Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
VonHusarz
|
Wysłany: 18-08-2008, 14:59
|
|
|
Charles jak narazie siedzi spokojnie w fotelu,wie co się zdarzyło i co się stanie,tylko on może być zwycięzcą.Lulusz stoczy się do końca,zginie lub przyłączy do swojego ojca. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-08-2008, 15:09
|
|
|
Zapominasz o tytułach kolejnych odcinków - "Przegrana Cesarza" i "Cesarz Lelouch". Wesoło by było, gdyby Lelouch, jako władca Brytanii najechał Japonię, wkurzony na zakon.
Nie wspomniałem o Ninie, a miała ona krótką, acz bardzo udaną scenkę z Loydem. Aż brakowało mi tu oppenheimerowsko - bhagawaditowego "Staję się śmiercią, niszczycielem światów", choć coś podobnego padło. No i jej nazwisko nabrało w kontekście Frei zupełnie nowego znaczenia. Generalnie, Nina znowu zarobiła u mnie kilka punktów. |
|
|
|
|
|
VonHusarz
|
Wysłany: 18-08-2008, 15:28
|
|
|
Cesarz jest nieśmiertelny jak na razie, zna też przyszłość więc nic nie wiadomo.
Ragnarok oznacza całkowite zniszczenie świata i zmierzch bogów.Przy życiu zostanie mężczyzna i kobieta a z zaświatów wróci dwójka z dzieci Odyna.Świat narodzi się na nowo jako lepszy. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-08-2008, 15:33
|
|
|
Ostrzegam cię przed dosłownym przenoszeniem znaczenia określeń mitologicznych do anime. Japońce biorą nazwy, które brzmią "cool" i przekładają je na swoje. Pisałem już wcześniej o "Neon Geass Evangelion" i ta wizja może być niepokojąca prawdziwa (na końcu zostają Suzaku i Nina). |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 18-08-2008, 15:43
|
|
|
wypluj te słowa ! Suzak na odstrzał, nina również, głupia *** jak ja jej nie lubie... Sądze, że to cesarz luluś, to jakaś metafora, wątpie by nagle na tronie zasiadł ; ]. |
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-08-2008, 16:38
|
|
|
Wyliczmy. Charles, używając urządzenia zbudowanego przez Bartleya, oraz byłych siedzib kultu chce zniszczyć obecny świat i zastąpić go nowym-lepszym. Do tego jest mu potrzebny status providera i dlatego odebrał kod bratu - to tylko teoria.
Hmm... Wiecie co, to mi raczej przypomina End of Evangelion i plan dopełnienia ludzkości. O ile jednak Shinji zrobił co zrobił, to Lelouch użyłby czegoś takiego by uratować matkę, siostrę i inne bliskie mu osoby. I z wielkiego planu tatusia nici - ludzie dalej będą się nawzajem zabijać.
Aha, Ragnarok wydaje się nie oznaczać zagłady ludzkości i stworzenia jej od nowa-świadczy o tym choćby to jak Charles beztrosko przyjmuje to, że mu dzieciaki giną. Byc może Ragnarok to sposób na wskrzeszenie zmarłych.
A teraz o odcinku.
Schneizel naprawdę pięknie wrobił Leloucha.Wiedzial, że Lulu nie będzie w stanie uczestniczyć w spotkaniu. Najpierw ujawnił jego tożsamość, a potem po kolei pokazywał dowody jego winy. Szalę przeważyło natomiast ujawnienie, że to Zero odpowiada za masakrę Japończyków. A na końcu wspaniałomyślnie zgodził się oddać Zakonowi Japonię, choć wątpię by zrobił to w rzeczywistości. Nie zdziwiłbym się gdyby to on odpowiadał za śmierć Marianne, zresztą motyw ma - dzieci Marianne przyjaźniły się z jego siostrami. Lelouch albo Marianne mogliby wiec to wykorzystać w walce o tron.
A potem jeszcze został by oglądać jego egzekucję i przez to właśnie Lelouch uniósł się dumą i nie probował się usprawiedliwiać.
Ciekawe co Zakon zrobi jeśli Schniezel się rozmyśli. Niby maja cały sprzęt (poza Shinkirou), ale wątpliwe by mogli coś zdziałać bez Zero. A na preview Chińczycy, razem z Kaguyą wydają się wracać do do Chin.
A C.C. pewnie trafi pod opiekę Karen. No nie, dwie najbardziej fanserwiśne dziewczyny CG w jednym pokoju :P
Nina wreszcie pokazała, że ma jakieś ludzkie odruchy. Czekałem na to od początku R2. Ale plusa nie dostanie. Musi się bardziej postarać.
Suzak- a to niby Lelouchowi miało odbić. Ciekawe co z tego wyniknie, może dawanie sobie w żyłę refrenem.
Odnosnie tajemnicy pingwinow |
Ostatnio zmieniony przez cesarz vedry dnia 18-08-2008, 17:06, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-08-2008, 16:57
|
|
|
Cytat: | Suzak- a to niby Lelouchowi miało odbić. Ciekawe co z tego wyniknie, może dawanie sobie w żyłę refrenem. |
Tu jest odpowiedź: http://pl.youtube.com/watch?v=ZuW6Q0J5rP4
Swoją drogą - na bierząco aktualizowana na oficjalnej stronie CG lista postaci - http://www.geass.jp/correlative.html Zwraca uwagę, że Nunally i Sayako są zaznaczone jako martwe, podobnie jak V.V, Euphemia, Clovis czy Guilford. |
|
|
|
|
|
Calivim
Gość
|
Wysłany: 18-08-2008, 17:23
|
|
|
@Up
A co oznaczaja "kolorki"? :P |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-08-2008, 17:34
|
|
|
Nie, wypluj to. Chociaż byłam przekonana, że Lulu się załamie, ale on o dziwo idzie dalej by zniszczyć ojca. Teraz w sumie nie ma powodu, żeby Nunnaly musiała żyć. Sądziłam, że bez niej Lelouch nie będzie w stanie nic zrobić. Ale jeszcze trochę do końca zostało, więc nie tracę nadzieji.
Wiecie co mnie ostatnio zastanawia? Brat Karen. Są bardzo tajemniczy jeśli chodzi o niego. Nie widzieliśmy nawet jego twarzy, wiemy, że był przywódcą rebeli, ale zginął. Może twórcy coś nam jeszcze szykują w związku z nim...
Też mam skojarzenią z Evą, ale nie chcę drugiego takiego finału.
Jeszcze kilka odcinków temu, byliśmy przekonani, że będzie 3 sezon. Teraz nie wiemy co oni zrobią przez te parę odcinków, skoro obecna sytuacje, przedstawia, jak się przedstawia. Może za 2 odcinki będziemy przekonani, że Code Geass będzie dłuższy niż Moda na sukces? |
|
|
k10
Gość
|
Wysłany: 18-08-2008, 17:56
|
|
|
Jak Lulu moze zabic ojca? To raczej oczywiste. Lulu jest userem, a tatus providerem, czyli moze zrobic to samo co Charles zrobil z V.V. No i mam jeszcze jedna szalona teorie co do Gino: Karen niby miala starszego brata, nie? |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 18-08-2008, 20:07
|
|
|
Jeżeli CG ma być kontynuowany po R2, to raczej w formie jakiej był Gundam. Mówię tu tylko o kanonie UC, a nie o reszcie gdzie ludzie już pozapominali co Gundama czyni Gundamem (a czyni go dobry pilot który w zepsutym mechu dzięki swym umiejętnościom jest w stanie wygrywać w realistyczny sposób a nie jakiś cienias który by być asem potrzebuje magicznej niepokonanej maszyny, taka dygresja). Że będzie tworzone dalej na zasadzie "ten sam świat, inna historia i inni bohaterowie". Tak, inni. Lelouch raczej powoli robi się wyeksploatowany, nie ma już niczego i jedyne co pozostało to zemsta na ojcu i powstrzymanie/wykorzystanie Ragnaroku. Co najwyżej może pojawić się jako L.L, ale myślę, że nazwie się R.R. na cześć Rolo i podtytułowi R2. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
xxx
Gość
|
Wysłany: 18-08-2008, 20:14
|
|
|
znając poczucie humoru TWÓRCÓW, to w next odcinku przywódcy Rycerzy zginął mało elegancką śmiercią zabici jako "Wrogowie Imperium Brytyjskiego" - nie zapominajmy, że Brytania nie rozmawia ze słabymi.... |
|
|
|
|
|
Zeor
Gość
|
Wysłany: 18-08-2008, 21:52
|
|
|
mam pytanie skoro na tej stronie mamy pozaznaczane death-live to czemy ci podwładni gilforda niby żyją jak zgineli? coś tu nie pasuje. |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-08-2008, 22:26
|
|
|
Zeor napisał/a: | mam pytanie skoro na tej stronie mamy pozaznaczane death-live to czemy ci podwładni gilforda niby żyją jak zgineli? coś tu nie pasuje. |
Nigdzie nie było powiedziane (chyba) ilu tych rycerzy było, i ilu zgineło podczas ostatniej bitwy. Wystarczy, że jeden gdzieś tam przeżył, bo akurat był na wakacjach, i jeśli empek albo jakiś książę nie rozwiążą oddziału, to teoretycznie "oni" nadal istnieją.
Btw, wystarczy, iż twórcy zafundują nam takie zakończenie jak w serii pierwszej i mamy świetny materiał na kontynuację. Niewyjaśnionych wątków jest nadal wiele, przez te ostatnie kilka epizodów można się koncentrować na zemście Zero a nie odkrywaniu tajemnic przeszłości. Potem dziwny tajemniczy koniec. Zostawiamy ragnarok, marianne i przeszłość CC na ciąg dalszy. Dalej jakaś niewyjaśniona amnestia jak na początku dwójki i twórcy mają setki możliwości dalszego prowadzenia akcji (np. w europie lub na terenie britanii). Tylko trzeba oszczędnie zabijać ważnych bohaterów i odpowiednio wiele wprowadzać nowych twarzy. Możemy się w to bawić tak długo, póki twórcą nie starczy genialnych pomysłów. |
|
|
OKIS
Gość
|
Wysłany: 18-08-2008, 23:36
|
|
|
No i się stało Suzaku trochę odbiło albo dziwnie rozładowuje napięcie. Jednak zabicie tylu ludzi musi się odbić uszczerbkiem na psychice . Teraz tylko czekać jak Lulu i Suzaku połączą siły by spełnić marzenie Nanali. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|