FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 253, 254, 255 ... 281, 282, 283  Następny
  Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe...
Wersja do druku
moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 21-03-2008, 18:53   

Te święta zapowiadają się beznadziejnie, jestem wściekła, klnę na wszystko do okoła i jeżeli do poniedziałku nie wybuchnę, to będzie cud...

władająca czasem...

Grupy:
AntyWiP
Lisia Federacja
PostWysłany: 22-03-2008, 15:53   

Jestem zła... jestem już bardzo zła a jestem jeszcze daleko w polu i przez to będę jeszcze bardziej zła...
właśnie robię sobie pracę z Technologii Informacyjnej którą nam nauczyciel zadał. Zróbcie sobie "w ramach relaksu" stronę internetową.
Przy użyciu samego notatnika!!!
Przecież trzeba być albo nienormalnym albo masochistą!!! (/me na skraju płaczu)
I tak korzystając z zajączka (przecież nie będę jechała w notatniku)schodzi mi na to mnóstwo czasu. Lubię informatykę i komputery. Ale tworzenie stron nie jest konikiem każdego a ja nie mam o tym bladego, zielonego, żółtego czy innego morelowego pojęcia!!
Czy ja wyglądam na osobę która w ramach rozrywki tworzy sobie strony internetowe???
Siedzę nad tym drugą godzinę i na chybił trafił wypróbowywuję opcje z menu programu.
I co?
I to że mam "aż" wyświetlony tytuł, sprawdzone wszystkie opcje w menu, schemat strony którą chcę zrobić na kartce papieru, wyraz żądzy mordu na twarzy, i pierwszy stopień frustracji.
Pełni "szczęścia" dopełnia fakt że przed chwilą zadzwoniła ciocia, żebym jutro przyjechała z Asusem i cośtam zainstalowała wujkowi na komputerze bo cośtam mu nie chodzi i on wie że ja to zrobię.
Czy ja wyglądam na służbę informatyczno-techniczną?
Czy fakt że komputery nie zawieszają się na mój widok, oraz że umiem pisać bez patrzenia na klawiaturę czyni ze mnie informatyka? Nie!
Ale oczywiście skoro ja miałam najpierw informatykę w gimnazjum a teraz mam Technologię Informacyją to na pewno po pstryknięciu palcami wszystkie problemy się rozwiążą. Bo gdy jest problem z komputerem to oczywiście "Angelika jest mądra, Angelika wszystko rozwiąże, Angelika da radę" ale gdy Angelika czegoś potrzebuje to jest "nie dotykaj bo zepsujesz". A wszystko tylko dlatego że kilka (KILKA)lat temu przestawiłam rozdzielczość monitora bo byłam ciekawa co się stanie i musiałam dzwonić do kolegi po pomoc.
I oczywiście teraz siedzę i się wściekam na bogu ducha winnego Asusa za moją niekompetencję- powinnam się nauczyć tworzyć strony internetowe w międzyczasie.
Co prawda było mi to wcześniej zbędne ale teraz nie przejmowałabym się tym że nauczycielowi odwaliło i chce dostać od nas strony internetowe. I to jeszcze pisane w masochistyczny sposób.
Co prawda powinien poświęcić choćby kilka lekcji na wytłumaczenie co i jak. Ale po co. Przecież my jesteśmy tacy zdolni i na pewno damy radę "na czuja" .
Nienawidzę tej szkoły. Nienawidzę!

Numer Gadu-Gadu
następne+pytanie...
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 22-03-2008, 16:09   

Nie wiem, czy Tobie się to przyda, ale ten zip, który można ściągnąć stąd: http://webmaster.helion.pl/kurshtml/ to coś, z czego ja się uczyłam pisania stron... Tak, w notatniku! Ma tę zaletę, że można w razie czego źródło podejrzeć i ma do wszystkiego obrazki "jak to wygląda".

Arashino Shiro Płeć:Kobieta
władająca czasem...

Grupy:
AntyWiP
Lisia Federacja
PostWysłany: 22-03-2008, 16:24   

Dzięki Av.
Zaraz zobaczymy ile uda się mi z tego wyciągnąć.
Na razie zrobilam sobie przerwę- by samej ochłonąć i nie roznieść Asusa na części pierwsze. Wiem jedno- tworzenie stron isn't my cup of tea.

Numer Gadu-Gadu
następne+pytanie...
korsarz Płeć:Mężczyzna
a taki jeden...

PostWysłany: 22-03-2008, 16:58   

Arashino Shiro napisał/a:
Przy użyciu samego notatnika!!!

Przy znajomości HTMLa lub XHTMLa da się to zrobić ;]
Swego czasu używałem czegoś takiego, jak Mozilla-Composer, może da się z Neta ściągnąć i zainstalować... ^^

Oczywiście napisać stronę to jedno, a wystawić ją do Internetu to zupełnie inna sprawa... ^^;
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 23-03-2008, 10:55   

Wiwat wyjątkowo głupie sny, wiwat skacowani ludzie pukający tuż po szóstej rano i mylący piętra! Dodajmy do tego awarię wodociągu powoli posuwającą się w moją stronę i mamy niezłe jaja na Wielkanoc, prych.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 23-03-2008, 17:29   

Bo od rana czuję się podle - po sprawdzeniu pogody okazało się, że mamy ciśnienie <1000 hPa, jutro dojdzie nawet do 985 hPa. Hurra.
Bo zbiór opowiadań japońskich pod tytułem "Tydzień świętego mozołu" (naprawdę trafny) powoli mnie dobija. 500 stron dołujących wywodów, w dużej części około wojennych. Dobrze, że zostało mi już tylko 100.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 23-03-2008, 18:28   

Bo okazało się, że płyta, na której miałem odcinki Uteny nr 32-38, odmawia współpracy. Niech to! Kolejny request na zjazd wakacyjny.
Powrót do góry

PostWysłany: 23-03-2008, 18:31   

Posprawdzaj inne płyty, bo może ci napęd powolutku siada.

Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 23-03-2008, 18:35   

BORek, ja wiem, że Twój nowy napęd okazał się prawie, że magiczny, ale jednak CDki po jakimś czasie umierają, niestety.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

PostWysłany: 23-03-2008, 19:24   

Zważywszy, że znowu mogę odtwarzać sfatygowane CDki nagrane w roku 2002 - wierzę, że faktycznie ten napęd jest magiczny (choć pewnie zapas wróżkowego pyłu kiedyś się skończy). Ale dzięki za oświecenie ;].

moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 25-03-2008, 10:47   

Niewyspałam się, po części z mojej winy, bo położyłam się bardzo późno. Ale kot sąsiadów, którzy nie wiadomo gdzie wybyli, na moim oknie, o godzinie trzeciej nad ranem, miauczący, to już nie jest moja wina i ja nie miałam co z nim zrobić. Plus jakiś idiota, któremu zachciało się hałasowć silnikiem samochodu tuż po trzeciej rano... Żeby to jeszcze trwało krótko, ale nieeee, po coooo... Ogólnie jestem zła i jest mi źle, bu!

Pure Angel

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 25-03-2008, 11:59   

BOReK napisał/a:
Zważywszy, że znowu mogę odtwarzać sfatygowane CDki nagrane w roku 2002 - wierzę, że faktycznie ten napęd jest magiczny (choć pewnie zapas wróżkowego pyłu kiedyś się skończy). Ale dzięki za oświecenie ;].

W takim razie racz mnie oświecić :
-Coż to za magiczny napęd i ile kosztował
-Czy wymiana napędu wiąże się z utratą danych

Pytam bo mamie zdycha napęd, więc trzeba będzie kupić nowy. A w sklepie są tacy "fachowcy", że niech ich wszyscy diabli

Into precious memories

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2919192

PostWysłany: 25-03-2008, 12:17   

Magiczny napęd to Asus DRW1814, u mnie w wersji ze zbędnym LightScribe z braku innej, ale to nie powinno mieć wpływu - 129 zł. Dane masz na płytach, więc poza skrajnymi przypadkami mocno porysowanych niczego nie tracisz ;].

Sakura_chan Płeć:Kobieta
Pure Angel

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 25-03-2008, 13:01   

Dzięki bardzo :)
Z tą utratą danych to chodziło mi raczej o to, czy można wymienić napęd i nic nie zginie, czy programy będzie trzeba od nowa instalować, bo że dokumenty zgra na płytki to wiadomo :)

Into precious memories

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2919192
Strona 254 z 283 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 253, 254, 255 ... 281, 282, 283  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi