Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ouran High School Host Club |
Który bizon? |
Tamaki - książę na białym koniu |
|
24% |
[ 82 ] |
Kyouya - makiaweliczny manipulant |
|
15% |
[ 51 ] |
Hikaru - diaboliczny bliźniak 1 |
|
13% |
[ 46 ] |
Kaoru - diaboliczny bliźniak 2 |
|
10% |
[ 34 ] |
Mori - milczący olbrzym |
|
6% |
[ 21 ] |
Honey - słodkie maleństwo |
|
6% |
[ 20 ] |
Haruhi - genialny naturszczyk |
|
9% |
[ 32 ] |
Wszycy! - jak harem, to harem |
|
13% |
[ 44 ] |
|
Głosowań: 141 |
Wszystkich Głosów: 330 |
|
|
|
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-08-2006, 19:27
|
|
|
Manga do tej pory liczy 8 tomików i nadal jest w najlepsze wydawana. Co oznacza, że anime będzie obejmowało tylko część zawartego w mandze materiału. Zwykle w takich przypadkach twórcy anime albo "dorabiają" własne zakończenie (bo w mandze jeszcze go nie ma), albo po prostu robią zakończenie otwarte.
Ten pierwszy sposób, pozornie bardziej satysfakcjonujący widzów, w praktyce zwykle kończy się katastrofą. 9 na 10 przypadków z jakimi miałam do czynienia kompletnie rujnowało serię, "doszywając" jej kompletnie niepasujący koniec. Ten drugi może spowodować irytujące "urwanie w pół zdania", ale jeśli jest dobrze zrobiony, nie rujnuje serii. Jeśli nasze przewidywania są prawidłowe, dostaniesz na koniec miłą konkluzję i może zamknięcie pewnego rozdziału tej historii - albo w każdym razie przekroczenie dość istotnego punktu. Ale jeśli oczekujesz weselnych dzwonów albo scenek rodem z "teatrzyku wyobraźni Tamakiego", to nie przypuszczam, żeby takie coś tu wstawiono. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Oshii Rion
wtf?
|
Wysłany: 31-08-2006, 19:43
|
|
|
Avellana napisał/a: | Ten drugi może spowodować irytujące "urwanie w pół zdania" |
Znam ten ból... == Po obejrzeniu ostatniego odcinka "Matantei Loki RAGNAROK" w którym Cytat: | na końcu ni z gruszki, ni z pietruszki w ostatniej sekundzie pojawiła się śliczna pokojówka w niebieskich krótkich włoskach, z jarzącymi się złośliwie różowymi oczami. | I teraz pytanie: KTO TO? "end"
Avellana napisał/a: | Ale jeśli oczekujesz weselnych dzwonów albo scenek rodem z "teatrzyku wyobraźni Tamakiego", to nie przypuszczam, żeby takie coś tu wstawiono. |
Nie no bez przesady, to już by było totalne romansidło. xP
Dzięki za wyjaśnienie. ;] |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 31-08-2006, 20:44
|
|
|
何方がヒカルくんでしょうかゲーム
to chyba powinno być
"Docchi ga Hikaru-kun deshou ka" geemu...
ne?
;3
A Haruhi wydaje się "nie czuć woli Bożej" że się tak wyrażę xD
A co do zakończenia.. Ave, ja takie dzwony widzę... wybrany kawaler jest całkiem obcy, Haruhi wyjaśnia "A tak, miałam chłopaka... a co, powinnam była wam powiedzieć? A po co?" Tamaki się goci w kąciku, a reszta gapi zszokowana.
xP |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Oshii Rion
wtf?
|
Wysłany: 31-08-2006, 21:51
|
|
|
wa-totem napisał/a: | 何方がヒカルくんでしょうかゲーム
to chyba powinno być
"Docchi ga Hikaru-kun deshou ka" geemu...
ne?
;3 |
Ale "geemu" to game, więc zamieniam. ;3
Ale fakt, "ka" może być osobno, a to że "ou" a nie "o", to już mini błąd, bo nie mam tej literki "o" z daszkiem. ;)
wa-totem napisał/a: | A tak, miałam chłopaka... a co, powinnam była wam powiedzieć? |
Z takim "zawiasem" jak ma Haruhi, niestety jest to możliwe, ale z takim przywiązywaniem wagi do płci, to niewiadomo... :P |
_________________ Ones who are born at dawn...
Don't ever lose sight... |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-08-2006, 22:50
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Tamaki się goci w kąciku, a reszta gapi zszokowana. |
Zapomniałeś dodać, że Kyouya o wszystkim wiedział... |
|
|
kropla
Mykoidalny tentakl
|
Wysłany: 01-09-2006, 00:50
|
|
|
Cytat: |
Zapomniałeś dodać, że Kyouya o wszystkim wiedział... |
Wiedział, i po chwili wyciąga z torby kolekcję zdjęć Haruhi z jej chłopakiem (albo co gorsza dziewczyną), którą miał (kolekcję, nie dziewczynę) właśnie wystawić na eBayu ;) |
_________________ Jak po nocnym niebie sunące białe obłoki nad lasem... |
|
|
|
|
SG
|
Wysłany: 01-09-2006, 15:08
|
|
|
Właśnie nadrobiłam zaległości w odcinkach 18 - 20.
18: Przyznaję, biedny Mori...
19: Nieogolony Ranka - cud poranka; "Frederik-sama" mnie rozwaliło... a Benibara-san to po prostu chodzący odpowiednik naszego drogiego blondwłosego jegomościa... mimo iż się do tego nie przyzna :]
20: Wlać bliźniakom. Dwukrotnie. Dziewojom od listów miłosnych też.
Co się tyczy zakończenia... jeśli mają zamiar zrobić jakiś słit-hepi-end z pairingiem Haruhi+Tamaki, to rzucę pomidorem, czy co tam będzie pod ręką, w ekran. Jestem jednak jak najbardziej za opcją przedstawioną przez wa-totema. |
|
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 01-09-2006, 17:22
|
|
|
wa-totem napisał/a: | A co do zakończenia.. Ave, ja takie dzwony widzę... wybrany kawaler jest całkiem obcy, Haruhi wyjaśnia "A tak, miałam chłopaka... a co, powinnam była wam powiedzieć? A po co?" Tamaki się goci w kąciku, a reszta gapi zszokowana. |
kropla napisał/a: | Zapomniałeś dodać, że Kyouya o wszystkim wiedział...
Wiedział, i po chwili wyciąga z torby kolekcję zdjęć Haruhi z jej chłopakiem (albo co gorsza dziewczyną), którą miał (kolekcję, nie dziewczynę) właśnie wystawić na eBayu ;) |
SG napisał/a: | Jestem jednak jak najbardziej za opcją przedstawioną przez wa-totema. |
Jesteście....jesteście....jesteście o-o-o-krutni <wyjąkała ze łzami i przerażeniem w oczach xP >
A tak na poważnie, to w sumie wcale bym się nie zdziwiła jakby coś takiego się stało...niestety... -_-" Chociaż po twórcach można się wszystkiego spodziewać xD OHOHOHOHOHOHO xD
Co do seiyuu:
- Honey - no ta dziewczyna z tym swoim głosem mnie rozwaliła xD
- Haruhi - mi pasuje ta dziewczyna do tej roli i po głosie od razu dawało się poznać kim "jest"
- Tamaki - ten koleś jest według mnie idealny, nic dodać nic ująć xD
- Kyouya - tak jakoś średnio dało się poznać kim "jest"
- Mori - w ogóle mi nie pasował
- bliźniacy - jednego z nich od razu dawało się poznać.
Nie wiem ile Wy tych filmików oglądaliście, ale w jednym z nich było jak koleś od Mori'ego próbował grać kwestie Honey'a xD |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
Oshii Rion
wtf?
|
Wysłany: 01-09-2006, 18:08
|
|
|
SG napisał/a: | 18: Przyznaję, biedny Mori... |
Biedny to on jest w odcinku 22, radzę przygotowywać się psychicznie na ten odcinek. xD
Mao napisał/a: | Jesteście....jesteście....jesteście o-o-o-krutni <wyjąkała ze łzami i przerażeniem w oczach xP > |
Tez tak twierdzę. ; _ ;
Mao napisał/a: | - Tamaki - ten koleś jest według mnie idealny, nic dodać nic ująć xD |
Tak, tak! XD PASUJE IDEALNIE! XD I to nie tylko ja i Ty tak stwierdziłyśmy... ;)
Mao napisał/a: | - bliźniacy - jednego z nich od razu dawało się poznać. |
Ja poznałam Hikaru (ten co odrazu po Tamakim jest). :D
Mao napisał/a: | Nie wiem ile Wy tych filmików oglądaliście, ale w jednym z nich było jak koleś od Mori'ego próbował grać kwestie Honey'a xD |
Buahahaha! XD Widziałam. xD Ten piskliwy głosik Moriego zabił. xD |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 01-09-2006, 18:45
|
|
|
Ua, a ja jestem po 21 odcinku. Jest w nim całkiem sporo Nekozawy i Beelzenefa. Jest swietny, niezle sie uśmiałam! A pod koniec odcinka jest mała konkluzja, zapewne zahaczająca juz wątki końcowe Cytat: | dotycząca blizniaków - Hikaru zaczyna sie usamodzielniac, ha! |
Co do filmiku z seiyuu, to Mamoru świetne pasuje do swojej roli! Jakoś nie mogłam go sobie wyobrazic jako Kibe z Wolf's Rain, a do Tamakiego pasuje swietnie. Tez uwielbia psy, na innym filmie robi sobie cała sesje zdjeciową z nim, tez energiczny i taki Tama-chanowaty. A Maaya oczywiscie niezastąpiona w roli Haruhi! ^__^ |
|
|
Oshii Rion
wtf?
|
Wysłany: 02-09-2006, 17:43
|
|
|
Nanami napisał/a: | Ua, a ja jestem po 21 odcinku. Jest w nim całkiem sporo Nekozawy i Beelzenefa. Jest swietny, niezle sie uśmiałam! A pod koniec odcinka jest mała konkluzja, zapewne zahaczająca juz wątki końcowe Cytat: | dotycząca blizniaków - Hikaru zaczyna sie usamodzielniac, ha! |
|
Ale mnie to trochę zasmuciło.
Cytat: | Teraz Kaoru taki osamotniony się wydaje. |
Tak dla informacji, wyszedł już nowy odcinek LUNAR. :)
Właśnie ten, co wyżej - 21. :D |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 05-09-2006, 12:19
|
|
|
Tak swoją drogą to rzućcie okiem na to. :D Dziewczyna ma rację... |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 05-09-2006, 14:24
|
|
|
Nie ma, Tamaki to wybitny Ayame a Kyouya nadaje się na Shigeru (to dla tych co są up-to-the-manga) :P ale z całą reszta się zgodzę XD (zwlaszcza Honey i Momiji.... to boliiii) |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Oshii Rion
wtf?
|
Wysłany: 07-09-2006, 16:34
|
|
|
Ostatnio dopadłam japońskie skany mangi i trochę się zawiodłam, że wycięli wątki z Satoshim... :/ Trochę wypadło to dziwnie, bo w sumie co by im szkodziło, gdyby dorysowali jedną postać więcej w jednym odcinku? ==
A w 23 odcinku
Cytat: | kolejna dawka wspaniałego Bossa Nova! :D Biedaczek, że też akurat w Haruhi musiał sie zakochać, |
nawet Kyouya zagroził swoimi ochroniarzami, a ta wspaniała zazdrość bliźniaków i załamanie Tamakiego to już piękno! :D
Ja kcę już 24. ; _ ;
Cytat: | Kyouya i Tamaki w przeszłości... |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 09-09-2006, 21:09
|
|
|
22 odcinek całkiem niezły... Choc miał byc o Morim, niewiele o nim było. Ale i tak trzyma poziom ;) A końcówka powala! |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|