Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jesień 2011 |
Wersja do druku |
Agon
|
Wysłany: 08-08-2011, 13:30
|
|
|
Nowa rozpiska.
Jeśli chodzi o mnie, to będę oglądać na pewno:
Guilty Crown - bo animacja, bo chara design, bo OST, ahaha.
Mirai Nikki - Yuuuno~~ Będzie faza. Tylko tego nie spartolcie.
Fate/Zero - bo wartałoby złypać, jak złypało się wcześniej F/SN.
Un-Go - bo BONES. Może być fazowo, może być ciekawie.
Hotarubi no Mori e - będzie mrucznie.
Serie do sprawdzenia:
Kimi to Boku - tak dla relaksu.
Kyoukai Senjou no Horizon - kolejna faza sezonu, tym razem przez wielkie F (najprawdopodobniej).
Last Exile: Fam, the Silver Wing - nie widziałam pierwszego Last Exile, ale chętnie się na to połakomię.
Gundam AGE - może. Jeśli będzie dostatecznie fazowe.
Widzę też kontynuację Working!!, ale chyba nie chce mi się tego oglądać...
OAVek nie chce mi się wypisywać.
Edit:
Po namyśle rezygnuję z Fate'a i Gundama. Mam jeszcze kupę zaległych serii do nadrobienia. |
Ostatnio zmieniony przez Agon dnia 04-09-2011, 11:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 08-08-2011, 16:42
|
|
|
Hm, szału nie ma...
Do obłypania:
Chihayafuru - właściwie tylko ze względu na to, że plakat mi się podoba. Oczekiwań większych nie mam.
Tamayura~Hitotose~ - oavka była szalenie ciepła i sympatyczna, jeżeli tylko nie zrobią z tego kolejnego K-ON!, zapowiadają się fajne okruchy życia.
Un-Go - interesujący obrazek... (no i BONES).
Kimi to Boku - cholera wie, ale zobaczyć można. A nuż widelec trafi się niezła seria szkolna, trochę mi takiej brakuje.
Phi Brain: Kami no Puzzle - proszę, niech to będzie odmóżdżający shounen z ładną grafiką. Nie musi być ambitny, wystarczy że postacie dadzą się lubić. |
|
|
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 08-08-2011, 19:23
|
|
|
Chihayafuru, Kimi to Boku, Phi Brain, drugi sezon Bakumana... A z filmów Hotarubi no Mori e (coś o lesie?), być może Taoru Hikuushi e no Tsuioku oraz NOWY FILM DO PRINCE OF TENNIS!? No, to też...
Jest trochę ciekawych tytułów, moim zdaniem. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 11-08-2011, 10:24
|
|
|
Cytat: | Gundam AGE - może. Jeśli będzie dostatecznie fazowe. |
Mam nadzieję, że się zawiedziesz. Nic osobistego, ale naprawdę mam nadzieję.
Wiem o AGE już dość by określić, że to lepszy koncept na serię Gundama niż jakikolwiek inny w przeciągu ostatnich 10 lat (nawet strasznie fajne Authority z Gundamami w pierwszym sezonie 00 było jedynie Wingiem++). Żeby się udało ta seria musi być porządną serią familijną, fazowość jest jej niepotrzebna. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-08-2011, 10:45
|
|
|
Must watch:
Persona 4 - z grą miałem bardzo krótką styczność, więc w końcu będę miał okazję poznać fabułę. Oby okazało się lepsze niż poprzednie anime Persona.
Może być niezłe:
Kyoukai Senjou no Horizon - z opisu brzmi całkiem ciekawie.
Guilty Crown - jak wyżej, chociaż pewnie skończy się na średnim shounenie.
Fate/Zero - wcześniejsze Fate'y widziałem, może ten będzie ciekawszy.
Mirai Nikki - manga szybko robi się dość brutalna, ciekawy jestem jak będzie prezentowało się anime. Oby miało lepszą kreskę od materiału źródłowego.
Pewnie rzucę dość szybko
Phi Brain - takie to trochę nijakie z opisu, ale kto wie, może miło zaskoczy.
Gundam AGE - z bodaj 3 Gundamów które widziałem, do gustu przypadł mi tylko 00 i to głównie przez fazowość. Familjna wersja bijących się po pyskach robotów pewnie szybko mnie znudzi.
No i kontynuacje:
Working'!! - może tym razem ruda panienka dostanie mniej czasu ekranowego - była zdecydowanie najnudniejszą postacią w pierwszej serii.
Shakugan no Shana III - zmęczyłem 2 serię i OAVki, więc obejrzę do końca...
Bakuman 2 - może tym razem akcja prowadzona będzie trochę szybciej.
Shinryaku!? Ika Musume - nareszcie. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 12-08-2011, 15:27
|
|
|
Mnie to anime coraz bardziej ciekawi, brakuje w nim chyba tylko dinozaurów. I nosów. Jakby były nosy i dinozaury, to dla mnie pewniak sezonu.
Teraz zaciekawiło mnie jeszcze Chihayafuru - sportowe josei raczej nie pojawia się co sezon, poza tym ta seria dotyczy gry cokolwiek specyficznej. Nie oczekuję rewelacji, ale na pewno sprawdzę.
Cytat: | Phi Brain: Kami no Puzzle - proszę, niech to będzie odmóżdżający shounen z ładną grafiką. |
Grafika wygląda o tak:
http://www.youtube.com/watch?v=MbTwfPbR5jc
Swoją drogą ten trailer mnie zafascynował. Shounen o rozwiązywaniu sudoku? Okeeej... |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 12-08-2011, 15:31
|
|
|
JJ napisał/a: | Swoją drogą ten trailer mnie zafascynował. Shounen o rozwiązywaniu sudoku? Okeeej... |
Była już kiedyś taka seria o graniu w go... |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 12-08-2011, 16:30
|
|
|
Była też manga i chyba anime gdzie bohater w mahjongu pokonał Hitlera.
Jest to na liście mej do przeczytania, autor stworzył Gundam Sousei gdzie Tomino za pomocą swych knowań, siły woli i znajomości sztuk walki stworzył Mobile Suit Gundama.
EDIT: By nie był off-top skan najnowszy z Gundam AGE, meet the White Wolf.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Kawaii uszka =^v^=
|
Ostatnio zmieniony przez Gamer2002 dnia 12-08-2011, 16:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 12-08-2011, 16:37
|
|
|
Go to trochę inna bajka - tam jest rywalizacja, taktyka no i przede wszystkim przewidywanie ruchów przeciwnika. Z tych elementów łatwo zrobić wciągające anime.
Gamer2002 napisał/a: | Była też manga i chyba anime gdzie bohater w mahjongu pokonał Hitlera. |
Żeby tylko Hitlera... Koizumi grywał z Bushem, Kim Dzong Ilem, Putinem, przewodniczącym Mao i Benedyktem XVI :D |
|
|
vries
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-08-2011, 18:08
|
|
|
vries napisał/a: |
Poza tym Lupin the Third - jeśli robią remake oryginału to się piszę. Lupina znać wypada, a nie cche mi sie oglądać tego z archaiczną kreską. Poza tym śni mi się pewien redesign: |
Ja się właśnie boję co ewentualnie mogą z remake zrobić i wolę obejrzeć starą serię ;-)
Czas zaktualizować swoją listę:
Koniecznie zobaczę:
Fate/Zero - mam wielką nadzieję, że w końcu coś od Type-Moon doczeka się dobrej ekranizacji (ponieważ KnK też nie oceniam za dobrze). Szkoda braku Rin i Archera z Fate/Stay Night, jest za to kilku wyśmienitych Servantów (m.in. Berserker, Rider, stara dobra Saber i złoty Archer... jak mogłem zapomnieć o Lancerze?) i kilku nie najgorszych Masterów.
Mirai Nikki - jej, w końcu mamy serię o królowej yandere (bo i tak wszyscy wiemy, po co się czyta Mirai Nikki - i powodem nie jest główny bohater) ;D Wyśmienicie :D
Shuinryaku? Ika Musume - niech żyje podmorska inwazja! All glory to Squid Girl!
Gundam AGE - bo Gundam.
TWGOK Vol14 OVA - bo TWGOK ;)
Higurashi nowa seria - bo Higurashi ;) Co prawda pierwszy odcinek był totalnym dnem, ale zaliczam się do ludzi wierzących w danie drugiej szansy... kiedy jets mi to wygodne.
Sprawdzę:
Guilty Crown - może być całkiem ciekawe, zobaczymy co wyjdzie.
Un - Go - bo jak na razie nic nie wiadomo ;)
Boku wa Tomodachi ga Sukunai - manga jest całkiem zabawna, chociaż boję się co może z tego wyjść w anime...
Sprawdzę, ale nie oczekuję że będę oglądać:
Kyukai Senjou no Horizon - faza... ale boję się, że to trochę za mało dla mnie.
C2 - jeden odcinek zapewne - aby móc wołać "Companion Cube!"
Kimi to Boku - slice of life może nie będące haremówką? Do zobaczenia.
Mashiro-Iro Symphony - haremówka jak sądzę totalna, ale dam temu szansę na jeden odcinek. Chyba.
Phi Brain - to może być zabawne.
Do zebrania na później:
Persona 4 - nie będę oglądać póki nie przejdę gry... przy poziomie fabuły tej serii ryzyko spoilerów/zepsucia jej przez ekranizację jest za wysokie, aby ryzykować taką kolejność. Ale później obejrzę na pewno.
Shakugan no Shana III - może kiedyś obejrzę 2 serię i OVA...
Nawiasem mówiąc, na nowej rozpisce nie ma Coppelion - czy to nieuwaga twórcy, czy anime zostało zawieszone/przesunięte na zimę? Ktoś wie może? |
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 12-08-2011, 18:38
|
|
|
Cytat: | Mech kanciaty jakiś... |
To jest odpowiednik GMa tylko że wersja custom ;P |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 12-08-2011, 19:03
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: | To jest odpowiednik GMa tylko że wersja custom ;P |
Te z lat 80-tych były bardzo proste i nieciekawe, dziś je mocno poprawiono. A ten wygląda kanciasto. Zobaczymy jak będzie wyglądać w ruchu... |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 12-08-2011, 20:30
|
|
|
Khy, ohyda... Ale faktycznie, anime z sudoku, może nie będzie tak źle, zobaczymy.
Grisz ta seria o graniu w go, była rewelacyjna. :) |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|