Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Euro 2012 |
Wersja do druku |
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 08-06-2012, 19:16
|
|
|
Ponoć w jakiejś lidze gość w 19 meczach dał 16 czerwonych kartek :P |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-06-2012, 21:13
|
|
|
Amen. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 08-06-2012, 21:40
|
|
|
No i kolejny mecz za nami, Rosja zlała Czechów 4-1. Mecz był szybki, ładny szkoda tylko, że jednostronny. Ech, Rosjanie w takiej formie mogą śmiało liczyć na wyjście z grupy. Oby tylko nie naszym kosztem... |
|
|
Xavi
Barcelona, kurtyzano!
|
Wysłany: 08-06-2012, 21:49
|
|
|
4 lata temu mówiło się, że łysy (ciach) ukradł nam mistrzostwa. Teraz Grecy niech śpiewają, że c**j z zakolami ukradł im mistrzostwa. Czerwień w konsekwencji drugiej żółtej, bo Murawski tracił równowagę i wpadł na obrońcę. Śmieszność. + karny dla Greków po ręce. Beznadzieje grała reprezentacja, wszystkie akcje prawą stroną, gdzie cisnęły indywidualności, reszta to nie wiem, symulowała, do tego spuchli i nie mieli sił na 2gą połowę. Po meczu Rosjan z Czechami utwierdzam się w tym, że jesteśmy drużyną najsłabszą w grupie. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=ZAxI8VkKK4k |
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 08-06-2012, 22:08
|
|
|
Widać, że i Czesi, i Ruskie są lepsze od nas. Jasne, może się jeszcze wszystko zdarzyć, ale oceniając na chłodno jesteśmy piłkarsko najsłabszą drużyną w grupie. W ogóle Polacy nie mieli takiej umiejętności, by potrafić przejść przeciwnika w pojedynku jeden na jeden. Wszystko, co się udawało, to co najwyżej gdzieś tam sytuacyjnie lub na wykroku. Jak Grecy siępozamykali, to nie było o czym mówić.
Pomimo tego, co widziałem, ja tam się jeszcze łudzę, że może jeszcze uda się jakoś na farcie zrobić te punkty. Nie wiem jak, nie wiem z kim, no ale...
Lewandowski dobry zawodnik, ale też nie taki, żeby wziął i sam sobie zrobił akcje. Co najwyżej właśnie wykończenie i rozepchanie się na miejscu i strzał. |
|
|
|
|
|
Swarga
|
Wysłany: 09-06-2012, 04:40
|
|
|
Powinien być karny dla Greków, a sytuację Sokratisa już sobie z Xavim wyjaśniłem prywatnie. Chociaż moim zdaniem zamiast obu czerwonych powinien dać żółtą Szczęsnemu, i żołtą temu, co potem zatrzymywał Lewego, a tego od Murasia puścić. Ale jak już koleś upada, a stojący i tak się na nim rękoma podpiera to dla mnie jest nadal utrudnianie gry, bo nie jeden wstawał od razu po gorszym upadku, więc dla mnie z dupy tłumaczenie, że już upadał i po ptokach.
Pierwsza połowa spoko, druga półpiach. 1-1 to wynik sprawiedliwy, 1-2 też byłby sprawiedliwy. Jak się nie wykorzystuje blisko 30 minut gry w przewadze, a do tego traci gola, to nie można mieć pretensji o wynik.
No i teraz koniecznie remis z Rosją, bo inaczej po ptokach.
No i widać, że Obraniak nie grał, więc czemu nie wpuścił za niego Grosickiego, lol. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 09-06-2012, 09:05
|
|
|
Brak zmian, brak jaj.
Rosja zaś wczoraj przyjemnie się oglądało. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 09-06-2012, 09:37
|
|
|
Czytam se, czytam komentarze po onetach i innych tego typu portalach i jestem zdziwiony. Uważam, że krytyka, jaka spadła na naszych piłkarzy jest mocno przesadzona. Owszem, czuję się ROZczarowany ich postawą, ale to tylko i wyłączanie dlatego, że wbrew obietnicom, że tym razem będzie inaczej, dałem się ZAczarować. Mimo wszystko napompowano ten balonik oczekiwań, głównie w oparciu o trio z BvB.
Ok, może na swoje usprawiedliwienia powiem, że jednak przed spotkaniem kazałem być ostrożny oraz że naprawdę nie jestem pewien wyniku. Wprawdzie gdzieś napisałem, że daję naszym 51% szans na wyjście z grupy, ale to z powodu słabości Greków i Czechów, co do których się nie pomyliłem. Nie znaczy to wcale, że jesteśmy od nich lepsi.
To, że Polacy zagrali poniżej oczekiwań, to truizm. Oczywiste, bo te oczekiwania były jak z fantastyki. Zagrali też chyba poniżej swoich maksymalnych możliwości. Czy jakoś bardzo? Nawet nie, dlatego wiarygodnie dla mnie brzmi wymówka z duchoty na Stadionie Narodowym.
Teraz zdobycie 3 punktów (2 remisy) lub 4 (porażka z RUS i wygrana z CZE) to będzie dobre osiągnięcie jak na nas. Nawet tylko 1 punkt (remis z CZE) to nie będzie coś, co znacząco odstaje od naszych możliwości.
---
Swarga napisał/a: | No i widać, że Obraniak nie grał, więc czemu nie wpuścił za niego Grosickiego, lol. |
Zgodzę się, że Grosicki mógłby mieć ewentualnie takiego skilla, żeby przejść któregoś Greka dryblingiem. A właśnei tgo najbardziej nam brakowało, kiedy przeciwnicy ustawili obronę "na słupa" (małe odległości pomiędzy strefami, formacjami i nisko ustawieni defensorzy) i nie można ich było ukłuć podaniami na dobieg/wolną przestrzeń. |
|
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 09-06-2012, 16:55
|
|
|
Co to za soundtrack teraz leci przed meczem Holandia-Dania w Charkowei? Cały czas jedno i to samo, taki charakterystyczny...
---
Mówiłem, żeby Krul albo Vorm bronił... -_- |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 09-06-2012, 17:49
|
|
|
Bogowie, Holendrzy grają tragicznie, ich obrona to skończone patałachy, szkoda że Dania im do szatni drugiego gola nie strzeliła. Bo sorry, ale jak się takich prezentów od duńskiego bramkarza nie wykorzystuje, to nie ma o czym mówić. |
|
|
Tabris
Snowflake
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-06-2012, 17:50
|
|
|
Cytat: | - Są bardzo duże siły policyjne. Komendę stołeczną wspierają cztery komendy wojewódzkie. Mamy do pomocy Żandarmerię Wojskową, mamy też do dyspozycji wojsko i straż miejską. Łącznie stanowimy potężną grupę, która musi zadbać o bezpieczeństwo - mówi Ewa Gawor. Zapewnia, że kibiców rosyjskich mają rozpracowanych. |
Rosjanie - FEEL LIKE AT HOME!!! |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 09-06-2012, 17:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Xavi
Barcelona, kurtyzano!
|
Wysłany: 09-06-2012, 17:53
|
|
|
Holandia piaszczy, a Dania stawia bardzo ciężkie warunki, zwłaszcza świetnie rozgrywają sobie w środku pola, genialnie się ustawiają. No i scenariusz, że Holandia kończy przygodę z Euro na grupie staje się coraz bardziej prawdopodobny.
Nie byłbym sobą gdybym nie wyśmiał fatalne drewniactwo i zmarnowanie setki przez van Persiego xD
Cytat: | Mówiłem, żeby Krul albo Vorm bronił... -_- |
Akurat bramka nie jest winą bramkarza. Zrobił to co mógł, nie obronił - nie musiał. Fatalnie zachowała się obrona, która w całości poszła na zamach - zresztą w ogóle gra niepewnie. A bramkarz? Strzał mocny, z bliska, po ziemi. Jakby to wyjął to byłoby mega, nie jego wina. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=ZAxI8VkKK4k |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 09-06-2012, 17:54
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Bogowie, Holendrzy grają tragicznie, ich obrona to skończone patałachy, |
Ano nie idzie im coś, ten wynik do przerwy jest niespodzianką. Przegrają pewnie. |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 09-06-2012, 19:03
|
|
|
Andersen po fatalnej pomyłce w pierwszej połowie, pokazał klasę, duńska obrona zagrała bardzo ładnie, a to co Duńczy wyprawiali w środku pola to już w ogóle cudo. Holandia niech spada na drzewo, zapracowali sobie na tę porażkę. :P |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|