Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W jaką grę pograć ? Możecie coś polecić ? |
Wersja do druku |
ZUBEK
Niestety, to ja ...
|
Wysłany: 09-03-2010, 16:36 W jaką grę pograć ? Możecie coś polecić ?
|
|
|
A więc jest to temat odpowiadający tematowi "Jakie anime obejrzeć...", tylko że o grach.
Zasady takie same, jakiej gry szukam i w jakie tego typu lubię grać.
Ja szukam darmowej gry mmorpg, jeśli to możliwe to polskiej/spolszczonej. Grałem w MU, metina, lineage, DDO i 4story. Szukam jakiegoś bardziej rozbudowanego RPG'a z klimatem i może jakąś fabułką czy coś, żeby q były fajne. Najlepiej byłoby od razy podać jakiś polski serwer w którym trzyma się jakąś kulturę. |
_________________ Lubię dobre Anime |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-03-2010, 18:07
|
|
|
Runes of Magic spełnia wszystkie wymagania - jest (ponoć) dobre i ostatnio pojawiło się oficjalne spolszczenie. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 09-03-2010, 19:51
|
|
|
Rappelz
Darmowy MMO, sam w niego gram. Ładna grafika, ciekawa rozgrywka i dobry gameplay. Polecam!
Teraz ja się coś spytam
W piątek, albo nawet jutro będę jednym z milionów szczęśliwych posiadaczy PSP. Znacie na to jakieś dobre jRPG. Tylko błagam nie FF: Crisis Core albo tales of... bo to już wiem. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 09-03-2010, 20:43
|
|
|
Star Ocean: First Departure. Jeżeli podobało Ci się Tales of Phantasia, bierz i się nie zastanawiaj! ^_^ Choć uważam, że oryginał miał o wiele fajniejszy klimat. Ale skoro ma być drogą dla młodych, by się zapoznali z klasyką w atrakcyjnej formie... Czemu nie? Z rzeczy nie będących RPGami: Metal Slug Anthology. I rposzę nie pytać dlaczego. :D I mała porada: kupuj oryginały. :)
Swoją drogą, o mały włos a bym się stał posiadaczem DSa. Stałbym się... "Snajperki" na Allezuo powinny zostać zakazane!
I tak kompletnie OT: wiadomo, kiedy ma zostać wydane DQIX po angielsku? |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Tohunga
siedem
Grupy: Syndykat Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-03-2010, 20:49
|
|
|
Tak, Jeśli chodzi o darmowe MMO, to zdecydowanie Runes of Magic. Bardzo rozwinięte i ciekawe rpg. Również grałem w nie kilka miesięcy i pewnie grał bym do dzisiaj gdyby nie to, że przerzuciłem się na wowa, który jednak kładzie na kolana wszystkie inne mmo. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 09-03-2010, 21:25
|
|
|
@Megaman:
To w miarę dobrze oddaje w co warto zagrać imo.
Plus Final Fantasy Dissidia, bo niby to bijatyka, ale z RPG ma w sobie dużo (jeśli chodzi o rozwój postaci). |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 10-03-2010, 22:11
|
|
|
A wie ktoś, czy na PSP da rady pograć chmurkiem? Bo wiem, że jest FF VII, ale to crisis Core z Zackiem.
No i oczekuje na premierę kh BbS |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 10-03-2010, 22:16
|
|
|
W Dissidii jest jedną z postaci do wyboru. Swojego RPGa nie ma. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 10-03-2010, 22:23
|
|
|
Keii napisał/a: | Swojego RPGa nie ma.
|
No nie, mam nadzieje, że Nomura zrobi dobre zakończenie w KH3, bo tak smutno, że Aeris zabił seph.
A Dissida nie przypomina soul calibura? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 10-03-2010, 22:30
|
|
|
Nie przypomina Soul Calibura ani trochę.
I czego zakończenie ma zrobić? Historia z FF VII dalej niż Advent Children raczej nie pójdzie, a w Kingdom Hearts nie będą największej części Final Fantasy kończyć na pewno. Zresztą, KH ma przecież swój timeline, w którym Aerith żyje. |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-03-2010, 00:17
|
|
|
Skoro temat istnieje, grzechem byłoby nie skorzystać.
Szukam Dungeon Crawlera sci-fi. Fantasy przedstawicieli tego gatunku jest mnóstwo z praktycznie każdego przedziału historii gier, a futurystycznych jak na lekarstwo. Wymagań graficznych nie mam wysokich (roguelike is fine too), ograniczenia są natomiast proste - wymagam by działało na netbooku drugiej generacji.
Dodatkowym bonusem byłaby duża randomowość gry. Losowe lokacje, bronie, enpece... |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-03-2010, 00:48
|
|
|
Hired Guns ma szanse, choć nie jestem pewien, czy to dokładnie to, czego szukasz. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 19-12-2010, 13:50
|
|
|
Odgrzebuje stary temat, ale...
Szukam gry strategicznej. Szczegóły:
- historyczna
- udział Polaków
- grywalna
- nie RTS (w każdym razie nie w typie buduj-produkuj-walcz a'la Starcraft et tutti quanti)
Grałem we wszystkie części Generala czy Medieval: Total War, od razu mówię. Ale skopałbym ruskich, szkopów czy turków na nowo w jakiejś innej grze. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-12-2010, 14:38
|
|
|
Europa Universalis 2 może? Co prawda jest to w czasie rzeczywistym, ale pierwsze trzy kryteria spełnia, a rozgrywka toczy się na nieco wyższym poziomie, tzn. zarządzania poszczególnymi regionami i ogólną polityką, a nie budowania poszczególnych budynków - oraz wysyłania armii, a nie dowodzenia nimi bezpośrednio na polu bitwy (co ma niestety o tyle swoją wadę, że w pierwszych latach [środek wojny stuletniej] bywa że rozgrywają się dość... randomowo, ale zawsze można zacząć później). |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 19-12-2010, 15:29
|
|
|
Morg napisał/a: | Europa Universalis 2 może? Co prawda jest to w czasie rzeczywistym, ale pierwsze trzy kryteria spełnia, a rozgrywka toczy się na nieco wyższym poziomie, tzn. zarządzania poszczególnymi regionami i ogólną polityką, a nie budowania poszczególnych budynków - oraz wysyłania armii, a nie dowodzenia nimi bezpośrednio na polu bitwy (co ma niestety o tyle swoją wadę, że w pierwszych latach [środek wojny stuletniej] bywa że rozgrywają się dość... randomowo, ale zawsze można zacząć później). |
Mam wersję tej gry - "II Wojna Światowa" i grałem w nią trochę, niestety, jej wadą jest to, że granie innymi stronami niż trzy główne szybko się kończy. Moim rekordem jako Polską było zajęcie Litwy i Łotwy oraz utrzymanie się na mapie do połowy 1940, oddając Niemcom Pomorze - dostęp do morza miałem od wschodu. Ale i tak potem ZSRS i Niemcy mnie rozjechali. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|