Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bleach |
Wersja do druku |
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 07-03-2010, 21:56
|
|
|
Najlepiej obejrzeć to gdy już się jest na bieżąco.
Ale tak na oko, pierwszą kinówkę po 70 odcinku (czyli po zakończeniu wątku z SS), a drugą i trzecią po 130 odcinku kiedy...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Ichi zapanuje nad hollowem
Pierwsze OVA po odcinku z walką Ichi vs. Wielki Rybak, a drugie OVA... nie mam pojęcia. Dawno oglądałam. |
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 07-03-2010, 22:29
|
|
|
Bleach - Memories of Nobody(Senna>all), Bleach - The DiamondDust Rebellion, Bleach - Fade to Black: Kimi no Na wo Yobu.
W takiej kolejności powinnaś oglądać kinówki. Umiejscowić nie dam rady.
A OVA bym nie ruszał. Kiepskie. |
|
|
Kaltresos
Wygnany Admin
|
Wysłany: 05-04-2010, 13:13
|
|
|
Dotknęła mnie niedawno taka refleksja na temat Blicza.
Ostatnio, jak wiele osób, zacząłem myśleć o Bleach, jako o pogrążającym się tytule (od razu zaznaczam, iż mówię o mandze, anime porzuciłem po fillerach z nowym kapitanem Amagai'em). Niedawno jednak zauważyłem, czemu tak negatywnie patrzę na ten tytuł. Powód był prosty: od prawie dwóch lat czytam go z tygodnia na tydzień. Ostatnio przeczytałem sobie ostatnie 100 chapterów jeszcze raz. Na wiele rzeczy spojrzałem zupełnie inaczej, dostrzegłem kilka motywów, które w trakcie czytania z tygodnia na tydzień mi umknęły.
Oczywiście, HM arc oraz Karakura battle ma swoje wady, ale także kilka godnych pochwały momentów. Wiele osób po prostu ma taki gust, że ich odpychają nowe przygody Truskawy, ale tym, którym wydaje się, ze coś im "umknęło" radziłbym spojrzeć na całość jeszcze raz ;)
(Co do OVA, jakby kogoś to jeszcze interesowało, wydaje mi się, iż było do obejrzenia po SS arcu) |
|
|
|
|
|
Jarmac1
Samotnik i marzyciel
|
Wysłany: 05-04-2010, 23:13
|
|
|
Podobno został tylko jeden odcinek z Zanpaktu i ok 13 kwietnia powrót do HC? Ma ktoś więcej info na ten temat? |
_________________ Nie kroczę ku światłu i nie wchodzę w noc
Stojąc na rozdrożu widzę najwięcej
I wszystko mogę objąć wzrokiem
|
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 05-04-2010, 23:24
|
|
|
A co więcej chcesz wiedzieć? Mnie ciekawi co zrobią za jakiś czas jak dogonią mangę bo wcale tak daleko nie uciekła. Po raz kolejny wplątanie fillerów w środek akcji dobije mnie. |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 06-04-2010, 10:46
|
|
|
s3shir0, nie wiem jak Ty, ale ja zrobię sobie kolejną przerwę od tego tytułu. Tak z miesiąc do dwóch. |
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 06-04-2010, 11:38
|
|
|
Można powiedzieć, że mam przerwę od Bleach-a bo jestem w plecy o 5 odcinków może nawet więcej. Jako fan tego anime chciałem zobaczyć wszystkie odcinki, ale tych fillerów co teraz były to nie wiem czy dokończę... |
|
|
|
|
Cromell
sekai no ichiban spammer
|
Wysłany: 06-04-2010, 14:15
|
|
|
s3shir0, nic nie stracisz nie oglądając tych fillerów. DWA odcinki były na tyle przyzwoite żebym ich nie wyłączył w połowie, dwa powiadam. A i tak daleko było im do rewelacji. |
_________________ Si Deus pro nobis, quis contra nos?
http://l-factor-reborn.forumotion.net/ - Let's get it rollin'! |
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 06-04-2010, 15:41
|
|
|
Wiem jakie to są epy bo już mi znajomi mówili, dlatego mam takie opory. Jednak chciałbym mieć wszystkie obejrzane dla własnej satysfakcji ;b |
|
|
|
|
Kuro
Gość
|
Wysłany: 08-04-2010, 19:23
|
|
|
Czy wie ktoś może o przerwie w emitowaniu odcinków i kiedy Bleach powróci na antenę? Bo natknęłam się na informacje, że odcinek, który będzie wyemitowany 20 kwietnia jest tym ostatnim przed przerwą. O co biega? |
|
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 08-04-2010, 19:35
|
|
|
A to ciekawe, bo na anime calendar nie ma Bleach-a po 20 kwietnia. Ciekawe. Ktoś wie więcej? ;> |
|
|
|
|
Nao
to dziwne takie
|
Wysłany: 08-04-2010, 20:10
|
|
|
s3shir0 napisał/a: | Można powiedzieć, że mam przerwę od Bleach-a bo jestem w plecy o 5 odcinków może nawet więcej. Jako fan tego anime chciałem zobaczyć wszystkie odcinki, ale tych fillerów co teraz były to nie wiem czy dokończę... |
Dokładnie to samo w moim przypadku, jeżeli chodzi o ów filler, to moja opinia jest taka (pozwolę sobie zacytować moją wypowiedź z innego forum):
Cytat: | Mam już serdecznie dosyć tego fillera. O ile na początku wydawał mi się interesujący i, powiedzmy, że twórcy mieli na niego jakiś pomysł, tak teraz wszystko się posypało. Strzępek fabuły gdzieś poszedł i nie wrócił, zostawiając nam tylko kompletny brak jakiejkolwiek logiki i kiepskich lotów humor. Jestem bardzo rozczarowana, bo zapowiadało się całkiem-całkiem. Teraz już tylko czekam na powrót do głównego wątku, licząc, że będzie trwał dłużej niż około 15 odcinków oraz odpowiedni nastrój, żebym mogła przebrnąć przez obecny filler, którego rażąca głupota aktualnie zbyt mnie odpycha. |
Jednak ostatnio dowiedziałam się, że podobno fillery dobiegły końca, co daję mi nadzieję, że w końcu wrócę do oglądania Bleach'a.
Co do tej przerwy, sama jestem zdziwiona, ale z tego co pamiętam bywały takie, tygodniowe czy dwu, jakoś tak. Nie sądzę, żeby miały być dłuższe. Pewnie w ciągu kilku dni to pouzupełniają (mam nadzieję). |
_________________ don't give up
you've got a reason to live
can't forget you only get what you give
Co ta Nao ogląda? |
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 08-04-2010, 20:20
|
|
|
No chyba sobie żartują z nas. Nie dość, że emitują marne filery o zanpaktou to jeszcze po nich zamiast się zrewanżować to dają przerwę. |
|
|
Kaltresos
Wygnany Admin
|
Wysłany: 08-04-2010, 20:50
|
|
|
Niestety, taka już Bliczowa rzeczywistość. Są bardzo blisko mangi, więc muszą sobie jakoś radzić, a fani przez to cierpieć. Dlatego, mimo tego, iż bardzo lubię oglądać walki z Bleacha w świetnej animacji, anime dawno sobie odpuściłem. Przerwa musiała kiedyś nastąpić, ponieważ nawet fillery też ktoś musi opracowywać (Kubo ponoć osobiście pomaga, nie wiem, ile w tym prawdy, słyszałem, ze projektował m.in. postacie Bounto), w końcu jest to odrębna fabuła, nowe postacie itd. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|