Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 22-01-2011, 21:02
|
|
|
Dwa kolosy do przodu, jeden przedmiot w plecy. Jeśli nie wykonam jakiegoś cudownego manewru w rodzaju doniesienia miliarda zaległych prac domowych, na które nie mam czasu, to w plecy-plecy, tak z powtarzaniem za rok. Yay.
A jutro kolejne 3 kolosy. Yay ^2.
Kochajmy sesję. Co weekend! |
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-01-2011, 21:39
|
|
|
Bo promotorka była łaskawa mi dzisiaj powiedzieć, że jeśli nie mam zbyt dużego pojęcia o muzyce, to może lepiej by było, żebym się nie brała za analizę tłumaczenia piosenek i poszukała jakiegoś innego tematu na pracę magisterską. TERAZ mi to mówisz, kobieto? Od ponad miesiąca wspominam, że się za to wezmę (tylko potrzebuję pomocy), a teraz nagle mam na za 2 tygodnie znaleźć inny temat? |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 23-01-2011, 16:26
|
|
|
Bo TA figurka. Sssuper. No po prostu grejto.
Brak pieniędzy zdecydowanie BOLI. |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
Wiewiór
irish mastah
|
Wysłany: 23-01-2011, 21:45
|
|
|
Bo od jutra do niedzieli wieczór przestaję istnieć dla świata. Nie ma mnie, nie odpowiadam na maile i obiecuję sobie nie wchodzić na forum, demoty, joemonstera czy webcomicsy - sesja mnie zjadła (czy co tam jeszcze studentów zjada w tym okresie). W przyszły weekend mam 3-4 egzaminy. Duże egzaminy przez capslockowane D. =.=
Znajduję czas tylko na naukę do testu z chińskiego i układanie choreografii. Amen. |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 24-01-2011, 01:52
|
|
|
Hisayo napisał/a: | Bo TA figurka. Sssuper. No po prostu grejto.
Brak pieniędzy zdecydowanie BOLI. |
Jak ja Cię dobrze rozumiem, Hisa...
Najlepsze jest to, że oryginalna cena tej figurki to 7500 jenów (!).
GSC re-release, pretty please~ T_T |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 25-01-2011, 21:39
|
|
|
Uznałem, że poszukam sobie mangi Akira na Allegro. Jest. Komplet tomów.
*.*
Cena: 230 zł
T.T
Cena nie jest wygórowana, ba, jest niby nawet niższa niż gdybym kupował po jednym tomie, ale i tak mnie nie stać. I pewnie nie będzie jeszcze przez jakieś 2-3 lata. A ja chciałem... |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
nat_mich
jeż
|
Wysłany: 26-01-2011, 09:47
|
|
|
bo to chyba wcale nie będzie takie łatwe.nikt nigdy nie obiecywał, że będzie łatwo. dobrze, że mam całą masę własnych zajęć, tak, już rozumiem dlaczego nie mogłabym być prostolinijna. |
_________________ Without dance life would be a mistake
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 27-01-2011, 09:46
|
|
|
Bo to była ciężka noc. Non stop się budziłam i w ogóle się nie wyspałam. A chciałam być dzisiaj wyspana.
A w ogóle to: Dasoku i Piko, wychrzaniajcie z moich snów, nie chcę was, razem jesteście jeszcze gorsi niż pojedynczo -__-' |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 27-01-2011, 14:16
|
|
|
Bo musiał się w autobusie przysiąść jakiś wiksiarz. Naprawdę, nie mam nic do electro house'u, czy co to tam było, ale czy trzeba było mi podsuwać telefon pod ucho? Zwłaszcza, że miałem założone słuchawki - co jest chyba wyraźnym znakiem, że słucham czegoś innego i mogę nie mieć ochoty na takie "propozycje". I te teksty typu "przy... walić ci?"...
Naprawdę szkoda, że ludzie potem kojarzą całą muzykę klubową z takimi chamami >.> |
|
|
|
|
|
Wiewiór
irish mastah
|
Wysłany: 27-01-2011, 16:14
|
|
|
Bo ludzie to bydło i niestety jest to bydło zamieszkujące moją klatkę Wkurza mnie niepomiernie ludzka głupota i chamstwo. Mianowicie od pewnego czasu na klatce czuć dymem papierosowym. Podejrzewaliśmy jedną zazwyczaj wstawioną sąsiadkę, zresztą już ją parokrotnie widywałam stojącą w drzwiach klatki i palącą. Ale dzisiaj minęłam innego podejrzanego. Młody facet, mieszkający u nas od niedawna właściciel młodego labradora, właśnie wychodził ze swym pupilem. Powiedzieliśmy sobie dzień dobry i zauważyła, że ma w zębach już zapalonego papierosa. Uprzejmie się go spytamła czy mógłby odpalać papierosy jak już wyjdzie na zewnątrz, na to ten odpowiedział mi "Nie" i zamknął drzwi klatki. Scyzoryk się w kieszeni otwiera. Miałam ochotę faceta zdzielić czymś ciężkim. Będę teraz obmyślała akcję dywersyjną.
Druga rzecz to upór i niereformowalność mojej babci. Jest chora, do lekarza nie pójdzie, tylko będzie dzielnie umierać. I przy okazji wypomni nam, a właściwie mi, bo mojej mamy się boi, że ona sama musi o siebie dbać, bo przecież nikt jej nie pomoże. Dobrze, ze tym razem matka zadzwoniła i się dowiedziała, ze babcia jest chora. Bo przecież my do niej nie dzwonimy codziennie co 4-6 godz żeby się dowiedzieć co u niej, więc jak się rozchoruje to (zamiast zadzwonić i nas o pomoc poprosić) to siedzi cicho i czeka, aż my przez majtki poczujemy, że coś jest z nią nie tak =.=
I w ten sposób mój w miarę przyjemny dzień, ana pewno owocny, zmienił się we wkurzające popołudnie. |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 27-01-2011, 16:46
|
|
|
Nie mogę zarejestrować się na e-Bayu, bo albo mam skopaną klawiaturę, albo nie umiem zrobić znaku @ (próbowałam chyba wszystkie możliwe kombinacje - dodam, że korzystam z lapcia), a nie da się wpisać maila przez skopiowanie *facepalm* A znalazłam wiarygodnego sprzedawcę z Hong Kongu (sukces!), który sprzedaje limitowaną edycję DVD BRSa (nie to, żebym była wielką fanką tego anime - bardziej interesują mnie bonusowe gadżety), a która łącznie z wysyłką kosztowałaby mnie niecałe 230 zł (bez cła) ;__;
Edit: A japoński Amazon jest gópi, bo bez możliwości rejestracji dla zagranicznych klientów. Sssuper, z USA czy z Europy tego nie zamówię, bo koszty wysyłki są takie, że głowa boli (tak, paradoksalnie wysyłka z Japonii wychodzi taniej niż z krajów europejskich). |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-01-2011, 17:36
|
|
|
Urufu napisał/a: | A japoński Amazon jest gópi, bo bez możliwości rejestracji dla zagranicznych klientów. |
Jak to? Pamiętam że jakiś czas temu rejestrowałem się bez problemów. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 27-01-2011, 17:41
|
|
|
A miałeś opcję select your country? Bo ja takiego czegoś nie mam (jest tylko lista z japońskimi prefekturami). |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-01-2011, 17:55
|
|
|
Musiałem mieć, bo paczki dochodziły bez problemu. Zaraz sprawdzę.
Edit:
Przy podawaniu danych u góry jest jak byk napisane:
Cytat: | Enter a new shipping address.
When finished, click the "Continue" button.
Or enter International (Outside of Japan) |
|
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 27-01-2011, 18:11
|
|
|
Ups, nie przeczytałam tego info na górze - dzięki ^^v |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|