FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
  Euro 2012
Wersja do druku
alosza Płeć:Mężczyzna
green coat

Status: offline
PostWysłany: 16-06-2012, 22:07   

W sumie wolałę już Greków niż Ruskich, ale żeby mówić, że to jakieś pocieszenie... Bardziej uśmiech z powodu ironii losu. Powiem jednak, że to bardzo źle dla poziomu sportowego imprezy, bo z całą pewnością Rosjanie zrobiliby więcej szumu w kolejnej fazie przeciwko prawdopodobnie Niemcom. Póki co w ogóle poziom jest kapitalny, szkoda by było, gdyby się zepsuł.

Ysengrinn napisał/a:
Okazuje się, że to był Ilia Muromiec, Pożarskiego wymyślił ktoś doszukujący się politycznej prowokacji. I jestem gotów uwierzyć, bo w czasach Pożarskiego to Ruscy mieli szable, nie miecze.

E tam. Dla mnie Pożarski to żadna prowokacja. Tak samo jak gdybyśmy my se dali Traugutta, Kościuszkę czy innego bohatera wojny obronnej przeciwko Rosjanom. Nie lubię Rusków, ale mieli prawo se tam dać Pożarskiego, kompletnie mi by to nie przeszkadzało, a nwet spodobałoby mi się - uznałbym to za zdrowe emocje. Co innego, gdyby to była Katarzyna II czy Stalin. No to wtedy to tak.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 16-06-2012, 22:08   

Jeżeli chodzi o narodowe ego, to myślę że na przegranej z Czechami za dużo nie ucierpi. Miło by było wyjść z grupy na własnym podwórku, ale do naprawdę porządnej drużyny to jeszcze nas czeka daleka droga - ciekawe czy po tym Euro starczy zapału.

alosza napisał/a:
Co innego, gdyby to była Katarzyna II

Jakiekolwiek niezdrowe emocje miałbym żywić przeciwko tej pani, Kaczmarski zadbał o to żeby miłe wspomnienia wygładziły mi obraz piętna na historii =]

Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 16-06-2012, 22:17   

Cytat:
E tam. Dla mnie Pożarski to żadna prowokacja

Dla mnie też, ale nie ja składałem to zgłoszenie;p. Oparte, zaznaczmy tylko na czyjejś interpretacji wizerunku random ruskiego woja.

Tabris Płeć:Mężczyzna
Snowflake

PostWysłany: 16-06-2012, 22:51   

alosza napisał/a:
uznałbym to za zdrowe emocje. Co innego, gdyby to była Katarzyna II czy Stalin. No to wtedy to tak.

Jakby rozwiesili Stalina to by obok głowy Smudy poleciała jeszcze głowa ministra obrony narodowej;p

Ysengrinn napisał/a:
Najsmutniejsze jest to, że mimo deklaracji nasi wcale nie grali jakby to był najważniejszy mecz w ich życiu...

Czy ja wiem? Niektórzy płakali po meczy. Odnoszę wrażenie, że po prostu nasi nie wiedzieli jak grac, jak się ustawić, albo co zrobić z piłką. Nie potrafiliśmy nić konstruktywnego wymyślić. Czesi mieli z pięciu piłkarzy którzy umieli piłkę dobrze wyprowadzić, a my tylko Błaszczykowskiego...

Vodh napisał/a:
Miło by było wyjść z grupy na własnym podwórku, ale do naprawdę porządnej drużyny to jeszcze nas czeka daleka droga

Jeśli mamy dobrych piłkarzy to nie potrafimy ich umiejętnie wykorzystać. Mam na myśli tutaj Piszczka który dla mnie był największym rozczarowaniem.

Barcelona, kurtyzano!

PostWysłany: 17-06-2012, 00:47   

alosza napisał/a:
Jeśli mamy dobrych piłkarzy to nie potrafimy ich umiejętnie wykorzystać. Mam na myśli tutaj Piszczka który dla mnie był największym rozczarowaniem.

Chłopak bał się szarżować bo nie miałby kto go zaasekurować.

No, jak wszyscy skreślali Czechów na początku to ja już przed turniejem stawiałem, że mogą wyjść z grupy na 1szym. Widać z Rosją trochę wpadka, bo też wcale źle tam nie grali. A Polska? No masakra. Parę gwiazd, reszta średniaki, kiepski trener i nawet w tej najsłabszej grupie nie dali rady. Jak znam życie to Obraniaków itp w kadrze już nie zobaczymy, chociaż nie wydaje się wam, że nie byli potrzebni? De facto tylko Perquis jeszcze coś grał, a reszta? Banda patałachów. Tak jak przewidywałem, straty w środku pola z Czechami mogą więcej kosztować niż z Ruskimi i wyszło na moje, choć przecież nie grał i tak Rosicky. Na awans nie zasłużyliśmy, wymęczone 2 remisy i porażka to za mało. Brawa dla Czechów i Greków, którzy rzutem na taśmę pyknęli faworyzowaną Rosję.

Swarga Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 17-06-2012, 06:16   

Polacy grali w zasadzie 20-30 minut. Z Grecją tylko połowę. Z Rosją cały mecz w sumie, z czego drugą połowę dużo lepiej. To jest za mało, by zaslużyć na ćwierćfinał.
A jak ten Pilar zalatał naszych, to miazga.
Powrót do góry
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 17-06-2012, 08:11   

Powrót do góry Zobacz profil autora
alosza Płeć:Mężczyzna
green coat

PostWysłany: 17-06-2012, 11:25   

Lato: Jeśli nie wyjdziemy z grupy, odchodzę

^^

Szczerze mówiąc wątpię, by taki człowiek jak on zrezygnował z takiej fuchy. Jest jednak pretekst, by się do niego podosrywać. Owszem, mocno mnie irytuje, że zaczyna się teraz wszystko zwalać na PZPN, by znaleźć kozła ofiarnego. Z drugiej jednak strony oni powinni wylecieć niezależnie od wyniku reprezentacji. Choćby by to było mistrzostwo Europy. To dwie rozłączne sprawy. Cała polska piłka jest chora i inaczej to wszystko musi być poustawiane.
Powrót do góry
NiBl Płeć:Mężczyzna
Seeker of Truth

PostWysłany: 17-06-2012, 11:43   

Ostatecznie prawdę powiedziawszy wydawało mi się, że może jednak uda nam się wyjść z grupy. Nie dlatego, że graliśmy naprawdę świetną piłkę, ale dlatego, że nasi przeciwnicy nie grali jakoś dobrze. No ale cóż przynajmniej nie skompromitowaliśmy się kompletnie i widać, że bądź co bądź są zawodnicy, wokół których można jeszcze budować skład...

Co do Laty to on miał bardzo grząską sytuację już przed EURO i to, że nie wyleciał przed było spowodowane tym, że głosowanie odłożono na "po" EURO. To nie jest sytuacja "Jak nie wyjdziemy z grupy, odchodzę", ale "Jakby udało nam się wyjść z grupy to może ocaliłbym swój stołek".
Największym problemem z PZPNem jest to, że jest to mafia i samo ustąpienie Laty nic tu nie zmieni.
Powrót do góry
Snowflake

PostWysłany: 17-06-2012, 11:54   

NiBl napisał/a:
No ale cóż przynajmniej nie skompromitowaliśmy się kompletnie i widać, że bądź co bądź są zawodnicy,

Jak to nie? Powiedz mi panie które ostatecznie zajęliśmy miejsce w grupie?

Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 17-06-2012, 13:10   

Cytat:
Owszem, mocno mnie irytuje, że zaczyna się teraz wszystko zwalać na PZPN, by znaleźć kozła ofiarnego.

Teraz? Ja wszystko zwalałem na PZPN od samego początku i dalej zamierzam. Bez rozpieprzenia (najlepiej przez aresztowanie i skazanie tak z 90% działaczy) tego dziadostwa nie ma co liczyć na to, że kiedyś poprawi się sytuacja, bo nawet nowi ludzie muszą wchodzić w układy ze starymi macherami by cokolwiek zdziałać.

Zrobiliśmy wyraźny postęp, ale droga przed nami jeszcze bardzo długa. Brakowało nam taktyki, brakowało wyszkolenia, brakowało wytrzymałości. Jeżeli najlepszymi piłkarzami są reemigranci, to ja nie wiem kto ma być winny jeśli nie nasz rodzimy związek piłkarski.

Cytat:
Największym problemem z PZPNem jest to, że jest to mafia i samo ustąpienie Laty nic tu nie zmieni.

Mafiami to są FIFA i UEFA. My mamy osiedlową banditierkę, której policja nie wyłapała tylko dzięki opiece zachodnich don Corleone.

Urawa Płeć:Mężczyzna
Keszysta

PostWysłany: 17-06-2012, 13:14   

Cytat:
Mafiami to są FIFA i UEFA. My mamy osiedlową banditierkę, której policja nie wyłapała tylko dzięki opiece zachodnich don Corleone.

Dokładnie. Kilka razy już rządy różnych opcji próbowały się za PZPN zabrać (mniejsza o intencje) i za każdym razem cappo di tutti capi z zachodu stawał w jego obronie.

Snowflake

PostWysłany: 17-06-2012, 13:40   

Cytat:
Dokładnie. Kilka razy już rządy różnych opcji próbowały się za PZPN zabrać (mniejsza o intencje) i za każdym razem cappo di tutti capi z zachodu stawał w jego obronie.

Ano próbowało z marnym skutkiem trzech "dzielnych" gości. Byli to Dębski AWS, Lipiec PiS i Drzewiecki PO. Pierwszy z nich został zastrzelony, drugi chyba siedzi za korupcje, a trzeciego wykończyła afera hazardowa. PZPN nie da się ruszyć.

Seeker of Truth

PostWysłany: 17-06-2012, 15:16   

Tabris napisał/a:

Mogło być dużo gorzej... Mogliśmy przegrać wszystkie 3 mecze... Mogliśmy przegrać "srogo" jak 4:1, 3:0 i tym podobnie.
Przynajmniej jakoś się trzymaliśmy jak na kraj umiejscowiony gdzieś w środku Afryki...
Powrót do góry
kapplakk Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 18-06-2012, 15:59   

Tabris napisał/a:
NiBl napisał/a:
No ale cóż przynajmniej nie skompromitowaliśmy się kompletnie i widać, że bądź co bądź są zawodnicy,

Zająć ostatnie miejsce, to jeszcze nie jest kompromitacja. Zależy w jakim stylu. Nasi nie wypadli może rewelacyjnie, ale liczyli się w stawce o wyjście z grupy do samego końca, a to, że ostatni mecz im nie wyszedł to inna sprawa. Nie wyszli z grupy to wiadomo, że wszyscy krytykują, ale taka jest piłka, każda drużyna ma lepsze i słabsze momenty, wystarczy spojrzeć na Szwedów, Czesi też grali bardzo nierówno, przeciwko Grecji po 15minutach już niewiele pokazali ale wygrali i tylko dlatego nikt się ich nie czepia - takie uroki futbolu. Zresztą, co w tej sytuacji mają powiedzieć Rosjanie? Jeśli grupa A była taka słaba, to dlaczego nie grają ćwiercfinału? Teraz plują sobie w brodę - nie wygrali ze "słabymi Polaczkami". A Holendrzy? Nie zdobyli choćby jednego punktu. Nie jesteśmy jedyna druzyną z problemami w tym turnieju.
Co do Smudy - na pewno nie wykonał swojego zadania dobrze pod każdym względem, warto jednak zauwazyć, że nie był w tak komfortowej sytacji jak inni trenerzy, którzy na miejsce każdego zawodnika mieli wartościowych zmienników. A w naszej ekipie tylko wśród bramkarzy był problem komu pozwolić grać.
Wszyscy chcą wiedzieć kim będzie nowy trener reprezentacji, a ja pytam, co zdąży nowy trener zrobić, skoro pierwszy mecz eliminacji do MŚ gramy już na początku września? Co prawda ze słabą Czarnogórą (chyba - nie pamiętam dokładnie), ale jak ten mecz wtopimy to szanse na wyjście z grupy (mamy Anglików i Ukrainę, niby nie potęgi, ale jednak...) znacznie zmaleją. I znowu będą zmiany tenera, piłkarzy i deklaracje, że przecież będzie kolejny turniej, tam damy z siebie wszystko...

Niemniej jednak ja jestem zadowolony z postawy Polskiej reprezentacji, mają ostatnie miejsce, ale to i tak najlepszy turniej biało-czerwonych w historii demokratycznej Polski... Postawiliśmy się Rosji, liczyliśmy się w walce o wyjście z grupy do ostatnich chwil. Nie ma wstydu, a mógł być. Wszyscy, którzy pamiętają Koreę na pewno mają tego świadomość. Tam była kompromitacja i porażka na całej linii. Teraz po prostu przegraliśmy, ale pokazaliśmy pazur.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Strona 7 z 9 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Odpowiedz do tematu