Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-06-2008, 10:08
|
|
|
Shizuku napisał/a: | Miałaby tą samą komórkę przez 8 lat? I jeszcze zdjęcie kogoś kogo nawet nie zna? Nie za naciągane mi się to wydaje. |
Zdjęcie na komórkę przecież można wysłać też z innej komórki albo wyciągnąć z komputera. Jak dla mnie najbardziej prawdopodobne wydaje się, że Anya miała folder z archiwalnymi zdjęciami całej rodziny królewskiej (jako członek Rounds pewnie nie miała problemu z ich zdobyciem) i przy przeglądaniu zdjęć z Festynu skojarzyła obecnego Leloucha z jego młodzieńczą wersją. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 17-06-2008, 10:09
|
|
|
Co do zdjęcia małego Lulu, to chwile wcześniej Suzaku komentuje, ze nie daje nikomu zachować ni krzty prywatności. Czyli ja dalej obstawiam, że to zdjecie ze zdjecia. Byłoby śmiesznie, gdyby oryginał zdjecia miała Nunnally i codziennie wieczorem je sobie oglądała >D |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-06-2008, 10:53
|
|
|
Nanami napisał/a: | Byłoby śmiesznie, gdyby oryginał zdjecia miała Nunnally i codziennie wieczorem je sobie oglądała >D |
Przyznam, że mnie na chwilę zawiesiłaś. Oj faktycznie, BYŁOBY śmiesznie, bardzo śmiesznie. Ale mi mimo wszystko wydaje się bardziej prawdopodobne, że Anya po prostu ma folder ze zdjęciami rodziny królewskiej. To wydaje się najmniej przekombinowanym i dość naturalnym rozwiązaniem. Poza tym nie można wykluczyć, że Anya to klasyczny Geassowy fangirl, nie wiem, jak Wy, ale ja mam dość pokaźny folder z fanartami z CG >D
Natomiast na prawdę nie wiem, jak rozsądnie można rozwiązać tajemnicę Lulu w Ashford... Klon odpada, Rolka odpada bo siedzi obok, Sayoko wydaje mi się tak samo niedorzeczna, jak nowy Geass... Chociaż ze wszystkich hipotez najbardziej kusząca wydaje mi się taka z Geassem pozwalającym korzystającemu upodobnić się do wybranej osoby. I niech ten drugi Luluś będzie pionkiem V.V.... byłoby ciekwie ^^. Ale w sumie ta wersja też jest przekombinowana i niezbyt do mnie przemawia... Choć wersji z teleportami w świątyniach, z których korzysta Lulu nie zaakceptuję, dopóki nie zobaczę. Co do samych teleportów - możliwe, choć wydaje mi się, że jest to raczej drugorzędna funkcja tych świątyń. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-06-2008, 11:48
|
|
|
Nanami napisał/a: | Byłoby śmiesznie, gdyby oryginał zdjecia miała Nunnally i codziennie wieczorem je sobie oglądała >D |
Hmmm, tylko problem polega na tym, że Nunnaly nie może go oglądać, gdyż zwyczajnie jest niewidoma... |
|
|
f
|
Wysłany: 17-06-2008, 13:15
|
|
|
Jako że to mój pierwszy post to serdecznie wszystkich witam.
Przechodząc do meritum nikt nie powiedział, że wydarzenie, które ujrzeliśmy na końcu z Lulu w Ashford jest umiejscowione w czasie zaraz po wcześniejszej scenie, a nie np. dzień póżniej zwłaszcza że nawet uwzględniając różnice w długości geograficznej tych miejsc to jednak w Ashford był środek dnia. Ponadto w komunikacie w wiadomościach prezezter powiedział, że Zero zostanie stracony w Chinach, co jak na mój gust świadczy o tym że jest już pojmany.
Jeżeli miałbym spekulować to myślę że to XingKe w stroju Zero zostanie stracony jako, że i tak najprawdopodobniej czas życia jaki mu pozostał jest nie długi.
I jeszcze co do pytania dlaczego Lulu nie użył geass'u na TianZi to myslę, że póki co cały czas planuje ukrywać, że odzyskał pamięć, a to raczej od razu by go wydało.
Tak btw to też mam nadzieję że trochę zmniejszą ilość czasu poświęconą walkom na mechy. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-06-2008, 13:47
|
|
|
f napisał/a: | Ponadto w komunikacie w wiadomościach prezezter powiedział, że Zero zostanie stracony w Chinach, co jak na mój gust świadczy o tym że jest już pojmany. |
Pewnie kwestia tłumaczenia - w wersji Eclipse stwierdza, że Zero pod drugiej stronie oceanu najprawdopodobniej doświadcza swych ostatnich chwil - co dobrze oddaje krytyczną sytuację, w jakiej się znalazł. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 17-06-2008, 14:43
|
|
|
U mnie w tłumaczeniu podobnie, komentatorka skwitowała tylko, że wszystko wskazuje na to, że słynny Zero, wyzwoliciel Japonii, spotka swój koniec po drugiej stronie oceanu. Biorąc pod uwage, ze zostali zagnani w slepy zaułek, to całkiem naturalne stwierdzenie.
Co do "teleportu" to jeszcze się okaże, że my kombinujemy ile wlezie, a twórcy zaserwuja nam jakiś całkiem oczywisty trick.
Shizuku napisał/a: | Nanami napisał/a: | Byłoby śmiesznie, gdyby oryginał zdjecia miała Nunnally i codziennie wieczorem je sobie oglądała >D |
Hmmm, tylko problem polega na tym, że Nunnaly nie może go oglądać, gdyż zwyczajnie jest niewidoma... |
Wrong, Nunnally doskonale mogłaby widzieć, tylko ze ma zacisniete powieki z powodu szoku spowodowanego ujrzeniem śmierci swojej własnej matki. Uraz psychiczny, nie fizyczny. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-06-2008, 15:15
|
|
|
Cytat: | Wrong, Nunnally doskonale mogłaby widzieć, tylko ze ma zacisniete powieki z powodu szoku spowodowanego ujrzeniem śmierci swojej własnej matki. Uraz psychiczny, nie fizyczny. |
O ile dobrze pamiętam, to poprzednio podawałaś tą informację jako plotkę/domysł ;) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 17-06-2008, 15:31
|
|
|
O to mnie właśnie zastanawia. Nawet jeśli Nunnaly jest niewidoma, to czemu ma zamknięte powieki? Ślepi chociaż czasami je otwierają. W ogóle w anime już tak jakoś się przyjeło, że niewidomi zawsze mają zamknięte oczy. W Slayersach było tak samo. No może niedługo coś o tym powiedzą. Chciałabym zobaczyć jak Nunnaly otwiera oczy... |
|
|
Sola
ryba
|
Wysłany: 17-06-2008, 15:36
|
|
|
To info jest na wikipedii, ale skoro tworzą ją ludzie to może być to zarówno prawda jak też wymysł. Swoją drogą śmiesznie to by było wtedy, gdyby Nanaly w tajemnicy przed wszystkimi otwierała czasem oczka i świetnie orientowała się w całej sytuacji. Albo lepiej. Ostatni odcinek, zbliżenie na Nanaly, otwiera oczy a tam.... geass. Muhahahaha. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 17-06-2008, 16:57
|
|
|
Przejrzałam jeszcze raz pierwszy sezon, podczas pierwszej retrospekcji dotyczącej zamordowania księżnej Marianne są róznież komentarze osób postronnych z arystokracji i jeden z nich o tym mówi. Sam Lelouch obiecał Nunnally, ze gdy wreszcie otworzy oczy, to zobaczy piękny świat, który on dla niej stworzy. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-06-2008, 17:02
|
|
|
Powie mi ktoś, jaki tytuł nosi hymn Brytanii (bo jak domyślam się, tym właśnie jest ten chóralny kawałek grany podczas pogrzebu i audiencji kilkuletniego Lalusia u Cesarza)? Całkiem miła dla ucha kompozycja. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-06-2008, 17:12
|
|
|
Ten kawałek nosi tytuł All Hail Britannia!!! (autorstwa Nakagawa Koutarou) (prawdopodobnie o to chodzi, choć nie jestem pewien, bo nie mam na dysku 1 sezonu, więc nie sprawdzałem) |
_________________ ...
Ostatnio zmieniony przez Vodh dnia 17-06-2008, 17:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 17-06-2008, 17:14
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Powie mi ktoś, jaki tytuł nosi hymn Brytanii (bo jak domyślam się, tym właśnie jest ten chóralny kawałek grany podczas pogrzebu i audiencji kilkuletniego Lalusia u Cesarza)? Całkiem miła dla ucha kompozycja. |
All Hail Brittania!!! - OST1.
Edit: Vodh mnie uprzedził, no XD |
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 17-06-2008, 19:28
|
|
|
Buuu ja też, chciałam powiedzieć, ostatnio słucham OSTa z Code Geass. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|