Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Harry Potter V -> wrażenia [możliwe spoilery] |
Co sądzisz o książce "HP i Zakon Feniksa"? |
KUUUUL...!!! [Katolicki Uniwersytet Lubelski] Najlepsza ze wszystkich! |
|
35% |
[ 16 ] |
Fajna, autorka trzyma równy poziom |
|
26% |
[ 12 ] |
Niezła, ale nieco gorsza od poprzednich |
|
11% |
[ 5 ] |
Beznadziejna! Wcześniejsze były 1000 razy lepsze! |
|
4% |
[ 2 ] |
W ogóle nie lubię Harry'ego Pottera, więc mi się nie podoba tak czy siak |
|
2% |
[ 1 ] |
Nie znam poprzednich, więc nie mogę porównywać |
|
0% |
[ 0 ] |
Jeszcze nie przeczytałem, zobaczymy... |
|
11% |
[ 5 ] |
Nie zamierzam nawet brać tego CZEGOŚ do ręki, założę się o wszystko, że to chała |
|
8% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 18 |
Wszystkich Głosów: 45 |
|
|
|
Wersja do druku |
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-03-2004, 11:25
|
|
|
Z tego co pamiętam, to w angielskiej wersji nie było jakiś soczystych przekleństw (a przynajmniej nie rzuciły mi się w oczy), więc cenzura chyba nie miała specjalnie roboty.
Yumegari napisał/a: | (a Snape'a trzeba będzie błagać, zeby go przyjął do swojej klasy... bo wybitnego z eliksirów nie dostanie na pewno==") |
Skąd wiesz? Poza tym Dumbledore ma teraz wielkie wpływy (Malfoy zda na pewno $$, więc czemu Harry ma być gorszy? ^^) |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 01-03-2004, 14:38
|
|
|
No wiecie, Malfoy jest RACZEJ dobry z eliksirów - inaczej wątpię, zeby Snape go lubił... Kimkolwiek był/jest jego ojciec. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-03-2004, 10:14
|
|
|
Może źle się wyraziłem, sorki. Chodziło mi o to, że Malfoy zda z takich przedmiotów z jakich zechce. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 02-03-2004, 17:51
|
|
|
Wiesz, Cracky... wnioskując z tego, co dzieje się pod koniec książki (a wiadomo, kto pod koniec trafia do więzienia) wcale nie musi to być takie pewne... ;) |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 02-03-2004, 17:56
|
|
|
Fakt, ale wątpię żeby wycofali /nawet na jakiś czas/ kogoś tak ważnego /wiadomo o co mi chodzi no nie?^^/ jak Malfoy. Będzie teraz o wiele bardziej cichy. Pozostaje jeszcze jedno 'ale'. Przecież była też wzmianka o buncie dementatorów. Możliwe, że kwestią czasu jest ucieczka wszystkich więźniów z Azkabanu. |
|
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
Dołączyła: 25 Paź 2003 Skąd: piąta cela po lewej ^^ Status: offline
|
Wysłany: 02-03-2004, 18:47
|
|
|
więźnioie po tak długim czasie przebywania w towarzystwie dementorów będą tak zeschizowani ze wątpie zeby byli jakimś zagrożeniem dla świata czarodzieji (i nie tylko). przynajmniej część. |
_________________ http://niziolek.deviantart.com/
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 02-03-2004, 19:50
|
|
|
a co z tymi co już uciekli.bellatrix(jak to się pisało)jakoś dała rade nawiać i jak widać czuje się świetnie(nienawidze jej bardziej od voldemorta). Zresztą nie wiadomo czy dementorzy nie są już z voldemortem bo jak tak to jego poplecznicy mogą się czuć bezpiecznie. |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 03-03-2004, 08:42
|
|
|
Mało tego - przypuszczam, że dementorzy uciekli z Azkabanu dokładnie w chwili, gdy... eee... wprowadzono nowych więźniów^^. Także dla nich to już nie jest ta sama kara, a i więzienie nie jest już dobrze strzeżone. Trzeba się zgodzić z Malfoyem - ich ucieczka jest tylko kwestią czasu.
A tak a propos - co sie stało z mężem Belli? Zawsze wspomina się, że została umieszczona w Azkabanie razem z nim. Tutaj jednak ani razu się on nie pojawia... Prawdopodobnie "został w domu" w czasie osaczenia... wiadomo gdzie. W ten sposób Voldi wcale nie jest taki biedny, bo raz, że ma paru śmierciożerców przy sobie, a dwa, że następni przyjdą już niedługo... |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
|
Wysłany: 03-03-2004, 10:44
|
|
|
ja sie tylko obawiam tych wyrzutów sumienia Pottera po zabiciu Voldemorda (moze że Voldemord zabija Pottera ;]). Po książkach o Drizztie mam tych wyrzutów sumienia powyzej uszu, nie wiem czy bym to zcierpiala w "Harrym Potterze" ;P |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 03-03-2004, 16:25
|
|
|
Wyrzuty sumienia już ma, bo posądza się o zabicie Syriusza >buuuuu!!!!ryyyyk!!!!< zresztą słusznie = ='''' Ale czy może mież wyrzuty po zabiciu >o ile go zabije< Volda? Mi sie tam wydaje, że nie. |
|
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
|
Wysłany: 03-03-2004, 16:39
|
|
|
jasne ze bedzie miał. nie mam teraz przy sobie ksiązki9 bo mi zabrali, to bym podała cytat. Ale coś tam już biadolił że; "bedzie albo mordercą abo ofiarą" czy jakoś tak, a Aria już tam zawałem kończyła przy tej książce. ładnie by było jak by jak juz, to jakoś fajnie biadolił a nie "och nie! jestem zabójca T____T" tak jak drizzt "No nie! atakują nas gobliny! to spuscizna mojej przeszłosci"- po zabiciu goblinów zamyka sie na tydzien w pokoju i sie marze (nic nie mam do serii o Drizztie ale to mnie wyjątkowo drażni).
A tak btw to już zacieram rączki na część 6 ^______^ |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 03-03-2004, 18:19
|
|
|
podobno w którejś z następnych części Sneapik złagodnieje bo się zakocha to może być nawet zabawne^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 03-03-2004, 18:28
|
|
|
A to ciekawe^^.
w sumie Harry tak biadoli bo każdy na jego miejscu by się tak czuł i zachowywał. Prócz śmierciożerców i Arii off cozz. :P Aria to lubi mordować dlatego siedzi za kompem a nie spotyka się normalnie z ludźmi ^^ w końcu to Mazoku nie? XD |
|
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
|
Wysłany: 03-03-2004, 18:53
|
|
|
jakieś problemy co do moich znajomych ;P? Spotykam sie z mazokami i wybieramy sie razwm na kolacje/obiad/śniadanie dlatego droga Chimero NAPEWNO spotykam sie z ludzmi ;P.
a biadolenie mnie naprawde drażni ;P |
|
|
|
|
|
jadz_i_ka
Dołączyła: 06 Kwi 2003 Skąd: z krainy wiecznej, pięknej szarości Status: offline
|
Wysłany: 03-03-2004, 19:32
|
|
|
słyszałam wiele plotek na temat 6 części Harryego. Na pewno obiło mi się o uszy, że Snape się zakocgha:) nieraz widziałam rownież stwierdzenie iż w szóstej części ogromnie ważną rolę odegra Remus (ja nie mogę tak po nazwisku na niego^^) Hermona ma kręcoć z Ronem.Btw, czy ktos z was zauważył jaki ron jest zazdrosny?
Niektórzy mówią, że czytajac najpierw część angielską a potem to samo po polsku, uwarzaja, że to coś zupełnie innego. Ja również czytałam obydwie częsci i powiem, że to zapewne chodzi o to ,że po angilsku zdania się zupełnie inaczej układane np. tak jak u nas jest słowo uśmech to tam jest Smirk, smile, grin itp. mozna się w tym pogubić ot co. je śli chodzi o jaieś różnice w fabule to ja dostrzegłam tylko jedną. Po polsku Harry całował się z Cho, po angielsku się raz pocałowali^^, a może to ja żle zrozumiałam?
a teraz ja proponuję takie pary:
Harry& Remus
Harry & Sirius
Snape& Remus
Syrius& Remus(!!!!!) (miłość prawdziwa nigdy nie umiera, prawda?:P)
Hermiona& Draco (!!!)
znalazłam jeszcze jaiegoś doujina z parą Lockchart i Snape, więc...^^
oraz jeszcze Hermiona i Krum, fajna parka^^ |
_________________ Syriusz i Ramus to piękna para...chyba właśnie pokochałam yaoi...
Wy również? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|