Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Death Note |
Po czyjej jesteś stronie? |
Light: Kira rulez! |
|
35% |
[ 70 ] |
L: Genialny pod każdym względem |
|
35% |
[ 70 ] |
Ryuk: Omoshiro!! Ale to fajne! |
|
28% |
[ 55 ] |
|
Głosowań: 195 |
Wszystkich Głosów: 195 |
|
|
|
Wersja do druku |
pegasus
|
Wysłany: 10-09-2007, 19:10
|
|
|
Witam! Właśnie obejrzałem ostatni odcinek death note. Jest jednak coś czego nie rozumiem -
- Spoiler: pokaż / ukryj
- po co mello porwał Takadę? Near powiedział że bez pomocy Mella, nie udało by mu się zwycięzyć Raito, o co chodzi?
|
|
|
|
|
|
Gomez6
Gość
|
Wysłany: 01-10-2007, 19:17
|
|
|
Pozwól że ci wyjaśnię
- Dzięki temu, że Melo porwał Takade zerwany został kontakt między Yagami’m, a Mikami’m, co jak sądzę było głównym powodem tego porwania. Mikami widząc co sie dzieje postanowił uśmiercić Takade (wbrew rozkazom Kiry), ale nie myślał że Near ma go na oku i pokazał gdzie skitrał prawdziwy notes. Near (właściwie to jego człowiek) buchną notes i był spokojny, że już nic mu nie grozi. Yagami nie wiedział o tym i również postanowił zabić Takade własną kartką z notesu. I przez to nieporozumienie skończył nieciekawie (przynajmniej w mandze)
|
|
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 01-10-2007, 20:56
|
|
|
czekajmy alternatywnego zakonczenia :P |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 02-10-2007, 20:08
|
|
|
Final Conclusion ? jesli tak to widzialem i mozna nazwac to streszczeniem :P |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
Seinosuke
Gość
|
Wysłany: 09-10-2007, 12:45
|
|
|
usunięto Twoje centrum informacji DN . |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 09-10-2007, 13:00
|
|
|
Ponieważ strona zawiera obszerny dział "Download", link został usunięty jako naruszający drugi punkt Konstytucji (regulaminu) tego forum.
Uwaga na marginesie: to naprawdę smutne, że nie ma praktycznie stron, które swoją popularność budowałyby na rzetelnych i dobrze przygotowanych tekstach - za to obowiązkową "atrakcją" jest możliwość ściągania, czego tylko się da i jeszcze kilku rzeczy. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 25-12-2007, 23:49
|
|
|
Naprawdę ciekawy wątek!
Ja miałam podzielone uczucia. Z jednej strony Lihgto, geniusz, potrafiący świetnie wszystko zaplanować, ale przez swoją manię lekko przekraczający granice moralne. L kolejny geniusz, zdziwaczały - a ja kibicująca obu postaciom!To śmieszne,ale w sumie tak było. Każda z tych postaci była po prostu imponująca,idealnie stworzona, z własnym ideologizmem,niepowtarzalnymi cechami. A to jest po prostu zasługa serii. Aż przyjemnie było popatrzeć na ich "walkę".
Takie moje zdanie:) |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-02-2008, 21:56
|
|
|
Tak na marginesie, nie wgłębiając się w zbytnie dyskusje których nie rozumiem, chciałem pokazać fanom to:
żart numer 1
żart numer 2
PS: Dajcie znać, gdyby ten drugi przestał działać, albo zaczął prowadzić do czegoś niezwiązanego z Death Note, poprawię go
EDIT:
Zacząłem dziś oglądać DN. Po pierwszych dwóch odcinkach bardziej lubię L, zobaczymy jak zmieni się to z czasem, o ile w ogóle (Light ma za to plusa za to, ze nie wygląda jak ćpun). |
|
|
|
|
|
Alexielangel
Tenshi kinryoku
|
Wysłany: 05-04-2008, 20:23
|
|
|
poczułam nieodpartą potrzebe wypowiedzenia sie wlaśnie w tym poście. Ahh no tak DN to bardzo bardzo dobre anime, tylko żal mi biednego L że umiera w sumie Raita też mi żal, wszystkich. Ryuku przesympatyczny był xD |
_________________ Dear God, make everyone die. Amen |
|
|
|
|
Grethort
|
Wysłany: 06-04-2008, 08:29
|
|
|
Hmmm akurat Death Note także zrobił na mnie niemałe wrażenie, ze względu na rozwój akcji - i ta rzecz mnie właśnie najbardziej zaintrygowała.
No bo w końcu - jak można znaleźć kogoś kto nie zostawia żadnych śladów - w dodatku zabija na odległość. Ale jak widać można... i tą część najlepiej mi się oglądało, bowiem ciągle nasuwały się pytania w stylu 'Co dalej?', 'Czy Raito wie jaki ma być jego dalszy krok?'. Po prostu dobre - i bez gadania :)
Alexielangel, mi akurat Raita nie było aż tak żal. Wiadomo - idea prosta: czynić świat lepszym, ale "dobrzy ludzie" muszą taką jednostkę wyeliminować - to też zmusiło mnie do refleksji.
"L, did you know that, shinigamis only eat apples?" |
|
|
|
|
|
Alexielangel
Tenshi kinryoku
|
Wysłany: 06-04-2008, 09:49
|
|
|
hmmm postawa Raita włąsnie skojarzyła mi sie z postawą Konrada z III cześci Dziadów. On w swojej wielkiej improwziacji też chce lepszego świata ale ci którzy mu sie nie podporządkuja zginą.... hmm brzmi podobnie.
A ja pełna empati jestem to dlatego mi żal |
_________________ Dear God, make everyone die. Amen |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 06-05-2008, 14:03
|
|
|
Najpierw nawiązując do ankiety, naprawdę ciężko jest mi stwierdzić po czyjej jestem stronie ;) Każda z postaci jest indywidualnością i każdą lubię (podziwiam?) za coś innego.
Ryuk jest b. pozytywną (w sensie humorystycznym) postacią.
L – cóż, dziwacy są interesujący ^^ Prawie do samego końca szedł łeb w łeb z Light’em.
- I żal mi się zrobiło, że tak szybko został zabity. A jego miejsce zajął Near, który i tak nie dorasta mu do pięt ==’ Skoro porażka Kiry była nieunikniona, wolałabym, żeby to L go pokonał - niestety nie było mu to dane.
No i Light vel. Kira – od początku zyskał moją sympatię i przez całą serię miałam jednak cichą nadzieję na jego zwycięstwo ;) Geniusz, posiadający znakomitą zdolność manipulowania ludźmi, dzięki czemu zyskał ogrom zwolenników i potrafiący przewidzieć ruchy swoich przeciwników prawie do samego końca. Szkoda tylko, że pod koniec serii zaczął powoli tracić zmysły i kontrolę nad tym wszystkim, co było niewątpliwie przyczyną jego klęski. No, i jakby nie patrzeć jego idea z początku też była dobra ‘’stworzyć świat złożony z ludzi tylko o dobrych sercach’’– niestety sprawy posunęły się trochę za daleko…
Jednak mimo wszystko chyba zagłosuję na Light’a – cóż, zawsze miałam tendencje do faworyzowania złych bohaterów.
- Myślę, że najmocniejszą stroną DN jest właśnie niezwykła, zaskakująca i w 100% trzymająca w napięciu fabuła, że do samego końca nie wiesz, co się wydarzy. Podczas oglądania tego anime nie jeden raz sama gubiłam się w tym wszystkim, np. samowolne uwięzienie Light’a i całkowita utrata wspomnień związanych z Death Note – dopiero po jakimś czasie wszystko się wyjaśniło. Muszę przyznać, że wówczas, kiedy tymczasowo Light stał się dobry, brakowało mi Kiry i tego jego charakterystycznego spojrzenia (<3).
Teraz przymierzam się do przeczytania mangi :) |
Ostatnio zmieniony przez Agon dnia 06-05-2008, 18:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 06-05-2008, 15:29
|
|
|
Dla mnie to było dziwne anime, w niektórych momentach przesadzali troche z tą inteligencją,
- zastępca L, odgadł kto jest pachołkiem Kiry tylko dlatego, że oglądał telewizje.
Ta scena troszke mnie zirytowała, ale reszta perfekt, zakończenie bardzo dobre, no i jak ktoś umrał to już nie wróci, co się czest zdarza w różnych anime ; p.
wybacz, poprawiłem już swoj błąd |
Ostatnio zmieniony przez cesarz vedry dnia 06-05-2008, 19:44, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Mugen
Sealed
|
Wysłany: 06-05-2008, 17:25
|
|
|
Nie chce nic mówić, ale wielu osobom dwa ostatnie posty, zburzyły całą zabawę.
Well done itd. ;)
Cytat: | zastępca L, odgadł kto jest pachołkiem Kiry tylko dlatego, że oglądał telewizje. |
Spoiler.
Cytat: | I żal mi się zrobiło, że tak szybko został zabity. A jego miejsce zajął Near, który i tak nie dorasta mu do pięt |
Spoiler.
Cytat: | Myślę, że najmocniejszą stroną DN jest właśnie niezwykła, zaskakująca i w 100% trzymająca w napięciu fabuła, że do samego końca nie wiesz, co się wydarzy. |
Fajnie, że dzięki temu, każdy kto przeczytał tego posta i do tego anime siądzie, do samego końca będzie mógł najwyżej ziewać.
Rety, rety.
Tak poza tym, to zagłosowałem oczywiście na L'a. Light to głupi dzieciak i do tego jeszcze daje się robić bo działa pod wpływem impulsu. Prawda jest taka, że sam wykopał sobie grób. |
_________________ Music is needed to party |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-05-2008, 17:59
|
|
|
O rety rety, wątek ma 17 stron, a anime już od bardzo długiego czasu jest skończone, także jeżeli ktoś się przebił przez poprzednie 16 stron to naprawdę te 2 posty niewiele zmienią. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|