Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 02-11-2008, 14:17
|
|
|
Mnie kreska odrzuciła, więc skończyłam po jednym rozdziale. Ale może w zimowych nowościach, jakś special się nam pojawi. Nastęnej serii nie chce. |
|
|
Sola
ryba
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 02-11-2008, 17:06
|
|
|
Cytat: | her blindness gives her the ability to see through the hearts of people just by touching their hands |
Wolałbym żeby nie próbowali tłumaczyć zdolności Nunnally w ten sposób. Poza tym czy to znaczy że ona i Lulu nie dotykali się od czasu gdy został Zero? Bo coś mi się zdaję że tak, a to by oznaczało że Nannally powinna wiedzieć że Lulu=Zero, niemniej jednak dawno oglądałam więc głowy za to nie dam.
edit
Tak jak myślałam pierwszy sezon odcinek 21 |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 02-11-2008, 19:50
|
|
|
Jeżeli już to miałoby być "tylko dzięki Nunnally" to raczej chodziło o to, że dotykając Leloucha wyczuła, że ten jest szczęśliwy (na potwierdzenie widoku uśmiechu ;p) i zrozumiała, że ta jego śmierć była częścią jego planu a reszty się domyśliła bla bla |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-11-2008, 22:39
|
|
|
No tak, ktoś mógłby pomyśleć, że choć w jednym odcinku Nunnaly wykazała się inteligencją, ale nie, trzeba jej przypisać talenty magiczne. O ile bardziej wiarygodnym wytłumaczeniem byłoby, że potrafiła wykryć kłamstwo na podstawie przyspieszonego pulsu rozmówcy i sprytnego blefu... |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 03-11-2008, 16:38
|
|
|
Taa, ogólnie też tak obstawiałam, choć ona zaledwie dotykała tych dłoni, więc trudno wyczuć tak puls. W sumie tu zostało takie małe niedopowiedzenie, które akurat mi się podoba, skąd wzieła się jej ta moc. No ale jak była ślepa i nie chodziła, to choć kłamstwa umie wykrywać. Inaczej to już w ogóle byłaby bezużyteczna, a tak to coś potrafiła. |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-11-2008, 16:45
|
|
|
Nie wiem, może coś przeoczyłem, ale dla mnie w tym 'wykrywaniu kłamstw' Nunnally nie było nic nadzwyczajnego. Dla mnie nie jest nawet potrzebne wyjaśnienie z pulsem - po prostu czuła, że ktoś ją robi w konia i pytała ^^ co w tym takiego dziwnego? |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-11-2008, 23:14
|
|
|
Ja tylko zauważę, że u osób ślepych inne zmysły (w tym dotyk) rozwijają się do o wiele większej skali niż u ludzi widzących, gdyż większość informacji na codzień dostarcza nam wzrok i trzeba je czymś zastąpić. Tym samym może chodzić nie tylko o puls, ale o np. drżenie ręki.. nie wiem. Ale to akurat nie wydaje mi się mieć cokolwiek wspólnego z jakąś mocą specjalną. |
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 05-11-2008, 23:36
|
|
|
Dobra wykrywanie kłamstw to jeszcze, ale widzenie obrazów z przeszłości? To już się nie da włożyć pod wyostrzone zmysły. Ja więc myślę, że ona widziała takie obrazy za każdym razem jak dotykała czyjejś ręki i chciała znać prawdę. Nie chcę się wgłębiać w tą moc po prostu była. |
|
|
Nasher
Gość
|
Wysłany: 06-11-2008, 15:07
|
|
|
Dziwne bo jak ktoś dotkną C.C. która była geass providerem też widział obrazy z przeszłości. Wnioski nasuwają się 2 wnioski że albo Lulu został geass providerem albo nunally nim została. Pierwsza opcja jest bardziej wiarygodna |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-11-2008, 15:26
|
|
|
Chyba bezpieczniej się w to nie zagłębiać. Na początku wydawało się, że Nunnally wykrywa kłamstwo wyczuwając zmianę pulsu (identycznie działa wykrywacz kłamstw). Natomiast w finale po dotknięciu ręki brata dosłownie widzi jego plan. Jest to zdolność właściwa dla posiadaczy geass. No chyba, że ta wizja to ilustracja tego czego się domyśliła, czyli chwyt typowy dla serii. Nie mówiąc o tym, że w następnej serii Sunrise może wymyślić coś zupełnie innego na usprawiedliwienie tej umiejętności.
A teraz coś innego. Czy to nie jest najpiękniejszy utwór z całego soundtracku drugiej serii?
Code Geass R2 OST 2 Track 1 "I Became a Bird" |
|
|
|
|
|
Sola
ryba
|
Wysłany: 06-11-2008, 17:12
|
|
|
Gość napisał/a: | Dziwne bo jak ktoś dotkną C.C. która była geass providerem też widział obrazy z przeszłości. Wnioski nasuwają się 2 wnioski że albo Lulu został geass providerem albo nunally nim została. Pierwsza opcja jest bardziej wiarygodna |
No i zatoczyliśmy koło. Wszystkie poszlaki prowadza do tego, że Lulu żyje. <skanduje i wygraża pięścią tym co się nie zgadzają> :D
A na poważnie to już wcześniej sobie myślałam, że te obrazy, które widziała Nana bardzo przypominają mi te, które pojawiały się gdy CC kogoś dotknęła. Jak nic Nannaly jest NN. Hue hue (a miało być poważnie)
http://pl.youtube.com/watch?v=bmoIaJLjtlM&feature=related
Nadal uważam, że to jest najlepsza piosenka z całej serii. Aż ryczeć się chce.
Jeszcze co do wywiadu.
Nie podoba mi się to co powiedział Okouchi. Mianowicie, że od początku planowali pozostawić trochę niedopowiedzeń. I ok. Zgadzam się jeśli chodzi tu o śmierć Lulu. Ale co z innymi wątkami? Jak dla mnie to jest po prostu kiepskie tłumaczenie wpadek. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-11-2008, 17:36
|
|
|
http://uk.youtube.com/watch?v=kf6XRk4DmEI
Według mnie TEN utwór jest najlepszy z całego R2, początek ma po prostu genialny, aż ciarki przechodzą ^^ Ale fact, continued story też jest urocze ^^ |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Nasher
Gość
|
Wysłany: 06-11-2008, 19:11
|
|