

Numer Gadu-Gadu
następne+pytanie...
akka\Semper fidelis

PostWysłany: 15-05-2007, 13:24   

Wpadnij do mnie. Wprawdzie to nie nadmorska miejscowość turystyczna ale czasem trochę je przypomina;) Widocznie ludzie są spragnieni ciepła do tego stopnia ze zaopatrują sie w leżaczki przenośne:/ Solarium to już przeżytek?

Numer Gadu-Gadu
9245050
Livin' la Vida Loca

PostWysłany: 15-05-2007, 20:57   

wiluS napisał/a:
Drodzy forumowicze, a co sadzicie o ludziach, którzy pośród dużej liczby sąsiadów, w miejscu publicznym, obnażają swoje ciała by oddać sie ekstazie w blasku grzejącego nam słońca? Dziś zaobserwowałem jeden taki przypadek, nie moglem powstrzymać śmiechu.

powiem Ci, że nawet nie wiem co i jak, zawsze gdzies pędzę, gnam, i nie mam czasu zauwarzyć takich akcji :P a gdy już się luzuję i mam czas przystanąć to zwykle słońce zachodzi, więc i nikt się na nie nie wystawia

Arashino Shiro napisał/a:
czyżbym byla aż tak przrażająca???

hmmmmmm.......

Numer Gadu-Gadu
9986661
akka\Semper fidelis

PostWysłany: 15-05-2007, 21:40   

Cytat:
powiem Ci, że nawet nie wiem co i jak, zawsze gdzies pędzę, gnam, i nie mam czasu zauwarzyć takich akcji :P a gdy już się luzuję i mam czas przystanąć to zwykle słońce zachodzi, więc i nikt się na nie nie wystawia

To ja mam analogicznie na odwrót. W dzień to najczęściej przysypiam tudzież obijam sie z przerwami na naukę. W nocy zaczynam żyć!
btw. Ktoś na tym albo innym forum zamieszczał artykuł o efektywnym spaniu. To naprawdę działa! Polecam:)!
btw2. co to znaczy o hmmm...?

Wracając do tematu, aktualnie u mnie pada deszcz wiec liczę na to ze jutrzejszy dzień ograniczy sie o egzaminów a nie oglądania nagich torsów:/

Numer Gadu-Gadu
9245050
Humman Płeć:Mężczyzna
obserwator

PostWysłany: 22-05-2007, 21:58   

Momoko napisał/a:
Dlaczego Polacy tak przejmują sie wyglądem?
Ogólnie, naród i cechy mu przypisywane, charakter ogółu ksztautowane są przez historię. Wiem już, skąd odmienne niż wkrajach zachodnich pojmowanie prawa/kradzieży/własności pruwatnej etc. Zastanawiam się czy ktoś wie (albo ma jakiiś ponysł) dlaczego w naszym kochanym kraju wygląd jest taki ważny, a co za tym idzie mamy dużo kompleksów. Nikt mi nie wmówi, że wygląd się nie liczy, nie spodkałam się z taką sytuacją, w której nasz ubiór, uroda nie miały znaczenia (z wyjątkiem internetu), ale jednak, co dziwne, przyrównywając Polskę do np. Niemiec, to my w większym stopniu zastanawiamy się nad tą kwestią. Jakie zdarzenia w historii Polski mogły na to wpłynąć?

Pewnie wywodzi się to ze staropolskiego przysłowia "Postaw się a zastaw się" które dalej jest aktualne i jak kto tylko może stara się prezentować w oczach sąsiadów , dalekiej rodziny, gości by podnieść swą pozycję i wzbudzić zazdrość. Nawet w dawnych czasach w kazdej rodzinie chłopskiej były specjalne odświętne stroje do wypadu w niedzielę do kościoła nie , szlachta nie była gorsza i też miała po kilka szat na różne okazje a magnateria woźiła się jak dzisiaj jak rosyjscy ologarchowie w paryży czyli we wszystko co najdroższe a za granicą nie mogli się nadziwić polskiemu przepychowi.
Poza tym do staropolskich cech narodowych trzeba zaliczyć dążenie do wolności, demokracji, swobód obywatelskich, pijaństwo, patriotyzm, katolicyzm, tolerancję religijną i waleczność.
A co do lużnego stosunku do prawa, złodziejstwa, łapówkarstwa, niby ze nieróbstwa są one wynikiem komunizmu i wcześniejszego zniewolenia i niestety trzeba w takim zmienionym kraju żyć.

człowiek jest jedyną istotą która wie że umrze, zwierzyniec żyje w błogiej nieświadomości
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3672842
akka\Semper fidelis

PostWysłany: 22-05-2007, 22:19   

Nie zapominaj ze cechy sarmaty stopniowo sie wyolbrzymiały czego dowodzą nasze narodowe skrajności. Niby jesteśmy tak mocno przywiązani do tradycji i dumni z naszych korzeni a w modzie rządzi model kosmopolity. Sam na własne oczy widziałem człeka robiącego zdjęcia telefonem komórkowym w nocy i podejrzewam ze tylko i wyłącznie z powodu zatłoczonego przystanku autobusowego. Ot, głupota ludzka nie zna granic. O tym że niektórym brakuje samokrytyki i wyobraźni wiem już od bardzo dawna a i tak pewne przypadki po prostu powalają mnie na kolana.

btw. dziś wiluS'io-gród zalały 'japonki'.

Numer Gadu-Gadu
9245050
Strona 4 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Odpowiedz do tematu