FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 111, 112, 113 ... 281, 282, 283  Następny
  Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe...
Wersja do druku
IKa Płeć:Kobieta

Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 22-01-2007, 20:39   

I na tym rozmowy o piciu zakończymy...
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 23-01-2007, 19:28   

Bo po tym, jak rozłączyło mi parę rozmów, net działa jak chce <czyli w przeważającej większości NIE działa> zaczynam odnosić wrażenie, że ten wiatr naderwał mi linię telefoniczną... MOU!!

┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 23-01-2007, 20:00   

Goniś niekoniecznie.
W TELEPSIE od kilku dni szwankują serwery DNS. Konkretnie, zlagowane są... trzeba zaglądnąć do rejestru, wyłączyć cache'owanie NegativeCacheTime (w [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Dnscache\Parameters]), i wydłużyć czasy timeoutów dla DNSów ([HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters], wartość DNSQueryTimeouts).

Numer Gadu-Gadu
3869750
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 23-01-2007, 20:52   

No i w98 nie ma cache'owania DNS.... tralala... czyli przesiadamy się jutro na swego wxp, a z tym czekamy na cud. Może za dwa tygodnie się odlagują...

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 23-01-2007, 21:28   

wa-totem napisał/a:
W TELEPSIE od kilku dni szwankują serwery DNS. Konkretnie, zlagowane są...

O tak. W końcu szlag mnie trafił i zainstalowałem lokalnego demona DNS... Wrr!
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 24-01-2007, 08:48   

Bo spadł śnieg i nadal pada. Nie byłoby to takie złe, gdyby nie padał poziomo ><. A zima jako taka przeszła samą siebie - zaskoczyła drogowców dwukrotnie w jednym sezonie. Raz gdy nie przyszła, drugi gdy się jednak zdecydowała XD.

Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 24-01-2007, 08:55   

Słyszałem, że ponoć to drogowcy zaskoczyli zimę, posypując drogi już przedwczoraj, ale nie wiem, ile w tym prawdy :P

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 24-01-2007, 10:02   

zzzzzimno... biało... do pracy trzeba jechać drogami przez pola... wieje... ŚNIEŻYCA JEST!... a jak wezmę aparat, to na 100% NIC ciekawego nad stawami się nie da sfotografować... nie mam pomysłu na wstęp do dysertacji... odangielszczyłam się na amen... w piątek mam zaliczenie z metodyki i seminarium, w niedzielę egzamin z Historii Języka i PNJA podręcznik i tekst autentyczny, gość od tekstu jest nad wyraz irytujący >< mózg mi paruje... od tygodnia mam porządne sny z fabułą, ale po przebudzeniu się nawet nie zdążę zapisać wredoty @_@

...
Bo mój monitor zaczyna TEŻ mieć random eventy i faluje od czasu do czasu w poprzek ._O
Powrót do góry
korsarz Płeć:Mężczyzna
a taki jeden...

PostWysłany: 24-01-2007, 10:55   

IKa napisał/a:
Bo mój monitor zaczyna TEŻ mieć random eventy i faluje od czasu do czasu w poprzek ._O

Mnie w pewnym momencie zaczął zmieniać kolorki (np. z białego na zielony), tak, że musieliśmy nowy kupować...
Teraz od jakiegoś czasu random eventy dopadły moją myszkę. Efekt jest często taki, że ucieka w róg ekranu i nie daje się ruszyć, leci na ikony i uruchamia kilkanaście razy program, którego w danej chwili używać nie chciałem, zaznacza tekst i klika w łącza jak chce... Efekt łatwy do przewidzenia =.=

Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 24-01-2007, 11:23, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 24-01-2007, 11:08   

Bo czytań i kanji jest duuużo do nauczenia się. Bo do tego muszę poprawić referat z Shinto, żeby dostać zaliczenie, a na sobotni egzamin wkuć na blachę całą gramatykę i wszystkie słówka ._.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 24-01-2007, 13:48   

ŚNIEG! Białe, puchate i ZŁE! (prawie jak Kot) Jest mi zimno, w szkole jest jeszcze zimniej, niż zwykle, przez cholernych drogowców do szkoły jechałam dwa razy dłużej niż zwykle, jestem padnięta, zmarznięta i zła, a jutro klasówka z historii >< WRR!

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
korsarz Płeć:Mężczyzna
a taki jeden...

PostWysłany: 24-01-2007, 15:37   

Mai_chan napisał/a:
przez cholernych drogowców do szkoły jechałam dwa razy dłużej niż zwykle

coroczny komunikat :> napisał/a:
Zima po raz kolejny zaskoczyła drogowców...

I ogólnie dopóki nikt nie próbuje przerobić ci śnieżką (z kawałkiem lodu/kamienia w środku =.=') okularów w kruszonkę, śnieg nie jest taki zły...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 25-01-2007, 00:51   

Yeah, akurat kupa śniegu przed blokiem mi nie przeszkadza...

Dziś rano, czyli o 14, dysk w pc ojca zrobił *klank! klank!*, komp się zawiesił i uruchomić ponownie nie dał. Bios za to uraczył mnie przemiłą informacją 'primary master disc failure' oraz głośniejszym *klank! klank!* z dysku. Nice.

Poza tym kabel telefoniczny jest na 99% naderwany. Po podniesieniu słuchawki w ciągu jakichś 10 sekund miałam: głuchą ciszę, sygnał zajętości, w końcu miły kobiecy głos zaczął mówić, że 'nie ma takiego numeru', a ja nawet klawisza nie nacisnęłam...
I nigdzie się nie dodzwoniłam, już o necie, który udało mi się włączyć mniej więcej o 23.

ZUO.

Ostoja zdrowego rozsądku

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 25-01-2007, 10:22   

Bo przez nagły atak zimy (i być może targi) wyszłam z pracy godzinę później niż zwykle. Musiałam bezczynnie czekać na odprawy. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej i znajdę się w domu w odpowiednim czasie, a nie o 22:30.
Bo nie lubię ujemnych temperatur.
Bo nasza szefowa dzisiaj odchodzi.

Numer Gadu-Gadu
4707314
Momoko Płeć:Kobieta
wiosna jest miau

Grupy:
House of Joy
Lisia Federacja
WIP
PostWysłany: 25-01-2007, 13:53   

Co się takiego ze mną stało, że dziś nie potrafię wrócić do normy, odzyskać dobry humor i przypomnieć sobie jaka jestem?
Pomijam fakt, że jestem przeziębiona. Mam katar, kaszel, boli mnie głowa, w kręgosłupie strzyka, w uszach szumi. Nie powinnam iść dziś do szkoły.
Wizja zaległości z biologi zmusiła mnie jednak, do zwleknięcia się z łóżka (zresztą nawet gorączka by mnie nie powstrzymała). Hm, co zrobić, taka nauczycielka.

Ale OK, standardowo mogę utrzymać formę, śmiać się i wydurniać.
Niestety, dzisiajszy dzień mój "kochany kolega" <cenzura> wybrał sobie, żeby powiedzić mi <khy> uprzejmość. To znaczy, rzucił tekst, który w jego opini miał być śmieszny, a był zwyczajnie obrażliwy.
Takie rzeczy zwykle się olewa. Wiadomo. W gimnazjum przeszło się chrzest - albo udasz, że cię to nie obeszło, albo stajesz się przedmiotem kpin i wyzwisk.
Jednak usłyszałam od tej osoby tego typu tekścik już chyba milionowy raz. Nie wiem, czy poprzednie zdarzenia nałożyły się na to jedno, czy może to skutek przeziębienia, ale nagle odezwały się różne moje lęki, które zwykle pozostają uśpione.
Poczułam, że albo Dawid dostanie za chwilę w zęby, albo znajdę się daleko stąd.
Żadna sztuka. Powiedziałam, żę się źle czyję i puścili zakatarzoną momoko do domu.

<snif> Raczej nie mam osoby, której mogę się zwierzyć, więc ciutkę się rozpisałam. Chyba jednak nie udało mi się dobrze opisać co się dzeje w mojej głowie i co się naprawdę stało, więc prawdopodobnie wyjdę na nadwrażliwą.
Ktoś mnie obraził, i co? Są gorsze rzeczy.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Strona 112 z 283 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 111, 112, 113 ... 281, 282, 283  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi