Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 21-03-2008, 18:53
|
|
|
Te święta zapowiadają się beznadziejnie, jestem wściekła, klnę na wszystko do okoła i jeżeli do poniedziałku nie wybuchnę, to będzie cud... |
|
|
Arashino Shiro
władająca czasem...
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 22-03-2008, 15:53
|
|
|
Jestem zła... jestem już bardzo zła a jestem jeszcze daleko w polu i przez to będę jeszcze bardziej zła...
właśnie robię sobie pracę z Technologii Informacyjnej którą nam nauczyciel zadał. Zróbcie sobie "w ramach relaksu" stronę internetową.
Przy użyciu samego notatnika!!!
Przecież trzeba być albo nienormalnym albo masochistą!!! (/me na skraju płaczu)
I tak korzystając z zajączka (przecież nie będę jechała w notatniku)schodzi mi na to mnóstwo czasu. Lubię informatykę i komputery. Ale tworzenie stron nie jest konikiem każdego a ja nie mam o tym bladego, zielonego, żółtego czy innego morelowego pojęcia!!
Czy ja wyglądam na osobę która w ramach rozrywki tworzy sobie strony internetowe???
Siedzę nad tym drugą godzinę i na chybił trafił wypróbowywuję opcje z menu programu.
I co?
I to że mam "aż" wyświetlony tytuł, sprawdzone wszystkie opcje w menu, schemat strony którą chcę zrobić na kartce papieru, wyraz żądzy mordu na twarzy, i pierwszy stopień frustracji.
Pełni "szczęścia" dopełnia fakt że przed chwilą zadzwoniła ciocia, żebym jutro przyjechała z Asusem i cośtam zainstalowała wujkowi na komputerze bo cośtam mu nie chodzi i on wie że ja to zrobię.
Czy ja wyglądam na służbę informatyczno-techniczną?
Czy fakt że komputery nie zawieszają się na mój widok, oraz że umiem pisać bez patrzenia na klawiaturę czyni ze mnie informatyka? Nie!
Ale oczywiście skoro ja miałam najpierw informatykę w gimnazjum a teraz mam Technologię Informacyją to na pewno po pstryknięciu palcami wszystkie problemy się rozwiążą. Bo gdy jest problem z komputerem to oczywiście "Angelika jest mądra, Angelika wszystko rozwiąże, Angelika da radę" ale gdy Angelika czegoś potrzebuje to jest "nie dotykaj bo zepsujesz". A wszystko tylko dlatego że kilka (KILKA)lat temu przestawiłam rozdzielczość monitora bo byłam ciekawa co się stanie i musiałam dzwonić do kolegi po pomoc.
I oczywiście teraz siedzę i się wściekam na bogu ducha winnego Asusa za moją niekompetencję- powinnam się nauczyć tworzyć strony internetowe w międzyczasie.
Co prawda było mi to wcześniej zbędne ale teraz nie przejmowałabym się tym że nauczycielowi odwaliło i chce dostać od nas strony internetowe. I to jeszcze pisane w masochistyczny sposób.
Co prawda powinien poświęcić choćby kilka lekcji na wytłumaczenie co i jak. Ale po co. Przecież my jesteśmy tacy zdolni i na pewno damy radę "na czuja" .
Nienawidzę tej szkoły. Nienawidzę! |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 22-03-2008, 16:09
|
|
|
Nie wiem, czy Tobie się to przyda, ale ten zip, który można ściągnąć stąd: http://webmaster.helion.pl/kurshtml/ to coś, z czego ja się uczyłam pisania stron... Tak, w notatniku! Ma tę zaletę, że można w razie czego źródło podejrzeć i ma do wszystkiego obrazki "jak to wygląda". |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Arashino Shiro
władająca czasem...
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 22-03-2008, 16:24
|
|
|
Dzięki Av.
Zaraz zobaczymy ile uda się mi z tego wyciągnąć.
Na razie zrobilam sobie przerwę- by samej ochłonąć i nie roznieść Asusa na części pierwsze. Wiem jedno- tworzenie stron isn't my cup of tea. |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 22-03-2008, 16:58
|
|
|
Arashino Shiro napisał/a: | Przy użyciu samego notatnika!!! |
Przy znajomości HTMLa lub XHTMLa da się to zrobić ;]
Swego czasu używałem czegoś takiego, jak Mozilla-Composer, może da się z Neta ściągnąć i zainstalować... ^^
Oczywiście napisać stronę to jedno, a wystawić ją do Internetu to zupełnie inna sprawa... ^^; |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 23-03-2008, 10:55
|
|
|
Wiwat wyjątkowo głupie sny, wiwat skacowani ludzie pukający tuż po szóstej rano i mylący piętra! Dodajmy do tego awarię wodociągu powoli posuwającą się w moją stronę i mamy niezłe jaja na Wielkanoc, prych. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-03-2008, 17:29
|
|
|
Bo od rana czuję się podle - po sprawdzeniu pogody okazało się, że mamy ciśnienie <1000 hPa, jutro dojdzie nawet do 985 hPa. Hurra.
Bo zbiór opowiadań japońskich pod tytułem "Tydzień świętego mozołu" (naprawdę trafny) powoli mnie dobija. 500 stron dołujących wywodów, w dużej części około wojennych. Dobrze, że zostało mi już tylko 100. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-03-2008, 18:28
|
|
|
Bo okazało się, że płyta, na której miałem odcinki Uteny nr 32-38, odmawia współpracy. Niech to! Kolejny request na zjazd wakacyjny. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 23-03-2008, 18:31
|
|
|
Posprawdzaj inne płyty, bo może ci napęd powolutku siada. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 23-03-2008, 18:35
|
|
|
BORek, ja wiem, że Twój nowy napęd okazał się prawie, że magiczny, ale jednak CDki po jakimś czasie umierają, niestety. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 23-03-2008, 19:24
|
|
|
Zważywszy, że znowu mogę odtwarzać sfatygowane CDki nagrane w roku 2002 - wierzę, że faktycznie ten napęd jest magiczny (choć pewnie zapas wróżkowego pyłu kiedyś się skończy). Ale dzięki za oświecenie ;]. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-03-2008, 10:47
|
|
|
Niewyspałam się, po części z mojej winy, bo położyłam się bardzo późno. Ale kot sąsiadów, którzy nie wiadomo gdzie wybyli, na moim oknie, o godzinie trzeciej nad ranem, miauczący, to już nie jest moja wina i ja nie miałam co z nim zrobić. Plus jakiś idiota, któremu zachciało się hałasowć silnikiem samochodu tuż po trzeciej rano... Żeby to jeszcze trwało krótko, ale nieeee, po coooo... Ogólnie jestem zła i jest mi źle, bu! |
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
|
Wysłany: 25-03-2008, 11:59
|
|
|
BOReK napisał/a: | Zważywszy, że znowu mogę odtwarzać sfatygowane CDki nagrane w roku 2002 - wierzę, że faktycznie ten napęd jest magiczny (choć pewnie zapas wróżkowego pyłu kiedyś się skończy). Ale dzięki za oświecenie ;]. |
W takim razie racz mnie oświecić :
-Coż to za magiczny napęd i ile kosztował
-Czy wymiana napędu wiąże się z utratą danych
Pytam bo mamie zdycha napęd, więc trzeba będzie kupić nowy. A w sklepie są tacy "fachowcy", że niech ich wszyscy diabli |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 25-03-2008, 12:17
|
|
|
Magiczny napęd to Asus DRW1814, u mnie w wersji ze zbędnym LightScribe z braku innej, ale to nie powinno mieć wpływu - 129 zł. Dane masz na płytach, więc poza skrajnymi przypadkami mocno porysowanych niczego nie tracisz ;]. |
|
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
|
Wysłany: 25-03-2008, 13:01
|
|
|
Dzięki bardzo :)
Z tą utratą danych to chodziło mi raczej o to, czy można wymienić napęd i nic nie zginie, czy programy będzie trzeba od nowa instalować, bo że dokumenty zgra na płytki to wiadomo :) |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|