Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Clannad - After Story [SPOILERY] |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-10-2008, 19:21
|
|
|
Sama Nagisa mówiła, że Tomoya będzie w wieku jej ojca taki sam jak on, z tym, że to było odnośnie posiadania córki. Ale na jedno wychodzi. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Dana-chan
|
Wysłany: 21-10-2008, 19:30
|
|
|
Myślę. ze Tomoya straciłby całkowicie głowę dla swojej córki. |
|
|
|
|
|
Overture
The luck of the draw
|
Wysłany: 21-10-2008, 20:27
|
|
|
Co innego, jeśli rozwój wydarzeń będzie podobny do tego w Clannad Movie... |
_________________ ... With finesse comes vision
With practice comes experience
With control comes agility
With power... comes inviolability ... |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 21-10-2008, 20:44
|
|
|
Overture napisał/a: | Co innego, jeśli rozwój wydarzeń będzie podobny do tego w Clannad Movie... |
NIE BĘDZIE, NIE MOŻE BYĆ, NIE POWINIEN.
Jak kogoś uśmiercą, to chyba przestanę oglądać.
Tomoya i angst emo to rzeczy zupelnie przeciwstawne. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 21-10-2008, 20:58
|
|
|
Popieram, nie sądziłam, że można, aż tak zmarnować potencjał. Okazało się, że jest to możliwa. Tylko Sunohara był tam w porządku, resztę można zamknąć w piwnicy na rok i nie karmić.
A i mam pewne przypuszczenie.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Po tym jak skończy się historia Sunohary i Mei to chyba zagłębią się w Sanae i Akio. w sumie już co niecoś o nich wiemy, ale na pewno będzie wątek zazdrosnego Akio;D Acha i pewnie nie ja jedna, ale oglądając openig można wnioskować, że Tomoya wyniesie się z miasta. Z ojcem się chyba przeprowadza czy coś. Ale to chyba pod koniec będzie, jeśli w ogóle...
|
|
|
Annemon
żeńska forma Youkai
|
Wysłany: 21-10-2008, 22:47
|
|
|
Bardzo oczekiwałam tej kontynuacji.
Jak na razie bardzo mi się podoba :) Opening - cudo ^^ Dotychczasowe odcinki - nie mogę się do niczego przyczepić :) Zwłaszcza odcinek drugi był świetny XD
Bardzo ucieszyłam się, że zostawili tła muzyczne z pierwszej serii. Niesamowicie podoba mi się np. motyw, który słychać przy każdej ze scen "większej wagi" (brak mi lepszego określenia) (np. jeszcze w pierwszej serii, gdy Tomoya natyka się na deklamującą na ulicy Nagisę).
Chcę więcej odcinków ! :D |
|
|
|
|
|
Achmed
Hurry Starfish ^.^
|
Wysłany: 22-10-2008, 14:41
|
|
|
Slova napisał/a: | Achmed napisał/a: | Swoją drogą ciągle nie mogę sobie wyobrazić Okazakiego w roli tatusia. |
Wyobraź sobie Akio z niebieskimi włosami |
Akio jest świetny, ale zmarnowali by Tomoye :P
Myślę, że byłby to taki tatuś który zrobił by wszystko dla swojej córki. Czyli pewnie odwrotność jego ojca, poświęcał by jej jak najwięcej czasu aby nie przeżyła tego co on.
Tak wymyślam, ale szczerze to nie mam pojęcia. Tylko zastanawiam się czy te 20 pare odcinków starczy na to wszystko, bo z tego co wyczytałem to wątków będzie sporo. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 24-10-2008, 17:02
|
|
|
Czwarty odcinek to jedna z najlepszych bijatyk anime jakie widziałem. Bryzgi leciały co niemiara. No i na koniec swietnie odwzorowane, naturalne pojednanie dwóch mężczyzn, którego kobiety nigdy nie będą w stanie w pełni zrozumieć. Naturalne, prawdziwe, bez słów. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-10-2008, 18:43
|
|
|
Slova napisał/a: | Czwarty odcinek to jedna z najlepszych bijatyk anime jakie widziałem |
...i jeden z najgorszych odcinków Clannada. Dramatyzm jakiś taki naciągany (ach, ci źli/okrutni piłkarze znęcający się nad biedną Mei), humoru praktycznie brak... Na szczęście wiele wynagradza samo zakończenie - Sunohara poznający tożsamość Sanae i reakcja ojca Nagisy, ale poza tą sceną czwarty odcinek wypada słabiutko. Całe szczęście, że kończą już ten wątek - Sunohara zdecydowanie lepiej sprawdzał się jednak w komediowej roli. |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 24-10-2008, 19:47
|
|
|
JJ napisał/a: | Dramatyzm jakiś taki naciągany (ach, ci źli/okrutni piłkarze znęcający się nad biedną Mei) |
To ty chyba nie wiesz, co to znaczy fala w szkole... to jest całkowicie realne. Widywałem gorsze rzeczy (np. jak starsi koledzy (V klasa technikum) wystawiali kotów za okno trzymając ich za nogi głową w dół na wysokosci trzeciego piętra. Starszacy oczywiscie trzeźwi nie byli).
JJ napisał/a: | humoru praktycznie brak... |
+1 za brak humoru tam, gdzie go nie potrzeba. |
|
|
|
|
|
Dana-chan
|
Wysłany: 24-10-2008, 19:48
|
|
|
Jakiś beznadziejny odcinek to był. A najgorsze było fioletowe trio, które zamiast mnie rozbawić, czy zdynamizować akcję, po prostu irytowało. Jego reakcja była zbyt przesadzona, w stosunku tego co sie działo potem. Przesadą jest również opóźniona reakcja Nagisy i Mei, ale nvm. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 24-10-2008, 20:37
|
|
|
Dana-chan napisał/a: | Przesadą jest również opóźniona reakcja Nagisy i Mei, ale nvm. |
A co miały zrobić?
- Jak dwóch najlepszych kumpli się bije
, to nie ma zmiłuj, żeby się nawet waliło i paliło, to i tak krew się poleje. Kobieta w takiej sytuacji mało może zrobić. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-10-2008, 20:47
|
|
|
Slova napisał/a: | To ty chyba nie wiesz, co to znaczy fala w szkole... to jest całkowicie realne |
Eee... ?
I co w związku z tym?
Ja nie napisałem przecież, że to nierealne. Problem to raczej sposób w jaki to przedstawiono, czyli: "Źli członkowie klubu piłkarskiego męczą Mei. Masz się wzruszyć".
Slova napisał/a: | +1 za brak humoru tam, gdzie go nie potrzeba. |
Więc -1, bo humor w Clannadzie jest jak najbardziej konieczny. To mocne słowa, ale sądzę, że bez tego elementu seria stałaby się po prostu kiczowatym melodramatem - zresztą, dowodzą tego oceny Clannad Movie.
Dana-chan napisał/a: | Przesadą jest również opóźniona reakcja Nagisy i Mei |
Przesadą to jest dopiero reakcja Tomoyi na wbiegającego Sunoharę - najlepszy kumpel walczy samotnie w obronie siostry, a Tomoya przez dobrych kilka sekund... Chowa się za Mei :D |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 24-10-2008, 21:06
|
|
|
JJ napisał/a: | Problem to raczej sposób w jaki to przedstawiono, czyli: |
Nie odczułem tego w ten sposób. Dla mnie nie było w tej scenie nic złego.
JJ napisał/a: | Więc -1, bo humor w Clannadzie jest jak najbardziej konieczny |
gdyby dawać humor wszedzie tam, gdzie tylko mozna, to raczej mało zostałoby z wątków romantycznych. Celowo napisałem "tam, gdzie go nie potrzeba" bo doskonale wiem o tym, że to właśnie udane gagi tworzą dużą część niepowtarzalnego klimatu serii. Ale one są zrównoważone z dramatem właśnie.
JJ napisał/a: | Przesadą to jest dopiero reakcja Tomoyi na wbiegającego Sunoharę - najlepszy kumpel walczy samotnie w obronie siostry, a Tomoya przez dobrych kilka sekund... Chowa się za Mei :D |
NO Sunohara pojawił się tak nagle i tak z nienacka, oraz mial tak efektowne wejście, że Okazakiego mogło zamurować. IMo, nie wiem jak ja bym zareagował, jakby koło mojego ucha [b]przebiegł mój kumpel i strzelił kolesia stojącego naprzeciwko mnie w mordę. [/spoiler]
Aha, chowajta spoilery, zwłascza JJ, początek twojej wypowiedzi. |
|
|
|
|
|
Dana-chan
|
Wysłany: 24-10-2008, 21:19
|
|
|
Slova napisał/a: | Dana-chan napisał/a: | Przesadą jest również opóźniona reakcja Nagisy i Mei, ale nvm. |
A co miały zrobić?
- Jak dwóch najlepszych kumpli się bije
, to nie ma zmiłuj, żeby się nawet waliło i paliło, to i tak krew się poleje. Kobieta w takiej sytuacji mało może zrobić. |
Ale Fioletowe zareagowały o wiele szybciej... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|