Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W jaką grę pograć ? Możecie coś polecić ? |
Wersja do druku |
123Nowy!
Ołowiany żołnierzyk
|
Wysłany: 24-07-2017, 13:14
|
|
|
Puzzle Quest, grałem parę lat temu. Ta gra to głównie walki, ale oryginalnie przedstawione. Coś w rodzaju tetrisa, układasz puzle. Nie wiem cholerka jak to lepiej opisać.
Podobno puzzle quest 2 też jest dobre.
Cheers |
_________________ Nieoficjalny fan Zabuzy Momochi i Mitarashi Anko.
Oficjalny fan Ohtsuki Akio. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 25-07-2017, 04:36
|
|
|
123Nowy! napisał/a: | Podobno puzzle quest 2 też jest dobre. |
Ma zdecydowanie gorszą fabułę i nudniejszy system walk. Można zagrać, ale nie miałam takiej dobrej zabawy jak przy pierwszym Puzzle Queście. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
123Nowy!
Ołowiany żołnierzyk
|
Wysłany: 25-07-2017, 12:58
|
|
|
Do dzisiaj pamiętam jak się, za przeproszeniem, chędożyłem, z nietoperzem wampirem. Skubany wysysał mi hapeki, leczył wszystkie rany, które mu zadałem. Drat.
Cheers |
_________________ Nieoficjalny fan Zabuzy Momochi i Mitarashi Anko.
Oficjalny fan Ohtsuki Akio. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 25-07-2017, 14:10
|
|
|
Ja bardziej miałam problem, że na koniec miałam build na którym spokojnie mogłam wygrać ze wszystkim, ale nie byłam w stanie wygrać SZYBKO. Więc cały element napięcia szlag trafiał, bo siedziałam znudzona i 10 minut przesuwałam klocki, wiedząc, że przeciwnik i tak nie da rady mnie zabić po czym robiłam bursta jak wreszcie miałam wszystko napełnione. Niestety w momencie w którym główny element trudności to długie paski HPeków, a nie build wroga to gra robi się bardzo szybko nudna. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 25-07-2017, 16:52
|
|
|
Chyba że *GASP* traktujesz przesuwanie kulek jako główną grę, a element pseudoerpegowy jako miły dodatek i długie przesuwanie kulek na buildzie nie do zabicia jest celem samym w sobie. |
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 25-07-2017, 17:01
|
|
|
Lubię jak przesuwanie kulek ma jednak jakiś element strategii jak w pierwszym Puzzle Queście. W momencie w którym mogę przesuwać kulki absolutnie dowolnie i robi to niewielką różnicę to zaczynam się nudzić. |
|
|
|
|
|
cephiednomiko
|
Wysłany: 31-07-2017, 20:00
|
|
|
Ja mogę polecić gierkę Township. Jest to symulator rozwoju małego miasteczka, utrzymany w nieco infantylnym, bardzo kolorowym klimacie. To typowo relaksacyjna gierka, doskonała by od czasu do czasu wyłączyć się z szarej codzienności i posadzić trochę marchewek, tudzież wyprodukować nieco popcornu albo ciastek czekoladowych.
Ogólnie rozgrywka skupia się na załadowywaniu kolejnych przyjeżdżających co jakiś czas pociągów, bądź przylatujących samolotów. Za to otrzymujemy kasę, itemy i doświadczenie, a dzięki temu możemy powiększać swoje miasto, budować nowe fabryki, budynki itd. Są też elementy stricte rozrywkowe (w pewnym momencie zaczynamy budować własne zoo), a także wątek rywalizacji (w postaci cotygodniowych regat). Co jakiś czas pojawiają się także okazjonalne eventy.
Gra jest darmowa i choć jest w niej element mikropłatności, to (co uważam za dużą zaletę) można w nią spokojnie grać nie wydając ani grosza. Może wymaga to nieco więcej cierpliwości, ale jest jak najbardziej możliwe. |
_________________ Zapraszam na moją stronę o filmach, książkach i anime.
http://cioteczka-miko.pl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|