FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
  Yaoi - zboczenie czy hobby jak wshystkie inne ?
Wersja do druku
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 20-04-2005, 20:51   

Cytat:
2) wczesnonastoletnie panienki bardzo leca na "cool"

I dlatego yaoi jest popularne moim zdaniem. Przynajmniej na to na razie wychodzi...

Beryl Płeć:Kobieta
jej mroczny majestat

PostWysłany: 21-04-2005, 09:51   

Redvampire napisał/a:
Beryl napisał/a:

Bieliznę i biusty kobiety rysują dlatego, że rysują kobiety, a te dziwnie wyglądałyby bez. No i robią to z większym realizmem - uczennica nie nosi do szkoły koronek, a jak panienka opaliła się podczas pływania, to ma ślady po kostiumie, a nie seksowną gładką opaleniznę nawet tam, gdzie słońce nie mialo szansy dotrzeć.

Oj byś się bardzo zdziwiła

Mam rozumieć, że opaliła się sama z siebie, niejako naturalnie? Ciekawe. Kiedy ja się opalam w czasie pływania, to zostają mi paski. Żadna ze znanych mi pań koronek do szkoły nie nosi, z prostej przyczyny - szkoda ich na taką okazję i drapią. Więc nie wiem, jakimi rewelacjami z twojej strony mam się dziwić.
Redvampire napisał/a:

Beryl napisał/a:

Zajrzyj zresztą do yaoi jakiegokolwiek - co tam mamy? Nowość. Uczennice w mundurkach za kolana.
Nowosć ?? w już chocby w durnej SM to było tak jak w wielu innych nie jajoistycznych mangach.

A jakiś przykład yaoi z uczennicami z mini spódniczkach? Bo o ile pamiętam, o to chodziło.
Redvampire napisał/a:

Beryl napisał/a:

Czemu większość miłośniczek Slayersów lubi Linę, natomiast prawie wszystkie, które o to pytałam, niespecjalnie cenią Naagę?
ty robiłas badania na jakiejśc okreslonej docelowej grupie jajoistek ?? Szczerze ankiety nie przeprowadzałem ale z tego co czytalem na forach jak i słyszałem od znajomych wiele dziewczyn lubi nage tak samo jak line a wile uwielbie smiech Nagi . Poza tym tak samo wiele lubi Amelię.

Też właśnie czytałam na różnych forach - był tam gdzieś jakiś temat o tym, kogo wolicie, Naagę czy Linę, czy jakoś tak. Większość pań stwierdziła, że drażnią je i śmiech i wygląd Naagi, a Lina jest OK - ładna, z biustem w normie, bystra i z charakterem. A Amelia też jest ubrana stosownie do sytuacji.
Z yaoistkami raczej na temat Slayersów nie rozmawiamy. Chyba, że wziąść pod uwagę temat o ulubionej postaci kobiecej na Northern Lights. Lina stała dość wysoko, razem z Integrą i Hokuto Sumeragi, natomiast Naaga została wymieniona raz - przez chłopaka.

Redvampire napisał/a:

ee tam a tak btw wiesz żę według japońskich badań marketingowych ponad 43% odbiorców tych komiksów to jednak mniejszości seksualne

Miałam na myśli typowego samca z tej 95% heteroseksualnej większości... Tych twoich 43% odbiorców też widok pannny pod prysznicem specjalnie nie ruszy.
Redvampire napisał/a:

Beryl napisał/a:

Red, a teraz czekam w takim razie na twoje propozycje odnośnie do tego, czemu yaoi jest takie popularne.

Popularne w wąskich grupach docelowych. Dziewczyno na jakiej podstawie ty wysuwasz swoje wnioski , z całym szacunkiem ale mi się wydaje że na podstawie własnych kompleksów

Dobra, może źle się wyraziłam - jakie są powody tego, że te dziewczęta interesują się akurat yaoi. Wczesnonastoletnie panienki, owszem, lecą na "cool", ale co ze starszymi, którym to zostaje? Mnie chodziło raczej o wyjaśnienie, czemu panie yaoi w ogóle czytają i często wolą je nad zwykłe szojce o. Owszem, zainterosowalłyśmy się tym, bo przeszło do nas przez zachód, ale dlaczego to lubimy? "WP" też przeczytałam, bo w gazecie napisali, że fajne, ale nie uważam tej książki za dobrą tylko dlatego, że ktoś tak napisał. Podobnie - owa popularność może zainteresować, ale przecież gdyby nie było w tym nic poza tym, ludzie prędko by się tym znudzli i wzięli za coś innego?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 21-04-2005, 19:03   

Pozwolę sobie odpowiedzieć za Reda, jednocześnie cytując sam siebie i to z tego tematu:
młodszy i głupszy o pół roku Ysengrinn napisał/a:
W każdym siedzi jakaś dewiacja:P. Można to ukrywać pod płaszczykiem zainteresowania skomplikowaną fabułą, analizą ludzkiej psychiki czy nowego spojrzenia na sprawy miłości, ale prawda jest prozaicznaXD.

I od pół roku nie dowiedziałem się niczego, co by zmieniło moje zdanie.

Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 21-04-2005, 23:15   

Beryl napisał/a:

Mam rozumieć, że opaliła się sama z siebie, niejako naturalnie? Ciekawe. Kiedy ja się opalam w czasie pływania, to zostają mi paski. Żadna ze znanych mi pań koronek do szkoły nie nosi, z prostej przyczyny - szkoda ich na taką okazję i drapią. Więc nie wiem, jakimi rewelacjami z twojej strony mam się dziwić.

Słyszałas o takim głupim wynalazku jak solarium na które chodza juz nawet niektóre 14 letnie lafiryndy by byc wszedzie opalone po równo

Beryl napisał/a:

Czemu większość miłośniczek Slayersów lubi Linę, natomiast prawie wszystkie, które o to pytałam, niespecjalnie cenią Naagę?
ty robiłas badania na jakiejśc okreslonej docelowej grupie jajoistek ?? Szczerze ankiety nie przeprowadzałem ale z tego co czytalem na forach jak i słyszałem od znajomych wiele dziewczyn lubi nage tak samo jak line a wile uwielbie smiech Nagi . Poza tym tak samo wiele lubi Amelię. [/quote]
Też właśnie czytałam na różnych forach - był tam gdzieś jakiś temat o tym, kogo wolicie, Naagę czy Linę, czy jakoś tak. Większość pań stwierdziła, że drażnią je i śmiech i wygląd Naagi, a Lina jest OK - ładna, z biustem w normie, bystra i z charakterem. A Amelia też jest ubrana stosownie do sytuacji. [/quote]
A wiec posiadasz kompleks biustu hmm...? Ale na serio jakos dziewczyny z mojego otaczenia bardzo lubi nage a pamiętem że jako że ja nie lubię ostani takie dwie mnie zawziecie wnerwiała udając smiech Nagi szczerz zrób ankietę zobaczymy choć w sumie tak czy siak wygra lina bo główna bohaterka.

Beryl napisał/a:

Dobra, może źle się wyraziłam - jakie są powody tego, że te dziewczęta interesują się akurat yaoi. Wczesnonastoletnie panienki, owszem, lecą na "cool", ale co ze starszymi, którym to zostaje? Mnie chodziło raczej o wyjaśnienie, czemu panie yaoi w ogóle czytają i często wolą je nad zwykłe szojce

Szczerze strasznie genarelizuje tutaj chodzi nie o panie ale o pewna mała grupe pań bo reszta pa ma stosunek obojetny i względnie bardzie tolerancyjny. A szczerze kiedys pisałaś że faceci oglądaja filmy o lesbijka marzac że one sa takie bo nie znalazły jeszcze własciwego faceta takiego jak ogladajacy. Najprawdopodobnie wiekszosc naiwniaczek myśli tak samo myśać że te pdały sa taki bo nie spotkali własciwej kobiety. Ale co ciekawe wiekszosć moich racjonalnie myślacych kolezanke mówi że na takiego nie ma nawet co się slinic bo on i tak nie zmieni zainteresowań. Wiec w tym jajojstwie nie ma nic specjalnego.

Szczerze bez obrazy ale jak czytam to co piszesz to zaczynam myslaec ze moi znajomi któzy wyrazają swoje opinie różnią sie od twoich tym że nie mają kompleksów.
A im dłuze czytam wypowiedzi coraz to wiekszej częsci jajoistek odnosze wrażenie że one swiat postrzegają jedynie przez pryzmat swoich kompleksów a te bardziej dorosłe dodatkow przez pryzmat niespełnionego feminizmu.
Powrót do góry
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 22-04-2005, 02:23   

Red -> coz, co do tych kompleksow to mozna sie nawet zgodzic czesciowo. natomiast wg. mnie nie do konca. Od tych paru(nastu) lat modne jest wyroznianie sie, bycie buntownikiem. I yaoi trafia w ten nurt - spora czesc tych panienek "broni prawa do bycia innymi" bo tak. To sa akurat te co bardziej pyskate. Im chodzi nie tyle o yaoi jako takie, ile o yaoi jako idee do bronienia, przedstawiciele ktorej to idei sa ucisniani i krzywdzeni przez ogol spoleczenstwa ktory ich nie rozumie - co objawia sie m. in. symptomem "szukajcie a znajdziecie"
Powrót do góry
jej mroczny majestat

PostWysłany: 22-04-2005, 07:22   

Mam paru znajomych gejów i nie stwierdziłam u nich potrzeby, żeby ich kto bronił. Ani u siebie potrzeby odbijania któremuś chłopaka. Szczerze mówiąc, nie znam osobiście yaoistki która nie ma, bądź nie miała chłopaka, więc chyba nie o chęć uwodzenia w tym zainteresowaniu chodzi. Owszem, interesowały się tym, jak im się powodzi, ale nie wykraczało to poza zainteresowanie, jakim darzyły związki kolegów i koleżanek.

Cytat:
. A szczerze kiedys pisałaś że faceci oglądaja filmy o lesbijka marzac że one sa takie bo nie znalazły jeszcze własciwego faceta takiego jak ogladajacy. Najprawdopodobnie wiekszosc naiwniaczek myśli tak samo myśać że te pdały sa taki bo nie spotkali własciwej kobiet

Już o tym pisałam. Większość facetów występujących w yaoi to bi, nie geje. I oni już tych kobiet odpowiednią ilość spotkali - i spotykali się z nimi, bo nie znaleźli jeszcze tego odpowiedniego faceta. No i się uśmiejesz, ale sporo yaoiców się kończy ślubem, choćby symbolicznym, a zatem obietnicą bycia razem przez całe życie. Jeśli już jakiś kompleks, to ten, który nam przypisywał Freud, czyli pragnienie posiadania penisa.^^ Z tym pragnieniem wyróżnania się, buntownictwa to Bianka, chyba masz rację, w końcu piszemy tu o gatunku mangi i anime - a wiadomo, że większość miłośników mangi interesuje się nią na fali zainteresowania orientalizmem, chęcią posiadania elitarnego hobby, wyróżniania się, płakania potem, że rodzice i koledzy ich nie rozumieją.^^ Gdyby nie chciały się buntować,, zrobiły by to, co miłośniczki Star Treka i wzięły za stary, przyzwoity slash.

Cytat:
Słyszałas o takim głupim wynalazku jak solarium na które chodza juz nawet niektóre 14 letnie lafiryndy by byc wszedzie opalone po równo

Ba, ale ta pani, o którą mi chodziło nie chodziła na solarium, tylko się opaliła w trakcie pływania. I, za co plus dla autorki, miała białe ślady po kostiumie, nie równą opaleniznę. Wyglądało to tak sobie, ale za to rozsądnie, w każdym razie rozsądniej, niż w hentaiach, w których paniom podczas tych całych wygibasów nie spływa nawet tapeta - raz czytałam, jak facet kochanka pogonił zmyc tapetę, ale to, jak się domyślasz, napisała kobita.
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 22-04-2005, 12:36   

Cytat:
Mam paru znajomych gejów i nie stwierdziłam u nich potrzeby, żeby ich kto bronił.
Problem w tym, że raczej większość fanek yaoi nie ma znajomych gejów. I wyobraża sobie niewiadomoco.
Cytat:
Ba, ale ta pani, o którą mi chodziło nie chodziła na solarium, tylko się opaliła w trakcie pływania. I, za co plus dla autorki, miała białe ślady po kostiumie, nie równą opaleniznę.
Kurna, ale oboje macie problem:D. W niejednej mandze postaci nonstop chodzą w tych samych ciuchach, bo autorowi się zwyczajnie "nie chce", a ci się kłócą o opaleniznę:P.

Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 22-04-2005, 12:39   

Ysen -> wiec, co by nie mowic Yaoice SĄ swietnie dopracowane graficznie i stylistycznie (i nie mowie tu o bizonach), ja mowie, jestem fanem gatunku za samo tylko Loveless, ktore jest jedynym anime, w ktorym grafikom udalo sie idealnie wkomponowac do obrazu 3d
Powrót do góry
jej mroczny majestat

PostWysłany: 22-04-2005, 12:43   

Nie o opaleniznę, a o to, ze dziewczęta wolą damskie postacie podobne do nich, a nie wiecznie idealne boginie seksu żyjące tylko po to, by spełniać męskie fantazje, nie mające potrzeb fizjologicznych ani nie czujące bólu.^^
Wiele osób ma znajomych gejów choć nawet o tym nie ma pojęcia. Całkiem możliwe, że o tych się dowiedziałam, bo uznali, ze jak ktoś ogląda yaoice, to nie będzie miał nic przeciwko nim nawet jak się dowie. A że niektórzy sobie wyobrażają niewiadomo co - zgodzę się. Czyta się najróżniejsze fanfiki i jak człowiek sobie wyobrazi te cuda, które tam są, to paść ze śmiechu można.
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 22-04-2005, 13:18   

Cytat:
Ysen -> wiec, co by nie mowic Yaoice SĄ swietnie dopracowane graficznie i stylistycznie (i nie mowie tu o bizonach),

Że nie mówisz o bizonach to sie domyślam, bo te z Zetsuai ze screenów w Kawaii były obrzydliwe:P. Chude toto i "długie" jakieś jak upiory.

Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 22-04-2005, 13:37, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 22-04-2005, 13:23   

Ysengrinn napisał/a:
Chude toto i "długie" jakis jak upiory.

A widziales kiedys innego bizona ( choc do mnie np ten opis tez niezle pasuje ) ?
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 22-04-2005, 13:30   

Widziałem inne bizony, aż za wiele. I nie są AŻ TAK długie i chude. W tej mandze przegięli.

Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 22-04-2005, 13:35   

Zetsuai nie widzialam w ogole, wiec sie nie wypowiem - wszyscy mowia ze anime to porazka
Powrót do góry
jej mroczny majestat

PostWysłany: 22-04-2005, 14:54   

Ale manga milutka... choć faktycznie, jeden bishek to ma takie ręce, że mógłby sobie głowę samą dłonią owinąć. Ale może takie czasy wtedy były, taki styl, jak te gwiaździste oczy kiedyś? W Sailorkach też czasem nogi na 3/4 ciała. BTW, widzieli polską wersję Zetsuai/Bronze? Marzenie. Dawno się tak nie uśmiałam.
Mimo wszystko wolę jednak mangi z kiepską kreską a fajną fabułą od tych, na które się można tylko popatrzeć - a taki niestety jest wydany w Polsce Wild Rock.
Powrót do góry
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 22-04-2005, 21:39   

Cytat:
Że nie mówisz o bizonach to sie domyślam, bo te z Zetsuai ze screenów w Kawaii były obrzydliwe:P. Chude toto i "długie" jakieś jak upiory.

Ha, ha, ha... Zetsuai - pierwsza manga, jaką czytałam (plus cały Bronze do kompletu). W oryginale, z dopisanymi ołówkiem napisami w jakimś zrozumiałym języku (już nie pamiętam, polskim czy angielskim), dumna zdobycz mojej siostry, której koleżanka była właśnie taką wojującą yaoistką i mangi z Japonii sprowadzała - ale wyłącznie yaoice, żeby nie było. Kreskę toto ma upiorną! Długie, chude, powyginane w pałąk, kompletnie nieproporcjonalne... Z tym, że moim zdaniem fabularnie też niedużo lepiej. Taka telenowela - ten tego kocha, ten musi coś poświęcić, tamten ma wypadek... Bez względu na płeć głównych bohaterów, ja po prostu od wszelkich romansów odpadam z gwizdem... I zapewne dlatego nikt mnie nie przekona do namiętnego oglądania romansideł z panami w roli głównej - jakby to był pan i pani, też bym odpadła.
(co nie zmienia faktu, ze do Zetsuai mam swego rodzaju sentyment.. No i stamtąd mam nicka :P)

Natomiast wątki yaoi w czymkolwiek, co nie jest romansem: jak dla mnie co za różnica?

A propos dyskusji: ja bym sie przychylała do zdania Bianki. "Homoseksualizm jest taki obcy i nieznany, więc na pewno cool, a poza tym ludzie są nietolerancyjni, wiec biednych gejów należy bronić. I jakie to oryginalne!" - przypuszczam, że to by nieźle wyjaśniało zjawisko nawiedzonych młodych yaoistek (którym to zapewne w którymś momencie przechodzi).

Numer Gadu-Gadu
1051667
Strona 8 z 9 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi