Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
O futbolu dywagacje |
Wersja do druku |
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-03-2010, 12:29
|
|
|
Costly napisał/a: | Co powiesz na zakład o flaszkę? :] |
Liczba pojedyncza tylko? |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 12-03-2010, 12:43
|
|
|
Tak, pojedyncza, jakościowo odpowiednia. Po pierwsze - tradycja, po drugie - nie chcę za bardzo z ciebie zdzierać. Stoi? |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-03-2010, 12:54
|
|
|
Jasne, czego się przecież nie robi dla biednych studentów. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 12-03-2010, 14:36
|
|
|
Przebijam łapę. Mam rozumieć, że zwyciężca podzieli się.;)
Też mam gorącą nadzieję, że Lech wygra. Wisła dla mnie skończyła się za czasów Franka. To był zespół, ale do końca niewykorzystany. Ewentualnie Legia mogła zdobyć, ale wątpie, żeby coś zawojowali Lidze Mistrzów. Tak wogle przestałem interesowac się piłką podwórkową, bo czym tu się zachwycać. Nawet w tym sezonie nie byłem na żadnym meczu, nie mówiąc o wyjeżdzie, ani od kilku lat nie oglądam w tv ligi polskiej. Jedynie interesuje się co tam Arka wykombinował od czasu do czasu. Wolę nudną włoską piłkę, alb hiszpański, lub angielski klasyk.
Costly jak Platini wrzuci do regulaminu hasło możesz kupować za tyle ile zarobiłeś. To większość elitarnych klubów straci na swojej wartości. Milan znowu będzie wielki jak skończą się większość drogich kontraktów w bodajże 2011 roku. Inna sprawa Berlusconi od dawna odkręcił korek z pieniędzmi, ale teraz nie będą już mogli po sprzedaży Kaki mówić ,że nie mają kasy na zakupy, bo bilans jest minusowy. Mam nadzieje że Galianni odejdzie. Facet chyba stracił swój dawny zmysł do zarządzania. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 12-03-2010, 23:47
|
|
|
Ot, mecz Wisły i Jagielloni zakończony remisem. Jeżeli teraz tylko Lech wygra z Bełchatowem, to 8 punktów straty do Wisły zostanie odrobione. Jeszcze przed 3 tygodniami wydawało się, że bez wygranej w bezpośrednim meczu i sporej dozy szczęścia nie będzie możliwe odrobienie tak znacznej straty, tymczasem istnieje na to realna szansa już po 3 kolejkach. I kto powiedział, że piłka jest przewidywalna? |
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 14-03-2010, 18:17
|
|
|
Chciałbym, żeby Bełchatów dzisiaj wygrał. Wtedy walka o mistrzostwo będzie jeszcze bardziej emocjonująca.
Wczorajszy mecz Wisły mógł się podobać. Dużo walki i piłkarze biegali jakby się im chciało grać. Co z tego jak bramek nie ma kto strzelać. Brożek jest bez formy. Małecki zazwyczaj strzela w trybuny, macha rękami i bluzga na sędziego. Boguski po kontuzji nie może się odnaleźć. Ćwielonga sprzedali, a Christow jeszcze nie wszedł na dobre w drużynę (poza tym wygląda jak klon Boguskiego ;). Kirm strzela tylko w reprezentacji. Łobodziński chimeryczny, ale też raczej bez formy. Dzięki temu Wisła jest od trzech meczów bez bramki.
Fajnie, że Cracovia wreszcie wygrała i to bez kilku podstawowych graczy. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-03-2010, 22:53
|
|
|
Dembol napisał/a: | Wczorajszy mecz Wisły mógł się podobać. Dużo walki i piłkarze biegali jakby się im chciało grać. Co z tego jak bramek nie ma kto strzelać. Brożek jest bez formy. Małecki zazwyczaj strzela w trybuny, macha rękami i bluzga na sędziego. Boguski po kontuzji nie może się odnaleźć. Ćwielonga sprzedali, a Christow jeszcze nie wszedł na dobre w drużynę (poza tym wygląda jak klon Boguskiego ;). Kirm strzela tylko w reprezentacji. Łobodziński chimeryczny, ale też raczej bez formy. Dzięki temu Wisła jest od trzech meczów bez bramki |
Ja nie wiem już z czego ta niemoc Wisły wynika. Czy oni są wszyscy bez formy? Czy też może się Skorża ze wszystkimi piłkarzami skonfliktował? Bo ostanie sadzanie na ławie Brożka była dla mnie dość dziwne. Żal mi Wisły, bo przez ostanie lata jako jedyni dzielnie bronili honoru naszej piłki klubowej. A ten Christow to dla mnie jakiś wielki przekręt. |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 14-03-2010, 22:55
|
|
|
Lech 1;1 GKS
Legia 0;1 Polonia
W związku z porażką legionistów w miejsce zwolnionego Urbana zatrudniono Stefana Białasa. Zobaczymy jak to wyjdzie.
Lech teraz musi czekać na kolejne potknięcie lidera z Krakowa. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 14-03-2010, 23:29
|
|
|
Urban do wzięcia. Ciekawe gdzie wypłynie teraz - u nas, czy może gdzieś na zapleczu ligi hiszpańskiej?
No, ja tam z kolejki jestem zadowolony. Wisły dogonić się nie udało, ale za to Lech przeskoczył Legię i ma za sobą najgorszy mecz rundy rewanżowej. Punkt na wyjeździe gdy od 21 minuty trzeba było grać w 10 nie jest do pogardzenia. |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 16-05-2010, 11:08
|
|
|
I skończyło się tak, jak skończyć się miało. Lech reprezentować nas będzie w lidze mistrzów, a Legia - nareszcie - nie będzie nas kompromitować w europejskich pucharach.
Ale najważniejsze...
Altruista napisał/a: | Costly napisał/a:
Stoi?
Jasne, czego się przecież nie robi dla biednych studentów. |
Altowe uprzedzenia względem Zielińskiego skutkują w przegranej flaszce ;p
Cóż, na dobrą sprawę, to Lech zdobył mistrza już w poprzedniej kolejce - każdy chyba wiedział, że grający o pietruszkę Lubin nie skrzywdzi Lecha, stosunki między kibicami na to nie pozwalają. Nawet Wisła nie starała się wygrać z Odrą, mając tego doskonałą świadomość.
Naszą ostatnią niewiadomą pozostaje kwestia pucharu polski. |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-05-2010, 11:14
|
|
|
Buhahah.
Cost, ja o tym doskonale pamiętam, nie musisz wszędzie i przy wszystkich podkreślać, że przegrałem zakład ;p |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-06-2010, 13:56
|
|
|
Dzisiaj pierwsze mecze mistrzostw świata. Gra RPA z Meksykiem i Francja z Urugwajem. W pierwszym meczu obstawiam, że wygra RPA, w drugim Urugwaj. |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 11-06-2010, 16:23
|
|
|
Mundial się zaczął, dobry mecz, ale te wuwuzele to masakra. Moje uszy... |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-06-2010, 17:00
|
|
|
RPA 1 - 1 Meksyk - i o dziwo był to nawet dobry mecz. Zwłaszcza druga połowa była pełna dramaturgi. Gdyby zawodnik RPA w 90 min wpakował piłkę do bramki a nie w słupek to gospodarze wygrali by pierwszy mecz. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|