Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
Rezah
|
Wysłany: 22-04-2008, 19:46
|
|
|
Czytam tak ten temat już od dłuższego czasu i wydaje mi się, że nikt nie wspomniał o endingu 2 serii gdzie są przedstawieni bohaterowie 2 frakcji Zero i Britanii... Czarne skrzydła mają sprzymierzeńcy Zero`a a Britanii białe, a Rolo ma jedno białe a drugie czarne, co mogłoby sugerować, że będzie pomagał oby dwóm lub będzie z jednymi, a potem ich zdradzi na rzecz 2
Co do Karolka to ja myślę, że chce przetestować lulu i dalej z nim grać w grę Moja armia vs Twoja ew. nie chciał go zabijać, ale także nie chciał aby mu przeszkadzał |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-04-2008, 19:55
|
|
|
@Rezah
Nanami napisał/a: | Warto zauwazyc, ze postaci zwiazane z rycerzami okrągłego stołu, Brytania maja anielskie skrzydełka, za to ci zwiazani z Zakonem maja czarne. A Rollo? Jedno ma takie, jedno takie. Ten gość jest coraz bardziej intrygujący. |
Co do Rollo - primo, na pewno ma jakiś kompleks. Może czuje, że jest sztuczny/jedynym celem jego istnienia jest bycie przybranym bratem Lulu lub coś innego w tym stylu. W każdym razie ten ostatni na pewno będzie próbował to wykorzystać, jak ktoś wcześniej zauważył. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 22-04-2008, 20:15
|
|
|
Karolek po prostu baaardzo chce dorwać CC - żywą lub martwą. W sumie nie dziwie mu sie. Gdyby nie to, nie odesłałby Lulu spowrotem do szkoły tylko w dowolny zakątek świata, a tak to mógł mieć pewność, że CC będzie się czaić gdzieś-tam w pobliżu. Ten gość i jego eskadra, których zabił Lulu, byli bezpośrednio pod rozkazami Charlesa, guwernator Carcass nie wiedział o CC już. Z Vilettą to inna bajka, ona wiedziała, że Lulu to Zero, tylko nie wiedziała jak go dorwać na gorącym uczynku.
A kompleks Rola też już opisałam, zobaczymy czy kolejne odcinki zweryfikuja ta teorie :) |
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-04-2008, 20:24
|
|
|
Nanami - Taaa, nasza nauczycielka WF-u ma się o co wściekać na Shirley. Tak się jeszcze martwię co będzię z naszym Orange-kunem. Ja go nie chcę, powinien umrzeć już na początku seri po "równym" pojedynku z Zero. Nie mogę się doczekać konfrontacji Suzaku - Zero, wprost wypatruję tego w każdym odcinku. Mam nadzieję, że twórcy nie będą nas długo trzymać w niepewności. |
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 22-04-2008, 20:46
|
|
|
Shizuku, aj, zapomina się, zapomina. Też mi jakoś to umknęło - dlaczego Viletta może mieć taki uraz do naszej Shirley. Dopiero po namyśle powiązałam fakty ;) A jak już przy szkolnych tematach - dobre było:
Rivalz: He's even holding a household account book... (o Lelouchu)
Lelouch: How do you know about that?
Rivalz: You really do?
Oranż-kun pewnie wyskoczy z dna morza podczas bitwy morskiej między Zakonem a Brytania, heh. Tez wolałabym, żeby już umarł, nie wiedze dla niego miejsca. No, ale skoro tak ładnie idzie na openingu... Już za 2 odcinku uracza nas Suzaku zapewne, gdyż tytuł brzmi "Knight of Rounds", ale pewnie jeszcze troche pobędzie zanim znów sie spotkaja. Ja mam ogromna chęć na walke Suzaku vs Rolo! |
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 22-04-2008, 20:46
|
|
|
Shizuku napisał/a: | Taaa, nasza nauczycielka WF-u ma się o co wściekać na Shirley. |
O co? Sorry, może ja coś przegapiłam ;)
A właściwie po co Karolkowi C.C? Myślę, że do jakichś chorych eksperymentów ma na podorędziu cały sztab czarownic. Zdziwiłam się, że w pierwszym odc. ta cała eskapada działająca "bezpośrednio pod rozkazami Jego Królewskiej Mości" nie wiedziała o tym, że wiedźmy nie wykończy się jednym strzałem. W każdym razie baron się zdziwił, kiedy po strzale prosto w serce C.C wstała sobie jakby nigdy nic. Czyżby nie zostali poinformowani o tym? Czy to tylko niedociągnięcie twórców? W takim razie ich działania miały dość prosty cel - zabić, a nie złapać. W takim razie, po co? Przecież Zero bez C.C by sobie poradził. Chyba, że kontrakt przestałby działać po jej śmierci i Lulu straciłby Geass. W ogóle na temat Geassa i całej tej bandy wiedźm wiemy niewiele. |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Veritas
Panties, Panties, Panties
|
Wysłany: 22-04-2008, 21:04
|
|
|
Z innej beczki ...
Tak w ogóle to dlaczego Karolek chcę tak bardzo odzyskać C.C? może mi to ktoś wytłumaczyć? bo jest to jedyny wątek którego nie rozumiem.. ani trochę ^^ szczególnie, że w anime nie było o tym jakichkolwiek wzmianek o ile mnie pamięć nie myli. |
_________________ "Please don't worry, Mister, I only came here to obliterate you- not rob you." |
|
|
|
|
Ukesu
Warlord of Hellish_R
|
Wysłany: 22-04-2008, 21:21
|
|
|
Lena100
to przecież Shirley postrzeliła Vilettę po tym jak znalazła Zero nieprzytomnego. Czego skutkiem była amnezja Viletty i romansik z ...... no z kim ? :P (kolejne pytanie XD) |
_________________ Solitary Rider of Apocalypse |
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 22-04-2008, 22:11
|
|
|
Ogim! (albo to się pisze Oghim, pewna nie jestem) Co do Karola to w sumie niewiadomo. Może chce zebrać wokół siebie, wszystkich rozdawaczy geassów, aby ta broń mogąca zniszczyć bogów mogła działać? Takie jest przynajmniej moje przypuszczenie. Później się pewnie dowiemy. |
|
|
Ukesu
Warlord of Hellish_R
|
Wysłany: 22-04-2008, 22:22
|
|
|
Tylko gdzie są ci Bogowie ?
Może chodzi o posiadaczy Geass, Karolek zbierze wszystkich 2 literowych (V.V. C.C. itp) i zniszczy innych geassowców i nie będzie miał konkurencji XD
A może to 2 literowcy to bogowie XD |
_________________ Solitary Rider of Apocalypse |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 23-04-2008, 00:50
|
|
|
Lena100 napisał/a: | A właściwie po co Karolkowi C.C? | On jej nie chce, on chce jej martwej. Żeby przestała rozdawać geassy jego potencjalnym wrogom...
Lena100 napisał/a: | Zdziwiłam się, że w pierwszym odc. ta cała eskapada działająca "bezpośrednio pod rozkazami Jego Królewskiej Mości" nie wiedziała o tym, że wiedźmy nie wykończy się jednym strzałem. | A niby dlaczego mieliby wiedzieć?
Lena100 napisał/a: | W ogóle na temat Geassa i całej tej bandy wiedźm wiemy niewiele. | Właśnie?
Zakładasz że wszystkie wiedźmy są tak szczere wobec swoich kontraktorów jak CC?
Lelouch wie, are Karolek nie musi.
Może się domyślać, ale wciąż mógł uznać że warto spróbować... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 23-04-2008, 10:40
|
|
|
Ukesu ma oczywiście racje, jeśli chodzi o niechęć Viletty względem Shirley, choć owa myśli, że to z powodu jej słabej kondycji fizycznej i ślamazarności. Ale ona tego nie może pamiętać ;) A ciekawe co będzie z Viletta i Oughim, moim zdaniem twórcy zdecydowanie rzucaja przesłanki, że miedzy nimi nie do konca wszystko załatwione.
Zgadzam się z Totemem co do tego dlaczego Karolek chce CC martwej. Mao zawiódł - CC go porzuciła i znalazła nowego ochotnika. Dopóki jest żywa, to może zawierać kontrakty. Poza tym już w pierwszej serii na CC polowały wytypowane oddziały wojska i była uznana za "śmiertelna broń", prowadzili na niej badania. Potem im wpadła jak kamień w wodę, dopiero teraz znów się pokazała. Sam Karolek może nie wiedzieć jak zabić wiedźmę przecież, a wątpie, by taki VV albo inna osoba mu podpowiedziała z własnej woli.
CC jest szczera wobec swojego kontraktora? No dobra, jest. Ale tylko w bardzo ograniczonych kwestiach, jeśli nie chce odpowiadać, to często zbywa Lulusza. On sam tak dalej jak my ma mgliste pojęcie o tym całym kontrakcie, czego on dotyczy i jakie zagrożenia ze soba niesie. |
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 23-04-2008, 13:24
|
|
|
Nanami napisał/a: | On sam tak dalej jak my ma mgliste pojęcie o tym całym kontrakcie, czego on dotyczy i jakie zagrożenia ze soba niesie. | A mi się zdawało, że wie. Mówił już chyba w 1 serii, że wie jakie zagrożenia niesie ze sobą posiadanie geassa i wywiązanie się z umowy, ale i tak cieszy się, że go dostał czy coś takiego. Wydawało mi się, że wie o czym mówi i ma pełną tego świadomość, po prostu my jeszcze tego nie wiemy. Mogłam się pomylić, ale takie przynajmniej odniosłam wrażenie. |
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 23-04-2008, 14:25
|
|
|
Ja tam pamiętam, jak po pozbyciu sie Mao żałował, że nie zdążył wycisnąć z niego informacji o tym całym kontrakcie. Po incydencie z Euphemią w mechu powiedział "Wiedziałem, że ta moc jest niebezpieczna, ale wciąż..." więc konkretów nadal nie wie. |
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 23-04-2008, 15:22
|
|
|
Wreszcie obejrzałem 3 ep. W żadnym innym anime nie ma tak pięknych cliffhangerów. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|