FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 32, 33, 34  Następny
  Do zrobienia
Wersja do druku
Crack Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 06-05-2010, 12:00   

Tak dla zaawansowanych, nazwa kanału będzie linkiem: irc://irc.rizon.net/tanuki.pl

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 07-05-2010, 15:54   

Przeszczep się powiódł, pacjent żyje ;) Na testowym pojawiły się komentarze pod profilami: http://tanuki.tilk.eu/profil/tilk Jeszcze sporo rzeczy może nie działać (w szczególności: stronicowanie, moderacja, linki do komentarzy), brakuje istotnych elementów (ukrywanie komciów przez użytkowników, powiadomienia o nowych komciach w profilu), poza tym mogłem zepsuć coś w komentarzach na anime/mangach (będzie trzeba dokładnie przetestować), ale coś już tam jest.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 16-05-2010, 17:25   

Propozycja wyglądu liczników, jeśli zwiększymy ilość wyświetlanych statystyk:

Widzę to w ten sposób, żeby przy wybranych wszystkich opcjach wyświetlało się jak w górnych grafikach. Przy jednej lub dwóch - jak w dolnych, z danymi w jednej linii. Opcje pośrednie są jeszcze do ustalenia, grafika w celach poglądowych. Padł też pomysł kilku wersji kolorystycznych, do zastanowienia.

Crack twierdzi, że napisanie tego tak, żeby pozycja elementów zmieniała się w zależności od tego, które są wybrane do wyświetlania, nie będzie problemem, więc w razie czego to jego wina :D

PostWysłany: 16-05-2010, 17:46   

Cytat:
Padł też pomysł kilku wersji kolorystycznych, do zastanowienia.

Pomysł dobry. Obecne sygnatury wyglądają bynajmniej dziwnie na forach o ciemnej kolorystyce.

Z sygnatury można by zrobić linka do profilu. Mile widziane byłoby też coś o większych rozmiarach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 16-06-2010, 15:17   

Mały wniosek, a właściwie pytanie. Były już porządki na anime i mangach, a co z Czytelnią? Nie chodzi mi o żadną rewolucję, ale czy nie wypadałoby chociaż zająć się stopką redakcyjną? Pytanie: na ile jest ona aktualna? Czy jeżeli osoba zainteresowana publikacją lub mająca jakiś problem zgłosi się do kogoś z podanej listy i przypadkiem nie będzie to IKa, jakie ma szanse na odpowiedź?

Poza tym, czy nie warto by wspomnieć gdzieś, np. w FAQ, o ogryzkach i opisach? Bo wprowadzamy dużo nowych funkcji, ale informacje o nich tak naprawdę można znaleźć tylko w newsach lub na forum. Trochę to niewygodne...

歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 16-06-2010, 15:56   

Wiosek pierwszy zdecydowanie na tak, ale musi zrobić to IKa, bo ona się najlepiej orientuje, i dopiero wtedy zgłosić poprawki do wprowadzenia Crackowi lub Tilkowi.

Punkt drugi - zgodnie z zasadą, że jeśli rzucisz pomysłem w eter, to się nie doczekasz realizacji (zwłaszcza w naszym uroczo zmotywowanym gronie) - zaproponuj konkretne teksty do dodania, ewentualnie przynajmniej jakby to miało wyglądać.
Z dopisaniem krótkiego helpa "jak dodać ogryzek żeby ułatwić życie zatwierdzającemu" sama się noszę od jakiegoś czasu >.>

Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 16-06-2010, 17:08   

Okej, mogę pobawić się tekstami do publikacji i na razie nie widzę lepszego miejsca niż FAQ, w sensie chyba nie bardzo jest to gdzie indziej upchnąć. Natomiast twój "przewodnik" chyba najlepiej spełniłby swoją funkcję przy panelu wprowadzania. :)

A przy okazji poprawek na Czytelni, chyba warto uwzględnić w tamtejszym składzie redakcji np. Morga i Velga? Nie wiem, kto jeszcze się tam udziela.

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 16-06-2010, 17:29   

moshi_moshi napisał/a:
A przy okazji poprawek na Czytelni, chyba warto uwzględnić w tamtejszym składzie redakcji np. Morga i Velga? Nie wiem, kto jeszcze się tam udziela.

Głównie Mitsurugiego.

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 17-06-2010, 10:02   

Ja zasadniczo z funkcji na Czytelni zrezygnowałem w chwili w której zająłem się ściganiem plagiatów.

Numer Gadu-Gadu
8137449
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 17-06-2010, 17:15   

W weekend wyślę uaktualnienie.
Teraz gryzę i to mocno. Proszę nie podchodzić
Powrót do góry
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 18-06-2010, 21:29   

Zostałem poinformowany przez Evila o pewnej niedoskonałości wyróżników do oznaczania tytułów, których pierwowzorem są gry randkowe. Pojawiające się tam sformułowanie "eroge" sugeruje występowanie w grze elementów erotycznych, których w niektórych produkcjach (w tym wspomnianych przez Enevi grach otome) brak. Nie mam wystarczającego obycia z całym spektrum gier randkowych, w związku z tym chciałem zaczerpnąć waszych opinii.

Możliwych rozwiązań widziałbym kilka:

* Zmienić nazwę wyróżnika z "eroge" na "dating sim". Nie wiem, na ile to ma sensu - zgodnie z wikipediową definicją są eroge, które nie są dating simami. Można też zmienić na chociażby "eroge/dating sim", żeby nie było żadnych wątpliwości.
* Dodać obok "eroge" wyróżnik "dating sim", poprawić istniejące wystąpienia wyróżnika "eroge". Jest ich troszkę, ale wystarczająco niewiele, żeby dało się to przejrzeć w rozsądnym czasie. Być może niektóre tytuły musiałyby otrzymać oba wyróżniki.
* Oprócz powyższych, rozróżniać jeszcze według targetu bishoujo game/otome game - ale to już chyba byłoby przesadne rozdrabnianie się.

Oczywiście, są to tylko sugestie, jestem otwarty na propozycje osób lepiej zaznajomionych w temacie.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
fm Płeć:Mężczyzna
Okularnik

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 19-06-2010, 12:15   

tilk napisał/a:

* Dodać obok "eroge" wyróżnik "dating sim", poprawić istniejące wystąpienia wyróżnika "eroge". Jest ich troszkę, ale wystarczająco niewiele, żeby dało się to przejrzeć w rozsądnym czasie. Być może niektóre tytuły musiałyby otrzymać oba wyróżniki.

Takie rozwiązanie byłoby chyba najlepsze, bo załatwiałoby dating simy bez scenek dla dorosłych (jak choćby Clannad), jak również eroge bez randkowania (choćby strategiczne Utawarerumono).

Podział na otome i bishoujo games byłby dla mnie już zbytnim rozdrabnianiem się. W przypadku tych pierwszych zwykle od razu pojawia się wyróżnik shoujo (więc wiadomo jaka jest grupa docelowa w domyśle również gry) i w recenzji zazwyczaj jest jakaś uściślająca wzmianka.

Costly Płeć:Mężczyzna
Maleficus Maximus

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 21-06-2010, 12:18   

W kontekście tego, nie lepiej byłoby użyć po prostu jednego określenia - Visual novel? Pokrywałoby ono wszystkie możliwości, nie tylko takie nieregularności jak Utawarerumono, ale też przypadki jak Fate/Stay Night (który teraz właśnie jako pierwowzór podany ma eroge). Pozostawiłoby to obecny poziom rozdrobnienia bez zmian, ale sprawiłoby, że uniknięto by błędu z tytułu używania nieprecyzyjnego nazewnictwa.

Mitsurugi Płeć:Mężczyzna
Wieczny Marzyciel

PostWysłany: 21-06-2010, 15:20   

Visual Novel to dobry pomysł, ponieważ i tak Eroge to podgatunek VN, a dating-sim to z kolei rodzaj eroge. Czyli nie każdy VN to eroge, każde eroge to VN, nie każde eroge to dating-sim, nie każdy dating-sim to eroge (Clannad). Ale z kolei nie określałoby to, czy gra miała treść erotyczną, choć przyznam, że nie wiem, na ile to istotne. Jednakże osobiście prędzej optowałbym za Visual Novel.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
927825
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 21-06-2010, 15:29   

Może Visual Novel i podtyp "18+"?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Strona 28 z 34 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 32, 33, 34  Następny
Odpowiedz do tematu