Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Siedziba wszechpotężnego AntyWiP-u |
Wersja do druku |
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-03-2006, 11:15
|
|
|
Cytat: | aak IKuś.... Sm00k! Ty zdradziecki lisi bandyto! |
Lis w tą stronę. Ja się doskonale czuję w łuskowanej skórze.
Tynkowanie, malowanie, murarka szybko znudziły Sm00kowi, tenże zaczął rozglądać się za hebratką. Ku własnej zgrozie odkrył, iż w Ponurym Zamczysku (tymczasowo różowym) zapasy herbaty zeżarła bliżej nie zidentyfikowana bestia.
-Nieeee......
Tymczasem w odchłaniach Multiświata....
-Apsik! - Caibre kichał od godziny. Stojąca obok wielkiej bramy Chimeria wydawała się być nieco zniecierpliwiona.
-Ruszysz się w końcu? Nie mamy wieczności na twoje popisy ==
-Ktoś...Apsik! mnie...AA..aa....o...ob APSIK!....obgaduje ==" |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-03-2007, 15:31
|
|
|
Witamy nową aspirantkę do tytułu członka (baczność!) AntyWiPu (spocznij!) i zapraszamy ją do przystąpienia do krótkich i niewymagających, całkowicie bezpiecznych zadań, wedle owianego tradycją rytuału, po którym stanie się pełnoprawną członkinią naszej chwalebnej organizacji!
12) Zapłacić wpisowe.
11) Pogłaskać kota Avellany...
10) ...odebrać mu własną rękę i przyprawić z powrotem!
9) Przeprowadzić remont Ponurego Zamczyska!
8) Posprzątać w pokoju Pierwszego Sekretarza!
7) W pełni zgodnie z procedurą pobrać broń ze zbrojowni, wypełniając wszystkie kwity!
6) Znależć atarowca i wytlumaczyć mu, że błądzi!
5) Iść na mecz Motoru Lublin i wykrzyknąć: Ale patałachy z tych lubelskich piłkarzy!
4) Jeździć windą bez trzymanki!
3) Wejść na szczyt rektoratu UMCS po schodach, bez użycia sprzętu alpinistycznego!
2) Przelać bałtyk do wiaderka sitkiem!
I wreszcie najtrudniejsza, najokrutniejsza próba, wymagającą absolutnego zaprzeczenia swego człowieczeństwa:
1) Zjeść żywego robaka! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 30-03-2007, 20:42
|
|
|
O, macie Nowość? Co to jest, żeby AntyWiP miał Nowość, a my nie?
*rozgląda się w poszukiwania nowego nabytku, coby go przekabacić*
Wiesz... Oni mają rabale, my mamy herbatkę i ciasteczka, oni mają rozpadające się zamczysko, my mamy herbaciarnię z basenem... (i samiczką cthulhu, ale to się wytnie).
To jaaaaaaak? :D |
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 30-03-2007, 20:48
|
|
|
Pozwolę sobie zaznaczyć, że już od ponad miesiąca oczekują na odpowiedź w kwiesti mojego ewentualnego członkowstwa w WIP-ie.
Ech, jak mnie nie chcecie to wystarczy powiedzieć... X3 |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 30-03-2007, 20:51
|
|
|
Ooooo? To trzeba krzyczeć, szefowa jest ostatnio nieco.. zajęta...
*pędzi zlokalizować szefową i dać jej do podpisania kwitek drobnym druczkiem* |
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
|
Wysłany: 30-03-2007, 21:25
|
|
|
IIIIIIIIIK!!
<przybiega w te pędy, po czym rzuca się serdecznie (sic!) na szyję Anty-WiPowej Nowości i zaczyna równie serdecznie du... ściskać>
Hura! Hura! Mamy nową przeciwniczkę! Pomagaj im tam ładnie w remoncie, złotko, żeby go wreszcie zakończyli i się z nami pobawi...
...
<milknie, czując na sobie miażdżące spojrzenie Serisi, po czym przypomina sobie, że kiedyś ją wrobiono w szefowanie>
...
<na Momoko spada deszcz confetti>
...Właściwie to przyszłam powiadomić, że my też mamy Nowość, a co! |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 30-03-2007, 21:26
|
|
|
Serika napisał/a: | *pędzi zlokalizować szefową i dać jej do podpisania kwitek drobnym druczkiem* |
(cel!) Serika (pal!) popędziła. Ale nie zauważyła linki rozciągniętej wzdłóż ścieżki na taką właśnie okoliczność, dzięki czemu dostarczenie kwitku drobnym druczkiem odwlekło się w czasie, przez co (padnij!) WiP (powstań!) dłużej pozostawał bez nowej członkini, dzięki czemu (baczność!) AntyWiP (spocznij!) utrzymał przez jakiś czas swą przewage i dzień jego ostatecznego triumfu się przybliżył! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
|
Wysłany: 30-03-2007, 23:36
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Zapłacić wpisowe |
Jeny, dolary, złotówki czy euro ?
Zegarmistrz napisał/a: | Pogłaskać kota Avellany |
Kot drapie, gryzie czy połyka w całości ?
Zegarmistrz napisał/a: | Przelać bałtyk do wiaderka sitkiem |
Żaden problem, mieszkam nad morzem :) |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-03-2007, 00:55
|
|
|
*czym prędzej odrzuca pędzel i biegnie godnie przywitać Nowość*
Sakura_chan napisał/a: | Jeny, dolary, złotówki czy euro ? |
Wszystko na raz! Daj co masz!
*na stronie*
Wodzu! Ma pieniądze! Chce je oddać na szczytny cel, jakim jest remont Zamczyska. I może w końcu przestaniemy jeść te konserwy...
*KHYYYY*
O czym to ja? A tak. Witaj (nieszczęsna) niewiasto w potężnej siedzibie AntyWiPu. Jak widzisz, mamy tu mroczno, klimatycznie (acz lekko pleśnią zalatuje) i bardzo tru. Znajdź sobie dogodny kącik i przystosuj do własnych potrzeb (za remont tego kawałka będziesz musiała zapłacić z własnej kieszeni), rozejrzyj się dookoła. Skończyłaś, prawda?
To masz pędzel, wiadro z farbą i maluj tą ścianę!
*wciska Nowości w łapkę podejrzane wiaderko z fosforyzującoróżową farbą (nie daj się zwieść pozorom, tak na prawdę jest mhoczno czarna) bulgoczącą z cicha i ogryziony kawałek pędzla*
Malujesz od tego miejsca do pojutrza. Potem możesz próbować wcisnąć to przypadkowym przechodniom, ale wątpię żeby ktoś okazał się na tyle głupi.
Ja idę po herbatę, głowa od oparów tej paskudnej różowej farby już mnie boli.
*macha zirytowana ogonem*
I może się na kimś wyżyję... |
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
|
Wysłany: 31-03-2007, 01:09
|
|
|
Ale ja jestem antytalent malarski !
A pieniądze są fałszywe (prawdziwe już dawno leżą na koncie w Szwajcarii)
Ja też chcę herbatkę ! Z rumem ! |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-03-2007, 01:27
|
|
|
Phi! Prawdziwy AntyWiPowiec zawsze potrafi malować ściany na różowo, to wrodzona umiejetność.
A pieniądze.... co z tego, że fałszywe? Ważne żeby były - okoliczne magazyny dawno przestały nam dawać na kreskę, jesteśmy raczej niewypłacalni. Wszystko przez te intrygantki z (padnij!) WiPu (powstań!) i ich burżujskie zachcianki przy remoncie Herbaciarni (brr... miejsce pełne ZUA). |
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 31-03-2007, 08:21
|
|
|
A ja to teoretycznie stary wyjadacz, a nic o mnie nie bylo :P Ominelo mnie chrzcenie :P |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 31-03-2007, 08:51
|
|
|
Cytat: | Kot drapie, gryzie czy połyka w całości ? |
Historia kota Avellany:
Grupa studentów Biologii w specjalizacji w Obrzydliwej i Zabójczej Biosfera Trujących Trzęsawisk oraz Badaniach Nad Malarią dreptała przez wydmy i piaskowe diuny.
- Panie profesorze! - ale to nie wygląda jak Trzęsawiska Urgoroth! Za dużo tu piasku, a za mało krokodyli!
- To nic wielkiego. Musieliśmy zabłądzić na pustynie zemborzycką. Założe się, że - jeśli wespniemy się na tą wydmę, to zauważymy nasze torfowisko wklęsłe. - zauważył prowadzący ich staruszek w okularach. Nikt nie śmiał zgłosić wątpliwości. W końcu to on miał tytuł profesorski i wiedział najlepiej, co było jasne dla tych wszystkich, którzy chcieli zostać magistrami.
Posłusznie więc wspięli się na wydme.
Rzeczywiście, rozciągał się z niej piękny widok, nie mniej jednak nie na trzęsawsko, ale na wielkie miasto. Kolorowy napis na tablicy głosił: Danakil Wita.
- Panie profesorze! Jak pan czyta tą mapę? - rzucił ktoś, kto nie bał się śmierci, albo może był głupi.
- Normalnie. Północ na dole, południe na górze.
Okrzyk mordu zasugerował mu, że może to jednak nie było normalne czytanie mapy.
- Dobrze, jeśli państwo uważają, że jest odwrotnie, to znaczyłoby, że znajdujemy się obecnie na Pustyni Sykarlash!
Tym razem jego słowom towarzyszył okrzyk niekłamanego przerażenia.
- Ależ spokojnie! Nawet jeśli to pustynia Sykarlash, to tu niema nic groźnego oprócz jadowitych węży, skorpionów, niewypałów, pól minowych, naturalnych sadzawek smoły, orków, studentów z seminarium docenta Dirza i mutantów, które mu pouciekały z pracowni. Z tych ostatnich najgroźniejsze są ponoć tygrysy, które hodował, odkąd poraz 6 nie dano mu habilitacji i karmił tymi głupcami, którzy przez przypadek nazwali go profesorem, ale nie sądze, żebyśmy jakieś spotkali.
Tym razem znów przerwał mu ryk. Profesor odwrócił się, by sprawdzić, kto jest tak niekulturalny i spojrzał prosto w oczy bestii, której kształty tylko luźno nawiązywały do kota. Nie zdążył zareagować, gdy nagle z jego grupy wypadła jedna ze studentek, chwyciła stwora i mocno przytuliła.
- Kiciuś! Wezme cię do domu!
(A tak naprawdę: Kot Avellany jest całkiem normalny, ale bardzo ruchliwy i lubi chwytać różne rzeczy pazurkami oraz pakować je sobie do buzi. - dop. Szept Rozsądku)
Cytat: | A ja to teoretycznie stary wyjadacz, a nic o mnie nie bylo :P Ominelo mnie chrzcenie :P |
Prawda... Wieczorem wymyśle coś wrednego specjalnie dla ciebie. A tymczasem masz tu robaka!
[/quote] |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 31-03-2007, 11:06
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Prawda... Wieczorem wymyśle coś wrednego specjalnie dla ciebie. A tymczasem masz tu robaka! |
Mniam, dziekuje xD |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 31-03-2007, 14:04
|
|
|
Sakura_chan napisał/a: | Ja też chcę herbatkę ! Z rumem ! | <pojawia się z cichym 'pyk!'>
- Ależ proszę, proszę!
<Rozpromienia się, ustawia prosto sponiewierany wiklinowy stolik. Po chwili namysłu i bezowocnego rozglądania się za jakimiś krzesłami, klaśnięciem przywołuje dwa głębokie, wiktoriańskie fotele. W jeden popycha Sakurę-chan, w drugim rozsiada się z zadowoleniem, błyskając monoklem i zaplatając długie palce, uprzednio rozstawiwszy filiżanki, i zapaliwszy widmowy płomyk pod niedużym imbrykiem. Po chwili namysłu w mosiężnym uchwycie na stoliku umieszcza starannie oskrobany i wygładzony kawałek pergaminu, wykaligrafowawszy na nim wpierw "WiP - filia zamiejscowa".>
- Ciasteczko?
<Uśmiechając się szeroko jak rekin nad szprotką, od niechcenia wyrysowywuje na różowej ścianie drzwi-portal prosto do herbaciarni.> |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 31-03-2007, 16:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|