Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kuroshitsuji |
Wersja do druku |
zirca
Gość
|
Wysłany: 23-04-2010, 23:09
|
|
|
Dziękuję za odpowiedzi :) I dobrze, postaram się wstawiać polskie znaki :) I duże litery :) |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 24-04-2010, 09:51
|
|
|
Tren napisał/a: | Tak jak powiedziała Mirror, w mandze Ciel ma się dobrze i żadnej próby zabrania mu duszy nie było. A w najnowszych rozdziałach to bardziej należy się martwić o Sebastiana, niż jego panicza... |
Raczej o panicza, bo on z tego wszystkiego ma poważne szanse paść z głodu... |
_________________ Kiedy rozum śpi, mnożą się kurczaki. |
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 24-04-2010, 11:23
|
|
|
Beryl napisał/a: | Raczej o panicza, bo on z tego wszystkiego ma poważne szanse paść z głodu... |
I nauczyć się wiązać sznurówki. |
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 24-04-2010, 11:45
|
|
|
Mirror napisał/a: | I nauczyć się wiązać sznurówki. |
Ee, no to chyba nie jest źle...
Rzuciłam się na mangę (a jednak, ha) i moje wrażenia ujmę tak: kocham ją za to, że nie ma Angeli. I chyba Toboso ozłocę, bo książę Soma jest... jest... KWIIIIIIIIIK! Cudny jak dziewczyna. A "MEEE~NAAAAA~" było Bardziej. |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
Shion
|
Wysłany: 03-05-2010, 20:08
|
|
|
Nie wiem, czy ta informacja już została umieszczona, nie mam siły przeglądać tematu. Jeśli tak - przepraszam...
Spójrzcie, co zrobią z naszym Kuro kochanym...
http://bleachasylum.com/threads/14232-Kuroshitsuji-Season-2-Anime-Info
I trailer: http://www.youtube.com/watch?v=z2BoVFt0xDM
Aż płakać się chce...
Co to, do jasnej ciasnej, ma być! Zamiast Ciela jakiś Alois, Sebastiana - Claude! Gdzie są te srebrne, mordercze widelce, przyprawiające wrogów o białą gorączkę? Ciel nigdy nie spojrzałby prosto w oczy z uśmiechem na Sebastiana... Co to za blond szczerząca się ciota i facet z włosami ulizanymi tak, że jajko można by spokojnie ugotować?! Tragedia, tragedia... |
_________________ Enough of the hell
Enough of the pain
I won't let him touch you
I love you
Needless to say
I'll stand in your way
I will defend you
And I...
~ The Rasmus, Shot
Ostatnio zmieniony przez Shion dnia 03-05-2010, 20:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 03-05-2010, 20:15
|
|
|
Shion, był podawany ten trailer : )
Edit;
Mi to bez różnicy : ) Ale łączę się z Tobą w bólu. |
Ostatnio zmieniony przez 0rdi dnia 03-05-2010, 20:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Shion
|
Wysłany: 03-05-2010, 20:20
|
|
|
W takim razie - przepraszam za dublowanie.
Wiadomo - najbardziej ucierpią fanki tej pary. Swoją drogą, Marylin, Undertaker, Grell... ;___;" |
_________________ Enough of the hell
Enough of the pain
I won't let him touch you
I love you
Needless to say
I'll stand in your way
I will defend you
And I...
~ The Rasmus, Shot |
|
|
|
|
boytoy
|
Wysłany: 04-05-2010, 09:38
|
|
|
Shion napisał/a: |
Wiadomo - najbardziej ucierpią fanki tej pary. Swoją drogą, Marylin, Undertaker, Grell... ;___;" |
najbardziej żal mi, że nie zobacze Grella i Underkakera. Ale z tego nowego panicza to troche taka panienka jest, ale przynjmniej ma to czego brakowało Cielowi Uśmiech, a nowy lokaj to jest krzyżówka Sebastiana i Willa. |
|
|
|
|
|
HRG
Hikaru
|
Wysłany: 11-05-2010, 19:13
|
|
|
Sebastian wygląda tragicznie, ale może nie być tak źle, premiera zapowiedziana jest na lipiec, więc pozostaje nam poczekać. |
|
|
|
|
|
Akari-chan
Gość
|
Wysłany: 20-05-2010, 16:06
|
|
|
Fajnie że będzie druga seria, ale... skandal! Brak Sebastiana! Ten nowy lokaj, ma fryzurę jakby mu się ciąglę włosy elektyrowały. I jak popieram już wcześniej napisane dość często słowa że wygląda jak krzyżówka Sebastiana z Wilem, dość marne połączenie. [jak dla mnie i po tym co widziałam w zapowiedzi, może w czasie oglądania okaże się inaczej, jednak i tak będę woleć stare Kuroshitsuji] A ten nowy panicz, no fajnie że będzie się uśmiechał [tego brakowało Cielu, ale i tak fajniutki był]ale jakoś tak wygląda jak mieszanka Ciela z Ozem [z Pandora Hearts] oraz jakąś dziewczyną. Będę tęsknić za opanowanym Cielem z kamiennym wyrazem twarzy, za Sebastianem z jego uśmiechem oraz "yes, my lord". Będzie mi też smutno po Grellu i Underkakeru, jak i reszty służących Ciela. Fajni byli xD. |
|
|
|
|
|
White_Raven
|
Wysłany: 29-06-2010, 20:28
|
|
|
Żeby czekanie na 2 serię Wam sie nie dłużyło, popatrzcie sobie na ,,taniec" Aloisa:
http://www.kuroshitsuji.tv/special/spot03.html - OOLE! (-_-)' |
_________________ L'Oreal called and said you're not worth it! |
|
|
|
|
Olcia
|
Wysłany: 30-06-2010, 06:49
|
|
|
zwątpiłam -_____- mam cichą nadzieję, że druga część czymś zaskoczy, coś będzie kompletnie nieprzewidywalne i śmieszne w tym pozytywnym znaczeniu, bo jak na razie to wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że to będzie klapa.. od sedesu ;> nie jestem wielką fanką pary głównych smutasów, ale ta fikająca blond istota bardziej mi pasuje do jakiejś harem story. |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 03-07-2010, 16:59
|
|
|
Kuroshitsuji 2, odc. 1
Jakie to było radośnie głupie... Tylko dlaczego żenująco nieśmieszne?... Ni to dhramat, ni to horror, ni to komedia, takie nie-wiadomo-co.
Nowego panicza i lokaja można opisać następującymi przymiotnikami:
Alois - mały, rozwydrzony, irytujący przez wielkie I, emowaty psychol.
Claude - sztywny, nudny i bez krzty charyzmy (najdurniejsza scena z jego udziałem: stepowanie po poręczy schodów - Pan Sztywniak chciał chyba pokazać swoją demoniczną zręczność i fajność, a ja się trochę zerrorowałam).
Co do Tajemniczego Podróżnika, jak tylko usłyszałam jego głos, od razu nabrałam podejrzeń, kto to może być :3
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Okej, jak zobaczyłam Ciela w walizeczce, złapałam kolejnego errora, a pomysł z jego wskrzeszeniem jest cokolwiek dziwny, ale mnie pasuje taki obrót wydarzeń - gdyby to miała być seria tylko o psycho-blondasie i sztywniaku-okularniku, mogłabym nie wytrzymać nerwowo i psychicznie do końca. Ciekawa jestem tylko, jak dużą rolę będą odgrywać Ciel i Sebastian. Cóż, zapowiedź następnego odcinka jest dosyć optymistyczna - zero Claude'a i Aloisa.
Ogólnie ten odcinek miał być chyba mhoczny, ale coś nie wyszło. Za to w zasypywaniu WTFami i errorami seria jest iście mistrzowska - szkoda tylko, że w sensie negatywnym. |
|
|
|
|
|
Amuto
Pani Scutcliffe
|
Wysłany: 10-07-2010, 10:29
|
|
|
Zaskoczy zaskoczy ^^. Ci którzy golądali 1 i 2 odc Kuroshitsuji 2 pewnie wiedzą o czym mówię. Ale nie bede tu spoilerować sami oglądnijcie. |
_________________ "Dotknij miłość, zatrzymaj wiatr, ukołysz niebo, pocałuj gwiazdę, obejmij mrok, przywitaj się ze słońcem, zatańcz z księżycem, zabij nienawiść, wybacz wojnę zazdrości i dopiero wtedy mów o wolności." |
|
|
|
|
White_Raven
|
Wysłany: 10-07-2010, 18:43
|
|
|
Co za bezsens...do 2 odcinka już dali nowy opening (chociaż z ta samą muzyką, ale filmik jest inny). Musze przyznać, że jeszcze lepszy od pierwszego .:)Tylko nierozumiem, dlaczego go tak szybko zmienili. Dopiero drugi odcinek i już inny opening? 0_0 |
_________________ L'Oreal called and said you're not worth it! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|