Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ouran High School Host Club |
Który bizon? |
Tamaki - książę na białym koniu |
|
24% |
[ 82 ] |
Kyouya - makiaweliczny manipulant |
|
15% |
[ 51 ] |
Hikaru - diaboliczny bliźniak 1 |
|
13% |
[ 46 ] |
Kaoru - diaboliczny bliźniak 2 |
|
10% |
[ 34 ] |
Mori - milczący olbrzym |
|
6% |
[ 21 ] |
Honey - słodkie maleństwo |
|
6% |
[ 20 ] |
Haruhi - genialny naturszczyk |
|
9% |
[ 32 ] |
Wszycy! - jak harem, to harem |
|
13% |
[ 44 ] |
|
Głosowań: 141 |
Wszystkich Głosów: 330 |
|
|
|
Wersja do druku |
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 30-08-2006, 10:37
|
|
|
Dużo razy. Bardzo dużo.
Ale chyba kunszt gry aktorskiej w wykonaniu Haruhi rozbroił mnie najbardziej (Ciri z "Wiedźmina" mogłaby się od niej uczyć XD)... Nie wspominając już o wariactwach jej tatusia. Jednego i drugiego.
<edit po obejrzeniu odcinka 20>
Jakkolwiek bym nie lubiła bliźniaków - nadal - zgadzam się z przedmówczyniami. Przełożyć przez kolanko i wprać. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 30-08-2006, 16:41
|
|
|
ZOMGROFLMAO!
"Lobeliowa" 19 rządzi xD I Kyouya z fotką... LOL!
Co do 20... meido, była dobra, ale ja i tak wolę "współczesne" twin meido!! xD Nihaha! A co do tych dwóch... tak, pas wysoce wskazany <patrzy na swój stary, z dwujęzyczkową klamrą, "odziedziczony" po ojcu>
A, jeśli ktoś się zastanawia CO właściwie z playbacku śpiewa Haruhi w 19, to jest to niezwykle popularna ballada Chieco Kawabe pt. "Cry Baby", choć z nieco innymi słowami niż oryginał (zapewne z oczywistych względów). Ale tylko Mai wytrwała na IRCu wczoraj dość długo by być świadkiem i weryfikatorem mego odkrycia xD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 30-08-2006, 19:09
|
|
|
Dzięki Totem, właśnie się nad tym dość głęboko zastanawiałam XD
A ja dalej uważam, że pasem, to należało potraktować te panienki, którym wszystko jedno było czy będą chodzić z jednym bliźniakiem czy drugim.
"Frederik-SAMA!" "Frederik-SAMA!" "Frederik-SAMA!" |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-08-2006, 20:26
|
|
|
Vanille napisał/a: | A ja dalej uważam, że pasem, to należało potraktować te panienki, którym wszystko jedno było czy będą chodzić z jednym bliźniakiem czy drugim. |
Te panienki TEŻ. I nie zmienia to faktu, że sposób odpowiedzi na miłosne listy był wyjątkowo chamski. |
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 30-08-2006, 20:43
|
|
|
Zaraz pewnie dojdziemy, ze 99% ludzi z tej szkoły trzeba by wprac - Honeyowi przeciez nawet "o mało" sie nie dostało od tatusia... Ale cos mu nie wyszło XD |
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 30-08-2006, 21:04
|
|
|
20 ep mnie z lekka nudził, ale 19 rlz xD
Cieszę się, że bliźniacy nie są tacy...chamscy (?) jak wcześniej. Zgadzam się, że ktoś powinien im porządnie wlać i tym dziewczynom, którym było wszystko jedno czy będą chodzić z jednym bliźniakiem czy drugim.
"Frederik-SAMA!" aaa lol lol lol xD Sposób w jaki ona to "mówiła" normalnie mnie rozbrajał xD
Taaa...Kyouya to jest gość ^^ Z odcinka na odcinek coraz bardziej go lubię ^^
I jeszcze coś....
Cytat: | ...moment kiedy Haruhi skoczyła w ramiona Tamakiego MIAŁ BYĆ taki piękny, a tu wyszedł taki LOL....szczerze mówiąc już mogli sobie darować... |
|
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
Oshii Rion
wtf?
|
Wysłany: 30-08-2006, 21:08
|
|
|
Cytat: | A ja dalej uważam, że pasem, to należało potraktować te panienki, którym wszystko jedno było czy będą chodzić z jednym bliźniakiem czy drugim. |
GoNik napisał/a: | Te panienki TEŻ. I nie zmienia to faktu, że sposób odpowiedzi na miłosne listy był wyjątkowo chamski. |
Nanami napisał/a: | Zaraz pewnie dojdziemy, ze 99% ludzi z tej szkoły trzeba by wprac |
Bo widać taka natura bogatych, bardzo bogatych ludzi wywyższających się nad innymi. Ale stwierdzam iż te dziołszki były... głupie ze swoim zachowaniem, zaś bracia nie podobali mi się w momencie gdy "zdzielili" Tamakiego. :/
Na pewnej stronie są już filmiki z wywiadami aktorów. Wyglądają przekomicznie. xD Aktor od Kaoru pasuje do swojej roli w Hoście (taki... uke), a aktor Tamakiego ma zachowanie identyczne jak jego postać (tylko te jego końskie zęby nie pasują). Ciekawie się to ogląda, zaiste. xD (ktoś chce obejrzeć?) |
_________________ Ones who are born at dawn...
Don't ever lose sight... |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-08-2006, 21:34
|
|
|
Oshii Rion napisał/a: | (ktoś chce obejrzeć?) |
śmiesz wątpić?
Ze swojej strony bardzo bym chciała mieć tłumaczenie tych radiowych dialogów dodawanych do obu OSTów |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 30-08-2006, 21:48
|
|
|
Oshii Rion napisał/a: | Nanami napisał/a: | Zaraz pewnie dojdziemy, ze 99% ludzi z tej szkoły trzeba by wprac | Bo widać taka natura bogatych | Problem bogatych ludzi leży w tym, że większość z nich działa tak, jakby uważali że pieniądze, służba i "dobra" szkoła (najlepiej z internatem) zastąpi obecność, uśmiech, uczucie i wsparcie rodzica.
Co niemal zawsze źle się kończy... i jest niestety powszechnie spotykane. IMO ogromny procent tzw. "bogatych rodzin" można zakwalifikować do grupy patologicznych, tak jak tzw. "rodziny z >>marginesu<<"... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Oshii Rion
wtf?
|
Wysłany: 31-08-2006, 10:50
|
|
|
wa-totem napisał/a: | IMO ogromny procent tzw. "bogatych rodzin" można zakwalifikować do grupy patologicznych, tak jak tzw. "rodziny z >>marginesu<<"... |
Lol... T_T
Proszę bardzo. Warto zauważyć pierwsze sekundy (porównać głos "Irasshaimese!") i posłuchać jak się przedstawiają. Kolejno Tamaki, Hikaru, Kaoru, Honey, Haruhi, Kyouya i Mori. :D
Seiyuu! :D |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 31-08-2006, 15:20
|
|
|
Ooo, dzieki za linka. Niesamowite... Zwłaszcza Maaya i seiyuu Honeya. Za to seiyuu Kyouyi i Mori-senpaia zupełnie nie podobne głosy mają jak dla mnie. Niezby rozumiałam o czym gadaja, to znaczy tak zupełnie pobieznie. Ale bardzo fajnie sie słuchało! A jak ktoś chce...
Sakura Kiss w amatorskiej wersji na pianinie |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-08-2006, 15:34
|
|
|
No, ja też przekopałam się przez 19 i 20... Czyli taki bardziej komediowy i taki bardziej do refleksji.
A co do zakończenia (przenosząc dyskusję z tematu o parach) - sześć z chyba ośmiu tomików mangi było na zjeździe dzięki Abigail, a że twórcy są przewidywalni, to w zasadzie wiemy, jak to się skończy. Z tytułów odcinków wynika, że użyją do tego baaardzo dobrego chapteru z tomiku 6. I nie spodziewałabym się żadnych romantycznych rewelacji na Waszym miejscu - to NIE jest romans. To jest doskonała komedia, z wątkami romantycznymi, ale to przede wszystkim parodia klasycznych shoujo. Inna rzecz, że świetna i dająca się lubić. Ale spekulowanie o "pairingach" w tej serii wydaje mi się... No, nie na miejscu. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 31-08-2006, 16:31
|
|
|
Avellana napisał/a: | Ale spekulowanie o "pairingach" w tej serii wydaje mi się... No, nie na miejscu. |
To już nie można sobie pomarzyć, pofantazjować? -_- |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-08-2006, 16:44
|
|
|
Nie no, pewnie że można, a nawet należy... Po prostu jakoś nie przemawia do mnie podejście "ale przecież Tamaki to idiota" w momencie, kiedy on jest dokładnie taki, jak go autorka zaplanowała - czyli sympatycznie narysowaną karykaturą Rhomantycznego Bohatera typu prince charming... To samo zresztą dotyczy bliźniaków i całej reszty ferajny. Inna rzecz, że przy całym założonym nieprawdopodobieństwie tej serii wiele reakcji bohaterów jest zaskakująco naturalnych i przekonujących. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Oshii Rion
wtf?
|
Wysłany: 31-08-2006, 19:17
|
|
|
Nanami napisał/a: | Niezby rozumiałam o czym gadaja, to znaczy tak zupełnie pobieznie. Ale bardzo fajnie sie słuchało! |
Dokładnie. :D
Avellana napisał/a: | Ale spekulowanie o "pairingach" w tej serii wydaje mi się... No, nie na miejscu. |
Wybacz, ale już nie kapuję. =_=
Czyli nie będzie happy endu? ; _ ;
Bo z wszystkich obrazków wychodzi, że Haruhi najbardziej się "tyka" do Tamakiego i od pierwszego odcinka mam taką nadzieję, że będą razem. :D (choć od zawsze wolę shonen, myślę bardziej po męsku, że tak powiem xD nie lubię romansideł [szczególnie w książkach]) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|