Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 06-10-2005, 17:40
|
|
|
No. ciekawe. Przez jakiś czas forum miało podobny komunikat błędu jak ten, co go Totem podał. Teraz znów działa, ale za to 'odnalezienie anime.tanuki.pl było niemożliwe' |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-10-2005, 08:28
|
|
|
1) Podczas próby wprowadzenia linku kilkakrotnie wysypało mi się coś takiego:
DB Error: constraint violation
db_error Object
(
[error_message_prefix] =>
[mode] => 16
[level] => 1024
[code] => -3
[message] => DB Error: constraint violation
[userinfo] => insert into links(lid,name,url,lang,langs,smain,linkclass,butord) values ('210','Mangowe E-Kartki','http://www.e-kartki.glg.pl/','pl','pl',0,'00110100000000',0) [nativecode=ERROR: duplicate key violates unique constraint "links_url_key"]
[backtrace] => Array
(
[0] => Array
(
[file] => /home/wanime/public_html/anime/pear/DB.php
[line] => 748
[function] => pear_error
[class] => db_error
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => DB Error: constraint violation
[1] => -3
[2] => 16
[3] => errhndl
[4] => insert into links(lid,name,url,lang,langs,smain,linkclass,butord) values ('210','Mangowe E-Kartki','http://www.e-kartki.glg.pl/','pl','pl',0,'00110100000000',0) [nativecode=ERROR: duplicate key violates unique constraint "links_url_key"]
)
)
[1] => Array
(
[file] => /home/wanime/public_html/anime/pear/PEAR.php
[line] => 536
[function] => db_error
[class] => db_error
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => -3
[1] => 16
[2] => errhndl
[3] => insert into links(lid,name,url,lang,langs,smain,linkclass,butord) values ('210','Mangowe E-Kartki','http://www.e-kartki.glg.pl/','pl','pl',0,'00110100000000',0) [nativecode=ERROR: duplicate key violates unique constraint "links_url_key"]
)
)
[2] => Array
(
[file] => /home/wanime/public_html/anime/pear/DB/common.php
[line] => 500
[function] => raiseerror
[class] => pear
[type] => ::
[args] => Array
(
[0] =>
[1] => -3
[2] =>
[3] =>
[4] => insert into links(lid,name,url,lang,langs,smain,linkclass,butord) values ('210','Mangowe E-Kartki','http://www.e-kartki.glg.pl/','pl','pl',0,'00110100000000',0) [nativecode=ERROR: duplicate key violates unique constraint "links_url_key"]
[5] => DB_Error
[6] => 1
)
)
[3] => Array
(
[file] => /home/wanime/public_html/anime/pear/DB/pgsql.php
[line] => 635
[function] => raiseerror
[class] => db_pgsql
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => -3
[1] =>
[2] =>
[3] =>
[4] => ERROR: duplicate key violates unique constraint "links_url_key"
)
)
[4] => Array
(
[file] => /home/wanime/public_html/anime/pear/DB/pgsql.php
[line] => 186
[function] => pgsqlraiseerror
[class] => db_pgsql
[type] => ->
[args] => Array
(
)
)
[5] => Array
(
[line] => 953
[function] => simplequery
[class] => db_pgsql
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => insert into links(lid,name,url,lang,langs,smain,linkclass,butord) values ('210','Mangowe E-Kartki','http://www.e-kartki.glg.pl/','pl','pl',0,'00110100000000',0)
)
)
[6] => Array
(
[line] => 1142
[function] => execute
[class] => db_pgsql
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => 0
[1] => Array
(
[0] => 210
[1] => Mangowe E-Kartki
[2] => http://www.e-kartki.glg.pl/
[3] => pl
[4] => pl
[5] => 0
[6] => 00110100000000
[7] => 0
)
)
)
[7] => Array
(
[file] => /home/wanime/public_html/anime/admin_link.php
[line] => 167
[function] => query
[class] => db_pgsql
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => insert into links(lid,name,url,lang,langs,smain,linkclass,butord) values (?,?,?,?,?,?,?,?)
[1] => Array
(
[0] => 210
[1] => Mangowe E-Kartki
[2] => http://www.e-kartki.glg.pl/
[3] => pl
[4] => pl
[5] => 0
[6] => 00110100000000
[7] => 0
)
)
)
[8] => Array
(
[function] => process_add
[class] => waadmin
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => Array
(
[lid] => 0
[MAX_FILE_SIZE] => 1048576
[name] => Mangowe E-Kartki
[url] => http://www.e-kartki.glg.pl/
[lang] => pl
[langs_pl] => 1
[classes_2] => 1
[classes_3] => 1
[classes_5] => 1
[button_order] => 0
[do] => Wprowadź
[banner] => Array
(
[name] =>
[type] =>
[tmp_name] =>
[error] => 4
[size] => 0
)
[button] => Array
(
[name] =>
[type] =>
[tmp_name] =>
[error] => 4
[size] => 0
)
)
)
)
[9] => Array
(
[file] => /home/wanime/public_html/anime/pear/HTML/QuickForm.php
[line] => 1545
[function] => call_user_func
[args] => Array
(
[0] => Array
(
[0] => waadmin Object
(
[database] => db_pgsql Object
(
[connection] => Resource id #17
[phptype] => pgsql
[dbsyntax] => pgsql
[prepare_tokens] => Array
(
[0] => Array
(
[0] => insert into links(lid,name,url,lang,langs,smain,linkclass,butord) values (
[1] => ,
[2] => ,
[3] => ,
[4] => ,
[5] => ,
[6] => ,
[7] => ,
[8] => )
)
)
[prepare_types] => Array
(
[0] => Array
(
[0] => 1
[1] => 1
[2] => 1
[3] => 1
[4] => 1
[5] => 1
[6] => 1
[7] => 1
)
)
[transaction_opcount] => 1
[dsn] => Array
(
[phptype] => pgsql
[dbsyntax] => pgsql
[username] => wanime
[password] => haibane
[protocol] => unix
[hostspec] => localhost
[port] =>
[socket] =>
[database] => wanime_www
)
[row] => Array
(
)
[num_rows] => Array
(
)
[affected] => 0
[autocommit] =>
[fetchmode] => 1
[_debug] =>
[_default_error_mode] =>
[_default_error_options] =>
[_default_error_handler] =>
[_error_class] => DB_Error
[_expected_errors] => Array
(
)
[features] => Array
(
[prepare] =>
[pconnect] => 1
[transactions] => 1
[limit] => alter
)
[errorcode_map] => Array
(
)
[prepared_queries] => Array
(
[0] => insert into links(lid,name,url,lang,langs,smain,linkclass,butord) values ( , , , , , , , )
)
[prepare_maxstmt] => 0
[last_query] => insert into links(lid,name,url,lang,langs,smain,linkclass,butord) values ('210','Mangowe E-Kartki','http://www.e-kartki.glg.pl/','pl','pl',0,'00110100000000',0)
[fetchmode_object_class] => stdClass
[options] => Array
(
[persistent] =>
[ssl] =>
[debug] => 0
[seqname_format] => %s_seq
[autofree] =>
[portability] => 0
[optimize] => performance
)
[dbh] =>
)
[smarty] => smarty Object
(
[template_dir] => /home/wanime/public_html/anime/templates/
[compile_dir] => /home/wanime/public_html/anime/compile/
[config_dir] => configs
[plugins_dir] => Array
(
[0] => plugins
)
[debugging] =>
[error_reporting] =>
[debug_tpl] =>
[debugging_ctrl] => NONE
[compile_check] => 1
[force_compile] =>
[caching] =>
[cache_dir] => /home/wanime/public_html/anime/cache/
[cache_lifetime] => 3600
[cache_modified_check] =>
[php_handling] => 0
[security] =>
[secure_dir] => Array
(
)
[security_settings] => Array
(
[PHP_HANDLING] =>
[IF_FUNCS] => Array
(
[0] => array
[1] => list
[2] => isset
[3] => empty
[4] => count
[5] => sizeof
[6] => in_array
[7] => is_array
[8] => true
[9] => false
)
[INCLUDE_ANY] =>
[PHP_TAGS] =>
[MODIFIER_FUNCS] => Array
(
[0] => count
)
[ALLOW_CONSTANTS] =>
)
[trusted_dir] => Array
(
)
[left_delimiter] => {
[right_delimiter] => }
[request_vars_order] => EGPCS
[request_use_auto_globals] => 1
[compile_id] =>
[use_sub_dirs] =>
[default_modifiers] => Array
(
)
[default_resource_type] => file
[cache_handler_func] =>
[autoload_filters] => Array
(
)
[config_overwrite] => 1
[config_booleanize] => 1
[config_read_hidden] =>
[config_fix_newlines] => 1
[default_template_handler_func] =>
[compiler_file] => Smarty_Compiler.class.php
[compiler_class] => Smarty_Compiler
[config_class] => Config_File
[_tpl_vars] => Array
(
[SCRIPT_NAME] => /admin_link.php
[root] => /strony
[groot] => http://anime.tanuki.pl/strony
[screenroot] => /screens
[web_host] => anime.tanuki.pl
[_start_time] => 1129101657,4678
[mime_xml] => 1
[buttons] => Array
(
[0] => Array
(
[0] => 28
[1] => Azunime
2) W ciągu ostatnich dni wprowadziłem do bazy linków dwa nowe tytuły. Jeden to button Mangowych E-Kartek, drugi to strona o Miyazakim, która poszła pod recenzje. Button i link pod recenzjami pojawiają się normalnie, ale próżno jednego i drugiego szukać w Linkach.
3) Jak teraz patrze to wprowadzona trochę wcześniej Planeta Rysunku też się nie wyświetla. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-10-2005, 08:50
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | 2) W ciągu ostatnich dni wprowadziłem do bazy linków dwa nowe tytuły. Jeden to button Mangowych E-Kartek, drugi to strona o Miyazakim, która poszła pod recenzje. Button i link pod recenzjami pojawiają się normalnie, ale próżno jednego i drugiego szukać w Linkach.
|
a czy zaznaczyles ze maja sie pojawiac w linkach?
co do bledu, to oznacza on ze chcesz po raz drugi wprowadzic ten sam link |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-10-2005, 20:53
|
|
|
Bianca - no właśnie nie... Ave już mi to powiedziała... Niestety... Brak prądu nie pozwolił mi wyjść z twarzą i teraz wszyscy wiedzą, że przydałaby mi się operacja wzroku. Poprawie to jutro lub pojutrze (jak czas pozwoli, bo mi się kończy). |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 14-10-2005, 16:53
|
|
|
Pytania kosmetyczne:
- Czy przy newsach z Kasumi nie dałoby się zrobić tak, by te linki urywane ze względu na za długi tytuł wyświetlały go w całości jako alta po najechaniu? Nieraz złapałam się na tym, że klikałam w link żeby zobaczyć cały nagłówek, tylko po to, żeby stwierdzić "eee, to mnie średnio interesuje" i wcisnąć 'wstecz'. Tak samo jest w przypadku "co nowego na forum". No chyba, że to jest zrobione, ale mi pod operą nie działa...
- przy ocenach redaktora, z prawej, nad wykresem, można by było wstawić dwukropek pomiędzy "redaktora" a nickiem (np "Oceny redaktora: Serika" zamiast "Oceny redaktora Serika")? Bardziej po polsku by brzmiało (wyglądało?). |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 14-10-2005, 21:32
|
|
|
Kosmetyki drobnej ciąg dalszy, wyłapane niechcący przy przeglądaniu screenów:
- w wypadku nierównej długości odcinków wywala rzecz wyjątkowo dziwną, np "6 (40 min, 3×30 min, 2×45 min)", proponuję dodać magiczne słówko "odcinków" przed nawiasem, bo w tej chwili to wygląda jak mnożenie, dające mocno dziwaczny wynik XD
- w spisie recenzji "Macross Plus", w tytule samej recenzji oraz w Macross Zero w powiązanych - "Macross +". To dlatego, że w spisie nie można użyć plusa czy niedopatrzenie? ^^"
- Mobile Suit Gundam Wing na liście, Gundam Wing w tytule recenzji i innych odnośnikach. Z Endless Waltzem jest tak samo
- Czy wiadomość "Wystąpił błąd serwera. Prawdopodobnie problem jest tymczasowy, spróbuj ponownie później. Jeśli problem będzie się powtarzać, skontaktuj się z autorem strony." jest generowana automatycznie przez serwer, czy można zmienić jej treść? Bo właściwie zawsze, kiedy się pokazuje, sprawę załatwia odświeżenie, ale nie wszyscy użytkownicy mogą o tym wiedzieć ^^"
- na liście dwa razy Ninja Scroll - dopiero obok w kolumnie informacja, że jedno to MOV, drugie TV. Może dokleić do tytułu telewizyjnej TV? To samo w przypadku OAV i TV Vampire Princess Miyu oraz Wind ~ a breath of heart ~ OAV i TV.
(nie edytuję poprzedniego, coby mieć pewność, że odpowiednie osoby zauważą XD) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-10-2005, 21:41
|
|
|
Te nierówne długości nas zabiją... chyba to było dlatego tak, żeby nie pisało przy filmach: odcinków: 1 x 120 min. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to skonstruowanie tego tak, że jeśli jest odc=1, to pokazuje się napis "Czas trwania", a jeśli odc>1, pokazuje się "Odcinków"...
Macrossy i Gundamy obadam, to jakiś drobny błąd, nie powinno się tak to wyświetlać. Dobrze, że wypatrzyłaś.
Co do tej wiadomości, też myślałam, że warto zmienić. To jest nasz własny tekst, więc możemy tam wpisać, co chcemy.
Identyczne tytuły OAV i TV - no może fakt... Spróbuję przy okazji dodać literki do wersji późniejszej. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-10-2005, 17:29
|
|
|
ka_tka napisał/a: | - Czy przy newsach z Kasumi nie dałoby się zrobić tak, by te linki urywane ze względu na za długi tytuł wyświetlały go w całości jako alta po najechaniu? (...) |
Da się, zostanie poprawione.
ka_tka napisał/a: | - przy ocenach redaktora, z prawej, nad wykresem, można by było wstawić dwukropek pomiędzy "redaktora" a nickiem (np "Oceny redaktora: Serika" zamiast "Oceny redaktora Serika")? Bardziej po polsku by brzmiało (wyglądało?). |
Zrobione.
ka_tka napisał/a: | - Czy wiadomość "Wystąpił błąd serwera. Prawdopodobnie problem jest tymczasowy, spróbuj ponownie później. Jeśli problem będzie się powtarzać, skontaktuj się z autorem strony." jest generowana automatycznie przez serwer, czy można zmienić jej treść? Bo właściwie zawsze, kiedy się pokazuje, sprawę załatwia odświeżenie, ale nie wszyscy użytkownicy mogą o tym wiedzieć ^^" |
Można zmienić. Z założenia powinien być to błąd ekstremalnie rzadki, jednak z jakiegoś powodu u nas taki nie jest. Jakie proponujecie zmienione zdanie?
ka_tka napisał/a: | - w spisie recenzji "Macross Plus", w tytule samej recenzji oraz w Macross Zero w powiązanych - "Macross +". To dlatego, że w spisie nie można użyć plusa czy niedopatrzenie? ^^" |
To musiał być jakiś głupi błąd przy wprowadzaniu nowej wewnętrznej reprezentacji dla tytułów alternatywnych. Problem można usunąć z poziomu panelu, nadając jeszcze raz jednemu z tytułów status alternatywnego. Sama możliwość pojawienia się problemu zniknie na dobre po całkowitym usunięciu starej metody oznaczania recenzji alternatywnych. Następny punkt do listy do zrobienia :D |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 15-10-2005, 20:12
|
|
|
ka_tka napisał/a: | - na liście dwa razy Ninja Scroll - dopiero obok w kolumnie informacja, że jedno to MOV, drugie TV. Może dokleić do tytułu telewizyjnej TV? To samo w przypadku OAV i TV Vampire Princess Miyu oraz Wind ~ a breath of heart ~ OAV i TV. |
Chyba ten problem jest jeszcze przy moich "X-ach", zarówno seria TV jak i film mają ten sam tytuł - różnią się dopiero w alternatywnych. Czy jednak tak nie może zostać? Z reguły nie dodaje się do tytułu serii tych "TV", ewentualnie "OAV" (wyjątkiem są chyba wyraźnie zdeterminowane "the movie" - a może nie?) |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-10-2005, 20:18
|
|
|
Ten sam problem będzie przy Saikano, jak się już dorwę do OAVki :P Bo one się różnią tylko podtytułem (który trzeba wrzucić do obecnej recki! "The last love song on this little planet") |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 15-10-2005, 21:09
|
|
|
tilk napisał/a: | Można zmienić. Z założenia powinien być to błąd ekstremalnie rzadki, jednak z jakiegoś powodu u nas taki nie jest. Jakie proponujecie zmienione zdanie? |
Cytat: | "Wystąpił błąd serwera. Spróbuj powtórnie załadować stronę. Prawdopodobnie problem jest tymczasowy, jeśli będzie się powtarzać, spróbuj ponownie później." | Byłoby OK? Po co mają nam suszyć głowę, zwłaszcza że prawie zawsze F5 załatwia sprawę... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 15-10-2005, 21:23
|
|
|
Byłabym za nazwaniem tego po imieniu, tzn użyciem słowa "odśwież". Tzn chyba że to ja mam zaniżone zdanie o ludziach ^^""""
Yumegari napisał/a: | Czy jednak tak nie może zostać? Z reguły nie dodaje się do tytułu serii tych "TV", ewentualnie "OAV" (wyjątkiem są chyba wyraźnie zdeterminowane "the movie" - a może nie?) |
Jakby tak zostało, to trzeba by było konsekwentnie wywalać OAV i TV z większości naszych tytułów... Jak dla mnie tak jest bardziej przejrzyście, bo chwilowo wygląda tak, jakby się niechcący zduplikowało ^^" |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 24-10-2005, 13:15
|
|
|
Pilnie potrzebne dodanie do bazy opcji "dystrybutor w Polsce", wyświetlanej najlepiej w nagłówku, albo w technikaliach. Powinien "działać" na tej samej zasadzie, co "Studio", nie wiem - może to po prostu połączyć z listą "studio", żeby było szybciej? Bo druga wersja jest taka, żeby połączyć z bazą linków i dawać nazwę i link... |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-10-2005, 17:06
|
|
|
Proszę sprecyzować. Nowa kategoria technikaliów, jakaś modyfikacja do bazy linków, czy coś zupełnie innego? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 24-10-2005, 17:24
|
|
|
Hm, no właśnie nie jestem pewna, co jest rozsądniejsze. Dystrybutorów będzie kilku i będą się powtarzać przy różnych pozycjach, więc potrzebna dla nich będzie lista/tabela (nie jestem pewna nazwy).
Wariant pierwszy zakłada, że działałoby to tak jak reszta technikaliów - czyli po kliknięciu na nazwę dystrybutora pokazywałoby się, co związanego z nim mamy w bazie. Czyli analogicznie jak w tej chwili w tabeli "Studia".
Wariant drugi zakłada, że tabela oprócz nazwy zawierałaby też link do strony dystrybutora, czyli mielibyśmy coś takiego:
w widoku recenzji:
Tytuł: Baka Random Anime
rok, odcinki, alternatywne etc...
Dystrybutor w Polsce: SzaloneAnime
po kliknięciu na nazwę dystrybutora:
Szalone Anime (http://szaloneanime.com.pl) => aktywny link!
- Baka Random Anime
- Baka Updated
- More Baka Random Anime
Rozumiesz - od normalnej listy filtrowanej różniłoby się bonusem w postaci linku do strony. Wbrew pozorom to istotny bajer. Pytanie, jak i kiedy to by było wykonalne? Po namyśle doszłam, że chyba nie ma sensu tego łączyć ani z linkami, ani ze studiami - nie da się. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|