Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 10-07-2008, 21:39
|
|
|
Po dokładnym przestudiowaniu zwiastuna...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Przebiegły V.V, przerażony/zaskoczony V.V i szczęśliwy V.V jakby zobaczył kogoś dawno niewidzianego i uwielbianego. Dziwne... Może reakcja na C.C bo też coś tam miga.
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-07-2008, 08:06
|
|
|
Taaak... następny odcinek zapowiada sie fenomenalnie, a Niedziela już niedługo.
A co do Karen. Dołączenie do KoR, pranie mózgu? Co jeszcze?
Może pairing SuzakuxKaren? Naprawdę nie chce mi się w to wierzyć. A poza tym jest jeszcze Jeremiah, który ewentualne problemy z jej pamięcią mógłby załatwić jednym użyciem Geass.
Mam dziwne przeczucie, że finałowa bitwa rozegra się w kosmosie - w końcu CG to pastisz wszystkich mecha anime, a w openingu pojawia sie ta dziwna latająca w kosmosie i strzelająca rakietami maszyna. Do czegoś w końcu strzela, co nie?
Rollo. Braciszek pewnie pożyje sobie dosyć długo, w końcu jest naprawdę przydatny. Mam tylko nadzieje, że zginie zanim dobierze sie do Nunally. Aha. Wyobraża sobie ktoś reakcję Leloucha na śmierć ukochanej siostry? Strach się bać. |
|
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 11-07-2008, 11:38
|
|
|
CainSerafin napisał/a: | Mam dziwne przeczucie, że finałowa bitwa rozegra się w kosmosie - w końcu CG to pastisz wszystkich mecha anime, a w openingu pojawia sie ta dziwna latająca w kosmosie i strzelająca rakietami maszyna. Do czegoś w końcu strzela, co nie? |
olllaaa boga! Nie wiem czemu, ale mam nadzieję, że nie. Jakoś tak kojarzy mi się z NGE. W dodatku bardzo nie podobała mi się scena w której padło hasło "Jeśli tak dalej pójdzie świat zostanie zniszczony!" Wszystko to mi pachnie tandetą i zaczynam się bać, że ekipa Sunrise zbytnio zapędzi się w komercyjną stronę CG. To byłby koszmar. Powiedzmy sobie, że to co teraz oglądamy to balansowanie na krawędzi, w pięknym stylu i doskonałym wyczuciem "jak to sprzedać". Z jednej strony problemy egzystencjalne i wielka polityka, a z drugiej fanserwis i mechy. Wręcz się boję, że w pewnym momencie może ich ponieść. A wtedy z teatralnego arcydzieła pozostanie pusta, komercyjna skorupka. |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-07-2008, 11:43
|
|
|
Cytat: | Mam dziwne przeczucie, że finałowa bitwa rozegra się w kosmosie - w końcu CG to pastisz wszystkich mecha anime, a w openingu pojawia sie ta dziwna latająca w kosmosie i strzelająca rakietami maszyna. Do czegoś w końcu strzela, co nie? |
CG - Code Gundam? |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 11-07-2008, 13:08
|
|
|
CainSerafin napisał/a: | \Mam dziwne przeczucie, że finałowa bitwa rozegra się w kosmosie - w końcu CG to pastisz wszystkich mecha anime, a w openingu pojawia sie ta dziwna latająca w kosmosie i strzelająca rakietami maszyna. Do czegoś w końcu strzela, co nie? |
To nie kosmos, to Toudou w swoim nowym mechu w podziemnym mieście tego kultu geassowców. Mały odskok w strone kosmosu na pewno bedzie - w końcu ta cała pomarańczowa planeta, te dwie planety pojawiające się przy zawieraniu kontraktu i na openingu... |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-07-2008, 14:23
|
|
|
Chodziło mi nie o Toudou, ale o to...
Code Geass r2 opening strange machine.jpg
|
|
Plik ściągnięto 16 raz(y) 24,7 KB |
|
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 11-07-2008, 14:29
|
|
|
Jest Avalon, jest i duży statek bojowy Zakonu, więc i kult geass musi mieć coś :) |
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-07-2008, 14:59
|
|
|
Jak dla mnie to może być nawet statek obcych (bogów?), ale..
To lata!
W kosmosie!
I z czymś walczy!
Code Gundam- jedyne słuszne tłumaczenie!
ps. Nie muszę mówić, że w takim wypadku Lulu będzie miał jeszcze większe problemy z jednoczesnym chodzeniem do szkoły, oraz kierowaniem Zakonem i (prawdopodobnie) Order'em. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-07-2008, 15:51
|
|
|
Ten kosmos też mi się coś nie widzi. Wolę jednak, żeby pozostali na Ziemi, to nie Tengen Toppa Gurren Lagann. Jeśli chodzi o obrazek, to może to być maszyna Orderu. Chyba jedyne słuszne rozwiązanie. I może jakiś satelity w nią nawalają. |
|
|
Sola
ryba
|
Wysłany: 11-07-2008, 18:21
|
|
|
No wreszcie mogę coś napisać. I tak po przeczytaniu wszystkich postów (niezła lektura) brakuje mi weny. No bo co tu napisać jak wszystko zostało powiedziane. No ale dobra... uwaga próbuję.
Poryczałam się na śmierci Shirley, ale to było do przewidzenia. Mi wiele nie trzeba dlatego chusteczki mam zawsze przy kompie. Natomiast totalnie nie podobało mi się jak Lulu i Suzak ratowali rozhisteryzowaną Shirley, a chwilę potem radosna pogadanka.
Ubóstwiam Cornelię za strzał w głowę VV.
I to by było na tyle, ale jeśli sie nie mylę to nikt z was nie wspomniał o tej drugiej, dłuższej zapowiedzi gdzie mamy
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Kallen zamkniętą w czymś okrągłym, jakaś kopuła czy coś, w sukience ze szkiców, a przed nią Nanami
|
|
|
|
|
|
BloodRevan
[Miejsce dla sponsora]
|
Wysłany: 12-07-2008, 01:18
|
|
|
Shizuku napisał/a: | to nie Tengen Toppa Gurren Lagann. |
Zgadza się. Code Geass to Code Geass, a TTGL, Gundamy i inne podobne nie mają wyłączności na "mechy w kosmosie". Swoją drogą Gurren Lagann przez ponad połowe serii był "uziemiony" o ile mnie pamięć nie myli.
Osobiście nie mam nic przeciwko walce w przestrzeni kosmicznej. Mała zmiana klimatu nie zaszkodzi, a fakt, że CG to anime o mechach musiał kiedyś do tego doprowadzić. Na finał- w sam raz, lecz nic po za tym. |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 12-07-2008, 11:44
|
|
|
A mi się jakoś nie widzi finałowa bitwa CG w kosmosie, wolałabym, żeby wszystko rozegrało się na Ziemi, tak jak do tej pory. No i zazwyczaj openingi nijak się mają do fabuły anime, więc moim zdaniem nie ma się czym tutaj sugerować za bardzo. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 12-07-2008, 12:08
|
|
|
Sola napisał/a: | (...) a przed nią Nanami (...) |
Nunnally ;)
A ja myślę, że bezpośrednio Code Geass w space operę się nie zamieni. To znaczy już od czau opuszczenia Japonii przez Zakon powolutku rebelia zaczynała obejmować coraz to różniejsze i dziwniejsze miejsca. Poszerzać horyzonty. Może wyjść na orbite okołoziemska (pamiętajmy jednak, że opening to średnio-wiarygodne źródło informacji jeśli mówimy o miejscach), ale na pewno nie będzie bezpośrednio głębiej penetrować kosmosu. Raczej do gry wejda te wszystkie tajemnicze miejsca jak podziemia, pałac w miejscu-gdzie-nigdy-nie-zachodzi-słońce, królewskie włości, tajemnicza planeta i tak dalej. |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 12-07-2008, 14:55
|
|
|
A ja byłbym zachwycony, gdyby walki mechów przenieśli w kosmos, chociaż ich część. Bardzo lubie serie Gundam (nie wszystkie), więc taki rozwój wydarzeń by mi pasował. Ważne by CG nie straciło uroku intrygi politycznej, bo to mnie w tym najbardziej pociąga. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|