FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
  Czy zbliża się koniec świata???
Wersja do druku
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 15-09-2005, 15:06   

wnioski:

1. Hurra, niech żyje teoria spiskowa
2. Czy tylko mnie ten komentarz skojarzył się z Evangelionem i Projektem Odnowy Ludzkości?
3. Co to do diabła jest kod Biblii?
4. Że zacytuję poetę polskiego "Innego końca świata nie będzie". Interpretujta to sobie jak chceta.

A generalnie nie wiem, czy śmiać się czy płakać...

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 15-09-2005, 15:20   

Takich ciołków jest tysiące, nie ma sensu się nimi przejmować. Tak było zawsze, dziś tylko nie są dość odważni żeby otwarcie atakować żydów.

Ad. 2. Mai - nie tylko tobie. A Bilderbergowie to Seele;>.

Cytat:
Ale dziś każda kropla ropy jest sprawą życia i śmierci. Spójrzmy prawdzie w oczy – ropa naftowa niedługo się skończy. Obliczono, że za parę lat baryłka będzie kosztować 200 dolarów. (…)

Istnieje co prawda energia nuklearna, ale Klub się nią nie interesuje. Bilderbergowie wiedzą, że każdy kraj posiadający elektrownie jądrowe jest dobrze rozwinięty gospodarczo i nie można nim ot tak po prostu zawładnąć. (…) Dlatego członkowie Klubu sprawili, że energia jądrowa ma dzisiaj złą prasę, a kampanię przeciwko niej zlecili Greenpeace.

Oho, znowu ropa. "Ktoś" już chyba wspominał tu o tym... Hej, a może to prawda?

Cytat:
Celem Klubu jest osłabienie wszystkich państw – ze Stanami Zjednoczonymi włącznie. Zamierzają zbudować globalną wioskę, którą następnie będą zarządzać. I dlatego irytuje ich, kiedy ludzie domagają się prawa do posiadania broni. Wykorzystali Michaela Moore’a, żeby zorganizować nagonkę na właścicieli broni.[...]

Tak. Moore sam jest obrzydliwym globalistą. Mniej obawiałbym się uzbrojonego obywatela, niż tego potwora Davida Rockefellera!

HA! Tuś mi bratku! Wszystko jasne. To kolejny buszmen, hamerykański faszysta, uważający, że ONZ to twór szatana, a do stanowienia ładu na świecie ma prawo tylko USA. No i ta wolność posiadania broni, nienawiść do Greenpeace i kiepsko skrywany antysemityzm. Pięknie pasuje do schematu.

LunarBird Płeć:Mężczyzna
Chaos Master & WSZ

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 16-09-2005, 13:25   

Jeśli tacy jesteśmy pewni że centralny rząd to bzdury to;

1. co omawia najbardziej wpływowa setka rokrocznie zbierająca się na obrady i kto ich zaprasza do jednego z najdroższych hoteli

2. co miała na myśli rzeczniczka rosyjskiego rządu po WTC mówięc "istnieje międzynarodowy super-state i super-governement"

3. dlaczego zamachy na WTC w opinii specjalistów (m.in. byłych pracowników CIA) bardziej przypominają robotę służb specjalnych i to nie byle jakiego kalibru niż zamach terrorystyczny

4. komu i do czego służy Echeleon i co on właściwie robi skoro nie wiedziano o WTC, Hiszpanii i Londynie?

Nie twierdzę że wszystko jest spiskiem. Ale jak ktoś ma wielkie pieniądze to naturalne jest dla mnie że ktoś taki jest z założenia bardziej niebezpieczny niż zwykły obywatel z bronią z której nie potrafiłby strzelać :-) Nie ma uczciwych biznesmenów. Są tylko biznesmeni których machlojek nikt jeszcze nie zdemaskował...

I przestańmy mówić o końcu świata, bo na to się nie zanosi. Można mówić co najwyżej o Oczyszczeniu w sensie apokaliptycznym ale to nie jest koniec świata. Powiedziałbym że to wręcz początek. ;-)

"The X-Files", #4 "Squeeze"

Autor posta: rip LunarBird CLH
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5146592

Numer ICQ
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 16-09-2005, 14:46   

Cytat:
3. dlaczego zamachy na WTC w opinii specjalistów (m.in. byłych pracowników CIA) bardziej przypominają robotę służb specjalnych i to nie byle jakiego kalibru niż zamach terrorystyczny

CIA to banda kretynów. Inwazji na Irak dokonano po mylnej analizie zdjęć satelitarnych, bo, uwaga uwaga, nie mieli w Iraku żadnego człowieka. To przecież absurd. Pomijam już, że tym einsteinom od lat nie udaje się zabić Fidela i wygonić komunizmu praktycznie sprzed drzwi własnej chałupy. Dlatego we wszelkich ekspertów z CIA po prostu nie wierzę.

Cytat:
4. komu i do czego służy Echeleon i co on właściwie robi skoro nie wiedziano o WTC, Hiszpanii i Londynie?

Jeśli nic nie robi, to zapewne dlatego, że nie działa.

Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 16-09-2005, 17:54, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 16-09-2005, 17:46   

Cytat:

Bo w ten sposób łatwiej im wytłumaczyć, dlaczego nikt nic nie zauważył, nie przyznając się jednocześnie do własnej niekompetencji ("prawda, zaskoczyli nas z obiema rękami w nocniku, ale, hej, działali jak prawdziwi, wysokiej klasy specjaliści, nie możecie nas winić")

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 16-09-2005, 18:09   

A tak swoją drogą, to co oni takiego super ekstra ultra niesamowitego zrobili? Porwali samolot, co wcale trudne nie jest skoro zdarzało się nieraz, do tego dziennikarzom bez trudu udawało się wnieść na pokład plastikowe noże, piloci zaś potwierdzali, iż drzwi można bez trudu wyważyć. Następnie rąbnęli w krowiasty wieżowiec. Nie znam się, ale nie wydaje mi się by taka akcja była niemożliwa bez szkolenia na wojskowym symulatorze.

Jak dla mnie cały atak na WTC to była chałtura i amatorska szopka. Natomiast to, że służby USA do niego dopuściły zakrawa na groteskę.

Cytat:
Jeśli tacy jesteśmy pewni że centralny rząd to bzdury to;

A właśnie, światowy rząd. Skoro ten rząd istnieje i jest taki straszny, to czemu niby ONZ coraz bardziej traci pozycję, czemu UE stacza się powoli po równi pochyłej, czemu wreszcie prawicowi, a więc chyba z gruntu antyglobalni, Hamerykanie pozwalają sobie na coraz więcej i gdzieś mają prawo międzynarodowe? A poza tym w polityce ogólnoświatowej panuje taki bajzel, że ja naprawdę nie widzę efektów niczyich dalekosiężnych planów mających na celu to czy tamto. Widzę za to, że działaniami polityków NIC nie kieruje, nawet zdrowy rozsądek.

Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 16-09-2005, 19:32   

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=29126924&a=29126924

Czas umierać...

(kolejne komentarze przywracają wiarę w człowieka, ale komentarzyk i tak jest przeuroczym przykładem, jak to wygląda teoria spiskowa itp. :P)

I powiedzcie mi, w czym TO jest bardziej absurdalne od kosmitów?

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
LunarBird Płeć:Mężczyzna
Chaos Master & WSZ

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 19-09-2005, 18:12   

Ysengrinn napisał/a:
A tak swoją drogą, to co oni takiego super ekstra ultra niesamowitego zrobili? Porwali samolot, co wcale trudne nie jest skoro zdarzało się nieraz, do tego dziennikarzom bez trudu udawało się wnieść na pokład plastikowe noże, piloci zaś potwierdzali, iż drzwi można bez trudu wyważyć. Następnie rąbnęli w krowiasty wieżowiec.

Po pierwsze porwali *CZTERY* samoloty, w czterech różnych miejscach w tym samym czasie. Jeden mały błąd i nic by im się nie udało. Perfekcyjna synchronizacja i doskonała organizacja. nie ma to jak banda arabskich oberwańców prawda? :->

Po drugie rzekomi piloci wcześniej przechodzili w USA kurs pilotażu. Nie potrafili wykonać najprostszego manewru. A Boeing nad Waszyngtonem wykonał ZWROT BOJOWY -manewr który takim samolotem potrafi wykonać ledwie garstka najlepszych.

Po trzecie krowiasty wieżowiec z takiej odległości wygląda jak łepek od szpilki a Boeing jest sterowany jak osiemnastokołowa ciężarówka więc trafić to nie takie znów małe wyzwanie.

Mało? Takich zabawnych faktów jest więcej.

A co do Echeleona to Unia Europejska przed kilku laty oficjalnie przyznała że Echeleon istnieje i działa (wbrew wszelkim prawom człowieka). Efektem jego działania była chociażby afera z podsłuchiwaniem rozmów pracowników abbasad. Pytanie co Echeleon robił gdy terroryści rozmawiali za pomocą komórek... Chyba że terroryści pracowali dla właścicieli Echeleona. :->

"The X-Files", #4 "Squeeze"

Autor posta: rip LunarBird CLH
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5146592

Numer ICQ
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 19-09-2005, 18:25   

Facet jak ja cie czytam to nie wiem czy sie smiac czy płakac nad tobą. A już najbardziej mnei rozbiło okreslenie "zwrot bojowy" wiekszosć zeczy naprade nie jest tak trudnych jak ci sie wydaje . A trudnij jest zsyhronizować czasami działania dwóch drużyn pichoty niż dwóch dywizji . Wiec ta ich synchronizacja bandy arabów znowu az taka super trudna nie jest. Ci arabowie uczyli sie pilotazu i znowu az tak marnych wyników nie mieli . Ps ja takie "zworoty bojowe " wykonywane przez samoloty pasażerskie widze codziennie bo akurat mam nad sobą trase podejscia do lądowania.
PS osiemnastokołowcem sie kieruje lepiej niż niektórymi osobówkami.
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 19-09-2005, 18:43   

Cytat:
Po pierwsze porwali *CZTERY* samoloty, w czterech różnych miejscach w tym samym czasie. Jeden mały błąd i nic by im się nie udało. Perfekcyjna synchronizacja i doskonała organizacja.

Łał, niesamowite. Musieli mieć Casio.
Cytat:

Po drugie rzekomi piloci wcześniej przechodzili w USA kurs pilotażu. Nie potrafili wykonać najprostszego manewru. A Boeing nad Waszyngtonem wykonał ZWROT BOJOWY -manewr który takim samolotem potrafi wykonać ledwie garstka najlepszych.

Wytłumacz może na czym taki zwrot bojowy polega. I skąd masz informacje. Bo jak dla mnie jest to bardzo groźne określenie, które może znaczyć po prostu ostrą zmianę kursu. A poza tym - skoro piloci byli rzekomi to kto twoim zdaniem pilotował i co się z nim stało?

wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 19-09-2005, 19:16   

Ysen, nie podjudzaj go, chyba że to cię doprowadza do śmiechu i chcesz się pośmiać... On nawet nie potrafi poprawnie napisać nazwy tego systemu. ECHELON, do diaska! I każdy kto nie jest oszołomem, może wszystko sobie o nim przeczytać chociażby tu: http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
No ale oszołomy oczywiście nie uznają praw Murphy'ego, więc nie mogą wiedzieć tak jak ty czy ja, że każdy system słownikowy jest tylko tak skuteczny jak wyobraźnia twórców słowników. Tak więc jeśli na potajemnej nasiadówce uzgodniłbym z Mai_chan że Bush to "babcia Genowefa" a zamach na niego to "wizyta u lekarza", to możemy potem swobodnie wszędzie, choćby na trawniku przed Białym Domem, dyskutować o wizycie u lekarza babci Genowefy a echelon kuku nam zrobi...
No ale oszołomy są naiwni, więc zakładają że wszyscy są naiwni. Taaa. Terroryści wszystkie zamachy omawiają przez telefon, nazywając rzeczy po imieniu. A świstak sieeeedzi, i ...
LOL @ LB.
A tak swoją drogą, rip to skrót tradycyjnie umieszczany przez starożytnych Rzymian na urnach? To od "Requiescat in Pacem"... "niech spoczywa w pokoju", taki odpowiednik naszego "ŚP."

Numer Gadu-Gadu
3869750

PostWysłany: 19-09-2005, 19:48   

Potem jak sprawdzono (tzn, jak już wiedzieli co i jak) to się okazało, że terroryści faktycznie używali telefonu, i nawet ich rozmowy się nagrały - ale niczym się nie różniły od setek tysięcy innych rozmów telefonicznych, które nagrały się w tym samym czasie, więc żaden analityk ich nie sprawdził. Rozmówcy nawet nie używali specjalnie "słów kodowych" - po prostu mówili dość oględnie, więc ich ten cały system słownikowy nie wyłapał. Pomijam już fakt, że Amerykanie nawet w najgorszych snach nie przypuszczali, że jacyś terroryści islamscy mogą im wleźć na ich podwórko, więc system na to nie był nastawiony (wtedy interesowała ich bardziej przestępczość zorganizowana i handel narkotykami).

Poza tym, oni się w USA uczyli pilotować dość długo. No i co z tego, że na wstępie kiepsko latali? To był kurs dla pilotów dużych maszyn pasażerskich, nie dla amatorów - gdyby pod koniec nie potrafili latać, to by go nie ukończyli.

the renegades on wheels.

Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 19-09-2005, 20:09   

Ja powtarzam pytanie - co to do diabła jest teh 3v1l Zwrot Bojowy?!

PostWysłany: 19-09-2005, 20:21   

Ysengrinn napisał/a:
Ja powtarzam pytanie - co to do diabła jest teh 3v1l Zwrot Bojowy?!

Jemu chodzi pewnie o zwrot maszyny poprzez przechył w kierunku skrętu (zwrot przez skrzydło), czyli operację, którą w boeingu może ci wykonać autopilot, jeśli odpowiednio go ustawisz.
Szczerze mówiąc odpowiednio zaprogramowany autopilot prawdopodobnie sam potrafiłby trafić w którąś z wież - są wystarczająco duże i nie uciekają. Koordynaty "celu" z GPS-a (i inne ustawienia) można było przygotować wcześniej, a potem przyniesć np w komórce czy palmtopie.

the renegades on wheels.

wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 19-09-2005, 20:43   

O właśnie. Ale trzeba też dodać, że to też nie jest "zwrot bojowy" bo czegoś takiego nie ma.... przechylanie na skrzydło, mniej lub bardziej gwałtowne, jest przy skręcaniu samolotem naturalne. Poza tym, jak widać na filmach, samoloty manewrowały bardzo oględnie. Ten w Waszyngtonie zwyczajnie wydłużył nieco skręt w wyjściu z drogi startowej, i to tak spokojnie, że kontrolerzy zaniepokoili się dopiero gdy zaczął obniżać się zamiast wznosić ku wyznaczonemu korytarzowi... Jak przydzwonił w Pentagon, nie robił żadnych gwałtownych manewrów, tak samo jak te w NY. No, ale wiadomo kto wszędzie widzi "zwroty bojowe"... LOL.

Numer Gadu-Gadu
3869750
Strona 3 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi