FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
  Wygląd a sprawa polska
Wersja do druku
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 21-06-2007, 11:33   

LunarBird napisał/a:

I ślepej kurze trafia się czasem ziarno. Twój podstawowy błąd polega na uznawaniu sądów za sprawiedliwość. Otóż sąd to nie jest sprawiedliwość. Sąd to pojedynek prawników, gdzie lepszy (czyt. DROŻSZY) prawnik niemal zawsze wygrywa.

LunarBird, jak to miło widzieć, że przez 2 lata obecności na tym forum niczego się nie nauczyłeś i dalej nie masz zamiaru przestać offtopić.

Jest to ostatnie, ustne ostrzeżenie. Jeśli jeszcze raz zobacze, że w jakimkolwiek temacie uraczyłeś nas swoimi teoriami spiskowymi, to będę ci wsadzał ostrzeżenia do skutku. I tym razem postaram się o permanentnego bana dla ciebie.

Czy przekazałem wszystkie niezbędne informacje? Czy też powinienem coś powtórzyć?

Numer Gadu-Gadu
1271088
Udai Płeć:Mężczyzna
[N]atural [B]orn [E]goist

PostWysłany: 21-06-2007, 13:07   

LunarBird napisał/a:
I ślepej kurze trafia się czasem ziarno.

Ponownie nie mogę się zgodzić - bo po pierwsze w USA roszczenia odszkodowawcze to już sport narodowy - co więcej producenci dość często wypłacają irracjonalnie wysokie odszkodowania za coś co nawet mnie wydaje się być bzdurą. Po drugie to nie jest wcale tak że konsument w Polsce jest czymś totalnie bezbronnym w całej tej przestrzeni prawnej w której dochodzi do obrotu dóbr istnieją tak zwani "regulatorzy" czyli organizacje państwowe mające na celu ochronę interesu społecznego - i między innymi realizują również ochronę konsumenta.

LunarBird napisał/a:
Twój podstawowy błąd polega na uznawaniu sądów za sprawiedliwość. Otóż sąd to nie jest sprawiedliwość. Sąd to pojedynek prawników, gdzie lepszy (czyt. DROŻSZY) prawnik niemal zawsze wygrywa. I stąd problem. Wielka firma = więcej kasy na prawnika = znacznie większe prawdopodobieństwo wygranej.

Czysta nie poparta niczym demagogia w której można już wyczuć posmak anarchii - ciężko w ogóle z przesłaniem twojego postu prowadzić dyskurs - bo nie ma w nim niczego co można by uznać za opis wycinka znanej mi rzeczywistości - słowem wydaje mi się że do większości tematów za emocjonalnie podchodzisz i je przejaskrawiasz - tworząc ze wszystkiego teorię spiskową.

LunarBird napisał/a:
Bo my nie jesteśmy z ich punktu widzenia wybredną klientellą, o którą trzeba zabiegać, tylko krowami dojnymi.

I znów pudło :) bo akurat fani deski/rolek/bmx są bardzo wybredni jeśli chodzi o sprzęt i całą odzieżową otoczkę - co więcej firmy które robią te produkty nie są duże i jest ich mnóstwo myślę że jest ponad 100-150 liczących się producentów jeśli chodzi o sam Skateboarding - więc mamy dzięki temu silną konkurencję i bardzo duży rynek gdzie mieszczą sie wszyscy. Ale przechodząc do meritum tego zagadnienia ludzie którzy projektują i produkują te rzeczy to nie banda starych pryków którzy potrafią tylko liczyć kasę i maksymalizować zysk ale ludzie dla których ten sport jest stylem życia i pasją a to bardzo cenne i w Nike tak nie ma ;) - chyba że w reklamach.

"It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
6346233
LunarBird Płeć:Mężczyzna
Chaos Master & WSZ

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 22-06-2007, 07:57   

Zeg, przyznaję, że zarzut offtopiczenia jest ze wszech miar słuszny. Jednak po twoim poście nasuwa mi się pytanie: czy jeśłi zacznę pisać o teoriach spiskowych *na temat* to też dostanę osta? Bo jeśli tak, to tak... trochę... no wiesz... ><

Anyway.

Udai napisał/a:
I znów pudło :) bo akurat fani deski/rolek/bmx są bardzo wybredni jeśli chodzi o sprzęt i całą odzieżową otoczkę - co więcej firmy które robią te produkty nie są duże i jest ich mnóstwo myślę że jest ponad 100-150 liczących się producentów jeśli chodzi o sam Skateboarding - więc mamy dzięki temu silną konkurencję i bardzo duży rynek gdzie mieszczą sie wszyscy.

Możliwe, że masz rację. Życzyłbym sobie, by w innych dziedzinach było tak samo. W takim razie pozostaje nam drugie wytłumaczenie, zresztą bardziej oczywiste. Liczba utrudnień w naszym pięknym kraju jest taka, że nikomu się nie chce walczyć z urzędnikami tylko po to by coś zbudować nie dla siebie ale dla danego społeczeństwa. Powinno być przecież odwrotnie, urzędnicy powinni być zadowoleni, że ktoś coś buduje. W końcu to potencjalne podatki. No cóż...

Udai napisał/a:
Ale przechodząc do meritum tego zagadnienia ludzie którzy projektują i produkują te rzeczy to nie banda starych pryków którzy potrafią tylko liczyć kasę i maksymalizować zysk ale ludzie dla których ten sport jest stylem życia i pasją a to bardzo cenne i w Nike tak nie ma ;) - chyba że w reklamach.

Problemem większości gałęzi przemysłu i problemem Z NIMI jest właśnie dokładnie ten aspekt. Producentom muzycznym wisi jakość muzyki, byle na niej zarobić. Autorzy gier bardziej dbają o własne portfele niż o oryginalność scenariuszy i odkrywczość fabuły. Gdzie nie spojrzysz, wszędzie miernota i wyciskanie zysków do ostatniej kropli. Nie wiem jak kto inny, ale ja takiego zachowania nienawidzę ponad wszystko na świecie! >< I to jest głównym powodem, dla którego nie palę się do noszenia markowych butów i ubrań.

"The X-Files", #4 "Squeeze"

Autor posta: rip LunarBird CLH
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5146592

Numer ICQ
Strona 7 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Odpowiedz do tematu