Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki (Wszechbiblia) Anime! |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 01-06-2005, 15:15
|
|
|
mi na głównej brakuje tylko w layu tego że zamaist tanuka nadal jest kot w oknach od menu etc... |
|
|
|
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 01-06-2005, 17:58
|
|
|
Bugi! Bugi!
Po I - nad forum nadal widnieje link do "Wszechbiblii Anime", a nie Tanuki
Po II - strona glowna mi sypie polfontsy. Wybiera automatycznie kodowanie "Europa Srodkowa (Windows)", i trzeba ja recznie przestawiac na "Unicode (UTF-8)" (ktore mam w domysle. Pytanie brzmi - dlaczego? |
Ask yourself Ask your mom Ask DNA |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-06-2005, 18:01
|
|
|
Ad I - ile razy mam powtarzać, że nie wszystko na raz? Wróci Crack, to pozmienia resztę linków.
Ad II - głowna strona forum, czy recenzji?
I moje własne: faktycznie, sypnęło się wyświetlanie komentarzy do recenzji. To właśnie to zgłaszał wa-totem, tylko nie raczył napisać, gdzie mu się coś takiego wyświetlało... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-06-2005, 18:09
|
|
|
Formatowanie leżało. Problem pojawił się po wprowadzeniu przypisów.
Pytanie tylko - dlaczego tego nikt nie zauważył? Przecież tak było conajmniej od tygodnia. Dlaczego nikt nie pójdzie sprawdzić, czy wszystko jest dobrze, ZANIM umieścimy wynik na głównym? Jeśli wykryjecie problem na testowym, to użytkownicy go nie zobaczą.
Ryu: jest kot, bo nikt mi tanuka nie wysłał.
Mizuumi: Jaka przeglądarka? IE powinien dostawać odpowiedni nagłówek META, reszta powinna rozumieć z samego faktu, że XML... Jak to się często mówi, "u mnie działa". |
|
|
|
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 01-06-2005, 18:17
|
|
|
Avellana napisał/a: | Ad II - głowna strona forum, czy recenzji? |
Glowna recenzji.
tilk napisał/a: | Mizuumi: Jaka przeglądarka? IE powinien dostawać odpowiedni nagłówek META, reszta powinna rozumieć z samego faktu, że XML... Jak to się często mówi, "u mnie działa". |
nIEznosnik, versja 6.0.1200.costam , win XP Home |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 01-06-2005, 18:23
|
|
|
Mizuumi napisał/a: | nIEznosnik, versja 6.0.1200.costam , win XP Home |
U mnie działa. nIEudacznik, 6.0.2900.2180.xpsp_sp2_gdr.050301-1519, XP Professional z SP2. |
|
|
|
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 01-06-2005, 19:42
|
|
|
U mnie wciaz nic - same krzaczki na pierwszy rzut:
Cytat: | Może pozwoli wybrać serię, po którą warto sięgnąć, albo podpowie, jakiej unikać? Znakomita większość z nas może się poszczycić posiadaniem dowodu osobistego - niektórzy nawet od dość dawna. Nie uważamy, że |
(chociaz nie wiem czy znaczki owe sie w poscie dochowaja, ewentualnie zrobie zrzut ekranu |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-06-2005, 19:46
|
|
|
Tia, to są dokładnie te same krzaczki, które u mnie pojawiały się już wcześniej - tylko, że teraz wyskakują na głownej za każdym razem, wcześniej zdarzały się raz na jakiś czas. I kodowanie robi identyczny numer - IE, XP Professional. Bez SP2. |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-06-2005, 19:50
|
|
|
Przetestowałam - IE 6.0, Windows XP z SP1. Przez ułamek chwili widziałam takie krzaki, a potem natychmiast kodowanie przeskoczyło na prawidłowe i miałam śliczne polskie litery.
Uwaga: http://tanuki.pl i http://www.tanuki.pl wyświetlają:
Warning: main(lib/config.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/wanime/public_html/index.php on line 3
Fatal error: main(): Failed opening required 'lib/config.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/wanime/public_html/index.php on line 3 |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 01-06-2005, 20:07
|
|
|
Ach taak... Pozostałość po usuwanym kodzie starej wanime. Poprawione. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 02-06-2005, 14:41
|
|
|
Coś się w recenzjach posypało wyświetlanie ocen cząstkowych pod IE 5.5:
http://venus.ci.uw.edu.pl/~atryn/ta1.jpg |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 02-06-2005, 16:00
|
|
|
A, słynny błąd IE5 - on ma talent do psucia rozmiaru czcionek w tabelkach.
A na testowy weszła ważna, choć niewidoczna dla użytkownika, zmiana. Przepisałem kod sortowania, filtrowania i stronicowania do znacznie bardziej eleganckiej postaci. Dzięki temu możliwe będzie użycie identycznego mechanizmu w innych indeksach, chociażby w indeksie piosenek czy (w przyszłości) mang. Jak zwykle w przypadku tak rozległych zmian proszę o jak najdokładniejsze przetestowanie indeksu i wyszukiwarki w celu wychwycenia ewentualnych problemów.
A, i mógłby ktoś pomolestować admina hostbanku, aby wprowadził wreszcie rozszerzenie multibyte. Rozwiąże to problem uciętych w połowie polskich znaków zarówno na forum, jak i na t-anime (choć na tym drugim problem był znacznie mniej widoczny). |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-06-2005, 20:56
|
|
|
Dzięki że przypomiałeś o molestowaniu admina, już do niego piszę. Przy okazji przypomnę mu o błędach serwera (500). |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 03-06-2005, 21:42
|
|
|
Google wymyślił coś wybitnego - Google Sitemaps. Dzięki temu można zakomunikować Googlowi, jak ważne są poszczególne podstrony, jak często się zmieniają i kiedy ostatnio zostały zmienione. Dla nas z tego zysk taki, że crawler Google'a nie będzie w kółko fruwał po indeksach i komentarzach, a chętniej będzie patrzył na nowości, recenzje i piosenki. Właśnie pracuję nad sitemapem Tanuki-Anime.
Edit: Uff, chyba wprowadziłem większość istotnych podstron do sitemapu... Efekt końcowy. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|