Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kuroshitsuji |
Wersja do druku |
Akai
Mad world
|
Wysłany: 31-07-2010, 17:41
|
|
|
Melissana, piąty ? Dopiero co wyszedł czwarty. Na jakiej stronie oglądasz odcinki ? |
_________________ Pamiętaj: Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to? - Kłapouchy
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 31-07-2010, 17:48
|
|
|
Pytania o pirackie strony są na forum zabronione. |
|
|
Melissana
|
Wysłany: 31-07-2010, 19:32
|
|
|
Po angielsku oglądam, 5 wyszedł wczoraj bodajże. Na polskie nie chce mi się czekać:) Polecam zobaczyć, nie chcę spoilerować ale dość fazowy był. |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 03-08-2010, 11:24
|
|
|
Mam pytanie co do 4. odcinka. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć co się stało z
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Cielem na koniec odcinka? Został spakowany do walizki, czy co?
|
|
|
Akai
Mad world
|
Wysłany: 06-08-2010, 09:55
|
|
|
0rdi, tak szczerze to nie zwróciłam na to uwagi, ale obejżałam jeszcze raz ten odcinek żeby to sprawdzić i .. nie mam pojecia co się stało z Cielem. Wprawdzie Sebastian niósł wtedy sporą walizkę, chyba nawet tą samą, w której w 1 odcinku był Phantomhive ... ale nie wiem .. |
_________________ Pamiętaj: Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to? - Kłapouchy
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 09-08-2010, 19:33
|
|
|
Otóż jakiś czas temu pisałam...
Cytat: | coś poszło nie tak z zabieraniem mu duszy, w efekcie czego, stracił pamięć. |
- ...i miałam rację.
|
|
|
Akai
Mad world
|
Wysłany: 09-08-2010, 20:30
|
|
|
No miałaś miałaś ; ) Powinnaś pisać scenariusze ; ) |
|
|
|
|
|
Melissana
|
Wysłany: 13-08-2010, 19:35
|
|
|
Po 7 odcinku mam mieszane uczucia co do tej drugiej serii. Sama nie wiem czy mam się z tego już śmiać czy wściekać czy nie wiem co. Momentami to wręcz niesmaczne było, np.
- Jak cloude wyciągał tej służącej miecz z gardła, kurde już nie mieli gdzie tego schować? Jeszcze śmieszniej wygląda zapowiedź następnego odcinka, jakiś gwałt się tam kroi albo tylko tak to głupio wygląda. Na dociepkę do odcinka wpakowano jeszcze tego głupiego blond-hrabiego. W drugiej połowie na szczęscie odcinek był nieco lepszy, pojedynek Ciela z Aloisem może być
Cóż, na razie nie odstrasza mnie to tak bardzo, ale chciałabym żeby konwencja tej drugiej serii zmieniła się na bardziej mroczniejszą i klimatem trzymała się pierwszej. Żarty i śmieszne scenki są dobre, ale niechże będą miały jakiś poziom. |
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-08-2010, 11:42
|
|
|
Odcinek 7
To już nie jest śmieszne. Serio. Temu anime udało się osiągnąć poziom, który wywołał u mnie taką reakcję, jaką udało się wywołać do tej pory tylko i wyłącznie szorującej tyłkiem po dnie od drugiej strony mandze Kindan no Koi de Ikou. Chrzanię to wszystko, idę się upić :| |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Michiyo
|
Wysłany: 15-08-2010, 12:00
|
|
|
Taa, muszę chyba sprostować moją wcześniejszą wypowiedź bo już nie jestem taka pewna czy wytrwam do końca. To jest coraz bardziej naciągane i niesmaczne, zatraca resztki jakiegokolwiek klimatu. Nie jest ani mrocznie, ani zabawnie i jeszcze ci bohaterowie pojawiający się tak ni z gruchy ni z pietruchy ;/
Co do zapowiedzi to już się boje czyżby cały odcinek miał być poświęcony Aloisowi i jego traumie grrr... |
|
|
Melissana
|
Wysłany: 15-08-2010, 13:44
|
|
|
Heh, cieszę się że nie tylko ja miałam takie odczucia po 7 odcinku. Chciałabym, żeby ta tendencja głupoty w kuroszku nie miała charakteru wzrostowego, bo na razie tak to wygląda. Michiyo, mam nadzieje że twoje przewidywania się nie sprawdzą, bo chyba nie dooglądam tego do końca:/ |
|
|
|
|
|
Olcia
|
Wysłany: 13-09-2010, 17:42
|
|
|
ktoś to jeszcze śledzi ?:P
7-10 strawiłam ale z duuużym niesmakiem. i pomyśleć, że na serio mnóstwo osób wyczekiwało drugiego sezonu i się zawiodło.
scena z 10 epka kiedy
- Hannah otwiera swoją paszczę a tam oko ch;up chlup mruga... wprawia li i jedynie w zniesmaczenie. najpierw gdzieś tam w głębi Hannah trzymała upchnięty miecz.. teraz to oko.. czy jej wnętrzności są jakimś innym wymiarem, piekłem ? wtf? ;3
... 11 epka już mi się nie chce oglądać jak wyjdzie.. generalnie Kurosz osiągnął dno ;] nie śmieszy, nie straszy, nie trzyma w napięciu. sniff sniff so sad |
|
|
|
|
|
Akai
Mad world
|
Wysłany: 13-09-2010, 17:50
|
|
|
Olcia, ja z czystej ciekawości śledzę Kuroshitsuji 2 [ podświadomie pewnie tylko dla Sebastiana ] i odnoszę te same wrażenia co ty ^^ |
|
|
|
|
|
Melissana
|
Wysłany: 13-09-2010, 19:30
|
|
|
Heh, ja też tak oglądam już raczej z ciekawości i nie liczę na jakąś szczególną poprawę. Mam wrażenie że fabuła lata sobie jak chce i nikt tego nie kontroluje:
Ep 11
- Nie wiem, po jakie licho sebek i cloude gonili po tym ogrodzie-labiryncie, są demonami więc se to mogli przeskoczyć. Mniejsza, wogóle po co były te pytania, wyszedł z tego taki pseudo-teleturniej. Na koniec okazało się, że obu lokajów wyrolowała Hannah. A tam, wszystko mi już jedno co oni tam porobią dalej.
MAL twierdzi, że będzie 12 odcinków, jak tak to całe szczęście, bo już szkoda tej serii dalej tak sczerniać. |
|
|
|
|
|
Valerain
Arbiter Elegantiarum
|
Wysłany: 16-09-2010, 21:34
|
|
|
Ech, mnie też ta seria zawiodła. Zapowiadało się całkiem fazowo a tu suprise.
- Sama nie rozumiem po jaką cholerę ganiali po tym glupim labiryncie, ale cóz. To chyba byl jedyny pomysl na jaki wpadli aby zadac im kilka pytań, na które my i tak znalismy odpowiedź. Swoją drogą, szkoda bo polubilam te malą blond... chłopca, a oni mi go bezczelnie 'usmiercili' a teraz jeszcze Hannah...
|
_________________ "Hey, Gilbert, can you hear the poem of wind and trees" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|