Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W.I.T.C.H. |
Wersja do druku |
Illuminari
Dark lady
Dołączyła: 27 Paź 2005 Skąd: Krynn, serio Wa-wa Status: offline
|
Wysłany: 27-10-2005, 18:06
|
|
|
Po pokonaniu Fobosa, złego władcy, który rządził Meridianem i objęciu przez księżniczkę Eylon rządów w Merdianie cała piateczka wróciła do rodzinnego miasta Hatherfield. Potem walczyły z dawną powierniczką amuletu-serca Kondrokaru, następnie udały się do królestwa Arkhanty czy jakoś tak... Mam dalej opowiadać czy nie?! Ludzie, czy nikt nie ma tu zaufania do drugiej osoby?! Wracam na Konklawe Ansalonu. |
_________________ http://www.dragonlance.pl/forum - zapraszam. |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-10-2005, 18:16
|
|
|
Tu nie chodzi o zaufanie , tylko o to jak łatwo ktos sie da podpuscić :P . Starczyło by jakbys "napisała tak widziałam". A jak Zrywasz sie by udowodnic coś ponad wszelką wotpliwowosc to na zasadzie prostych mechanizmów psychologi społecznej wywołujsz upierdliwe komentarze u nas starych zgredów.
PS nie uciekaj jeszcze nie gryziemy ( za bardzo ) jeszcze sie wyrobisz
PS 2 konklawe jakt to nadprzeciętnie brzmi |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-10-2005, 18:21
|
|
|
Illuminari napisał/a: | Mam dalej opowiadać czy nie?! |
W sumie to i tak nie mam tego jak zweryfikować.
Powiedz tylko, po co tyle czytałaś/oglądałaś, skoro to niby takie beznadziejne jest, bo nie rozumiem? :> |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 27-10-2005, 18:39
|
|
|
Nie chodziło o streszczenie, tylko o argumenty, dlaczego Ci sie nie podoba. I "jest głupie" nie wystarczy. Postacie są nieprawdopodobne psychologicznie - a jeśli tak, to dlaczego? fabuła nei trzyma się kupy - a jeśli tak, to dlatego, ze jest przewidywalna, zbyt uproszczona czy po prostu ma dziury?
Jeśli coś krytykujesz, to byłoby fajnie, gdybyś miała coś na poparcie swojego zdania. |
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-10-2005, 18:47
|
|
|
Szczerze tak kontrastujac 5 obejżanych przezermnie prawie w calosci odczinow tego z moimi kuzynkami lat 11-14 to postacie jednak sa dopracowane psychologicznie :P |
|
|
|
|
|
Illuminari
Dark lady
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 27-10-2005, 18:57
|
|
|
Post niezalogowanego gościa został usunięty. Koleżeństwo faktycznie mogłoby tu być trochę delikatniejsze, ale mimo wszystko ich zarzuty i pytania mają charakter merytoryczny. Obelg natomiast tolerować na tym forum nie będę.
Przykro mi, jeśli Illuminari poczuła się urażona krytyką... Ze swojej strony radziłabym, żebyś napisała cokolwiek o tym, co lubisz, przede wszystkim w dziale Manga & Anime - bo pewnie na tej płaszczyźnie szybciej znajdziesz jakieś porozumienie z tutejszymi. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Illuminari
Dark lady
|
Wysłany: 27-10-2005, 19:01
|
|
|
Jednak wróciłam. Dobra Khirsah, wciagamy do tej dyskusji dodatkowo Ched, Piotraxa, Andae i Cathrinę. Będziemy miec tutaj ciekawą debatę.
ZajrzyjcieTU
I usunęli post Khirsaha. |
_________________ http://www.dragonlance.pl/forum - zapraszam.
Ostatnio zmieniony przez Illuminari dnia 27-10-2005, 19:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 27-10-2005, 19:10
|
|
|
Post usunięto, bo zawierał coś określanego potocznie mianem "bluzgu".
Starszych forumowiczów proszę o wypowiadanie się w temacie, albo w ogóle. Reszta postów będzie lecieć.
Hipoteza zerowa, wysunięta przez Illuminari, brzmi, że Witch to beznadziejna seria.
Hipoteza alternatywna, wysunięta przez parę osób, brzmi, że nie jest najgorsza.
Obie strony mogą do woli podawać argumenty, prosiłabym jednak, żeby miały one cokolwiek wspólnego z tematem.
Illuminari - słowo daję, fajniej by się dyskutowało, gdybyśmy się dowiedzieli cokolwiek o tym, co lubisz, a nie tylko o tym, czego nie cierpisz ;) |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-10-2005, 19:13
|
|
|
Redvampire napisał/a: | PS 2 konklawe jakt to nadprzeciętnie brzmi |
Konklawe - w Dragonlance - zebranie wszystkich magów w Wierzy Wielkiej Magii w Wayerth czy jakoś tak... Obraduje i decyduje o sprawach magów. Więcej nie wiem, bo "Tales of the Lance" gdzieś mi wciągło i nie mam gdzie sprawdzić.
O Dragonlance chętnie pogadam, ale albo na RPG albo na Książkach. Koniec OT. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
Ostatnio zmieniony przez Zegarmistrz dnia 27-10-2005, 19:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-10-2005, 19:24
|
|
|
Zeg ja wiem poprostu sie czepiałem :P |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-10-2005, 19:25
|
|
|
Mowiąc szczerze, W.I.T.C.H uważam za nienajgorszą europejską mangę (słowa pseudo czy podróbka moim zdnaiem tu zupełnie nie pasują). Jest to miły, lekki komiks o nieskomplikowanej fabule, łatwy w odbiorze i - jak mi się wydaje - dostosowany do docelowej grupy wiekowej. Poza tym, rysunki moim zdaniem są ładne, zwłaszcza w starszych zeszytach, łączą zalety obydwu stylów - japońskiego i europejskiego, powodując bardzo przyjemne wrażenia estetyczne. I nie ukrywam - mi się ta seria podoba, jako miłe czytadełko nad którym nie trzeba bardzo myśleć, za to można przyjemnie spędzić czas :)
Natomiast kreskówka jak dla mnie została, niestety, zepsuta. Wyolbrzymiono naiwności z fabuły, znacznie pogorszono kreskę i wygląd postaci ( w pierwszej chwili wziąłem Cornelię i Irmę za nowe postacie męskie) oraz, w polskiej wersji, wykonano fatalny dubbing, w wyniku którego jedna z czarodziejek mówi prawie basem, zaś pozostałe wydają piski pośrednie między myszkami a syreną okrętową... |
|
|
Illuminari
Dark lady
|
Wysłany: 27-10-2005, 19:30
|
|
|
Dobrze mówisz. Jeśli masz ochotę pogadać o DL, to zapraszam na Konklawe Adres w podpisie.
- to do Zegarmistrza |
_________________ http://www.dragonlance.pl/forum - zapraszam. |
|
|
|
|
Khirsah
|
Wysłany: 27-10-2005, 20:15
|
|
|
Droga moderatorko, mój post (ten który ostatnio usunęłaś) zawierał bluzg i tak miało być.
Co do WITCH: jeśli ciekawi to chłopaków, to niech się zastanowią nad swoją płcią (zawsze można zmienić)
[EDIT=Ysengrinn]Drogi użytkowniku tu nie wolno używać wulgaryzmów. A to co piszesz jest wycieczką osobistą. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-10-2005, 20:18
|
|
|
Cytat: | Co do WITCH: jeśli ciekawi to chłopaków, to niech się zastanowią nad swoją płcią (zawsze można zmienić) |
a moze przynajmniej jaks argument? bo zaraz uslysze ze skoro interesuje sie komputerami to tez powinnam plec zmienic |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|