Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakiej muzyki procz J-Popu sluchacie? |
Wersja do druku |
evil-witch
|
Wysłany: 02-08-2003, 11:59
|
|
|
J popu nie słucham i mnie nie ciągnie do słuchania. Jak usłyszałam że to tak nazwę 'ending' z Ring 2 to sie załamałam.W porównaniu do pierwszej części (tej amerykańskiej) to taki kicz że tylko na rożno.
A tak to słucham co mi w ucho wpadnie. Limp Bizkit, P.O.D, Robbie Williams (no comments), nawet Mozart (no comments), i Chopin (przez co na obozie miałam wiele nieprzyjemności z tym związanych). Potrafię wszystkiego słuchać . Każdy słucha czego innego i ma różne gusta. Ja sie tego nauczyłam dosyć wczesnie ale są ludzie którzy mają ze nie polewki bo słucham klasyki. >< tu chyba szczyt prymitywizmu |
_________________ Jedno nas łączy *potrzeba* XD
(hasło wyborcze do kampanii Evilkowo-Kaolkowej na rzecz darmowej zbiórki pieniążków na mangi XD) |
|
|
|
|
natalya_msh
Dołączyła: 02 Lut 2003 Skąd: z domu w moim mieście :) Status: offline
|
Wysłany: 31-08-2003, 20:15
|
|
|
Słucham prawie wszystkiego, prócz techno (do togo się powinno tańczyć, anie się ogłuszać), starsze kawałki też mogą być, rock, pop nie, tylko smętne ballady w razie doliny, ale i tak HIP HOP to cudowna muzyka i zawsze będę jej słuchać! O.S.T.R, Pezet, K44, Pfk, Fisz, Mezo, Owal, moze być Ascetoholix, WWo i wielu, wielu innych, choć z tekstami nie zawsze się zgadzam.
~~~~~~~~~~
Bóg stworzył hip hop by nas zjednoczyć! |
|
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 01-09-2003, 01:39
|
|
|
Nie lubie techno, dicho, popu i hip-hopu
Z reszty słucham wszystkiego co dobre:
Mozarta, Nightwisha, Meattalici, Madredeus (dobry portugalski zespół - świetny wokal) Rhapsody (klimaty fantasy), X-japan, Muse, baaardzo dużo muzy z filmów i z anime, i wiele, wiele innych dobrych kawałków..
Z gatunków to lubie Jazz jako całość - świetnie relaksuje, pobudza i ma niesamowity klimat - szczególnie Louis Armstrong - mistrz nad mistrzami... |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
evil-witch
|
Wysłany: 01-09-2003, 12:11
|
|
|
Takiego klasycznego jazzu nie lubię (saksofon, trąbka, kontrabas itp.).
Ale np. acid jazz z wokalem to jest spoko. albo same pianinko ^^ |
(hasło wyborcze do kampanii Evilkowo-Kaolkowej na rzecz darmowej zbiórki pieniążków na mangi XD) |
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-09-2003, 12:33
|
|
|
Ja słucham rocka, hard rocka i metalu. A od hip-hopu na wymioty mi się czasem zbiera. |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-09-2003, 19:10
|
|
|
Ja tu jeszcze nic nie pisałam?? Normalnie granda... Zaraz trzeba nadrobić!
Moje miłości muzyczne są... jak by to nazwać... rozproszone. Uwielbiam jazz, po prostu kocham ten gatunek (a mówi wam coś nazwa be-bop? ^__^), ale ten stary; bardzo lubię Nightwisha i Blind Guardian (szczególnie ich nowsze albumy, te stare są zbyt... drapieżne); z polskich wykonawców - Piwnica pod Baranami rządzi!! Prócz tego jazz, Turnau, Iron Maiden, Stare Dobre Małżeństwo, piosenka francuska ( i zgadzam się w stu procentach z Avellaną) i jeszcze kilka innych rzeczy... A mówiłam już o jazzie? ^_^
Ktoś napisał (nie chce mi się szukać cytatów), że Blind Guardian w Nigthfallu nie ustrzegło się patetyzmu w tekstach (albo coś w tym rodzaju, jak już mówiłam - nie chce mi się szukać cytatów ^_^); porównajcie sobie teksty z tej płyty z Silmarillionem - one nie są INSPIROWANE, one są w 95% WYJĘTE z tej książki. Z wyjątkeim Mirror, mirror i Edge of Thorn, o ile pamiętam.
A poza tym, to lubię muzykę klasyczną ^_^ Najbardziej organową. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
evil-witch
|
Wysłany: 02-09-2003, 11:12
|
|
|
Ooo...Irian lubisz może Bacha ? |
|
|
|
|
Irian
|
Wysłany: 02-09-2003, 14:00
|
|
|
Tak, ale specjalistką nie jestem, od razu mówię. Po prostu mi się to podoba. |
|
|
|
|
Morgan
|
Wysłany: 02-09-2003, 15:10
|
|
|
Głównie zniosę wszystko oprócz: hip hopu ,disco polo i rapu : P Słucham pozatym Celine Dion ,Apocalyptica, Era, Eny, Evanescence nio i muzykę z anime a szczególnie Vampire Princess Miyu. |
_________________ "Cierpienie należy do życia. Jeśli cierpisz wciąż żyjesz" |
|
|
|
|
Irian
|
Wysłany: 02-09-2003, 18:56
|
|
|
Nio, Era i Enya też. |
|
|
|
|
Gola_s
|
Wysłany: 04-09-2003, 14:05
|
|
|
ERA - czyli te piosenkim podchodzące pod chorały gregoriańskie. Jak tak to wypas, fajowiutka muza...
A teraz to zbieram na nową płyte BAJM-u i szukam piosenek Łez i Offspring. |
_________________ milosc... tak a zalamanie jescze gorsze... juz 2 razy w ciagu roku... ale sie nie poddam i dalej przez zycie bede parl do przodu...
Zapraszam na: www.fantasy-center.prv.pl |
|
|
|
|
Irenicus
|
Wysłany: 19-09-2003, 18:28
|
|
|
następny przeidiota do kolekcji nie słuchający j-popu
Marilyn Manson to Super-Hiper-TerraGeniusz (zła XDDDD)
a poza tym Cradle of Filth ,Closterkeller , ,Nirvanna , Dimmu Borgir ,Emperor , Tristania , Opeth , Metallica
ogólnie black metal i rock gotycki (chyba)
A Rapo-hip-hop (jak go zwykle określam)"..is the new sh**!!!" też mi się chce zwymiotować jak tego kiczu słucham (nie obrażając kiczów)= = ''''' ,na dodatek brat skejter + Ire metalowiec = Ciągła wojna i narastająca agresja w domu XDDDD |
Ostatnio zmieniony przez Irenicus dnia 23-09-2003, 07:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ryuu_Davis
Dołączyła: 12 Kwi 2003 Skąd: A bo ja tam wiem O.o? Status: offline
|
Wysłany: 19-09-2003, 19:26
|
|
|
Iren - a co myslisz o konfiguracji "ja-psychiczna-metalowe-kilmaty-z-mocna-ideologia-punku" - "brat-hiphop-z-ideologia(czy toto w ogole ideologie jakąś ma ++"?)-skinow" i "siostra-choinka(czyli wszystko po trochu)"
Z takim koktajlem to u mnie w domu nigdy spokojnie nie jest : D
A słuchaliście Apocalypticę? Czterej wiolonczelistów gra muzykę Metalliki... fajna sprawa, tym bardziej że surowa Metallica mi sę nie za bardzo widzi ^^" |
|
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-09-2003, 20:04
|
|
|
Marylin Manson...
Pnoć o gustach się ne dyskutuje...
Ale to jest obrzydliwei titalnie chore!!!! |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-09-2003, 20:14
|
|
|
Seymour napisal:
Cytat: | Jakiej muzyki procz J-Popu sluchacie?
|
To jest jakas inna? :D
Na powaznie: klasyczny rock( Bambosh Rider utrawil idealnie ze swoimi typami), power rock, odrobinka gotyku, sladowe ilosci popu, 2-3 melodyjki techno, tony instrumentalnej ( przydaja sie na podklady na sesje).
Ostatnim czasy zasluchuje sie zespolem echoing green. Ale to przejsciowe |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|