Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
capo
mmm....pie.
|
Wysłany: 03-04-2008, 19:39
|
|
|
Nie brzmi to zbyt kusząco, ale hey, Code Geass to nie jest jakiś monster :Zaru
Poczekam na 3 pierwsze epy, zanim napiszę 'epic fail'. Nie chcę tego jednak robić, bo czekałem na drugi sezon od.....odkąd skończył się pierwszy.
kruemelmonsteryn0.gif
|
|
Plik ściągnięto 208 raz(y) 260 Bajtów |
|
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 06-04-2008, 14:36
|
|
|
Wreszcie! Code Geass II odc. 01 RAW obejrzany! Trochę gadaniny, więcej akcji, parę fajnych momentów zwrotnych, ciekawostek i... fanserwiśnie! A jednak Viletta latająca za Lulu po całej szkole, Viletta próbująca go złapać i w efekcie wylądująca okrakiem na Rivalzie, czy Karen w stroju króliczka playboya... I koniecznie reklama Pizzy Hut. Ale i tak jestem bardzo kontekt. Nowy opening lepszy od poprzednich, gdyz nie az tak napaćkany, za to ending... Wyczuwam kreske pań z Clamp, cudne arty postaci ze skrzydełkami :) Nic tylko na suba czekać.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- A jednak Lulu wylądował z amnezja - ciekawe, czy to wynik "działającego non stop Geass". Na koncu fajny zwrot akcji, gdy przypomina sobie wszystko i powtórka z pierwszego odcinka 1 sezonu, odnowienie kontraktu, no i juz nie bedzie paradował przez członkami Zakonu w masce i pelerynce, juz go poznali. Skąd sie wział Rollo? Ale po trailerach czuje, ze to bedzie równy psychol. Bishounen z Chin - tego mi brakowało! Już go lubie. Ponadto wyglada na to, ze Nanaly została bardziej na stałe odseperowana od braciszka, wnioskując po openingu. No i imperator Brytanii z Geass :D Po endingu wnioskując do VV jest jego providerem, tak jak CC z Lulu.
Argh, ja chce suby i wieceeej! |
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 06-04-2008, 16:23
|
|
|
I jak wrażenia? Bo u mnie całkiem w porządku.
Ciekawa jaka role bedzie miał Rollo, bo chyba nikt nie wątpi, ze bedzie "kochającycm zwyczajnym nie-wiadomo-skąd" braciszkiem Lulu. Zwłaszcza ending podsuwa intrygującą wskazówke.
Nie da sie oprzeć skojarzeniom z Death Note - no prosze, nawet amnezja i "przebudzenie". Ach, ten usmieszek. I te swiatlo padające przez uchyłki w murze, jak nastrojowo. I Lulu chyba troche urósł, jakby bardziej młodzienczy przez ten rok i nawet włosy dłuzsze. |
|
|
Quan
|
Wysłany: 06-04-2008, 17:13
|
|
|
Ahh, nareszcie, nareszcie!
Od kilku tyg. już wyczekiwałem tego dnia, a ostatnie tydzień totalne katusze ;p
Co do openinga, ogólnie nie jest zły, ale ta pioseneczka jakaś taka.. no mi osobiście się zbytnio nie podoba ;p Za to ending boski ;]
- Dzięki Bogu, że Zero powrócił, już myślałem, że będzie miał tą amnezję przez pół sezonu ;p Bunny Kallen <3 A co do Rolla, ehe... Po obejrzeniu pewnego filmiku, ten braciszek wydaje się bardzo ciekawą osóbką ;p...
Teraz tylko czekać na następny tydzień :> |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 06-04-2008, 20:59
|
|
|
Jakoś nie liczyłam, by stworzyli opening, który przypadnie mi do gustu. Ale jak dla mnie ten jest lepszy - wiecej konkretów, mniej napaćkanych rzeczy, no i bardzo wyraznie poprawiła sie ogólnie grafika. Ending za to jest suuuper, no w koncu arty prosto spod ręki pań z CLAMP. A muzyka mi ani nie pasuje, ani jakos nie przeszkadza. Co do endingu to:
- Warto zauwazyc, ze postaci zwiazane z rycerzami okrągłego stołu, Brytania maja anielskie skrzydełka, za to ci zwiazani z Zakonem maja czarne. A Rollo? Jedno ma takie, jedno takie. Ten gość jest coraz bardziej intrygujący.
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-04-2008, 23:14
|
|
|
Geass R2 - 01
Powrót w wielkim stylu, wydaje mi się, że to jedno z niewielu anime, na którego kolejny odcinek będę wyczekiwał naprawdę z zapartym tchem. Sprawnie poradzono sobie z pociągnięciem akcji dalej po poprzednim "urwanym" zakończeniu. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Ukesu
Warlord of Hellish_R
|
Wysłany: 07-04-2008, 13:41
|
|
|
Wszystko super, tylko jakie są daty następnych epów ? i czy przewidziane są polskie napisy.
Angielskie mogą być, ale zdarza mi się, że sie zapatrzę w animacje i mi umykają XD |
|
|
|
|
|
viesiu
Ten tam taki jeden.
|
Wysłany: 07-04-2008, 15:09
|
|
|
No, pierwszy odcinek baardzo ładny. Na początku trochę humoru, później przyjemna akcja i wielki powrót. Już się następnego nie mogę doczekać :)
Co do premier odcinków, to wg. www.tv.com następne dwa będą 13.04 i 20.04 |
_________________ "Go beyond impossible and kick the reason to the curb! That's the way of Gurren-dan!"
|
|
|
|
|
piterkow
Kira Follower
|
Wysłany: 07-04-2008, 15:43
|
|
|
Chyba żadne anime nie wywołało we mnie takiego zniecierpliwienia na następny odcinek xD |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 07-04-2008, 18:36
|
|
|
Już są polskie napisy, jednak tym razem nie w moim wydaniu. Krusty tłumaczy, on zreszta połowe pierwszego sezonu przetłumaczył (ja druga).
Ja już snuje miliony teorii spiskowych :) |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 07-04-2008, 18:51
|
|
|
OMG, OMG, moja ulubiona zielonowłosa wiedźma wróciła *___*
No i ten patos... "Nippon Banzai!" i "Die!", i te gesty... normalnie czysta ekstaza! Szczerzę się teraz do monitora w radosnym błogostanie.
A fanserwiśność endingu wyniesiono na niebotyczne wyżyny, tylko panie z CLAMPa potrafią zrobić coś równie ...apetycznego XD
Jestem też mile zaskoczony pomysłem na przerwę... całkiem dobre rozwiązanie, a ile teraz będzie okazji wyjaśniania? Już się cieszę...
I jeszcze całkiem przyzwoity (choć nie natywny) HDTV, i fakt że wzięły się za to co najmniej trzy szanowane grupy... Menclave ostatnio działa wolniej, więc będzie spóźnione, ale jest równie przyzwoite Eclipse. Reaktywowane gg... trudno coś o nich powiedzieć, nie podoba mi się idea totalnego softsuba z karaoke włącznie, ale poczekam na opinie o ich encoderze. Mentar z Eclipse i nls z Menclave to sprawdzeni (na shanie, i gundamie odpowiednio, nie wspominając wielu poprzednich prac) fachowcy których prace można brać w ciemno. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 07-04-2008, 19:54
|
|
|
Plusy:
-Dosyć zgrabnie przeprowodzona akcja pod koniec odcinka.
-
- Groteskowa gestylkulacja LuLu
-
- zgrabny.......Kallen
-
- facjata Lulu podczas machania rękami.
Minusy:
-
- C.C umierając daje całusa, a potem grzecznie staje u jego boku. ZONK
Pytanie:
- Czy przypadkiem Lelouchowi nie zrobili pranie mózgu, aby złapać C.C
Wtedy dorzucę do plusów za dezinformację i logiczne działanie wojskowe. Czego najbardziej brakowało mi w pierwszej części.
Dobry odcinek. Mam nadzieje, że wątek fabularny bedzie sie trzymał całości. Byłoby też fajnie, gdyby akcja byłaby jeszcze szybsza. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 07-04-2008, 20:08
|
|
|
Rozbroiła mnie akcja z końca openingu.
- Lulu z C.C chcą złapać się za ręce, ale ten robi "minę" i tak fajnie gestykuluje ręką.
On zresztą zawsze tak widowiskowo gestykuluje;D Podobało mi się to, że takie elementy z pierwszego odcinka zachowali.
- To jest jazda na motorku, gra w szachy z wrednym brytyjczykiem i oczywiście użycie geassa pod koniec przez Lulu. A no i "śmierć" C.C.
I czy mi się zdaje, czy animacja jakaś taka lepsza? |
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 07-04-2008, 20:45
|
|
|
Oj tak, budżecik sie powiekszył, to i jakość lepsza. No i HD ^____^
Mnie tam intryguje, że wszyscy pisza dosłownie o wszystkim, a nikt nie wspomina o dosyć intrygującym z aparycji i prowadzenia dialogu umakijażowanym Chińczyku. Za to jego bish u boku Lee <3 Hehe, męskiej części widowni dali sporo dawki fanserwisu w wykonaniu Kallen, więc i żeńskiej części nie mogli zapomnieć.
Cały ten odcinek był na podobnym schemacie, co 1 odcinek pierwszego sezonu. Nawet tytuły na to wskazuja, różnią się tylko jednym członem. Nie wspominając o podobienstwach z Death Note. Z tym, ze Lulu podczas zaniku pamięci pozostaje soba, obija sie w szkole, rozwala wszystkich w szachy...
"Lelouch Activity Log". Gdzie można taki zakupić? ^____^
Ach, i jeszcze rozwalił mnie tekst pojawiający się podczas aktywacji mecha przez Brytyjczyków:
"We pledge to the spirits of founding fathers
And the glory of the realm our mother
That we shall be the shields which defend our momeland
And the halberds which smite those who would harm us"
Chyba gdzieś już to czytałam... ;) |
|
|
Myorek
|
Wysłany: 08-04-2008, 07:38
|
|
|
Zdecydowanie ciekawy poczatek kolejnego sezonu, pozostaje jedynie z niecierpliwoscia czekac na kolejne odcinki :) |
_________________ Pozdrawiam,
Myorek |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|