Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Do zrobienia |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-02-2007, 10:45
|
|
|
Avellana napisał/a: | 1. Tak jak obecnie, Gatunki i wyróżniki prezentować w pionowej kolumnie obok głównej zrzutki. Wada: jeśli wyróżników jest dużo (albo jeśli dużo jest czegokolwiek innego, np. powiązań albo alternatywnych) robi się dłuuuga kolumna. |
Optuję za tym punktem.
Listę powiązań można częściowo ukryć (pokaż 5 losowych + pokaz więcej, jeśli jest więcej niż 5 sztuk - vide DB i Slayers, gdzie kolumna jest niemożebnie długa).
Tak samo można zrobić z wyróżnikami, jeśli będzie ich więcej niż, dajmy na to 5-6 (tylko trzeba by raczej najpierw zbadać ile jest maksymalnie, coby za bardzo nie przyciąć) |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-02-2007, 00:23
|
|
|
Informuję, że właśnie nastąpiło przejście na PHP5, a w konsekwencji aktualizacja strony do aktualnego stanu z testowego. Stąd weszły: ochrona antyspamowa i wstęp do wyróżników. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 25-02-2007, 09:42
|
|
|
*Me macha chorągiewką z napisem WIWAT!*
Pytanie: czy to znaczy, że powinnam już stworzyć listę wyróżników i zacząć je pomału wprowadzać? Czy to jeszcze będzie jakimś zmianom podlegało?
Edit: Houston... Nie dodaje się nowy tytuł anime, wywala mi:
Cytat: | DB Error: constraint violation
DB_Error Object
(
[error_message_prefix] =>
[mode] => 16
[level] => 1024
[code] => -3
[message] => DB Error: constraint violation
[userinfo] => INSERT INTO animes(aid,agroup,atype,eps,year,atime,hit,dt_mod,cgid) VALUES('813',NULL,'1','12','206','24',NULL,current_timestamp,'893') [nativecode=ERROR: new row for relation "animes" violates check constraint "$3"]
[backtrace] => Array
(
[0] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/pear/DB.php
[line] => 966
[function] => PEAR_Error
[class] => PEAR_Error
[type] => ->
[args] => Array
|
I dalej w ten deseń... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-02-2007, 11:35
|
|
|
Gratulacje! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 25-02-2007, 11:45
|
|
|
...że nie działa dodawanie recenzji?! |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 25-02-2007, 13:22
|
|
|
Oczywiście, że działa, tylko że system odrzucił wpis z datą powstania "206" jako błędny. Raczej nikt wtedy o filmach animowanych nie marzył... |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 25-02-2007, 13:37
|
|
|
?!
...ups.... |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 25-02-2007, 16:00
|
|
|
he? Ave... jakiś problem ze zrzutkami do BL S2, że ich nie ma? |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-02-2007, 16:36
|
|
|
jak nie ma jak sa? |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 25-02-2007, 16:52
|
|
|
Tak, TERAZ już są, w międzyczasie Ave ponownie je dodawała :D |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 27-02-2007, 15:05
|
|
|
Żeby czegoś nie pokrzaczyć, upewniam się: mam zielone światło na dodawanie wyróżników? |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 27-02-2007, 19:29
|
|
|
Jak najbardziej, od strony technicznej wszystko jest gotowe. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 28-02-2007, 09:53
|
|
|
OK... To po pierwsze, należałoby zastąpić na razie wstępniak tym tekstem (kursywą, to może zauważą, że coś się zmieniło:
Cytat: | Na naszej stronie wprowadzany jest obecnie nowy system podziału na gatunki i kategorie. Docelowo ma on ułatwić wyszukiwanie, dając naszym czytelnikom większe możliwości znalezienia serii zawierających interesujące ich elementy.
Jak łatwo zgadnąć, planowane ułatwienie spowoduje przejściowe utrudnienia w korzystaniu ze strony. Wprowadzenie nowych kategorii dla ponad 800 tytułów jest operacją złożoną, która zajmie nam trochę czasu. Prosimy o cierpliwość i niezgłaszanie w komentarzach braków w kategoriach ("Dlaczego X dostało kategorię ..., a Y nie?"), a także problemów z systemem wyszukiwania po gatunkach (może obecnie nie działać poprawnie). |
Po drugie, mam ideę z cyklu Lama i Logistyka. Do obdziubania jest ponad 800 tytułów, a robione to będzie dalece nie po kolei. Zastanawiałam się, jak odróżnić, które tytuły zostały już przejrzane i uzupełnione, a które dopiero na to czekają... Poza systemem całego mnóstwa karteczek. Przypomniałam sobie, że w bazie jest taka skamieniałość, jak pole "Hit", które kiedyś miało wyróżniać wybitne serie, a obecnie do niczego nie służy i raczej nie będzie służyć. Może by zaznaczać je przy tych pozycjach, które zostały zweryfikowane w nowym systemie? Wtedy byłoby widać, które już są zrobione (wprowadzać pewnie będzie więcej niż jedna osoba, a zresztą i tak trudno pamiętać, gdzie się było), a w razie czego Tilk byłby w stanie wyciągnąć z bazy listę tego, co jeszcze wymaga uzupełnienia. Jeśli ten pomysł uzyska akceptację Tilka, to prosiłabym o sprawdzenie czy: 1. Hit jest obecnie gdzieś pozaznaczany (i odznaczenie tego), 2. Czy Hit się jakoś manifestuje po zaznaczeniu na stronach widzianych przez użytkowników (i zamordowanie manifestacji). |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 08-03-2007, 16:35
|
|
|
Ponawiam prośbę i zapytanie z powyższego posta. Tilk, mógłbyś to zaopiniować?
Obecnie wprowadziłam na próbę wyróżniki do swoich recenzji na litery A-E, a także do dwóch czy trzech najnowszych (i jednej Biancowej, bo była u mnie i chciała popatrzeć, jak to wygląda). |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-03-2007, 16:36
|
|
|
Komentarz do anime X:
Cytat: | Tu na początku chcę skomentować recenzję. Kto w gatunkach wstawił tu tylko romans?!? Romansu w tym jest naprwdę niewiele, znacznie bardziej pasowało by mroczne i fikcja. |
No tak, bo fikcja i mroczne wyleciały. Jak ja mam uprosić o wstawienie tego tekstu zawiadamiającego o zmianach na stronę główną? Słowo honoru, że zrobiłabym to sama, gdybym tylko miała taką możliwość! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|