Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki |
Wersja do druku |
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-11-2010, 10:40
|
|
|
Uś.
Chociaż takiego szonena przynajmniej bym obłypała :D |
|
|
Adam Blitz
Gość
|
Wysłany: 24-11-2010, 12:38
|
|
|
W opisie Zombie Loan ilość odcinków wynosi 13, a o ile mi wiadomo jest ich tylko 11. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 24-11-2010, 12:41
|
|
|
Nie do końca, do siódmego DVD zostały dołączone dwa odcinki specjalne, będące kontynuacją historii. :) |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 24-11-2010, 21:28
|
|
|
Link
.........
Albo trzeba dodać wyróżnik Live Action, albo wywalić ten obrazek. Albo chociaż zmniejszyć. Ale lepiej wywalić. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 24-11-2010, 21:33
|
|
|
W recenzji Česary prawdopodobnie znajduje się nadmiarowa spacja pomiędzy pierwszym a drugim akapitem. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 25-11-2010, 12:22
|
|
|
Loko napisał/a: | Link
.........
Albo trzeba dodać wyróżnik Live Action, albo wywalić ten obrazek. Albo chociaż zmniejszyć. Ale lepiej wywalić. |
Haha. Ktoś testuje, na ile czujna jest redakcja? Screen wymieniłem na neutralniejszy. Przy okazji, padłem ze śmiechu wybierając screeny, aż mam ochotę je pododawać XD
Wyróżnik dodał ktoś przede mną. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 26-11-2010, 20:44
|
|
|
Z recenzji lesbjoux:
Cytat: | Lapis przebywa w kopalni Sable, której większa część powierzchni to jałowa pustynia. |
Czy to oznacza, że pustynia jest częścią kopalni czy owa pustynia zajmuje większą część Sable? Zdanie cokolwiek dziwne (choć manhwy nie czytałem, może i w niej kopalnie będące zarazem pustyniami występują). |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Mononoke
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 26-11-2010, 21:14
|
|
|
Nie jestem pewna czy o to Ci chodzi. W "Les Bijoux" kopalnia to nie tylko taki zakład górniczy, zajmujący się wydobyciem jakichś minerałów (choć również), ale też cała kraina. Czyli takie małe państwo w mnhwie nazywamy kopalnią. |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 29-11-2010, 18:22
|
|
|
Na stronie głównej Anime dolny banner wjechał mi na ogryzki, i zejść nie chce. Załączam zrzutkę z przykładem. Posprawdzałem trochę, i z tego co widzę, pojawia się to przy zablokowaniu wszystkich reklam pod FF i przy wyłączeniu automatycznego pobierania grafik pod Operą.
problemowy.jpg
|
|
Plik ściągnięto 11 raz(y) 26,92 KB |
|
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-12-2010, 00:27
|
|
|
Zauważyłem coś co mi umknęło wcześniej - po aktywowaniu trzech recenzji do anime do których zrobiłem wcześniej ogryzki, nie zostały zmienione pewne informacje. Tworząc ogryzki czerpię informacje z Anime News Network, a jeżeli coś co tam jest się nie zgadza z rzeczywistością, poprawiam to w recenzji. I w przypadku obu części GaoGaiGara nie został zmieniony czas trwania odcinków - zgodnie z informacjami z ANN dalej figuruje po 30 minut na odcinek dla pierwszej serii i 25 w przypadku FINAL, podczas gdy w rzeczywistości pierwszy GaoGaiGar ma 25-minutowe odcinki a FINAL siedem 30-minutowych i jeden 52-minutowy. Podobnie jest w przypadku Kotetsushin Jeeg, gdzie figuruje zapis, że odcinki trwają po 30 minut, zgodnie z tym co pisze na ANN, podczas gdy w rzeczywistości trwają one 25 minut. Dodatkowo, w recenzjach obu GaoGaiGarów nie została uzupełniona lista wyróżników którą spisałem od nowa przy pracy nad recenzją, dalej figurują tylko te, które zaznaczyłem przy tworzeniu ogryzka.
EDIT:
A recenzja Devilmana ma złą widownię. To seinen, nie shoujo. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-12-2010, 19:13
|
|
|
Dzięki, poprawione. Rzeczywiście uznałem, że we wcześniej stworzonych przez Ciebie ogryzkach były podane dokładne dane. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-12-2010, 21:25
|
|
|
616 napisał/a: | A recenzja Devilmana ma złą widownię. To seinen, nie shoujo. |
Aaaaa... Tak. W pliku z recenzją jest shounen. A pewnie zaznaczyło się shoujo, bo było już późno... |
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-12-2010, 22:39
|
|
|
Enevi napisał/a: | 616 napisał/a: | A recenzja Devilmana ma złą widownię. To seinen, nie shoujo. |
Aaaaa... Tak. W pliku z recenzją jest shounen. A pewnie zaznaczyło się shoujo, bo było już późno... |
Problem z Devilmanem jest taki, że zaczyna jako shonen a kończy jako seinen i niezbyt wiadomo pod które go zakwalifikować pod tym względem. Na dobrą sprawę i jedno i drugie byłoby dobre, albo nawet oba. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 05-12-2010, 14:03
|
|
|
W opublikowanej wczoraj recenzji 3. tomu "Wspomnień Demona" trzeba poprawić wcięcia na początków akapitów. Prawdopodobnie pozostawione zostały spacje między partiami tekstu. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-12-2010, 14:07
|
|