Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
tilk 

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-09-2007, 16:26
|
|
|
Bo miałem kolejne bliskie spotkanie z głupotą PHP. Pracując nad Tanuki Manga natrafiłem na funkcję create_function, która początkowo robiła wrażenie brzydkiej i spaczonej lambdy. No dobrze, pomyślałem, zawsze coś, może uda się to czy tamto ładniej napisać... Guzik! W końcu wyszedł taki sam syf, co zawsze.
Bo nie rozumiem ludzi. Bo próby nawiązania kontaktu z innymi ludźmi z przerażającą wręcz częstością kończą się taką czy inną katastrofą. Muszę być chyba jakimś debilem albo psychopatą, inaczej to przecież nie ma sensu... |
|
|
|
|
 |
ka_tka 

|
Wysłany: 28-09-2007, 17:20
|
|
|
Salva, ciesz się, że w ogóle idziesz. Uczniowe mojej burżujskiej szkoły zastanawiali się nad dwoma najdroższymi hotelami w mieście... Stanęło na 370 zł od osoby za samo wynajęcie, z tego co wiem. Plus oddzielne składki na żarcie, picie i inne 'drobiazgi'. No i kreacja. Przepraszam, ale jak słyszę jęczenie o braku partnera to mam ochotę kogoś uderzyć. Ja bym bardzo chętnie poszła nawet bez partnera ~___~ Chociaż brak partnera i tak nie przebije jednej panny z mojej klasy i jej braku... dostatecznie ładnej sukienki O__o I nie, zarobienie kilkuset złotych w pół roku to nie jest problem. Po prostu musiałabym upaść na głowę, żeby tyle wydać na studniówkę mając setki innych wydatków. Jakkolwiek by mi jej nie było szkoda. Rozumiem, że jak ktoś ma rodziców, którzy zarabiają razem nawet te "marne" 10 tys miesięcznie, to może sobie pozwolić... Niestety, trzeźwo myślących rodziców albo tych, których nie stać jest w mojej szkole zbyt mało, by mieli siłę przebicia.
Bo jednak muszę zdawać rozszerzony polski i historię... Yay dla przelicznika na anglistyce - 0,5 za podstawę i 1,0 za rozszerzenie. To rozumie się samo przez się, bo nie sądzę, bym była zdolna zgarnąć z rozszerzenia mniej niż 50%... Niemniej przerażająca wizja, historii przede wszystkim... Bo wymagania na przyszły rok są na stronie UW tylko w jednym miejscu i w postaci .pdf'a o jakichś 250 stronach. Bo nie tylko nie zauważyłam, ale też na ostatnią chwilę otwierałam kobyłę na powolnym, szkolnym kompie. Bo muszę ją otworzyć jeszcze raz na swoim złomie i sprawdzić, czy w jakikolwiek sposób gratyfikują angielski dwujęzyczny. Bo to by było wyjątkowo nie fair, jakby na tym akurat kierunku stosowali tylko tradycyjny przelicznik 70% bilinguala = 100% rozszerzonego... Bo zdaje się, że wtedy maks to te 100% >__>
Bo jestem ułomna i jednak kopnęłam się w deklaracji. Ciekawe, czy wyłapią i poprawią sami (wpisałam angielski tylko do ustnej, a zapomniałam do pisemnej, ale że nie wybrałam innego języka jako dodatkowego, to powinni domyślić się, co miałam na myśli - w mej szkole zdawać można albo angielski rozszerzony + obowiązkowo inny język, albo angielski dwujęzyczny, traktowany jak 'normalny' język w każdej innej szkole, dziwne, wiem O__o), czy też będą mnie ścigać do poprawiania ^^;; Niby deklaracja wstępna ważna nie jest, ale kto wie, jakie dokładnie są procedury wobec takiego durnego błędu xD; Hm, miejmy nadzieję, że mnie przynajmniej do tej matury dopuszczą... |
Ostatnio zmieniony przez ka_tka dnia 28-09-2007, 17:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Sakura_chan 
Pure Angel

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-09-2007, 17:20
|
|
|
Salva, a czy większość dziewczyn z klasy idzie w parach czy nie ? U nas większość dziewczyn była sama, ja też, i było super.
Bo zamiast płynąć w rejs do Chorwacji jadę na pseudowypoczynkowy turnus (przy dwóch zabiegach dziennie to się raczej nie zmęczę) głupio byłoby nie jechać bo dostałam jakieś dofinansowanie i kasa by przepadła a poza tym obiecałam. Bo ma nas tam odwiedzić facet mojej przyjaciółki, ofiara z ecchi rodem, mam nadzieję że tylko na weekend.
Bo nigdy sobie nie wybaczę że powiedziałam jej o tej pracy (tam go poznała)
Bo zimno, szaro i mokro
Bo 2 tygodnie bez Tanuków |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 28-09-2007, 19:24
|
|
|
kat_ka hmm nie powiem że rozumiem bo u mnie jednostki są normalne i kwestie ceny były obgadywane i koszty będą jak najniższe. Dla mnie to akurat nie jest wesoła sytuacja. Dziewczyn jest u mnie 27 a panów 4, a że dziewoje są atrakcyjnymi dziewczętami więc większość będzie miała partnerów. Ja też bym chciała. Dodatkowo przygnębia mnie fakt, że nigdy nie miałam choćby namiastki prywatnego lepszego połówka. Zresztą problem zdaje się, że jest nieaktualny bo wygląda na to że jednak sama nie pójdę. |
|
 |
Crofesima 
Captain Narcolepsy

|
Wysłany: 28-09-2007, 19:26
|
|
|
Studniówka?... OHOHOHO~
Salva nie przejmuj się brakiem partnera. Naprawdę.
Bo zaraz idę na IMPREZĘ. Czy 'balety', jak zwał tak zwał. W każdym bądź razie wiedzcie, że pojęcia "Crofesima" i "impreza" się wzajemnie wykluczają. Nie mam ochoty tam iść, ale muszę, bowiem ma to dla mnie ogromne znaczenie. Cóż, jako jedyna abstynentka będę mieć ubaw po pachy! Przynajmniej mam to szczęście, że jestem brzydka - żaden facet nawet po pijanemu nie chce mnie podrywać. SAFE~! |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
 |
Tyczek 
♩♪♫♬

|
Wysłany: 28-09-2007, 20:20
|
|
|
Salva, don't worry. Ja na studniówce byłem sam jak i 4 innych znajomych.
Usiedliśmy sobie w jednym rzędzie i żyliśmy własnym życiem :)
Nie będe kłamał, że bez alkoholu, ale i tak to lepiej niż nie iść wcale...
Inni nie szydzili wcale, że nie mamy partnerki :) |
|
 |
tilk 

|
Wysłany: 28-09-2007, 20:42
|
|
|
Pff, studniówka... Dużo hałasu o nic. Też byłem bez partnerki. Tańce przy kiepskiej muzyce mnie nie obchodzą, jednorazowe suknie to nie mój fetysz, a zjeść i wypić to sobie mogę w domu, barze czy knajpie. Jedyną atrakcją były zwierzenia podpitego kumpla... :D |
|
|
|
|
 |
Shinigami-san 
Straszny Pan Morderca

Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 28-09-2007, 20:47
|
|
|
Bo mam wizyte u ortopedy zapowiedziana na luty - a wszystko przez to ze nauczycielka na wycieczce kazała mi sie nastawić na trzeci "spacer" w góry. A teraz cierpie :/
Bo zgodnie z obietnicą mamy za przyciecie moich włosów zostąło mi przycięte kieszonkowe. haha haha haha - ironia |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
 |
|
|
|
 |
Melmothia 
Sexy Chain Smoker

|
Wysłany: 28-09-2007, 23:02
|
|
|
BO.
Bo dużo złego.
Zło kumuluje sie w pracy.
Na szczegóły nie mam już siły, może później ==
Bo ręka mnie boli. Jakby miała mi odpaść. O wiele bardziej niż poprzednio. O wiele. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
 |
|
|
|
 |
Arashino Shiro 
władająca czasem...

Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 28-09-2007, 23:15
|
|
|
Well...będzie tego trochę.
Może tak od początku.
No więc moja durna szkółka stwierdziła że my (uczniowie) mieliśmy za dobrze i po raz enty zmienił się wewnątrzszkolny system oceniania. wynik=brak nieprzygotowań.
zmiana ogólnego regulaminu- z pracowni komputerowej nie można kożystać po lekcjach, a w soboty tylko przez dwie godziny.
dowalili nam jakieś durne ograniczenia i nie jestem w stanie nawet sprawdzić poczty bo wyświetla mi odmowę dostępu.
brak netu=brak możliwości przeglądania tanuki
studium które przeżyłam na korytarzu w internacie w drugiej klasie przeżyłam tylko tym, że pocieszałam się że w trzeciej klasie będę mieć w pokoju, za zamkniętymi drzwiami. i co ? i pstro. zgodnie z nowym rozporządzeniem siostry dyrektor i siostry opiekunki internatu mamy drzwi otwarte na oścież, i musimy siedzieć przy biurkach ( bo jeśli chcę się uczyć na łóżku to oznacza że nie będę się uczyć tylko spać)
bo jedzenie jest jeszcze gorsze niż rok temu a to jest spory wyczyn
bo coraz bardziej wredne zasady doprowadzają mnie do irytacji
bo zdecydowałam się zdawać na maturze rozszerzoną gegrę i historię. fakultety z gegry będą w czwartej klasie, z historii mam już teraz. czyli: w poniedziałki i czwartki cały mój wolny czas (od 14.30 kiedy jest koniec lekcji do 16.30 kiedy zaczyna się pierwsze studium) mam poświęcony na historię. Mózg pracuje mi na wysokich obrotach,tak że mam wrażenie że mam na nim odparzenia.
Bo net mi w domu nie chodził, na szczęście już się to zmieniło.
Bo ewidentnie nie wychodzi mi bilard. a szkoda.
bo nie wiem jak ja wytrzymam ten rok nie mówiąc o przyszłym
bo dodatkowo będę częściej zostawać w szkole w związku z kursem opiekuna grup.
bo ogólnie momentami mam dość a będzie tylko gorzej.
bo daaaawno nie byłam na treningu i tęsknię za tym.
bo w związku z mostem Rocha ósemka nie jeździ jutro i pojutrze co powoduje problemy z dojechaniem do centurm.
ech... |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
 |
ghostface 

|
Wysłany: 29-09-2007, 00:09
|
|
|
Bo mrówki wlazły mi do chleba. Znowu ta szarańcza -_-" |
|
|
|
|
 |
besmirch 
Ariok Animaniak

Dołączył: 29 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 29-09-2007, 06:18
|
|
|
php - jak cos implementujesz potarzaj sobie "zawsze moglo byc gorzej" mi to pomaga :P
studniowka to jakies wielkie halo z malym uzasadnieniem :P Mnie laska wystawila z ktora mialem isc na studniowke dzien przed (doslownie) kilka telefonow i poszedlem z qmpela.. ale i tak im dluzej sie "bawi" czasem "nie tylko:P" tym nastepuje wiekszy integracja ludzi w srodku imprezy takie "wolne elektrony" sie doskonale wpasowuja. Zreszta jak sie skims idzie na studniowke to nie znaczy ze "razem az po grob" wiec napewno Cie ktos do tanca poprosi.
bo znowu nie mam kiedy sie polozyc spac .. :( durna praca durne studia durne 24 h w 1 dobie :< |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
 |
Caladan 
Chaos is Behind you

Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 29-09-2007, 08:49
|
|
|
bo chciałem dzisiaj pospać. Mam kaca. Naraz dowiedziałęm się że oprócz zakupienia psiego żarcia. Muszę jechać na drugi kraniec gdyni, aby nosić gnój.
Na studniówkę byłęm sam i naprawde przednie sie bawiłem. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
 |
Serika 

Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 29-09-2007, 11:43
|
|
|
Salva - o ile pamiętam swoją studniówkę, to dziewczyny bez partnerów dobrze się bawiły, a te, które przyszły z facetami miały ich przez całą imprezę na głowie i musiały koło nich skakać, żeby im się nie nudziło. I zazdrościły takim jak ja, o :) Więc przestań się przejmować, bo naprawdę nie warto. |
|
 |
Selphie 

|
Wysłany: 29-09-2007, 13:02
|
|
|
bo już wrzesień mija a ja nic nie powtęrzylam do matury
bo zaczynają sie klasówki powtórkowe, a mi sie zachciało rozszerzonej histy
bo spędzę weekend na nauce
bo mam nie ciekawą klawiaturę która pożera mi literki |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|