Kim chcecie zostać w przyszłości? |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-12-2009, 16:31
|
|
|
Och, geodezję miałem u siebie w szkole, masa duperelkowatej roboty... Zwłaszcza szkicowanie. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
listopad
młoda jeszcze i zdolna
|
Wysłany: 09-12-2009, 17:34
|
|
|
Ekhem, ja KOCHAM geodezję...
A pierdół dużo, jak wszędzie chyba, wystarczy się zagłębić w dowolny temat dowolnych studiów (chociaż szkicuje się w sumie rzadko, może jak dadzą przedpotopowy sprzęt, który ma tyle wspólnego z elektroniką, co wrotki z Jumbo Jetem). |
_________________ Najważniejsze to perfekcyjnie złożony spadochron. |
|
|
|
|
Radyjko
Radioaktywny Alchemik
Dołączył: 23 Kwi 2008 Skąd: tam gdzie szaleństwo to cnota Status: offline
|
Wysłany: 09-12-2009, 18:03
|
|
|
Kiedyś moim wymarzonym zawodem był damski masażyta, kategoria wiekowa 16-35 lat XD
Ja jestem ofiarą licznych ambicji, więc najchętniej byłbym wielozawodowy, ale byłoby to strasznie ciężkie^^ Są to ambicje następujące:
* pisarz - marzę, by zostać pisarzem fantastycznym, żeby mnie Fabryka Słów wydawała i tym podobne. Ludzie mi mówią, że talent mam i pomysły takoż, więc może jest jakaś nadzieja^^ (aczkolwiek wiem, że strasznie trudno z tego zawodu wyżyć)
* muzyk - gram na skrzypcach i pianinie, komponuję też trochę, więc liczę, że kiedyś coś większego z tego grania/komponowania wyrośnie:-) Moim marzeniem jest grać w zespole celtyckim:-)
* rysownik mang - pewnie niejeden użytkownik Tanuki marzy o zrobieniu własnej mangi. Podobnie jest ze mną - wpierw trzeba tylko nauczyć się ładnie rysować;-P
* tłumacz angielskiego - skoro już jestem na filologii angielskiej, dobrze byłoby te studia przekuć w zawód;-)
Swego czasu myślałem też o byciu tłumaczem mang (z japońskiego na polski/angielski) i skandynawistą, ale te ambicje zniknęły, lecz pozostała fascynacja mangami i Skandynawią^^ |
_________________ Wińcie grzech, nie grzesznika. Wińcie kawę, nie Kumorina. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-12-2009, 20:56
|
|
|
Radyjko napisał/a: | żeby mnie Fabryka Słów wydawała |
Boże uchowaj. Przynajmniej ja bym nie chciał. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Madoko_MJ
Szczera Merry
|
Wysłany: 20-02-2010, 00:08
|
|
|
dobra... to że zostały mi jeszcze 3 lat no 3,5 do ukończenia liceum to nic.... i tak się zastanawiam co będę robić w przyszłości.
Jako mała dziewczynka chciałam być weterynarzem ale potem zaczęło mnie to obrzydzać
już od jakiś kilku lat wszyscy pchają mnie do plastyka ale ja siebie nie widzę w funkcji osoby kolorującej bajki ;P a na architekturę nie pójdę bo nie lubie maty ;p
Chcę zostać stomatologiem ^^ i jak na razie idę w tym kierunku |
_________________ "Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty"
Sokar |
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 20-02-2010, 00:13
|
|
|
O, ja też chciałam zostać wetwrynarzem. Zresztą dalej chce. Ze specjalizacją na gryzonie, bo to w Polsce leży. Przechylam się w strone neurologii (ach, neurolingwistyka). Pchają mnie oczywiście w strone konserwatorium a ja mówie stanowczo nie, chociaż to fajna zabawa jest. Generalnie trzymam się medycyny. |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Mononoke
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 20-02-2010, 00:19
|
|
|
No proszę, ja też chcę zostać weterynarzem:D:D:D i do tej cudownej chwili zostały mi jeszcze 4 lata(jak dobrze pójdzie;)). Fajne studia:) |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 20-02-2010, 00:38
|
|
|
koranona, wooow. Też kiedyś chciałam być weterynarzem. Moje marzenia skonfrontowałam dosyć późno z rzeczywistoscia, bo zdawałam jeszcze maturę z odrobiną nadziei, że a nuż się uda. Niestety nie jestem orłem z chemii, a wręcz przeciwnie, także dałam sobie spokój (i nie żałuję). Najwyraźniej już na tym etapie siadła moja motywacja, na studiach byłoby już tylko gorzej, a jakbym się dostała i potem odpadła... bolałoby bardziej. A że i tak mnie pociągają wszelkie kierunki biologiczne... to i na taki poszłam. Choć aktualnie kompletnie nie mam pojęcia czym chcę się głównie zajmować w przyszłości. No idea.
Jak sobie wyobrażacie studiowanie weterynarii? ;) |
|
|
|
|
|
Mononoke
Little Yōkai
|
Wysłany: 20-02-2010, 00:48
|
|
|
Nanami co studiujesz?
Ja jestem na drugim roku weta. Póki co nie ma nic specjalnie zajmującego, jedynie anatomia była naprawdę fajna, ale to w zeszłym roku. Kiedyś chciałam zostać lekarzem ludzkim, ale nie chciało mi się zdawać fizy na maturze, a potem stwierdziłam że weterynaria ciekawsza. A jak byłam mała to chciałam być przedsiębiorcą pogrzebowym (dzieci to mają pomysły:)) |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 20-02-2010, 01:14
|
|
|
Jej, weterynarz. Też kiedyś chciałam być weterynarzem (lata podstawówki), ale z biegiem czasu uświadomiłam sobie, że biologiczne kierunki to zdecydowanie nie dla mnie (raz, że nie mam do nich głowy, a dwa, że nie ciekawią mnie).
Dawno, dawno temu pisałam w tym temacie, że chcę być tłumaczem - to też mi się odwidziało. Straciłam serce do nauki języków :( |
|
|
|
|
|
Chidori
Mrs. President
|
Wysłany: 20-02-2010, 01:29
|
|
|
Zawsze marzyłam o tym, żeby zostac grafikiem komputerowym. Nie dość, że ładnie bym zarabiała, to jeszcze robiłabym to, co lubię. |
_________________ Don't be afraid to fail. Be afraid not to try. |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 20-02-2010, 10:40
|
|
|
Mononoke napisał/a: | Nanami co studiujesz? |
Biologię stosowaną. I podziwiam :-)) Narazie pewnie samą teorię macie jeszcze? |
|
|
Mononoke
Little Yōkai
|
Wysłany: 20-02-2010, 10:59
|
|
|
Cytat: | Narazie pewnie samą teorię macie jeszcze? |
Tak, dopiero na trzeci roku zaczynają się ciekawsze przedmioty jak farmakologia czy chirurgia. A teraz pozostaje mi rekompensata w postaci martwych piesków na prosektorium:)choć niektóre przedmioty mimo, że całkowicie teoretyczne też są przyjemne |
|
|
|
|
|
Madoko_MJ
Szczera Merry
|
Wysłany: 20-02-2010, 11:07
|
|
|
I dlatego mi się odwidziała przyszłość weterynarza ;P
NIe mogła bym oglądać a tym bardziej grzebać w martwych zwierzakach |
_________________ "Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty"
Sokar |
|
|
|
|
Mononoke
Little Yōkai
|
Wysłany: 20-02-2010, 11:15
|
|
|
Do wszystkiego się idzie przyzwyczaić;) |
|
|
|
|
|
|