Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-09-2008, 18:38
|
|
|
Ej, myślałem że jesteśmy wszyscy po etapie wykłócania się o CG. Szczególnie po odcinkach 21 i 22, które były rozczarowujące.
A VonHusarz ma racje, bo serii która opiera się w dużym stopniu na działaniach wojskowych przydałoby się więcej sensownych podstępów i choć trochę (a nawet znacznie więcej) realistycznej taktyki starć. W ostatnim, naprawdę dobrym odcinku pokazano dosyć realistyczną, taktyczną bitwę i okazało się, że jest to... fajne. Szkoda, że częściej nie pokazywano bitew w taki sposób. Również wykorzystanie Fuji jako gigantycznej bomby było ciekawe. W końcu sakuradit to najbardziej energetyczne złoże w świecie CG.
Z drugiej strony Lulu głupi nie jest i choć cala nadzieje pokłada w antyFreyi Niny (nazwa robocza) to potrafi wygrywać nie tylko dzięki szczęściu. Oby tylko scenarzysci nie wpadli na nastepny, niezwykle genialny pomysl.
Poza tym nie ma serii, które by się broniły jedynie fanserwisem. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-09-2008, 18:43
|
|
|
Cytat: | A VonHusarz ma racje, bo serii która opiera się w dużym stopniu na działaniach wojskowych przydałoby się więcej sensownych podstępów i choć trochę (a nawet znacznie więcej) realistycznej taktyki starć |
Gdyby tak było, to większość fanów (i jakieś 90% fanek ziewało by z nudów). Ta seria ma łączyć gatunki, nie koncentrować się na jednym. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 16-09-2008, 18:46
|
|
|
xD
EDIT:
xDD |
|
|
|
|
|
VonHusarz
|
Wysłany: 16-09-2008, 19:55
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Cytat: | A VonHusarz ma racje, bo serii która opiera się w dużym stopniu na działaniach wojskowych przydałoby się więcej sensownych podstępów i choć trochę (a nawet znacznie więcej) realistycznej taktyki starć |
Gdyby tak było, to większość fanów (i jakieś 90% fanek ziewało by z nudów). Ta seria ma łączyć gatunki, nie koncentrować się na jednym. |
Chodzi o to:
Wywalamy akcje typu BUm bum jestem geniuszem wygrałem
Wywalamy kiedy pierdne zaczniesz strzelac do swoich
Wywalmy oo mam nowego knightamre'a tartatatatata
Dajemy
Coś na wzór ostatniej bitwy
Resztę zostawiamy jak jest. |
|
|
|
|
|
metamind
Umysł Pięciowymiarowy
Dołączył: 24 Cze 2008 Skąd: Inne miejsce, inny czas... Status: offline
|
Wysłany: 17-09-2008, 11:07
|
|
|
ja jestem ciekaw pojedynku Kallen-Suzaku. kto będzie górą? która maszyna zwycięży - Lancelot Albion czy Guren Seiten Hakkyokushiki? ja osobiście stawiam na Kallen, ale geass "live on" rzucone na Suzaku daje mu prawie niuczciwą przewagę... |
_________________ "Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki."
Sun Tzu, "Sztuka prowadzenia wojny"
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 17-09-2008, 13:28
|
|
|
Jeżeli do takiego w ogóle dojdzie... powinien wkroczyć Oranż, wykasować komende użyta niegdyś na Kallen, a Lulu powinien jej dać taka sama komende "żyj!" i wtedy dopiero by była nawalanka :D |
|
|
Virgil
|
Wysłany: 17-09-2008, 14:23
|
|
|
A propos samego geassa, to troche szkoda że C.C. rozwiała ostatnie złudzenia dotyczące Nunnaly. Oficjalnie powiedziała, że nie dostaje żadnych informacji dotyczącej ludzi bez geassa (kiedy Lulu się na nią wydzierał, ze nie powiedziała iż Nunnaly żyje). Innymi słowy teoria o sprytnej siostrzyczce, która ukrywa swoją moc przed światem, chyba jednak ostatecznie upadła. A szkoda, sporo by się zamieszało po takim zwrocie akcji :) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-09-2008, 14:50
|
|
|
@Virgil - zawsze istnieje wyjście, że zielona wiedźma kłamała. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-09-2008, 16:41
|
|
|
No rzeczywiście, nie zwróciłam uwagi, że jedna z naszych teori spiskowych upadła. Nie sądze, żeby kłamała, nie w takiej chwili. Chyba, że Nunnaly ma jakiegoś innego geassa, lepszą odmianę czy coś, który jest niewykrywalny dla dwuliterowców. Jak myślicie kiedy poznamy imię C.C? Jedna z pierwszych tajemnic, która nie została wyjaśniona. Chyba zaserwują nam to w ostatnim epie. |
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-09-2008, 17:43
|
|
|
C.C. powiedziała chyba, że nie wie nic o ludziach, z którymi nie ma połączenia poprzez Geass, o ile pamiętam. Co może oznaczać, że Nunnaly ma Geass od V.V. Nie, po prostu nie wyobrażam sobie, by nie było sceny, w której Nunnaly otwiera w końcu oczka a my widzimy w nich znajomy czerwony błysk :D
A z mniej bezsensownych rozważań - wiadomo, czy będzie trzeci sezon? Powinniśmy oczekiwać definitywnego zakończenia, czy równie zaskakującego, co irytującego Wielkiego Cliffhangera?
ps. CainSerafin, awatar jest zabójczy xD |
|
|
metamind
Umysł Pięciowymiarowy
Dołączył: 24 Cze 2008 Skąd: Inne miejsce, inny czas... Status: offline
|
Wysłany: 17-09-2008, 18:10
|
|
|
JJ napisał/a: | ps. CainSerafin, awatar jest zabójczy xD |
true, true. :D :D :D
btw: ciekawe czy ktokolwiek rozpozna skąd wyciągnąłem swojego ava...
a wracając do rzeczy: oto najnowszy, najdoskonalszy Knightmare Frame, który ma wystąpić w następnym odcinku:
Knightmare Frame Omega
musicie przyznać że Guren i Lancelot wymiękają... XD |
_________________ "Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki."
Sun Tzu, "Sztuka prowadzenia wojny"
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 17-09-2008, 19:06
|
|
|
Po prostu nie mają z nim jakichkolwiek szans :] on rozwali Demoklesa jednym palcem.
Ale i tak rozwali go super-omega-hiper-plus Knightmare
Link
Od razu w kozackiej pozie xD
Żeby nie było offtopu:
Ma ktoś jakieś śmieszne/ciekawe pomysły na czym polega Zero Requiem? |
Ostatnio zmieniony przez Gamer2002 dnia 17-09-2008, 20:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-09-2008, 19:50
|
|
|
Gdy po raz pierwszy usłyszałem o wielkim planie Lulu i Suzaku, przyszły mi do głowy dwa pomysły:
- wielkie wskrzeszenie zmarłych na czele z Euphie i Shirley
- cofniecie się w czasie do pierwszego spotkania C.C. i Lulu
Oczywiście przy użyciu World of C i Miecza Akashy. Jednak jakby na to nie patrzeć, obydwa pomysły są tak głupie jak to tylko możliwe. Jeśli scenarzyści by COŚ TAKIEGO zrobili to bym ich rozniósł. Prawdopodobnie jest to tylko nazwa na ich plan przymusowego uszczęśliwienia ludzkości przez jej zjednoczenie, plus ewentualne użycie Miecza Akashy, jednak nie mam pojęcia w jaki sposób.
Odnośnie odcinka 26. Nie znalazłem dotąd żadnych pewnych informacji, ale pewnie będzie to retrospekcja CG z punktu widzenia C.C. Cos podobnego było po scenie finałowej pierwszej serii. Jednak właściwie może być to równie dobrze epilog CG, opisujący co się stało z tymi bohaterami którzy przeżyją odcinek 25.
Edit: Gamer, Twój link nie działa. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 17-09-2008, 20:07
|
|
|
Moim zdaniem wszelkie machinacje z Swordem są już niemożliwe.
Link naprawiony. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-09-2008, 20:23
|
|
|
Zero requiem - Może Lulusiek chce doprowadzić do takiej wojny i zniszczeń, żeby obie armie się całkowicie wyniszczyły, a reszta świata musiała sie zjednoczyć przy odbudowie? Sam najpewniej zginie pod koniec.
Nie jest to oryginalne, ale raczej możliwe. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|