FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
  Czy zbliża się koniec świata???
Wersja do druku
Ryuzoku Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 20-03-2005, 10:23   

Kod:
"Nie wiem, jaka broń zostanie użyta w 3 wojnie światowej, ale czwarta będzie na maczugi" Albert Einstein

akurat to było troszke inaczej, a mianowicie "jeżeli dojdzie do wybuchu 3 wojny światowej z bronią atomową to 4 wojna światowa odbędzie się za pomocą kamieni i kiji"
i nie to żeby to mi nie przeszkadzało, znaczy broń typu kij tudzież miecz uważam za znacznie bardziej honorową niż jakąś porąbaną bombe wysyłaną z drógiego końca planety,to dla mnie poprostu bezsensu i o wiele lepiej jest zabić/zginąć w bezpośredniej walce...
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Alucard Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 20-03-2005, 12:25   

yyy ale ja nie o tym mówie i nie tego dotyczy ten cytat. Dobra.. NVM
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2650963
Ryuzoku Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 20-03-2005, 12:45   

a wogole czego tu sie bać?w razie czego miejsce człowieka zajmie jakiś inny gatunek po latach evolucji, albo przylecą obcy i będzie wszystko jasne,zawsze było by to szybsze niż jakieś tam zmiany klimatyczne, chociaż ja to mam wrażenie że obcy przylecieli by w pokoju po czym stwierdzili by że człowiek jest dziwny,a zwłaszcza w momencie w którym wybiega zza zakrętu i róbuje ich zabić krzycząc "oni są wszędzie!!"
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 20-03-2005, 13:03   

Nie wrócimy do kamieni i kiji. Wiedza techniczna jest zbyt rozpowszechniona, a technologia na poziomie XIX wieku zbyt łatwa do stworzenia. Już zawartość jednego warsztatu wystarczyłaby by zbudować niedużą elektrownie...

Natura - poniżej kataklizmu kosmicznego typu wybuch na słońcu raczej nie ma szans nas zniszczyć. Nawet epoka lodowcowa najpewniej w najleprzym razie doprowadziłaby do znacznego spadku jakości naszego życia, a nie do całkowitej zagłady. Prawdopodobnie zakończyłaby się masową migracją bialej ludności w cieplejsze regiony naszej planety. Najpewniej migracja odbyłaby się na czołgach... ale to szczegół.

Dalej - wyczerpanie zapasów żywności i wymarcie ludzkości na skutek zachwiania naturalnej równowagi... Raczej bzdura, zwłaszcza, że ludzkość dąży do uczynienia wrogiego sobie srodowiska maksymalnie sprzyjającym (w odróżnieniu od innych gatunków).

Nawet wojna atomowa byłaby średnio groźna dla gatunku, czy krajów tzw. Kultury Zachodniej. Owszem większość wielkich miast zostałaby unicestwiona, ale takie kraje jak Brazylia, Australia, czy RPA znalazłyby się poza sferą konfliktu.

Unicestwienie przez samych siebie nie jest możliwe... To po prostu nikomu się nie opłaca.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Alucard Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 20-03-2005, 13:34   

Zegarmistrz napisał/a:
Unicestwienie przez samych siebie nie jest możliwe... To po prostu nikomu się nie opłaca

No czy ja wiem, tu nie chodzi o opłacanie :] Zawsze znajdzie się jakiś Osama, Putin, Bush itp, który będzie chciał aktywnie rozpocząć dzień.

Ryuzoku, co do obcych to zależy gdzie by wylądowali. Gdyby trafili od razu na USA to nie zdążyliby pewnie stwierdzić ze ONI SĄ DZIWNI :] Było by... OMFG ALIENS, LET'S KILL THEM!!!
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2650963
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 20-03-2005, 17:48   

Oprócz tych którzy krzyczeliby "PLEASE MAKE SEX WITH ME AND LET'S HAVE A BABY!!!!"

Cytat:
A nie groza nam gwałtowne fale tsunami lecz stopniowe zalewanie terenów do mniejw 600-800m npm .

Ja słyszałem o 100 m npm. Jeśli tak to mi nic nie grozi, gorzej z Warszawą;>.

A tak poza tym to dość prawdopodobna wersja jest taka: biała rasa wyginie, gdyż z powodu wysokiego standardu życia maleje przyrost naturalny. W Europie będą mieszkali głównie Turcy i Arabowie, którzy pewnego pięknego dnia do wszystkich gwiazdek na fladze UE domalują księżyce. Do UE dołączy cały Bliski Wschód(dość prawdopobne, że żydzi w Izraelu rówież wyginą) i powstanie śliczne państewko teokratyczne, które rychło się weźmie za łby z Chińczykami. Chińczycy do tego czasu opanują politycznie i gospodarczo całą Wschodnią Azję, a ich diaspora będzie wszędzie(jak znam komunistyczny rozmach to dosłownie wszędzie) więc moą z tego wyniknąć ciekawe zmagania

Nie wiem jak zareagują na to Stany. Podejrzewam jednak, że zamieszkane będą co najmniej w 30% przez Chińczyków, co może mieć swoje znaczenie.

To wersja pesymistyczna. Optymistyczna jest taka, że w końcu poziom cywilizacyjny się podniesie na całym świecie, a tym samym zacznie maleć globalny przyrost naturalny. W końcu nasz rodzaj wyginie i będzie spokój:].

Zegis Black Priest Płeć:Mężczyzna
Szary Wędrowiec

PostWysłany: 20-03-2005, 18:46   

Hmm... z chińczykami to nie taki zły pomysł ^^"
Chociaż wydaje mi się że prędzej powstanie jakaś chora sekta głosząca "życie bez technologii".
Zresztą co do malejącego przyrostu to wydaje mi się to niemożliwe.
Żeby na całej świecie nie rodziło się po jakimśtam czasie ani jedno dziecko?
Wybacz, ale jak chciałbyś to osiągnąć pomijając przymusową sterylizacje? ^^"
Przecież zawsze znajdzie się te parę osób chcących mieć potomstwo...

"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..."
Powrót do góry Zobacz profil autora

Numer Gadu-Gadu
3314312
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 20-03-2005, 19:07   

Cytat:
Żeby na całej świecie nie rodziło się po jakimśtam czasie ani jedno dziecko?

Nie twierdzę, że ani jedno. Tyle, że jeśli każde małżeństwo będzie miało średnio jedno dziecko to liczba ludności po paru latach będzie wręcz pikować;>. W Niemczech, Włoszech i kilku innych krajach jest ujemny przyrost naturalny. Jeśli to będzie postępować to będzie ich coraz mniej i w końcu wyginą. Zostaną, jak już mówiłem, Turcy i Arabowie, którzy są anachroniczni i anty-antykoncepcyjni(no chyba, że się zlaicyzują jak reszta, wtedy i oni wyginą;>).

Cytat:
Wybacz, ale jak chciałbyś to osiągnąć pomijając przymusową sterylizacje? ^^"

Sęk właśnie w tym, że to jest dobrowolne. I dlatego uważam, że ma szansę zaistnienia:].

A co do Chin, to równie dobrze za parę lat ich gospodarkę może spotkać efektowny krach. Jeszcze nie tak dawno ludzie byli zafascynowani osiągnięciami Japonii, a potem okazało się to bańką mydlaną. Oczywiście Chiny są zupełnie inne, ale niewykluczone, iż mamy do czynienia z podobną sytuacją.

Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 20-03-2005, 20:04   

Nie wyginą, najwyżej zmniejszą swą liczbę.

Tak przy okazji: wytłumaczy mi na czym ma polegać cała Era Wodika, która nadchodzi? I czy mam szykować dużą ilość opału (na czarownice), schron, czy się zbroić?

Co złego mi się stanie, gdy słońce wejdzie w znak Wodnika? I ile mam czasu?

Numer Gadu-Gadu
1271088
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 20-03-2005, 20:29   

Z tego co udało mi się odcyfrować z newage'owskiej papki w "Kodzie Leonarda da Vinci" to zmieni się "na lepsze" - społeczeństwa się jeszcze bardziej zlaicyzują, kobiety się jeszcze bardziej wyzwolą z ucisku, więzi społeczne się jeszcze bardziej zdegenerują, a bycie "singlem" stanie się normą. Żyć nie umierać...

Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 20-03-2005, 21:46   

Mai_chan napisał/a:

I żyli. Zupełnie normalnie, codzień wychodzili do pracy, codzień czytali gazety, robili to czy tamto... Czasem nawet ich wysiłki były zupełnie bezsensowne, np. kobieta sadząca drzewko w ogródku... Zanim to drzewko urośnie będzie koniec świata - więc po co je sadzić? Tylko że w obecnym społeczeństwie pewnie by to tak różowo nie wyglądało...
W żadnym społeczeństwie tak by nie wygladało obojetnie w jakim okresie histori by do tego doszło , ludzie byli są i będą tacy sami. A żekomy postep społeczny i humanizm to mit wynikły ze strachu przed corazdoskonalszymi środkami destrukcji jakimi dyponujemy
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 20-03-2005, 21:53   

Cytat:
A żekomy postep społeczny i humanizm to mit wynikły ze strachu przed corazdoskonalszymi środkami destrukcji jakimi dyponujemy

To nie jest mit. To co działo się dawniej dziś byłoby nie do pomyślenia. Oczywiście nie wszędzie tak jest, np. w Rosji poziom humanitaryzmu jest o wiele niższy niż u nas czy na Zachodzie, a w Arabii czy Chinach to już w ogóle człowiek człowiekowi bullterierem.

Irian Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 21-03-2005, 11:12   

To rzućcie okiem na tą stronę: http://www.vhemt.org/ - znalazłam ją jakiś czas temu, przeczytałam z coraz niżej opadającą szczęką, a potem podrzuciłam w herbaciarni, żeby inni też się mogli nadziwić. Jest to mianowicie ruch na rzecz dobrowolnego wymarcia ludzkości. Nie chodzi o masowe samobójstwo, tylko o zaprzestanie rozmnażania właśnie. XD Przytaczają całkiem sensowne argumenty z wielu dziedzin, ekonomiczne, ekologiczne, społeczne, teologiczne i tak dalej... Jak widać, maniacy zawsze się znajdą.

Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 23-03-2005, 10:57   

Cytat:
yyy ale ja nie o tym mówie i nie tego dotyczy ten cytat. Dobra.. NVM

Kolejny nieszczęśnik poległ w starciu z logiką smoczej rasy;P.

IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 15-09-2005, 14:41   

odświeżając temat... przeczytane dziś na onecie, po czym ręce mi opadły, tudzież inne części ciała na tak wielka głupote co poniektórych ludzi....

http://wiadomosci.onet.pl/1247309,2678,kioskart.html

oraz jeden z komentarzy :

http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,14283249,40253891,1788105,0,forum.html

"łonet żondzi!"
Powrót do góry
Strona 2 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi