Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
Zaraki
|
Wysłany: 31-05-2008, 15:54
|
|
|
Głupia na 100% nie jest może zbyt dobroduszna ale nie głupia. Jezu co ja mam ogladac przez te 2 tygodnie? ma ktoś jakis pomysł? |
|
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 31-05-2008, 18:07
|
|
|
Zaraki napisał/a: | ma ktoś jakis pomysł? |
ja mielę samurai champloo, chyba przetrzymama na tej całkiej niezłej papce ten następny tydzień. proponuję też Baccano! Doskonale wciąga, wymaga myślenia i jest równie intrygujące.
A gdyby Nanaly jednak się domyśliła, to nie próbowałaby się z nim skontaktować? Skoro próbowała przeciągnąć Zero na swoją stronę (scena na morzu, nawet jeżeli już wtedy wiedziała, że to jej brat, to przecież nie dostała ostatecznej odpowiedzi) to czemu miałaby nie próbować przekonywać Lulusza, żeby porzucił swoją krwawą ścieżkę? Gdyby o tym wiedziała to jej działania, albo dokładniej ich brak byłby nieuzasadniony. I tak źle, i tak niedobrze. |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Zaraki
|
Wysłany: 31-05-2008, 18:49
|
|
|
heh mocne to jest :D dzieki Lena ale raczej mi to na 3-4 dni wystarczy :/ Poszukam czegos dłurzszego :P |
|
|
|
|
|
Quan
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 02-06-2008, 15:53
|
|
|
Co do preview 9odcinka.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Wow, nieźle się będzie działo. Widać, że większość (jeśli nie wszystkie) wydarzeń ma miejsce w Chińskiej Federacji. Zakon chyba jakąś cud maszynę wybudował, ciekawa jestem co to będzie. I wreszcie się dowiemy czegoś więcej o Chińczykach, jak mniemam, No chiński bisz ma taką sweet scene z Tao Zi. (Dobrze napisałam?) I najlepsze oczywiście na koniec. Czyżby Lulu i Kallen mieli mały "wypadek"?XD Patrząc po ich zaskoczonym minach, a raczej oczach to można sugerować, że na siebie wpadli czy coś. Jednak nie wiem, czy mi sięto za bardzo podoba, takie chwyty znajdują się obowiązkowo w shojo, jednak nie wiem czy chciałabym je widzieć w CG. Chociaż może do niczego nie doszło, tak jak w 7 epie.
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-06-2008, 15:55
|
|
|
Czy to, że w sieci dostępny jest połączony preview odcinków 9 i 10 oznacza, że w najbliższą Niedzielę będą dwa odcinki CG? XD
- Lulu buduje sobie w Chinach własny statek powietrzny, przypominający trochę Avalon. Sliczny ;P
Jak sadzicie, co oznacza ostatnia scena preview 09. Ta z Lulu i Karen? Czy to jest to co myślę? XD |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 02-06-2008, 16:30
|
|
|
CainSerafin napisał/a: | Czy to, że w sieci dostępny jest połączony preview odcinków 9 i 10 oznacza, że w najbliższą Niedzielę będą dwa odcinki CG? XD |
Nie pomyślałam o tym. Bardzo możliwe. Byłoby cudownie! Może 9 odcinek kończy się takim cllifingerem, że twórcy zliwtowali się nad fanami i od razu zapuszczą nam 10.
CainSerafin
-
CainSerafin napisał/a: | Jak sadzicie, co oznacza ostatnia scena preview 09. Ta z Lulu i Karen? Czy to jest to co myślę? XD |
Pisałam o tym wcześniej. Tak, też myślę, że to pocałunek, ale w sumie nie wiadomo. Twórcy może znowu zonka nam zrobią jak w 7 odcinku? Nie mogę się doczekać. A to dopiero poniedziałek;( |
|
|
Agon
|
Wysłany: 02-06-2008, 16:42
|
|
|
CainSerafin napisał/a: | Aha, mam jeszcze jedno pytanie. Jak oceniacie dotychczasowe odcinki? Co poprawiono, co zepsuto, czego Wam brakuje, które sceny najbardziej sie Wam podobały, i jak oceniacie postaci? |
Ciężko mi na razie ocenić, która seria bardziej mi się podoba. R2 wystartowała od razu z dużo szybszego kopyta, co mi się bardzo podoba. Z nowych postaci na duży plus zasługuje oczywiście Rolo – jednak, gdyby nie zrobili z niego braciszka Leloucha, to nie mielibyśmy tylu pięknych scen. I zawsze to o jeden Geass więcej – może użyje go jeszcze w jakiś ciekawy sposób.
Czego mi brakuje? Na pewno chcę:
- więcej akcji z C.C., ale akcją z Kallen w roli głównej również nie pogardzę – obie panie b. lubię ^^
- relacji C.C i Lulu – choćby zwykłych rozmów.
- informacji na temat Geassa i kontraktu (kiedy oni w końcu uchylą rąbka tajemnicy?).
Chciałabym też dowiedzieć się czegoś więcej o przeszłości C.C., jej pochodzeniu itp.
To tak w skrócie.
CainSerafin napisał/a: | Czy to, że w sieci dostępny jest połączony preview odcinków 9 i 10 oznacza, że w najbliższą Niedzielę będą dwa odcinki CG? XD |
Może będziemy mieć spóźniony prezent na Dzień Dziecka (wiem, wiem, że nie wszyscy są tu już dziećmi ;P ) ? Nie miałabym nic przeciwko ^^’ Tym bardziej, że ten preview jeszcze bardziej zaostrzył mój apetyt… Dwa tygodnie bez Grassa to zdecydowanie za długo (ciekawe, jak ja wytrzymam podczas wakacyjnego wyjazdu – chyba będę musiała znaleźć jakąś kawiarenkę internetową ^^’ ).
- Jak sadzicie, co oznacza ostatnia scena preview 09. Ta z Lulu i Karen? Czy to jest to co myślę? XD
Yhym, no tak. Obstawiam podobnie jak Shizuku:
Shizuku napisał/a: | Czyżby Lulu i Kallen mieli mały "wypadek"?XD Patrząc po ich zaskoczonym minach, a raczej oczach to można sugerować, że na siebie wpadli czy coś. |
Ciekawe, ciekawe...
|
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 02-06-2008, 17:05
|
|
|
Mi ta scenka Lulu/Kallen w preview bardziej wygląda
- jakby Kallen zasłoniła Lulusia własnym ciałem przed pociskiem czy inszym atakiem. Do wersji "przypadkowy pocałunek" mi nie pasuje to, że oni OBOJE mają takie przerażone miny. Mam wrażenie, że na Lulu by to nie zrobiło jednak zbytniego wrażenia XD
... Jest jeszcze opcja, że Kallen wyskoczyła z tekstem "Zmieniłam zdanie co do twojej wcześniejszej propozycji a propos pocieszania". Tak, wiem, że to nieprawdopodobne, ale chciałabym zobaczyć minę Lulusia po takim oświadczeniu XD |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 02-06-2008, 18:37
|
|
|
Co do preview...
- Co do tego "niby" pocałunku to czy ja wiem, jak dla mnie zarówno Lulu i Kallen wygladaja na raczej mocno zaskoczonych. Nowy stateczek Zakonu wygląda pokaźnie, biorąc pod uwage, że właściwie są panstwem bez własnego terytorium taka zabaweczka to przydatny dodatek - pewnie Rakshata im go skombinowała w międzyczasie. Gadka Lulu może i jakaś specjalnie odkrywcza nie jest, ale ciekawie sie zapowiada. No i wkurzony Li w swoim mechu też zapowiada się ciekawie!
|
|
|
Sola
ryba
|
Wysłany: 02-06-2008, 20:20
|
|
|
To co udało mi się znalezć na jednej stronce (na mój gust dość wiarygodna) Jest to tekst z wczoraj.
Cytat: | As you all know code geass is not going to be aired today but there WILL be a double episode in one week. I think this is great~ watching 2 episodes at once is going to be much better than watching 2 episodes over 2 weeks. |
<Błogo sie uśmiecha> |
|
|
|
|
|
Ukesu
Warlord of Hellish_R
|
Wysłany: 02-06-2008, 21:12
|
|
|
Muhahahhahah XD wreszcie dobra nowina XD
- A co do pocałunku Lulu i Karen to może w tym momencie ktoś ich nakrył i się trochę ździwili XD
|
_________________ Solitary Rider of Apocalypse |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 02-06-2008, 21:39
|
|
|
No, to jednak będzie spóźniony prezent na Dzień Dziecka *zaciera rączki* W takim wypadku, to nawet tę dwutygodniową przerwę można wybaczyć ^^
Hmm, znalazłam parę spoilerów dotyczących 4 najbliższych epów, z dość wiarygodnego źródła, ale nie wiem, czy je tu wstawiać, żeby nie zabić późniejszej radochy oglądania. (?) :> |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 02-06-2008, 21:58
|
|
|
Ja stwierdziłam, że sobie odrobine daje na wstrzymanie ze spoilerami, bo CG zrobiło sie dla mnie troche zbyt nudne ;) A na podwójny odcinek dalej nie licze, lepiej sobie za wczesnie nadzieji nie robić a potem być rozczarowanym. |
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-06-2008, 07:21
|
|
|
Sola napisał/a: | Cytat:
As you all know code geass is not going to be aired today but there WILL be a double episode in one week. I think this is great~ watching 2 episodes at once is going to be much better than watching 2 episodes over 2 weeks. |
<Uśmiecha sie jeszcze blożej>
Myślałem, że studio wykorzysta ten dodatkowy tydzień na dopracowanie powstających odcinków, ale wygląda na to, że nie ma problemów z dotrzymaniem terminów. A to wróży serii bardzo dobrze. XD
... pod warunkiem, że ta informacja jest prawdziwa :(
Urufu napisał/a: | Hmm, znalazłam parę spoilerów dotyczących 4 najbliższych epów, z dość wiarygodnego źródła, ale nie wiem, czy je tu wstawiać, żeby nie zabić późniejszej radochy oglądania. (?) :> |
Spojlerom niet, a już na pewno tym z wiarygodnego źródła. Zgadywanie co będzie w następnym odcinku tylko wzmacnia apetyt na kolejny ep, a takie spojlery wręcz przeciwnie.
Ukesu napisał/a: | Muhahahhahah XD wreszcie dobra nowina XD |
Nie "Muhahahhahah", tylko "Muahahahaha" :P |
Ostatnio zmieniony przez Nanami dnia 03-06-2008, 15:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|