FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
  Czy zbliża się koniec świata???
Wersja do druku
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 20-09-2005, 21:48   

Pax, panowie. Spokojnie, nie schodźmy poniżej pewnego poziomu.

LunarBird Płeć:Mężczyzna
Chaos Master & WSZ

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 21-09-2005, 06:56   

wa-totem napisał/a:
Proszę pokaż mi gdzie w deklaracji praw człowieka jest niezbywalne prawo do nie bycia podsłuchiwanym.

Człowiek jest niewinny dopóki nie udowodni mu się winy. Jeśli więc jestem niewinny to czemu mnie podejrzewają? A jeśli mnie nie podejrzewają to czemu mnie podsłuchują? Nie można podsłuchiwać WSZYSTKICH żeby zdobyć informacje o NIEKTÓRYCH. W takiej sytuacji podsłuchuje się TYLKO TYCH NIEKTÓRYCH. Niestety panowie na górze łatwo o tym zapominają.

[EDIT=Ysengrinn]W zasadzie nie powinienem interweniować, ale to już jest recydywa.

LunarBird, sam zacząłeś o prawach człowieka, wa totem się do tego ustosunkował. Teraz Ty zmieniasz temat nie zaznaczając tego, co jest nieuczciwym chwytem retorycznym, że nie wspomnę, iż już zdarzało Ci się odpowiadać na niezadane pytania i za to obrywać. Nic innego jak to, co właśnie robisz teraz. Wa totem ani słowem nie wspomniał o moralnych kwestiach, więc racz rozmawiać z nim, a nie sam ze sobą.

Zapomniałeś że w UKUSA są też kraje inne niż USA. To traktat KILKU krajów.
Redvampire napisał/a:
A kto to udowodnił ze to był spisek .

Jeśli to był spisek to brak dowodów jest noramalny -spiskowcy zwykle zacierają za sobą ślady. A jeśli to byli trerroryści to powtarzam że coś zdumiewająco mało śladów zostawili. Widać jednak nie byli tacy głupi. Albo myslał za nich kto inny a oni byli tylko marionetkami odwracającymi uwagę.
Redvampire napisał/a:
A ty nalezysz do tej grupki jasnie oświeconych która nie dała sie na to nabrać.

Tak, panie oświecony. Bój się dalej wszechmocnego Usamy Bin Ladena oraz jego mitycznej AL-Quedy i rezygnuj dalej ze swoich praw "bo przecież terroryści mogą to wykorzystać do zamachu". Ani się obejrzysz jak demokracja zamieni się w system totalitarny a policja nie będzie musiała się już trzymać ŻADNYCH zasad z prawami człowieka włącznie... :->

"The X-Files", #4 "Squeeze"

Autor posta: rip LunarBird CLH
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5146592

Numer ICQ
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 21-09-2005, 08:44   

Cytat:
Jeśli to był spisek to brak dowodów jest noramalny -spiskowcy zwykle zacierają za sobą ślady. A jeśli to byli trerroryści to powtarzam że coś zdumiewająco mało śladów zostawili.

Primo nigdy nie jest tak, ze nie ma żadnych dowodów. Duo, co do małej ilości śladów - mieli twoim zdaniem zabrać do samolotu plakaty Osamy i mapki z zaznaczonymi celami ataku?! Właśnie jakby znaleźli zbyt wiele dowodów można by sądzić, że to jakieś oszustwo.

Cytat:
Tak, panie oświecony. Bój się dalej wszechmocnego Usamy Bin Ladena oraz jego mitycznej AL-Quedy

Jak na razie jedynym, który się czegoś boi, jesteś Ty. Poza tym napisałbyś choć jedną nazwę poprawnie.

EDIT - jak tak czytam ten ostatni akapit to dochodzę do wniosku, że Lunar po raz kolejny zastosował swój stary chwyt - uogólnianie. Napisał to w ten sposób, jakby Red popierał ograniczanie praw człowieka w imię walki z terroryzmem, mimo iz ów nie napisał o tym ani słowa. Zupełnie jak sugerowanie mi popierania małżeństw homoseksualnych, gdy napisałem tylko, że mam sympatie lewicowe.

Jest to chwyt stary jak świat, tolerowany, jeśli stosowany z umiarem. Jeśli jednak ktoś, jak Ty, LunarBird, całą dyskusję prowadzi nie w oparciu o fakty, a takie właśnie nieuczciwe zagrywki, to zaczynam tracić cierpliwość.

Jak do tej pory nie przytoczyłeś żadnego faktu, na poparcie swoich teorii. Rzuciłeś tylko kilka tez, których nie potrafiłeś obronić i żądałeś, byśmy my udowodnili własne, co też zrobiliśmy, choć nie mieliśmy takiej potrzeby. Wykazałeś się przy tym laicyzmem w wielu kwestiach, brakiem głębszej wiedzy i ignorowaniem argumentów drugiej strony. Jeśli tak ma wyglądać dyskusja z tobą to chyba definicja tego słowa również jest Ci obca.

Chaos Master & WSZ

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 21-09-2005, 10:24   

Ysengrinn napisał/a:
Primo nigdy nie jest tak, ze nie ma żadnych dowodów.

A jakie są? Jakiś Koran gdzieś na siedzeniu... Listy pasażerów gdzie wskazuje się winnych na podstawie arabskiego pochodzenia... Z początku nie było nawet wiadomo czy napastrnicy są uzbrojeni i w co (telefony pasażerów podawały sprzeczne informacje)... Jednym słowem -bałagan...
Ysengrinn napisał/a:
Napisał to w ten sposób, jakby Red popierał ograniczanie praw człowieka w imię walki z terroryzmem, mimo iz ów nie napisał o tym ani słowa. Zupełnie jak sugerowanie mi popierania małżeństw homoseks

Ja tylko pokazuję mu na co on daje się nabrać (a daje bo nie protestuje przeciw wciskanym mu przez TV głupotom).
LunarBird napisał/a:

EDIT=Ysengrinn (...) Teraz Ty zmieniasz temat nie zaznaczając tego, co jest nieuczciwym chwytem retorycznym, że nie wspomnę, iż już zdarzało Ci się odpowiadać na niezadane pytania i za to obrywać.

Zapytał gdzie w prawach człowieka jest mowa że nie można podsłuchiwać. Pokazałem gdzie. Czytaj ze zrozumieniem dobrze? I nie interweniuj jeśli sam masz wątpliwości (piszesz że w zasadzie nie powinieneś). To na marginesie tytułem wyjaśnienia.
Ysengrinn napisał/a:
Jak do tej pory nie przytoczyłeś żadnego faktu, na poparcie swoich teorii.

Owszem, powiedziałem że rzekomi terroryści nie przeszli kursu pilotarzu a mówi się że potrafili wycelować z ogromnej odległości trudno manewrującym Boeingiem w wieżowiec. Wy to kupujecie, ja nie. Tym się różnimy. A jakoś nikt mi nie zacytował też skąd wie że tamci *przeszli* oficjalny kurs pilotażu, skąd wie że są dowody i jakie one są... Też same ogólniki... Mam mało czasu w Necie i nie mam kiedy sprawdzić te adresy które mam zapisane i tylko dlatego nie podaję konkretów. Trudno pamiętać wszystko przez kilka lat...
Nawiasem mówiąc jeśli Boeingi są tak łatwe w pilotażu to czemu pilotują je zwykle byli piloci marynarki? Tak dla frajdy... :->

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5146592

Numer ICQ
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 21-09-2005, 11:16   

Cytat:
Zapytał gdzie w prawach człowieka jest mowa że nie można podsłuchiwać. Pokazałem gdzie. Czytaj ze zrozumieniem dobrze?

Nie mam co czytać ze zrozumieniem, bo nic nie pokazałeś. Ani cytatu z praw człowieka, ani linka do tekstu konwencji, nic. Palnąłeś tylko kilka banałów.

Cytat:
A jakoś nikt mi nie zacytował też skąd wie że tamci *przeszli* oficjalny kurs pilotażu, skąd wie że są dowody i jakie one są...

Powtórzę jeszcze raz - dowody masz przedstawić TY. Takie których nie obaliłby oglądający Discovery 13-latek. To ty wyskakujesz z dziwną teorią nie my.

Cytat:
Mam mało czasu w Necie i nie mam kiedy sprawdzić te adresy które mam zapisane i tylko dlatego nie podaję konkretów.

Poddaję się. Naprawdę nie wiem, co powiedzieć na coś takiego.

Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 21-09-2005, 11:30   

Cytat:
Owszem, powiedziałem że rzekomi terroryści nie przeszli kursu pilotarzu a mówi się że potrafili wycelować z ogromnej odległości trudno manewrującym Boeingiem w wieżowiec.

Właśnie - powiedziałeś. Nie podałeś żadnego argumentu, jednocześnie żądając od nas dowodu na to, że tak nie jest. Mam już tego serdecznie dość i ostrzegam Cię, że jeśli będziesz kontynuował dyskusję w podobnie bezczelny, nielogiczny i demagogiczny sposób to się pożegnamy.

Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 21-09-2005, 21:01   

O armio ludowa ten czlowiek mnei normalnie poraża "głupoty wciska mi prze tv" :P
Ty wiesz ze twoje glupote można równe czesto w TV zobaczyć dziwne nie jakos żadana super tajan organizacja ich nie ucisza. Ale zapewne powiesz bo po co przecie i tak glupie masy w nie nie uwieża.
Ja zadam ci pare pytań moge
1 ) kojażysz moze znaczenia takich skrutów jak CIMIC , WSI
2 ) wiesz może na czym Polega działanie CIMIC podczas osiągania przez WO i OT czegos takiego jak WSGB
3 ) na podstawie jakiego Artykułu konstytucji RP organizacja stojaca za CIMIC ma prawo modyfikowac tresci medialne i iformacje publiczną i w jakich warunkach ??
4 ) czy jesli polska bedzie musiała sie poddac procedurze HNS za CIMIC odpowiada SG WP
czy moze SG NATO.

Myśle że taka obeznana osoba jak ty wyjasni dokładnie znaczenia tych skrutów bo musisz wiedziec przeciez kiedy i na jakich zasadach ja jako osoba funkcyjna odziału lub pododziału WO lub OT odpowiadajaca za CIMC mam prawo ci je ograniczyć.

Acha jeszcze jedno pytanie czy WSI ma prawo do podsłuchiwania obywateli RP i na jakich warunkach , Nie pytam o ABW bo oni mają tylko minimalnie inne zasady niż policja .

I może jeszcze to jak w naszym żargonie wojskowym i i służb specjalnych okresla sie ludzi z ABW i WSI.

Prosze uprzejmnie innych o nieodpowiadanie na te pytania i nie pytanie po co u diabła je zadałem.
Powrót do góry
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 21-09-2005, 21:48   

LunarBird napisał/a:
Nawiasem mówiąc jeśli Boeingi są tak łatwe w pilotażu to czemu pilotują je zwykle byli piloci marynarki?
jakbym miał wybierać, czy jako pilota zatrudnić młodego, zdolnego świeżo po kursie, czy emerytowanego pilota marynarki (za tę samą płacę), to też bym wybrał tego drugiego - bo ten drugi jest lepszy. I nie ma to żadnego związku z łatwością/trudnością pilotowania samolotu. I odwrotnie, jakbym był pilotem marynarki w wieku już nie pozwalającym na loty bojowe, to pewnie chętnie bym się jako pilot cywilny zatrudnił.

Poza tym, Boeingami i innymi dużymi maszynami pasażerskimi można wykonywać znacznie bardziej gwałtowne manewry niż ci się wydaje - nie robi się tego nie z powodu ich trudności, ale ze względu na pasażerów (którzy przy pierwszym gwałtowniejszym przechyle sięgneliby po torebki wiadomego przeznaczenia).

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 21-09-2005, 21:59   

i wylecieli z foteli przy niezapietych pasach aco by sie z nimi stało przy beczce która ten samolt tez moze zrobić.
Powrót do góry
Chaos Master & WSZ

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 23-09-2005, 14:43   

Bezimienny napisał/a:
Poza tym, Boeingami i innymi dużymi maszynami pasażerskimi można wykonywać znacznie bardziej gwałtowne manewry niż ci się wydaje

To tak jakby ktos powiedział że autobus może ostrzej skręcić niż osobowy samochód, co jest oczywistą bzdurą. Dlaczego niby miałoby tak być? Silniki dość mocne by starczyło mocy na takie manewry byłyby o wiele mniej ekonowmiczne a co za tym idzie samolot byłby droższy i przegrałby z tańszą konkurencją.

[EDIT=Ysengrinn]Przeczytaj post Bezimiennego jeszcze raz. Potem jeszcze raz, uważnie. Pomyśl. Następnie jeszcze raz przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem jego post. A teraz zastanów się, co jest nie tak z twoją odpowiedzią.

Bezimienny napisał/a:
I nie ma to żadnego związku z łatwością/trudnością pilotowania samolotu.

Ponownie analogia. Jakoś nikt nie twierdzi że ciężarowe samochody łatwo się prowadzi... Chociaż tam nikt byłych wojskowych nie zatrudnia. :-> Ale co do reszty w tej kwestii masz rację, co nie znaczy że mnie to przekonuje.
Redvampire napisał/a:
Ty wiesz ze twoje glupote można równe czesto w TV zobaczyć dziwne nie jakos żadana super tajan organizacja ich nie ucisza.

W której niby bo jakoś w Polsacie, TVN czy TVP nic nie ma...
Ysengrinn napisał/a:
Właśnie - powiedziałeś. Nie podałeś żadnego argumentu, jednocześnie żądając od nas dowodu na to, że tak nie jest.

A wy podaliście jakiś dowód że nie mam racji? Nie. Czyli mamy słowo przeciw słowu. Na jakiej zasadzie twierdzisz więc że wasze słowa (również bez dowodów) mają większą wagę?

[EDIT=Ysengrinn]Podaliśmy mnóstwo dowodów. Dawaliśmy nawet linki do stron, tłumaczyliśmy długimi wywodami. Jeśli to ignorujesz, to ta dyskusja zupełnie nie ma sensu.

Numer Gadu-Gadu
5146592

Numer ICQ
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 23-09-2005, 17:37   

Boż chłopcze ja ty bredzisz . Ty wiesz ze ten nowy krowiasty Airbus ma ciasniejszy promiń skretu niż Tornado ?? Przeczytaj coś co nie jest wywodem shizofeników któży z aprzeproszeniem w dupie byli i gówno widzieli ( przepraszam ale nie wytraymam bo głupota mnie poraża ) Móglbyś odpowiedzieć na moje pytania espercie od spraw wojskowosci , tajnych służb , prawa miedzynarodowego i bliskiego wschodu.

PS spotkałes sie kiedyś z fnatykami religijnymi wrzeszczacymi allach akbar ?? ja niestety tak ale nie zycze tego tobie
Powrót do góry
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 23-09-2005, 19:45   

Wiecie co? Obserwuję tę dyskusję z rosnącą fascynacją. Naprawdę dawno nie widziałam, żeby każdy mówił swoje, a nikt nikogo nie słuchał... Bo przekrzykiwanie sie na argumenty "bo tak" (poparte czymkolwiek lub nie, druga strona i tak nie zwróci uwagi :) naprawdę do tego się sprowadza. Nie wnikając w to, kto ma rację: zachowujecie się podobnie. A muszę przyznać, że zabawnie się taki cyrk czyta - dopóki panowie nie zaczynają się zacietrzewiać. Bez najazdów typu "bredzisz, chłopcze", proszę... (i to się tyczy obu stron - tak na wszelki wypadek zaznaczam).

Numer Gadu-Gadu
1051667
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 23-09-2005, 20:50   

Oj serika ale on na serio bredzi nie ma pojecia o sprawach o których mówi. I nie raczy odpowiedziec na pytania. Nie raczy podać prawdziwych przykładó. Daje niedożeczne porównania.
Powrót do góry
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 23-09-2005, 21:33   

Ale ja widzę, że jesteście wkurzeni - i jak najbardziej rozumiem, dlaczego... Ja tylko proszę, żeby Was za bardzo nie poniosło, bo coś czuję, że jeszcze chwila, i zaczniecie ostrzejszą pyskówkę. Nie mam ochoty interweniować, więc wolę dać znać, że żyję i to czytam, zanim się zacznie coś, za co musiałabym kogoś naprawdę ochrzanić.

Numer Gadu-Gadu
1051667
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 26-09-2005, 07:48   

Szósta Poprawka
Decyzje moderatorów nie będą przedmiotem powszechnej debaty. Jeśli użytkownik uzna, że moderator przekroczył swoje uprawnienia bądź postąpił niesprawiedliwie, powinien wysłać prywatną wiadomość do administratora, uzasadniając swoje zarzuty. Skargi na łamach forum i wszelkie inne formy odwoływania się do opinii publicznej będą kasowane jako spam.

Rzucanie bezpodstawnych oskarżeń pod to podpada, drogi LunarBirdzie. Więc racz się zastanowić nim coś napiszesz. Bo to znowu poleci.

EDIT =znowu zaczynasz?

Strona 5 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi